Marvel Karakterleri - Marvel Dünyasının En Güçlü 15 Karakteri!

Marvel 1939 yılında “Timely Comics” adıyla kuruldu. Kurulduğu yıldan itibaren en büyük rakibi DC ile birlikte çizgi roman tarihine yön vermeyi başardı. Peki ya Marvel evreninin en güçlü karakterleri hangileri?
Marvel Karakterleri - Marvel Dünyasının En Güçlü 15 Karakteri!

Marvel Sinematik Evreni En Güçlü Marvel Karakterleri

Marvel, 1939 yılında "Timely Comics" adıyla kurulmuştur. Fakat isim değişikliğine uğrayarak 1960’lı yıllarında tabiri caizse Altın Çağ’ını yaşamıştır. Kurulduğu yıldan itibaren en büyük rakibi DC ile birlikte çizgi roman tarihine yön vermeyi başarmıştır. Marvel günümüzde film, dizi ve çizgi romanlarıyla bizleri kendisine hayran bırakmayı başarıyor. 

Peki bizlerin de hayranı olduğu olduğu bu şirketin yaratmış olduğu en güçlü karakterler hangileri?

Marvel Karakterleri;


15. Vulcan

Vulcan, omega seviyesinde bir mutanttır. Black Bolt’la birleşip X-Men’e, Inhumans’a ve Starjammers’e karşı savaşmıştır. Bir dönemliğine de Shi’ar İmparatorloğu’nun başına geçmiş fakat tahttan indirilmiştir.

vulcan-marvel.jpg


14. Skaar

Skaar, alternatif bir evrende Hulk’un oğludur. Babasına benzemektedir. Ancak daha yüksek seviyede güçlere sahiptir. Tek bir yumrukla Juggernaut’un vücudunu kaplayan zırhı parçalayıp onu atmosferin dışına fırlatmışlığıyla bilinir. Ki bu olay imkansız olarak görülmektedir. Babası bunu denemiş ama başarılı olamamıştır. Dış uzaydan düşen Power Cosmic’in büyük patlamalarından sağ çıkmayı başarmıştır. Kendini iyileştirme gücü, Hulk ve Wolverine’den çok ama çok daha ileri seviyededir.

skaar.jpg


13. Odin

Asgard’ın kralı ve bilinen en güçlü Asgardian olan Odin, oğlu Thor’dan bile güçlüdür. Odin sihirli güç, boyut artışı, türlü büyüler ve ateş enerjili patlamalar yaratabilir. Bunun yanı sıra Asgard’ın kralı olarak bütün Asgard’lıların güçlerini kendi vücudunda bütünleştirip bu toplam enerjiyi kendi güçlerinde kullanabilir. Odin ölümsüzdür ve doğal nedenlerle öldürülemez.

odin.jpg


12. Hercules

Göğün babası ve yunan tanrılarının kralı olan Zeus’un oğlu Herkül... Tanrısal bir prenstir. Hercules, Marvel evreninin fiziksel olarak en güçlü olarak kabul edilen karakteridir. Kelimenin tam anlamıyla en güçlüsüdür, Thor’dan, Hulk’dan ve Destroyer’dan bile güçlüdür. Thor’u pataklamışlığı ve Hulk’u devirmişliği vardır. Kurşunların vız geldiği bu karakter, Nova patlamalarından da sağ çıkabilir. Sınırsız yaşam gücüne sahiptir ve açık uzayda istediği gibi takılabilir. Şu anda sağlıklı ve olgun bir adamın suretine sahip olsa da 3000 küsür yaşındadır ve ölümsüzdür.

hercules.jpg


11. GrandMaster

Runner ve Champion’la aynı ırktan gelen Grandmaster onlar gibi sonsuzluğa uzanan bir varlıktır. En geniş seviyede zeki, yaşlı ve güçlüdür. Zihin bükme, silme, telepati, telekinezi gibi güçlere sahiptir.  İnsandan daha hızlı refleksleri vardır ve 25 tonluk fiziksel bir ağırlığı kaldırabilir güçtedir. Ayrıca yaralıları iyileştirme özelliğine sahiptir. Ne kadar ağır hasar almış ya da hastalıkları olmuş olursa olsun. Bunun da ötesine geçip ölüyü bile diriltebilecek adamdır. Ayrıca Grandmaster ölümsüzdür ve Death’in kendisi tarafından ölüler diyarından atıldığı için hiç bir şey onu öldüremez. 

hercules-001.jpg


10. Galactus

Marvel evreninin en güçlülerinden. Gezegenleri hüpletmesiyle meşhurdur, pek aşırı bilgiçtir, sınırsız kozmik gücü vardır. Silver Surfer’a güçlerini kazandırandır ve evrendeki bütün karakterlerden farklı bir güç seviyesindedir.

galactus.jpg


9. Magus

Magus’un güçleri Galactus ile karşılaştırılabilir. En önemli özelliği limitsiz şekil değiştirebilmesidir. İstediği boyutta bir cisme, varlığa ya da gezegene, hatta iki yıldızın toplam büyüklüğüne bile dönüşebilir. Havan topu ya da her hangi başka mekanik veya dijital formda çalışan bir cihazın formuna girebilir. Kendini gezegen büyüklüğünde bir top haline getirip uzayda istediği her şeyi yok edebilir. Bunun gibi bir çok şey yapabilir. Aşırı güçlü bir telepati yeteneğine sahiptir. İstediği dili anında öğrenebilmektedir. Bu çok önemli ya;) En önemlisi:)

magus.jpg


8. Mikaboshi

Mikaboshi, gök tanrıları Zes ve Odin’den çok daha güçlüdür. Zeus’u yenmişliği bile vardır. Sahip olduğu güçler arasında ölümsüzlük, şekil değiştirme, süper güç, türlü enerji yansıtma kabiliyetleri bulunur.

mikaboshi.jpg


7. Cyttorak

Cyttorak, tek başına Marvel evreninde sihir ve büyü bakımından en güçlü karakterdir. O kadar güçlüdür ki Galactus'u bile kendisini tutsak eden Cyttorak’ın elinden kurtaramaz. Juggernaut’un ve dünyadaki elit büyücülerden Dr. Strange, Dormammu ve Zom’un da güçlerinin kaynağıdır.

cyttorak.jpg


6. Phoenix Force

Phoenix Force, Marvel evreninde en çok korkulan varlıktır. Tek başına Galactus’u devirmiştir ve mkraan kristalinden bile daha güçlüdür. Jean Grey’in vefatından sonra onun evrene dönmüş halidir. 

phoenix-force.jpg


5. Franklin Richards

Franklin Richards az sayıdaki omega seviyesinde olan mutantlardandır. Gerçekliği saptırma yetisine sahiptir. Bu konuda Proteus’dan bile çok güçlüdür. Çocuk haliyle bu sonsuz güçlerini her zaman kontrol edemese de Celestial kadar kudretli olduğu söylenmektedir. Varolmuş en güçlü mutanttır. En güçlü Marvel karakteri olma yolunda yükselerek ilerlemektedir.

franklin-richards.jpg


4. Eternity

Zamanın çok somut örneği. Yetenekleri sonsuzluk, istediği gibi mekân, zaman ve gerçekliği kendisi manipüle edebilme özelliği. Gücü, Galactus'dan bile daha fazladır. Marvel karakterleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Avengers'ın Efsanevi Süper Kahramanları! adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

eternity.jpg


3. Living Tribunal

Marvel evreninde, Beyonder ve One above all’dan sonraki en güçlü varlık olan Living Tribunal o kadar güçlüdür ki Thanos’a el öptürmüşlüğü vardır. Gücü tam anlamıyla sınırsızdır. Thanos’un giydiği ve bütün Marvel evreninin toplamı kadar güçlenmesine sebebiyet veren sonsuzluk eldiveni bile işe yaramaz kalmıştır. Onun karşısında;) 

living-tribunal.jpg


2. Beyonder

Her şeye gücü yeten ve muazzam derecede güçlü bir insanlık dışı mutanttır. Marvel Multiverse'de en güçlü olan The One Above All'ı tek başına alt edebilmiştir. O kadar güçlüdür ki, tüm Marvel soyutları, (Eternity, Sonsuzluk ve Ölüm gibi) yüce kozmik varlıklar, (Galactus ve Stranger gibi) ve The Living Tribunal'ın kendilerine merhamet etmesini beklemişlerdir.

beyonder2.jpg


1. One-Above-All

Marvel evrenindeki en güçlü varlıktır. Beyonder ve The Living Tribunal’dan bile güçlüdür. Marvel’ın yaratıcıları Stan Lee ve Jack Kirby’i temsil ettiği düşünülmektedir. Teknik olarak farklı bir mevcudiyeti olsa da Jack Kirby’nin kılığına girerek evrende otoriteyi bir çok kez sağlamıştır.

one-above-all.jpg


Önerilen İçerik; En İyi Marvel Filmleri ve İzleme Sırası Listesi!

Neoldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum