Supernatural Dizisi İzleyici Yorumları, Konusu ve İlginç Bilgiler

12 sezonu geride bırakan Supernatural neredeyse her ülkede yankı uyandırmayı başarmış ve kendini çoktan ispatlamış dizilerden bir tanesidir. İşte Supernatural hakkında şaşırtıcı bilgiler ve izleyici yorumları...
Supernatural Dizisi İzleyici Yorumları, Konusu ve İlginç Bilgiler

Supernatural Hakkında Duyunca Şaşıracağınız 10 Gerçek

14 sezonu geride bırakan, 5 Mayıs 2020'de 14. sezonu yayınlanan Supernatural neredeyse her ülkede yankı uyandırmayı başarmış ve kendini çoktan ispatlamış dizilerden bir tanesi. Eric Kripke tarafından yaratılan bu dizi hakkında duyunca çok şaşıracağınız ilginç gerçekleri, izleyici yorumlarını ve karakter incelemelerini sizler için bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte fenomen dizi Supernatural hakkında hiç bilmedikleriniz!

supernatural-hakkinda-duyunca-sasiracaginiz-10-gercek.jpg


Supernatural Hakkında İlginç Bilgiler

1. Dizinin yaratıcısı Eric Kripke aslında ana karakterleri birer muhabir olan bir hikaye yazmayı amaçlamıştı. Kripke’ye göre bu muhabirler şehir efsanelerini araştırıp, bölüm sonlarında gazetede bir yazı olarak yayınlayacaklardı. Yani anlayacağınız üzere dizide avcılığın adı bile geçmiyordu!

supernatural-hakkinda.jpg


2. Dizide Winchester kardeşlerin babalarını canlandıran Jeffrey Dean Morgan, aslında Jensen Ackles’dan yalnızca 12 yaş daha büyüktür.

supernatural-.jpg


3. Sam ve Dean’in rozetlerinde, FBI’ın açılımı olan Federal Bureau of Investigation (Federal Soruşturma Bürosu) yerine The Federal Bureau of Justice, United States Department of Investigation (Federal Adalet Bürosu, Birleşik Devletler Soruşturma Departmanı) yazıyor çünkü bir dizi veya film için bile olsa, sahte FBI rozeti yapmak bir suçtur.

the-federal-bureau-of-justice,-united-states-department-of-investigation.jpg


4. Dizinin ilk sezonlarında görülen çoğu telefon numarası, yayınlandığı tarihte aktif haldeydi. Yani eğer 2005 yılında 1-866-907-3235 numarasını arasaydınız, Dean’in bıraktığı bir sesli mesajla karşılaşacaktınız. O mesaj ise şu; “Bu Dean Winchester. Bu acil bir durumsa, mesaj bırakın. 11-2-83 hakkında konuşuyorsanız, koordinatlarınızla bana ulaşın.”

dean-winchester.jpg


5. Dizide muhtemelen bugüne kadar çok az kişinin fark etmiş olduğu bir aksesuar kullanılıyor; bir duvar saati. Bu saat, ilk kez Bloody Mary bölümünde yer almış olsa da, bu bölümden sonra onlarca kez daha kullanılmış.

bloody-mary.jpg


6. Eric Kripke, Supernatural’ı aslında yalnızca üç sezon olarak planlanmış. Ancak aldığı olumlu tepkiler sayesinde diziyi beş sezona uzatsa da, beşinci sezon sonunda diziden ayrılmış. Hatta bu yüzden, beşinci sezon finalinin adı da “Swan Song”tır. Toplamda 14 sezon sürecek bir dizi olmasını kimsenin beklemediği Supernatural’ın son yayınlanan bölümleri 5 Mayıs 2020’de yayınlanmaya başlanmıştır.

swan-song-002.jpg


7. Söylenenlere göre Jensen Ackles, Supernatural’dan ayrılmak zorunda kalmamak için Avengers’daki Hawkeye rolünü geri çevirmiş. 

jensen-ackles,-supernatural.jpg


8. Winchester'ın annesi Mary'yi oynayan Samantha Smith, Ackles'den sadece dokuz yaş büyüktür.

samantha-smith,-ackles.jpg


9. Jared Padalecki, Supernatural’a katılmadan hemen önce Gilmore Girls’de Dean karakterine hayat veriyordu. Ancak tesadüfler burada bitmiyor; Jensen Ackles, 2001 yılında Marlyn Monroe ‘nun hayatını anlatan Blonde filminde yer almıştı. Filmdeki en yakın arkadaşının adı ise Cass’di ve Grey’s Anatomy’nin Derek’i, Patrick Dempsey tarafından canlandırılıyordu!

jared-padalecki,-supernatural.jpg


10. Supernatural dizisinde oyuncuların doğaüstü canlılarla sık sık kapışmasından ötürü sürekli yaralandıklarını biliyoruz. Dizinin 10. Sezonunda Jared Padalecki (Sam)’in uzun bir süre sling ile oynaması izleyenleri şüpheye düşürmüştü. Öğrenilenlere göre Sam, bir bölümde dizideki Kevin karakteri ile kavga etmeleri sonucu gerçekten omzunu yerinden oynatmış. 

supernatural-dizisi.jpg


Supernatural İzleyici Yorumları

1. Bir sezon daha uzatıldığı haberini öğrenince çok sevindim. hayranlar ikiye bölünmüş olabilir ama şunu belirtmek gerekir 5x11 bölümü gibi ana hikayeyle bağlı olmayan bölümler yayınladıkça ben daha 20 sezon bu diziyi izlerim. evet son iki sezon muhteşem geçiyor. ama supernaturalı biz ilk bölümden beri sevmeye başladık ve sevmeye başladığımız bölümlerde daha henüz o kadar da büyük ana hikayeler yoktu. tıpkı 5x11 gibi güldüren eğlendiren ve gerilimi içinde barındıran bölümlerle başladı bu dizi. o yüzden ne kadar uzarsa uzasın bir heroes gibi olmayacağı kesin. 


2. Sürekli arabalarda abuk otellerde yatıp kalkıp hamburger, kızartma ve birayla beslenen, buna rağmen alabildiğine biceps triceps six pack vs.ye sahip abi kardeşi anlatıyor bu dizi. ondan sonra işin yoksa kızları bu yunan tanrısı modeli vicut için haftanın altı günü 5er saat spor salonunda tıslamak, peynir altı tozu, haşlanmış tavuk, esmer buğday pilavindan başka birşey ağza sürmemek gerektiğine inandır. üreyip çoğalmamızı istemeyen emperyalist güçlerin bir oyunu daha.


3. 5. sezon ilk bölümünü beğenmeyenleri esefle kınadığım dizidir. biz supernatural'i bol efektli aksion dolu olduğu için sevmedik. biz bu diziyi mükemmel ötesi diyalogları , müzikleri ve kurgusu için sevdik. ilk bölümünden beri her bölümünü ayrı zevkle izledim. üstelik ilk üç sezon bana olayların farklı bir hal aldığı 4. sezondan daha güzel gelmişti. hatta olayların böyle gelişip idolüm dean'in o alaycı tavırlarının azalmasından dolayı hafiften bir üzülmüştüm bile. bol bütçeli hollywood yapımları sizi bozmuş agalar. titreyin ve kendinize gelin.


4. Her yeni bölümde aklıma "bir çağın dini, bir sonrakinin edebi eğlencesidir" sözü geliyor.. artık günümüz dinlerinin de yavaştan yunan mitolojisi kıvamına gelip sadece okurken veya sahnelenirken eğlenilen kavramlar olmaya başladığının ilk göstergelerinden bence bu dizi. 


5. Şimdiye kadar izlediğim en mükemmel dizi... müzikler, espiriler, kardeşler arasındaki bağlılık, nerdeyse eşcinselliği çağrıştırıyor bazı zamanlar... mitoloji, çok ve tek tanrılı dinler, vampirler, dizilere veya kişlere göndermeler... hiç arabadan anlamayan ben için bile hayran olunan siyah chevrolet impala... hepsinin bir arada olduğu benim bildiğim tek dizi... 


6. Pek çok bölümünde hayat dersleri veren muhteşem dizi. 5 sene boyunca bütün o "supernatural" olaylarla beraber bütün karakterlerin her türlü yüzünü gördük. ayrıca çerez bir dizi olarak başlayıp böylesine geniş bir temada işlenebilecek bir çok "hayal ürünü" varlığı bir senaryo içine özenle ve sırıtmadan yerleştirebilmiştir. kesinlikle karşılaştırmamakla beraber oz ve house ile birlikte izlemekten en çok zevk aldığım dizidir.


7. Castiel gideli beri ratingleri yerlerde surunmekte olan dizidir kendisi. ayni zamanda 5. sezonun sonuna kadar en sevdigim diziler arasinda ilk uce girebildigi halde sera gamble'in diziyi devralisiyla alias'in son iki sezonuyla yarisir sekilde sacmalamaktadir. bundan sonra diziler bittigi icin hic uzulmeyecegim, besinci sezonun sonunda inanilmaz guzel bir sekilde bitirilecek diziyi gereksiz yere uzatinca neler oldugunu da gormus bulundum cw sayesinde. su son iki sezonda o kadar cok sacmalik oldu ki hangi birine degineyim gercekten bilemiyorum, eric kripke sen baskaydin...


8. Mezar kazma sahnelerinin simetrik olduğu dizi. hep dikdörtgen şekilde kenarları dümdüz o kazıların. iki günden bu yana oturup baştan izliyorum. daha önce tvde denk gelmiştim tnt idi sanırım sezon ve bölümler sıralı gitmiyordu. şu diziyle ilgili söylemek istediğim müzik seçimleri. fazlasıyla yaratıcı bir seçim yapıyorlar. kim ilgileniyor bilmiyorum ama o an ki ruh hali neyse müzikte o şekilde playe giriyor bu dizide. 


9. Müzisyenlere yapılan goygoy göndermeler dışında acaip bir ilginçlği daha var bu dizinin. (benzeri var mı emin değilim ama) sinema ve dizi muabbetleri açısından bir klişeyi yıkmıştır. o da şu: hikayenin ana karakterlerinin ölmelerinin bir önemi yok, nasılsa ölseler de bir şekilde geri geliyorlar.


10. Yedinci sezonunun ilk bes veya alti bolumunu izleyip de artik izlemeyi unuttugum dizidir. ne zaman araya girdi, ne zaman aradan cikti, yeni bolum nerede, vay anam yine mi back to the future temasi kullanilmis, yok efendim yine tirt bolummus falan hicbiri umrumda degil artik.


Supernatural Karakter İncelemesi

1. Dean Winchester - Jensen Ackles

dean-winchester---jensen-ackles.jpg

Çocukluğunda yaşanan annenin “Sarı Gözlü İblis” tarafından öldürülmesi olayına yaşı sebebiyle de tanıklık etmiş olan ve travmasını uzun yıllar atlatamayan ailenin abisidir. Biraz erken büyümek zorunda kalmış ve ata mesleği avcılığı kayıtsız şartsız kabul etmiştir. 


2. Sam Winchester - Jared Padalecki

sam-winchester---jared-padalecki.jpg

Dean’inden 4 yaş küçük kardeşidir. Henüz bebekken yaşanan olayı hatırlamadığı için Dean kadar derin yaraları yok ancak dizilerin olmazsa olmazı suçluluk hissi onda da mevcuttur. Avcılık konusunda abisi kadar hevesli değildir. O yüzden büyük şehire okumaya gider, güzel bir sevgilisi vardır ve evlilik planları yapmaktadır. Ta ki bir gece ansızın Dean çıkıp gelene kadar…


3. John Winchester - Jeffrey Dean Morgan

john-winchester-- jeffrey-dean-morgan.jpg

Dean ve Sam’in babasıdır. Eşini kaybetmenin acısını henüz yaşarken hiç bilmediği bir dünyada bulur kendini ve tek amacı savaşmaktır. John sık sık ava gidip çocukları izbe otellerde bırakmak durumunda kalır. Sam ile ilgilenmek ve sahip çıkma işi Dean’e kalır. 


4. Bobby Singer - Jim Beaver

bobby-singer-- jim-beaver.jpg

John’un kadim dostudur ve Dean ve Sam kardeşlere her durumda yardımını esirgemez.


5. Castiel - Misha Collins

castiel---misha-collins.jpg

İşler içinden çıkılmaz hal aldığında hep Dean ve Sam’in yanlarında olan kurtarıcı bir melektir Castiel. Hali tavrı replikleri iç ısıtır ancak dehşet bir savaşçıdır aynı zamanda.

Önerilen İçerik: Netflix Dizileri

NeOldu.com / Sinema

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum