DC Dizileri 2024 - İzleme Sırası ve En İyi 17 Dizi Önerisi

DC Comics yapımı en iyi dizileri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte süper kahramanların hikayelerinin anlatıldığı en iyi dc dizileri listesi...
DC Dizileri 2024 - İzleme Sırası ve En İyi 17 Dizi Önerisi

IMDb Puanları Yüksek En İyi DC Dizileri

Gelmiş geçmiş en iyi DC Comics dizileri başlığını atarken biraz iddialı olduğunu düşündük ama sonradan fark ettik ki, süper kahraman yapımcıları arasında iki marka var. Bunlardan bir tanesi Marvel Sinematik Evreni diğer ise DC Comics… İşte, yabancı dizi kategorisinin ve en iyi süper kahraman dizilerinin yapımcılarından olan DC platformunun en iyi dizileri...

En İyi DC Dizileri;

1. Peacemaker

DC Dizileri

HBO dizileri arasında yer alan ve DC yapımı olan bu süperkahraman dizisinde kendisini dünya barışına adayan bir kahramanın maceraları anlatılmaktadır. Başrolünde John Cena'nın rol aldığı dizi komedi dolu sahneleri eğlendirirken aksiyon sahneleri ile DC evreninde olduğunu anlatıyor.

TürKomediFantastikAksiyon
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJames
Gunn
OyuncularJohn
Cena
Danielle
Brooks
Freddie
Stroma

2. Naomi

DC Dizileri

DC evreninin en yeni süper kahramanlarından biri olan Naomi genç yaşına rağmen kahramanlar arasına girmeyi başarmış ve Justice League grubu içerisinde de göreceğimiz bir isimdir.

TürDramMaceraAksiyon
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAva
Duvernay
OyuncularKaci
Walfall
Charles
Jones
Cranston
Johnson

3. Y: The Last Man (Son Adam)

DC Dizileri

En iyi Dc dizileri arasında yer alan Y: The Last Man bir romandan uyarlanmış olup dünyadaki tüm erkeklerin yok olması, sadece birinin hayatta kalmasına dair bir hikayeyi bizlere sunuyor. Dizinin ana konuları ise, sınıf ayrımı, cinsiyet ve hayatta kalma mücadelesi konularıdır.

TürMaceraDramBilim Kurgu
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMichael
Green
OyuncularDiane
Lane
Lashana
Lynch
Ben
Schnetzer

4. Sweet Tooth

DC Dizileri

Netflix dizileri arasında yer alan bu DC hikayesinde yarı insan yarı geyik olan bir çocuğun hikayesini izliyoruz. Gus isimli bu melez çocuk dünyanın uğradığı büyük bir felaket sonrası kendisi gibi olan melezleri bulmak için yolakoyulur. Kendisine yeni bir aile kazandığında ise öğrendiği bilgiler bir komployu ortaya çıkarmasına yardımcı olacaktır.

TürMaceraFantastikBilimkurgu
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJim
Mickle
OyuncularChristian
Convery
Nonso
Anozie
Adeel
Akhtar

5. Doom Patrol

DC Dizileri

Dizi, Robotman, Crazy Jane, Niles Caulder, Negative Man ve Elasti-Girl’den oluşan Doom Patrol adındaki ekibinin maceralarını konu almaktadır. Bu ekibin her bir üyesi geçirdiği kazalar sonrasında insanüstü güçlere sahip olmuş birer süper kahramandır. Kazalar, vücutta çeşitli yaralara ve bozulmalara yol açmış olsa da her karakter yeni vücuduna alışmayı başarmıştır. Ekibin amacı yaşanan tuhaf olayları araştırmak ve dünyayı kötü insanlara karşı korumaktır.

TürDramFantastikAksiyon
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJeremy
Carver
OyuncularDiane
Guerrero
April
Bowlby
Joivan
Wade

6. Stargirl

DC Dizileri

Annesinin yeniden evlenmesinin üzerine Los Angeles’tan Nebraska ülkesine taşınan liseli Courtney’in hikayesini anlatmaktadır. Courtney yeni arkadaşlarına ve okuluna adapte olmaya çalışan genç bir kızdır. Her şey düzgün giderken annesinin yeni eşiyle ilgili bir sır öğrenir. Yeni babası eski hayatında süper kahramanlarla birlikte çalışmıştır. Eski günlerden kalan süper kahraman kostümünü ele geçirmiştir. Eski süper kahramanlar göreve çağırır ve maceraya atılır.

TürBilim kurguDramAksiyon
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGeoff
Johns
OyuncularBrec
Bassinger
Yvette
Monreal
Anjelika
Washington

7. Pennyworth

DC Dizileri

1920 yıllarda orduda görev yapan Alfred, ordudan ayrıldıktan sonra özel bir güvenlik şirketi kurar. Genç milyarder Thomas Wayne ile birlikte çalışmaya başlayan Alfred, ilerleyen günlerinde Pennyworth karakterine hayat verecektir.

TürGerilimDramAksiyon
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBruno
Heller
OyuncularJack
Bannon
Ben
Aldridge
Hainsley
Lloyd

8. Batwoman

DC Dizileri

Batwoman dizisi, karanlık Gotham sokaklarında geçmektedir. Sosyal adaleti sağlamak için Batwoman adıyla harekete geçen Kate Kane’in hayatını anlatmaktadır. DC evreninin ilk lezbiyen süper kahramanı olan Batwoman, üstün yeteneklere sahip bir savaşçıdır. Aynı zamanda zengin ve varlıklı bir aileden gelen Batwoman servetini suça karşı savaşmak için kullanmaktadır.

TürDramAksiyon
IMDb3.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCaroline
Dries
OyuncularJavicia
Leslie
Rachel
Skarsten
Meagan
Tandy

9. Legends of Tomorrow (Geleceğin Efsaneleri)

DC Dizileri

Tek bir süper kahramanı değil birçok süper kahramanın hikayesini anlatan dizi kesinlikle izlenmesi gereken nadir dizilerdendir. Arrow ve The Flash dizilerinin yaratıcıları tarafından yapılmıştır. Oyuncu kadrosunda ise diğer dc dizilerinden alışkın olduğumuz isimler burada yer almaktadır.

TürKomediMaceraBilimkurgu
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenVictor
Garber
OyuncularAndrew
Kreisberg
Greg
Berlanti
Marc
Guggenheim

10. Supergirl

DC Dizileri

DC Comics dizileri arasında bir dönem en çok reyting alan yapımlardan olan Supergirl, geçmişte hepimizin süper kahramanı olan Superman yapımını konu almaktadır. DC tarafından çok hızlı bir şekilde tv ekranlarına getirilen yapım başlangıçta çok büyük etki yaratmasa da sonrasında yavaş yavaş taşları yerine oturmaya başlamıştı. Eleştirilerin odağı olmasının sebebi de Superman’ın aynı özelliklerinin aynı şekilde Supergirl’e aktarılması… Yine de izlerken oldukça güzel vakitler geçirilecek bir yapım…

TürBilim kurguDramAksiyon
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAndrew
Kreisberg
OyuncularMelissa
Benoist
Mehcad
Brooks
Chyler
Leigh

11. Smallville

DC Dizileri

DC yapımları arasında adeta en tepede bulunan Smallville, bir nevi bu yapım şirketinin bebeği konumundadır. DC Comics popüler çizgi romanları arasında yer alan Smallville, Superman gençlik yıllarını konu almaktadır. Dizide bir nevi Geleceğin büyük kahramanı Clark Kent bir yandan gençliğin getirdiği ilk aşk, okul ve dersler, gelecek kaygısı gibi her gencin sahip olduğu sorunlarla uğraşırken diğer yandan da ortaya çıkan süper güçlerini kontrol etmek zorundadır.

TürDramBilimkurguAksiyon
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenAlfred
Gough
OyuncularTom
Welling
Allison
Mack
Erica
Durance

12. Arrow

DC Dizileri

DC dizileri arasında oldukça önemli bir yapım olan Arrow, sonrasında çekilecek olan DC dizilerine adeta öncülük etmiş bir yapımdır. Arrow’dan elde edilen başarı sayesinde birçok DC dizisi kendisine bu alanda imkan bulmuştur.

En iyi yabancı diziler listesinde de yer verdiğimiz yapım Arrow, zengin ve çapkın bir karakterin deniz kazasından sonra öldü zannedilir. 5 yıl boyunca bir adada yaşayan Oliver Quenn 5 yıl sonra şehrine döner ve macera başlar…

TürDramFantastikAksiyon
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAndrew
Kreisberg
OyuncularStephen
Amell
David
Ramsey
Katie
Cassidy

13. The Flash

DC Dizileri

DC dizileri arasında oldukça başarılı bir yerde duran süper kahraman dizilerinden Flash, Arrow’dan sonra yine harika bir yapım olarak karşımıza çıkmaktadır. DC Comics karakterleri zaman zaman aynı evren içerisinde yaşamaktadır. Bu yüzden DC dizileri arasında yer alan Arrow ve Flash ortak bölümlerde zaman zamana bir araya gelmektedir. Bu arada belirtmek isteriz ki, bir zaman sonra Flash, Arrow’u izlenme seviyelerinde geride bırakmıştır.

TürFantastikAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenGreg
Berlanti
OyuncularGrant
Gustin
Candice
Patton
Danielle
Panabaker

14. Gotham

DC Dizileri

DC dizileri arasında en çok merak edilen yapımlarda bir tanesi de en güçlü süper kahramanlardan bir tanesi olan Batman yani Bruce Wayne’nin çocukluğu ve onun şehri Gotham’ı anlatan “Gotham” dizisi… Dizide aslında Bruce Wayne’nin çocukluğuna inilirken aynı zamanda Komiser Jim Gordon GCPD’ki ilk büyük görevi de başlamıştır. Bu büyük görev tabi ki Bruce Wayne’nin annesinin ve babasının ölümünün aydınlatılması…

TürPolisiyeDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenBruno
Heller
OyuncularBen
McKenzie
Donal
Logue
David
Mazouz

15. iZombie

DC Dizileri

DC Comics yapımları arasında farklı bir tür olan iZombie, The Walking Dead dizisinin ününden yaralanıp tv ekranlarına getirilen bir yapım. Dizinin konusu oldukça enteresan. Üniversiteye giden genç bir TIP öğrencisi, bir zaman sonra zombiye dönüşmektedir. Yaşanan olaylar sonrasında ise beyin yemeden yaşamanı sürdüremediği ortaya çıkmaktadır. Düşünsenize, oldukça güzel ve başarılı bir kız arkadaşınız var ve beyin yemeden duramıyor… İzlemeye değer…

TürKomediKorkuPolisiye
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRob
Thomas
OyuncularRose
McIver
Malcolm
Goodwin
Rahul
Kohli

16. Preacher

DC Dizileri

Dizinin konusu Teksaslı bir rahip olan Jesse Custer’ın etrafında gelişiyor. Kahramanımız Tanrı’ya inanmayı bırakır ve onun cenneti terk ettiğini öğrenir. Bunun üzerinde dünya üzerinde bu durumu sorgulayacak tek kişi olduğu ortaya çıkar. Bu macerada kahramanımıza insan kanı tercih etmeyen bir vampir ve eski bir kız arkadaş eşlik eder. Konusu bakımından oldukça ilginç bir DC dizisi olan Preacher, dizi sıkıntısı çektiğiniz dönemler su gibi akacak bir yapım.

TürKorkuFantastikDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenSeth
Rogen
OyuncularDominic
Cooper
Joseph
Gilgun
Ruth
Negga

17. Lucifer

DC Dizileri

Netflix dizileri listesinde de yer alan yapımda, cehennem Lordu olarak bilinen Lucifer karanlıklar dünyasında bulunmaktan sıkılmıştır ve görevinden istifa etmeye karar verir. Bir zaman sonra Los Angelas’a yerleşen Lucifer, yakınında işlenen bir cinayet sonrası polis departmanına yardım etmeye başlar. Diğer dünyada da işler karışıktır ve Amanadiel isimli bir melek Lucifer’ı tekrardan karanlıklar lordu olmaya davet eder…

TürDramFantastikPolisiye
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenTom
Kapinos
OyuncularTom
Ellis
D.B.
Woodside
Lauren
German

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum