Marvel Karakterleri İsimleri | Avengers Ekibi Kahramanları

Bu içeriğimizde en sevilen marvel karakterlerini sizlerle paylaşacağız. Marvel karakterleri hakkında bilgiler ve isimleri içeriğimizde yer alıyor.
Marvel Karakterleri İsimleri | Avengers Ekibi Kahramanları

Avengers Üyeleri ve Tüm Marvel Karakterleri

Marvel Sinematik Evreninde yer alan ve Avengers karakterlerini oluşturan bütün süper kahramanları listeledik. Listemizde Marvel yapımı filmler sayesinde tanıdığımız süper kahramanların isimlerinden ve özelliklerinden bahsedeceğiz. Ayrıca listemizde Marvel ekibinde yer alan kahramanların gerçek isimlerini de sizlerle paylaşıyoruz. Marvel severler için hazırladığımız Marvel Filmleri Listesi ve İzleme Sırası içeriğimize de linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İşte Marvel sinematik evreninin en iyi 23 süper kahramanı...

1. Iron Man (Demir Adam)

Marvel Karakterleri

İron Man, Marvel’ın Mart 1903 yılında çıkardığı bir süper kahramandır. Marvel’ın en çok sevilen karakterlerinden biri olan İron Man’in gerçek adı Tony Stark’tır. Yenilmezlerin bir üyesi olan Tony Stark, zengin, ukala tavırlı, egoist bir yapıya sahiptir. Stark Endüstirileri adlı bir şirkete sahip olan Tony, son teknoloji silahlar üretmektedir. Geçirdiği bir kaza sonucunda kalbine yakın bir gölgeye şarapnel parçası saplanan Tony Stark’ın hayatı göründüğünden çok daha zordur. Tony Strak, hayatına devam edebilmek için göğsüne manyetik alan jeneratörü yerleştirmek zorunda kalır. Hayatı boyunca bu parça ile yaşamak zorunda kalan Tony Stark, sahip olduğu teknoloji ile İron Man zırhını tasarlamaya karar verir ve bunu başarır. Avengers karakterlerinden biri olan İron Man hakkında daha fazla bilgi edinmek için Iron Man Hakkında Bilinmeyen 10 Şaşırtıcı Bilgi! adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

2. Captain America

Marvel Karakterleri

Avengers kahramanlarından bir tanesi olan Kaptan Amerika, gerek fiziksel gerek zihinsel açıdan acınası bir haldedir. Deneysel serum sonucu üst düzey bir insana dönüşen Steve Rogers, Amerika için savaşmaya karar verir. Amerika’nın 2. Dünya Savaşı’nı kazanması için yarattığı Kaptan Amerika, özel bileşenlerden oluşan kurşun geçirmez bir kalkana sahiptir. Marvel’in önde gelen karakterleri arasında yer alan Kaptan Amerika’yı heyecan dolu bir serüven beklemektedir.

3. Thor

Marvel Karakterleri

En güçlü marvel karakterleri ve özelliklerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Asgard’ın efendisi Odin’in oğlu Thor, şimşek tanrısıdır. Avengers filminin vazgeçilmezlerinden olan Thor, sahip olduğu güç ve kudret ile Yenilmezler gurubunun en güçlülerindendir. Babasından sonra Asgard’ın efendisi olan Thor, sıra dışı ve olağanüstü özelliklere sahip bir çekici bulunmaktadır. Çekiçten Thor şöyle bahseder, “Bu çekici sadece onu hak edenler kullanabilir.”

4. Hulk (Yeşil Dev)

Marvel Karakterleri

En güçlü marvel karakterlerinden bir tanesi de Hulk'tur. Yenilmezlerin orantısız güce sahip olan yeşil devi Hulk, çocukluğunda psikolojik açıdan zayıf ve sorunlu bir babaya sahiptir. Babasının annesini öldürmesi sonucunda kırılgan bir yapıya bürünen Bruce Banner, Amerika’nın en zeki insanları arasında kendisine yer edinir. ABD ordusuyla birlikte çalışan zeki bilim adamı Bruce Banner, kendisinin ürettiği gama bombasının etkisinde kalarak ikincil bir kişiliğe sahip olur. Bu ikincil kişilik Hulk’tır. Sadece öfkelendiğinde ve stres altında kaldığında Hulk’a dönüşen Bruce Banner’ı zor ve heyecan dolu bir hayat beklemektedir. Tıpkı Hulk gibi Marvel'in en güçlü karakterleri ve Avengers üyeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Marvel Dünyasının En Güçlü 15 Karakteri! adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

5. Black Widow (Natasha – Kara Dul)

Marvel Karakterleri

Marvel kadın karakterleri arasında yer alan Black Widow, en güçlü avengers karakterleri arasında yer almaktadır. Dünyanın önde gelen casuslarından biri olan Natasha Romanova, kılık değiştirme konusunda son derece başarılıdır. İlk başta İron Man’a karşı savaşan Rus ajanı Natasha, daha sonradan Amerika’ya taşınıp Yenilmezler grubunun bir üyesi olmuştur. Güzel ve bir o kadar da çekici olan Natasha, Marvel’in en çok sevilen karakterlerindendir.

6. Spider Man (Örümcek Adam)

Marvel Karakterleri

Sakin ve sıradan bir ergen olan Peter Parker, radyoaktif örümcek tarafından ısırılarak üst düzey bir insana dönüşür. Avengers’ın üyelerinden olan İron Man, Spider Man’i keşfeder ve ona süper kahraman olması için cazip bir teklif sunar. Okuluna giden sıradan bir çocuk olan Peter Parker’ı dünyayı kurtarmak gibi önemli bir görev beklemektedir.

7. Captain Marvel

Marvel Karakterleri

Vatansever bir Amerikan vatandaşı olan Carol Danvers, NASA’nın Güvenlik Direktörü görevinde bulunmaktadır. Gelişmiş teknolojiye sahip Kree uzaylı ırkından gelen Captain Mar-Vell kod adlı süper kahraman dünyaya indiğinde Carol ile tanışır. Captain ve Kree’nin bulunduğu uçak uzaylılar tarafından saldırıya uğrar ve düşer. Gerçekleşen savaş sırasında Psyche Magnetron isimli kozmik enerji depolayan cihaz patlar ve bütün güç Carol Danvers’in vücuduna yayılır. Enerjinin yayılması sonucu Carol, Kaptan Marvel’a dönüşür. Aradan geçen uzun yıllar sonrasında başı büyük belaya giren süper kahramanlara destek olmak amacıyla Avengers ekibine katılır.

8. Wasp

Marvel Karakterleri

Avengers’in kurucu üyelerinden bir tanesi olan Wasp, ebat değiştirme, süper hız, uçma ve biyoelektirik patlamalar gibi çeşitli süper güçlere sahiptir. Marvel’in karakterleri arasında yer alan Ant – Man yani Karınca Adam ile bir ilişkisi bulunmaktadır. Wasp’ın kanatları sadece küçüldüğü anda ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca ellerinden biyoelektirik ışınları ateşleyebilen Wasp, rakiplerini kolaylıkla sersemletebilmektedir. Böylesine güçlü bir kahramanın Avengers karakterleri arasında yer alması son derece doğal.

9. Hawkeye (Clin Barton)

Marvel Karakterleri

Marvel’in en saygı değer karakterlerinden birisi olan Hawkeye, sirklerde ok atarak hayatını kazanmaktaydı. Daha sonradan Marvel’in en usta silah kullanan elamanları Swordsman ve Trcik Shot tarafından eğitilen Hawkeye, İron Man ile tanışır. İron Man ona yeteneklerini kötülerle savaşması için bir teklif sunar. Marvel'in okçusu olan Hawkeye elbette bu teklifi kabul eder ve Yenilmezlere katılır.

10. Scarlet Witch (Kızıl Cadı)

Marvel Karakterleri

Asıl adı Wanda Maximoff olan Scarlet Witch’i ilk olarak X-Men de görmüştük. Enerji manipülasyonu konusunda üstün yeteneklere sahip olan Scarlet Witch, doğumu esnasında kaos büyüsü ile donatılmıştır. Kaos büyüsü dünyanın en tehlikeli ve en güçlü büyülerinden bir tanesidir. Quicksilver adından bir ikize sahip olan Scarlet Witch, Yenilmezlere katılarak grubun gücüne güç katmıştır.

11. Vision

Marvel Karakterleri

İron Man ve Bruce Banner tarafından üretilen yapay zeka yani Vision, ilk olarak Yenilmezlere karşı savaşmıştır. Ultron adlı kötü karakterin elinden kurtularak Avengers ekibi tarafına geçen Vision alnında zihin taşı adlı bir parça bulundurmaktadır. Bu taş evrenin en önemli bileşenlerinden biridir. Vision aynı zamanda insan üstü reflekslere, dayanıklılığa, hıza ve zeki bir beyne sahiptir.

12. Ant – Man (Karınca Adam)

Marvel Karakterleri

Dr. Henry Pym tarafından yaratılan Ant – Man yani Karınca Adam, adından da tahmin edebildiğiniz üzere, karınca boyutuna kadar küçülebilmektedir. Karıncalar ile iletişim kurabileceği bir kask üreten Ant- Man, Yenilmezlerin en önemli kozlarından biridir.

13. Star-Lord

Marvel Karakterleri

Steve Englehart ve Steve Gan tarafından yaratılan ve kurgusal bir süper kahraman olan Star Lord, ilk olarak 1976 yılında tasarlanmıştır. Guardians of the Galaxy’nin lideri olan Star Lord, Peter Quill olarak da bilinmektedir. Thanos’un üvey kızı Gamora’ya aşık olur. Galaxy’nin koruyucuları ile uzun bir maceraya adım atar. Star Lord ve Gamora diğer arkadaşları ile birlikte Yenilmezlere katılarak onlara yardımda bulunurlar. Avengers’ın safında yer alan Star Lord, ilk başta çekimser olsa da daha sonradan canı pahasına Avengers'a yardım etmektedir.

14. Gamora

Marvel Karakterleri

Zen-Whoberi ırkının son örneği olan Gamora, Thanos tarafından kurtarılarak suikastçi olarak yetiştirilmiştir. Thanos, Gamora’nın ırkını yok etmiştir. Fakat tüm bu kötülüklere rağmen Thanos, Gamora’yı evlatlık edinir. Tahanos’tan ayrılan Gamora Galaksinin Koruyucuları ile birlikte uzayda seyahat etmek üzere yola çıkar. Daha sonradan Avengers’a katılan Gamora’yı sıra dışı olaylar beklemektedir.

15. Doctor Strange

Marvel Karakterleri

Marvel karakterleri arasında yer alan Stephen Strange, namı diğer Doctor Strange, süper kahraman olmadan önce bir cerrahtır. Geçirdiği bir kaza sonucu ellerini kullanamayan Stephen Strange, sahip olduğu tüm mal varlığını ellerini düzeltmek için harcadı. Uğraşlarının bir türlü karşılığını alamayan Doctor Strange, çaresiz bir şekilde hayatına devam ederken Ancient One isimli bir büyücü ile tanışır. Ancient One adlı büyücüden eğitim almaya başlayan Stephen Strange, doğaüstü yeteneklere sahip olur. Mistik sanat konusunda oldukça ustalaşan Stephen Strange, Amerika’ya geri dönmüştür. Amerika’da evrenin mistik koruyucusu ünvanına sahip olan Doctor Strange, Avengers’a katılarak hayatına adeta yeni ve heyecan dolu bir sayfa açmıştır.

16. Loki

Marvel Karakterleri

Tüm marvel karakterleri listemize devam ediyoruz. Gerçek adı Loki Laufeyson olan bu kötü karakter Thor’un öz kardeşidir. Asgardlı Loki, insanlara nazaran çok daha güçlü ve uzun ömürlüdür. Şekil değiştirme, moleküler düzenlemeler, büyülü enerji patlamaları, telepati, hipnoz gibi çeşitli yeteneklere sahip olan Loki, Asgard’ın en iyi büyücülerinden biridir. Loki kötü bir karakter olsa da insanlar nedense onu sevmektedir. Affınıza sığınarak şunu söylemeliyiz ki, spoiler vermek gibi olmasın Avengers’ın ilk filminde Hulk’un Loki’yi yerden yere vurduğu sahne son derece komik ve eğlenceliydi.

17. Thanos

Marvel Karakterleri

Kötü adamsız süper kahramanlı film olmaz öyle değil mi? Marvel karakterleri adlı listemize devam ederken Thanos hakkında bilgileri sizlere sunacağız. Mad Titan olarak bilinen Thanos, sonsuz yaşam gücüne sahip bir karakterdir. Jim Starlin ve Mike Friedrich tarafından yaratılan Thanos, manipülatif, telepatik ve telekinetik yeteneklere sahiptir. Thanos Yıllar geçtikçe kozmik enerjileri emerek güçlerini arttırmış ve daha da korkunç bir karakter haline gelmiştir. Avengers’ın adeta başına bela olacak Thanos’un tek hedefi dünyayı daha iyi bir hale getirmektir. Bu amaç uğurunda dünyada bulunan insanların yarısını yok etmeyi düşünen Thanos, Yenilmezler ile büyük bir savaşa girer. Savaşta iki tarafın da kaybı çok büyük olmaktadır. Heyecan dolu Thanos’un hikayesi oldukça ilgi çekici öyle değil mi?

18. Ultron

Marvel Karakterleri

Ultron, Yenilmezlerin kurucularından olan Dr. Henry Pym’in kendi beyin dalgalarını kullanarak yarattığı bir robottur. Ultron, üst seviye bir zekaya ve güce sahiptir. Böylesine zeki ve güçlü bir düşman ile başa çıkmak zorunda kalan Avengers’ın işi hiç de kolay değildir. Kurbanlarına felç edici ışınlar gönderebilen Ultron son derece acımasız ve kötü bir karakterdir. Fakat diğer kötü karakterler gibi Ultron’un sonu da aynı şekilde ölüm olur.

19. Groot

Marvel Karakterleri

Galaksinin Koruyucuları ekibinin bir parçası olan Groot’un kurduğu tek cümle “Ben Groot’um.”dur. Marvel’in en sevilesi karakteri olan Groot’un en yakın arkadaşı Rocket (Rakun)’dur. Groot, ekip arkadaşlarının söylediklerini anlayabiliyor fakat cevap verirken tek bir cümle ile karşılık verebilmektedir. Galaksinin Koruyucuları’nın Yenilmezlere katılmasıyla birlikte Groot da Avenger’in bir parçası olmuştur. Ekibin savunma rolünü üstlenen Groot, vücudunun herhangi bir bölgesini uzatıp düşmanlara karşı savaşabilmektedir. Avengers’in en sevimli karakterine elbette içeriğimizde yer verdik.

20. Black Panther ( Kara Panter)

Marvel Karakterleri

Marvel Evreni’nin en güçlü kahramanları arasında gösterilen ve bize göre Avengers’ın Thanos’a karşı büyük başarı elde etmesindeki en büyük katkıyı sağlayan Black Panther… Kendisi, Afrika ülkesi olarak bilinen Wakanda’nın kralıdır. Ülkenin en büyük özelliği özel bir metal biçimi olan “Vibranium” üretmesidir. Black Panther’in üstündeki kıyafetlerde bu eşsiz metalden üretilmektedir ve bu sayede kahramanımız adeta gerçek bir yenilmez olarak düşmanlarına karşı savaşmaktadır.

21. Falcon (Şahin)

Marvel Karakterleri

Captain America’nın en yakın dostlarından bir tanesi olan Sam Wilson’un süper kahraman karakteri ile ekrana geldiği Falcon… Steve Rogers sayesinde SHEİLD ile anlaşmış ve Avengers ekibinin bir üyesi olmuştur. İzleyenlerin karşısına ilk kez 2014 yılında Captain America: The Winter Soldier filminde çıkmış ve sonrasındaki bütün Avengers filmlerinde de boy göstermiştir. Falcon’un en önemli özelliği kolunun alt kısmından bileğine kadar uzanan jet motorları sayesinde açık kanatlarla adeta bir şahin gibi uçabilmesidir.

22. Winter Soldier (Kış Askeri)

Marvel Karakterleri

Marvel filmleri izleme sırası içeriğinde de ilk sırada yer alan Captain America: First Avengers filmi ile karşımıza çıkan James Buckhanan Barnes yani Winter Soldier… İlk filmde savaş sırasında büyük ve tehlikeli düşman Hydra’nın eline geçmiş ve bu süre içerisinde kendisine uygulanan yöntemler sonrasında geçmişi silinmiş kiralık katil olmuştur. Winter Soldier’in en güçlü özelliği sol kolunun sibernetik olmasıdır. HYDRA döneminde kendisi için üretilen kol sayesinde süper insan gücüne ulaşmıştır.

23. War Machine (Savaş Makinesi)

Marvel Karakterleri

Albay James Rupert" Rhodey " Rhodes, ABD Hava Kuvvetleri subayıdır. Avengers’ın en güçlü süper kahramanı Iron Man’ın yakın dostudur ve Stark Endüstrisi ile ordu arasında irtibatı kurma görevi bulunmaktadır. Iron Man 2 filminde Ivan Manko karakterine karşı Iron Man zırhlarından birini giyerek Stark ile beraber savaştı. Süper kahramanın ana özellikleri Iron Man ile benzerlik göstermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
97 Yorum