Aksiyon Dizileri 2024 - En Efsane 33 Yabancı Aksiyon Dizisi

Kusursuz senaryoları ve muhteşem oyuncu kadrolarıyla aksiyon dizilerini bu içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte IMDb puanı yüksek en iyi 33 aksiyon dizisi...
Aksiyon Dizileri 2024 - En Efsane 33 Yabancı Aksiyon Dizisi

Dizi Tarihine Damgasını Vuran En İyi Aksiyon Dizileri

Aksiyon severlerin mutlaka izlemesi gerektiği en iyi ve en yeni aksiyon dizilerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. IMDb puanlarına göre dizileri sıraladığımız listemizde heyecan dolu sahneleriyle akıllara kazınan yapımlar yer almıştır. İşte izlerken aksiyon ve heyecana doyacağınız en iyi 33 aksiyon dizisi...

Aksiyon Dizileri;

1. Obi-Wan Kenobi

Aksiyon Dizileri
Geçmiş zamanlardan bu yana ünlü olan Star Wars serisi hız kesmeden devam ediyor. Obi-Wan Kenobi’nin en büyük yenilgisiyle karşı karşıya kaldığı Klon Savaşları’nın bitiminden on yıl sonrası sizlerle. Jedi ustası Obi-Wan’ın en yakın dostu ve öğrencisi olan Skywalker’ı karanlık tarafa vermesi ile işler değişmeye başlar.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHossein
Amini
Joby
Harold
OyuncularEwan
McGregor
Moses
Ingram
Vivien
Lyra Blair

2. House of the Dragon

Aksiyon Dizileri
Yılların sevilen dizisi Game of Thrones’in devamı ve ara dizisi niteliğinde gelen bu dizimizde, Targanyen Hanesi’nin hikayesi sizlerle. Taht oyunları dizisinde yaşanmış olanlardan 300 yıl öncesini sizlere sunan bu dizimizde Targanyen Hanesi içinde var olan güçlerin tüm detaylarıda sizlerle.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGeorge
R.R. Martin
OyuncularPaddy
Considine
Matt
Smith
Emma
D’Arcy

3. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Aksiyon Dizileri
İnsanların kalplerine yerleşmiş olan Yüzüklerin Efendisi serisindeki olaylarken binlerce yıl öncesi sizlerle. Krallıkların zafere yükseldiği ve aniden yıkıldığı, beklenmedik kahramanların ortaya çıkması ile çağı ileri götürmektedir. Lakin mutlulukların var olduğu çağda karanlık güç yeniden ortaya çıkarak her şeyi değiştirmeye başlamaktadır.

TürAksiyonDramMacera
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPatrick
McKay
John
D. Payne
OyuncularMorfydd
Clark
Ismael
Cruz Cordova
Nazanin
Boniadi

4. Our Flag Means Death

Aksiyon Dizileri
18’inci yüzyıldan kalma korsan Stede’in gerçek maceraları sizlerle. Bir beyfendinin görünüşte büyüleyici hayatını, kendisini bir korsanla takas ettikten sonra Stede korsan gemisi Revenge’in kaptanı olur. İsyankar ekibinin saygısını kazanmak için mücadele ederken Stede’nin kaderi, kötü şöhretli Kaptan Karasakal’la yaşadığı savaş ile tamamen değişmeye başlar.

TürAksiyonMaceraBiyografi
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Jenkins
OyuncularRhys
Darby
Joel
Fry
Samson
Kayo

5. The Witcher: Blood Origin

Aksiyon Dizileri
The Witcher dünyasından yaklaşık 1200 yıl önce bir elf dünyasında geçen dizimizde, zaman içerisinde kaybedilmiş olan bir hikaye sizlerle. Canavarların, insanların ve elflerin dünyasını birleştirmesi ile ilk Witcher’ın ortaya çıkmasını sağlamak için de herkes ellerinden geleni yapmaktadır.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDeclan
De Barra
OyuncularMichelle
Yeoh
Lenny
Henry
Dylan
Moran

6. Reacher

Aksiyon Dizileri
Emekli polis memuru Jack, işlemediği bir cinayetten dolayı yargısız bir şekilde tutuklanır. Kendisini bir anda, kirli polisler, karanlık iş adamları ve entrikacı politikacılarla dolu ölümcül bir komplonun ortasında bulan Jack, gerçekleri ortaya çıkartmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır.

TürAksiyonSuçDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNick
Santora
OyuncularAlan
Ritchson
Maria
Sten
Shaun
Sipos

7. The Lazarus Project

Aksiyon Dizileri
Sıradan hayatı olan George, bir sabah uyandığı anda birkaç ay önceki bir günü yeniden yaşamaya başladığını keşfeder. O süre içerisinde elde ettiği her şey, sanki hiç yaşanmamış gibi silinmiştir. Büyük aşkı Sarah ile olan evliliği George’un yeni dünyasında hiç var olmamıştır. İşin en kötü kısmı ise olanların farkında olan tek kişi George’dir.

TürAksiyonDramFantastik
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoe
Barton
OyuncularPaapa
Essiedu
Tom
Burke
Anjli
Mohindra

8. DMZ

Aksiyon Dizileri
Yakın gelecekte yer alan Amerika’da, İkinci İç Savaş tarafından parçalanmış olan hikaye sizlerle. Harap olmuş bir Manhattan Adası olan DMZ’ye kimseye giremiyor aynı zamanda da kimse çıkamıyordur. Ancak kayıp oğlunu bulmak için elinden gelen her şeyi yapan doktor Alma, elinden gelenleri yaparak DMZ’de mahsur kalanlar için umut sembolü haline gelmeye başlar.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAva
DuVernay
OyuncularRosario
Dawson
Hoon
Lee
Freddy
Miyares

9. Baymax!

Aksiyon Dizileri
6 Süper Kahraman filminde herkesin sevgisini kazanan Baymax şimdi sizlerle. San Fransokyo çevresinde ilk yardım robotu olarak çalışan Bayman’in hayatlarındaki her zerre sizlerle. Bazen kaos oluşturabilen Baymax arkadaşları tarafından sevildiği gibi tüm insanlık tarafından da sevilmeye devam etmektedir.

TürAnimasyonAksiyon
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDon
Hall
OyuncularScott
Adsit
Maya
Rudolph
Ryan
Potter

10. Chainsaw Man

Aksiyon Dizileri
Babası öldüğünden sonra Denji altından kalkamayacağı büyük borçlar içerisinde kalmıştır ve bu borçları ödemenin bir yolu yoktur. Pochita adında kurtardığı bir Şeytan köpeği ile, tuhaf işlere karışarak hayatta kalabiliyor ve Yakuza için Şeytanları öldürmektedir. Pochita’nın elektrikli testere güçleri bu güçlü şeytanlara karşı işe yarasa da Yakuza ona ihanet ederek Zombie Devil tarafından öldürülür. Pochita bu durumu düzeltmek için kendini feda etse de, Denji artık şeytan-insan melezi olarak yeniden doğarak yaşadıklarının farklı bir versiyonunu yaşamaya başlar.

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb9,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRyu
Nakayama
OyuncularRyan
Colt Levy
Fairouz
Ai
Sarah
Wiedenheft

11. Love of Kill

Aksiyon Dizileri
Sessiz ve sabırlı Cheteau bir ödül avcısıdır. Hayatındaki hedefi , tek bir gece 18 üst düzey  yetkili öldürerek kötü şöhreti ile tanınan katil Ryang-ha’yı yakalamaktır. Katilin cinayetleri hız kesmeden devam ederken, Chateau ile karşılaştıkları ilk anda onu alt eder ve kendi niyetini ortaya çıkartır. Ryang-ha’nın yakalama girişimlerinin tarifi bulunamazken Chateau bu durumlar onu yakalamak için elinde tuttuğu fırsatları kullanmaya başlar.

TürAnimasyonAksiyonGizem
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPlatinumvision
OyuncularHiro
Shimono
Saori
Oonishi
Erin
Yvette

12. In From the Cold

Aksiyon Dizileri
New Jersey banliyösünde yaşayan bekar bir annenin hayatı, CIA onu tutukladığı anda zorla seçim yapmaya zorlaması ile alt üst olur. Bekar annenin geçmişinde yer alan yüksek eğitimli, biyo-mühendislik Rus ajanı konumuna geri dönülmesi için zorlanırken, Rusya’nın yeraltı uyuşturucusuna karşı bir varlık olmak için sıkıştırılır.

TürAksiyonSuçPolisiye
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAdam
Glass
OyuncularMargarita
Levieva
Ivanna
Sakhno
Lydia
Fleming

13. Ms. Marvel

Aksiyon Dizileri
Kamala, özellikle Kaptan Marvel söz konusu olduğunda, milyonlarca hayale ev sahipliği yaparak kendisini bir süper kahraman gibi görmeye başlar. Kamala okulda ve hatta bazı anlarda evde bile uyum sağlayamadığını hissediyor olsa da günün birinde beklenmedik bir anda süper güçleri elde ederek hayallerine kavuşmaya başlar.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBisha
K. Ali
OyuncularIman
Vellani
Matt
Lintz
Zenobia
Shroff

14. Grid

Aksiyon Dizileri
1997 yılında insanlığı yok olmaktan kurtaran gizemli bir varlığın ortaya çıkması ve hiç yokken ortadan yeniden kaybolması ile işler değişir. Bu gizemli varlı olaydan tamı tamına 24 yıl sonra tekrardan ortaya çıktığında ise bir seri katilin kaçmasına yardımcı olur. Bu katilin neden kaçtığı ve bu yaratığın insanlık için ne derli zorluklar ortaya çıkartacağı ise büyük bir gizemi ortaya koymaktadır.

TürAksiyonGizemBilim Kurgu
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLee
Khan
OyuncularSeo
Kang-joon
Kim
Ah-jung
Kim
Mu-yeol

15. Squid Game

Aksiyon Dizileri

2021 yılının en çok izlenen kore dizileri arasında yer alan Squid Game'de paraya ihtiyacı olan bir grup insanın ölümle burun buruna geldiği bir macera anlatılıyor. Zenginler tarafından düzenlenilen bir organizayona şehirde paraya ihtiyacı olan 400 kişi toplanıyor. Sırası ile oyunlar oynayarak finale taşınan bu yarışmanın büyük ödülü ise 400 milyon'dur. Yarışmacılar için ilk başta her şey güzel gözükse de olayın bir ölüm kalım savaşına dönüşmesi tüm işleri değiştirecektir.

TürAksiyonGerilimDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenHwang
Dong
-hyuk
OyuncularJung-jae
Lee
Park
Hae-Soo
Heo
Sung-Tae

16. Tribes of Europa (Avrupa Kabileleri)

Aksiyon Dizileri

Distopik bir geleceğin konu edildiği bu macera dolu aksiyon dizisinde Avrupa'nın büyük felaket sonrası kabilelere bölündüğü bir dünya izliyoruz. Geleceğe dair bir kurtuluşun yolu olarak görülen 3 kardeş kabilelerin ve grupların birbirleri ile mücadele içerisine girmesine sebep olurken bu üç kardeş amansızca hayatta kalma mücadelesi vereceklerdir.

TürAksiyonBilim KurguMacera
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenPhilip
Koch
OyuncularHenriette
Confurius
Oliver
Masucci
Emilio
Sakraya

17. Lupin

Aksiyon Dizileri

2021 yılında izleyiciyle buluşan ve ilk yayınladığı günden itibaren en çok izlenen Netflix dizileri arasına giren Lupin, babasının intikamı için harekete geçen Assane Diop’un maceralarını izliyoruz. İşlemediği bir suçtan dolayı yargılanan ve kısa süre sonra ölen babasının başına gelenlerin hesabını sormak isteyen Assane küçük yaşlardan beri özendiği Arsene Lupin’i örnek alarak muhteşem planlar kurar.

TürAksiyonPolisiyeDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenGeorge
Kay
OyuncularOmar
Sy
Ludivine
Sagnier
Clotilde
Hesme

18. Snowpiercer

Aksiyon Dizileri

Aynı adlı sinema filminden esinlenilerek dizi haline getirilen Snowpiercer dizisi, dünyanın buzul çağı yaşaması ve insanlığın sürekli hareket eden bir trenin içerisinde yaşama çabaları anlatılıyor. 7 yıldır süren buzul çağından kurtulan insanlar bir tren ile dünyanın etrafını sürekli dolaşmaktadırlar. Bu trende yönetenler ve yönetilenler arasındaki sınıf ayrımı ise arka taraftaki insanların yaşamını hayli zorlaştırır. Kuyruk insanları özgürlüklerini kazanabilmek için savaşmak zorundadırlar.

TürAksiyonGerilimBilim Kurgu
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJosh
Friedman
OyuncularJennifer
Connelly
Daveed
Diggs
Mickey
Sumner

19. The Mandalorian

Aksiyon Dizileri

Hikayesi Star Wars evreninde geçen Mandalorian dizisinde yalnız başına dolaşan bir ödül avcısının seyahatleri anlatılıyor. Star Wars evrenine oldukça hakim olan Jon Favreau’nun yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı dizi bilimkurgunun yanı sıra aksiyon dolu sahneleriyle dikkat çekiyor.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJon
Favreau
OyuncularPedro
Pascal
Gina
Carano
Giancarlo
Esposito

20. The Boys

Aksiyon Dizileri

The Boys dizisinde kanuna karşı gelen ve yozlaşmış olan bir grup süper kahramanlara karşı mücadele veren insanları konu ediniyor. Kendilerine The Boys adını veren insanlar süper kahramanların sürekli olarak saldırdığı şehirlerini korumak ve bu yozlaşmış yaratıkları ortadan kaldırmak için harekete geçerler.

TürAksiyonBilim KurguDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenEric
Kripke
OyuncularKarl
Urban
Jack
Quaid
Antony
Starr

21. Warrior (Savaşçı)

Aksiyon Dizileri

Warrior dizisinde iç savaş sebebiyle ülkesinden ayrılan ve San Francisco’daki Çin mahallesine gelen bir dövüş sanatları uzmanının hikayesi anlatılıyor. Genç adam bu yeni evinde tutunabilmesi için Çin Mahallesi savaşları içerisine dahil olmak zorunda kalacaktır.

TürAksiyonDövüş
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJonathan
Tropper
OyuncularAndrew
Koji
Olivia
Cheng
Jason
Tobin

22. Arrow

Aksiyon Dizileri

Genç ve zengin bir adam olan Oliver Queen hayatı boyunca birçok hata ve yanlış yapmış bir kimsedir. Ünlü playboyun bir deniz kazası sonrasında öldüğü sanılır ancak bir adada 5 yıl hayatta kalma mücadelesi veren Oliver en sonunda kurtarılır. Tek başına kaldığı yıllarda artık bir başka Oliver olan ana karakter artık hayatını günahlarını affettirebilmek amacıyla suçlulara karşı savaşarak geçirecektir. DC yapımlı ve Türkiye'de en çok izlenen diziler arasında Arrow, mutlaka fırsat vermeniz gereken yapımlar arasında...

TürAksiyonFantastikDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAndrew
Kreisberg
OyuncularStephen
Amell
Katie
Cassidy
David
Ramsey

23. Titans

Aksiyon Dizileri

Süper kahramanların aksiyon ve macera dolu hikayelerinin anlatıldığı dizide bir grup genç iyi birer süper kahraman olabilmek için mücadele ediyorlar. Senaryosunu ve yönetmenliğini Greg Berlanti, Akiva Goldsman ve Geoff Johns’un yaptığı dizi de Brenton Thwaites, Anna Diop ve Teagan Croft başrollerde yer almıştır.

TürAksiyonFantastikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenGreg
Berlanti
OyuncularBrenton
Thwaites
Anna
Diop
Teagan
Croft

24. The Umbrella Academy

Aksiyon Dizileri

Henüz küçük yaşlarda annesiz ve babasız kalan özel yeteneklere sahip 6 çocuk bir adam tarafından evlat edinilirler. Hayatları boyunca bu özel yetenekleri doğru yönde kullanmak amacıyla eğitilen gençler birbirleriyle de pek anlaşamazlar. Ancak babalarının gizemli bir şekilde ölümü kardeşleri bir araya getirecektir. Aksiyon ve macerayı dolu dolu seyrettiren The Umbrella Academy dizisi başarılı yönetmen Steve Blackman imzalı olup oyuncu kadrosunda Ellen Page, Tom Hopper ve Robert Sheehan gibi isimlere yer vermiştir.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSteve
Blackman
OyuncularElliot
Page
Tom
Hopper
Aidan
Gallagher

25. Altered Carbon

Aksiyon Dizileri

Netflix dizileri arasında son yılların en çok izlenen yapımlarından olan Altered Carbon’un hikayesi insanların ruhunun bir başka bedene aktarabildiği bir geleceği anlatmaktadır. Dizinin ana karakteri Takeshi Kovacs ise yıldız takımının uğradığı ağır saldırıdan kurtulan tek kişi olmuştur. Takeshi’nin buzla kaplı bedeni yüzyıllar boyunca dondurulmuş bir biçimde muhafaza edilir. Ancak yüzyıllar sonra uyandırılan Takeshi’ye özgürlüğü karşısında 2 farklı ve zor cinayeti çözmesi gerekmektedir.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenLaeta
Kalogridis
OyuncularAnthony
Mackie
Lela
Loren
Renée
Goldsberry

26. Jack Ryan

Aksiyon Dizileri

Başarılı ajan Jack Ryan CIA’de masa başı bir iş yaptığı sıralarda şüpheli bir para giriş çıkışı tespit eder. Bunun üzerine harekete geçen Jack Ryan sahaya inerek düşmanların peşine düşer. Avrupa ve Orta Doğu’da köşe bucak düşmanları arayan Jack teröristlerin Amerika’ya saldıracağı bilgisini öğrenir.

TürAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenCarlton
Cuse
OyuncularJohn
Krasinski
Wendell
Pierce
Abbie
Cornish

27. The Last Kingdom (Son Krallık)

Aksiyon Dizileri

Stephen Burchard’ın yönetmenliğini yaptığı başarılı dizi The Last Kingdom bir zamanlara İngiliz Kralı olan babasının öldürülmesi sonrasında yıllarca Paganların esiri olan ve sonrasında da hakkı olan topraklarına dönen Uthred’in maceralarını anlatmaktadır. Tahtın varisi olduğu için Uthred’i öldürmeyi düşünen amcası, Kont Ragnar’ın ölümüne sebep olan kişi olarak Uthred’i gösterir. İşte bu yüzden Hem Paganlar hem de İngilizler Uthred’i öldürmek isterler. Ancak Wessex kralı Alfred onu himayesine alacaktır.

TürAksiyonTarihDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenStephen
Butchard
OyuncularAlexander
Dreymon
Emily
Cox
Millie
Brady

28. The Witcher

Aksiyon Dizileri

Netflix gizem dizileri arasında en çok izlenen yapımlarından bir tanesi olan The Witcher hem senaryosu hem de muhteşem oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Fantastik bir hikayeyi konu edinen dizide yüzyıllardır bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki dostluğun bitmesiyle başlayan büyük savaşı anlatmaktadır. Bu sırada ana karakter Geralt of Rivia da vaadedilen çocuğu bularak tüm dünyadaki güç dengesini değiştirmek ister. Ancak bu yol gerilim ve aksiyon dolu maceralarla doludur. Netflix'te yayınlanan ve son yılların en çok izlenen dizisi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Netflix The Witcher Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları içeriğimize göz atabilirsiniz.

TürAksiyonFantastikGizem
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLauren
Schmidt Hissrich
OyuncularHenry
Cavill
Freya
Allan
Anya
Chalotra

29. La Casa De Papel

Aksiyon Dizileri

Netflix'in en çok izlenen dizileri listesinde yer alan La Casa De Papel dizisi, muhteşem senaryosu ve sevilen oyuncu kadrosuyla öne çıkmaktadır. Netflix’te yayınlanan dizi şimdiye kadar mükemmel bir izleyici kitlesi toplamıştır. Dizinin konusu ise Profesör lakaplı karakterin kusursuz olarak tasarladığı soygunlar için ülkenin en iyi suçlularını bir araya getirerek planlarını hayata geçirmesini anlatıyor. Ancak hiç beklenmedik olaylar ekibin büyük sorunlarla baş başa kalmasına sebep olur. Alex Pina’nın yönetmenliğini yaptığı dizinin başrollerinde Alvaro Morte, Ursula Corbero ve Pedro Alonso yer almıştır.

TürAksiyonGerilimDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenÁlex
Pina
OyuncularÁlvaro
Morte
Pedro
Alonso
Úrsula
Corberó

30. The Punisher

Aksiyon Dizileri

Marvel yapımcılığında ortaya çıkan ve 2 sezon boyunca yayınlanan dizide karısı ve çocuklarının öldürülmesi sonrasında intikam almak için yola çıkan Frank Castle’ın aksiyon dolu hikayesi anlatılmıştır. New York’un yeraltı dünyasını kasıp kavuran The Punisher lakaplı Frank Castle sadece kendi intikamı için değil tüm adaletsizlikleri ortadan kaldırmak adına savaşır. Dizinin oyuncu kadrosunda Jon Bernthal, Ben BArnes ve Amber Rose Revah yer almıştır.

TürAksiyonPolisiyeDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSteve
Lightfoot
OyuncularJon
Bernthal
Ben
Barnes
Amber
Rose Revah

31. Spartacus (Kan ve Kum)

Aksiyon Dizileri

Roma efsanelerine konu olan Spartaküs’ün kahramanlıkları ve savaş kabiliyeti bu dizinin de konusu olmuştur. Memlketinden ve sevdiği kadından koparılan Spartaküs adeta bir köle gibi muamele görmekteyken kurtuluşu büyük bir gladyatör olmakta görür. Tüm cesareti ve gücü ile savaş meydanına çıkan Spartaküs hayatta kalmak için verdiği bu mücadelede Roma arenalarının en büyük gladyatörlerinden biri olur. Başrolünde Liam Mclntyre’nin yer aldığı dizinin yönetmenliğini Steven S. De Knight üstlenmiştir.

TürAksiyonSavaşTarih
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSteven S.
DeKnight
OyuncularLiam
McIntyre
Peter
Mensah
Manu
Bennett

32. Vikings

Aksiyon Dizileri

Viking tarihinin efsanelerinden Ragnar Lothbrok’un hayat hikayesini konu alan yapım 8.yy’da İskandinav dünyasında yaşanan savaşları da anlatmaktadır. Basit bir çiftçi olan Ragnar Lothbrok cesareti ve aklı sayesinde kısa sürede tüm İskandinavya’nın kralı olacaktır. Dizide Viking tarihinin hiç bilinmeyen bilgilerini ve kültürel yaşamlarını da inceleme fırsatı sunulmuştur.

TürAksiyonMaceraTarih
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMichael
Hirst
OyuncularTravis
Fimmel
Katheryn
Winnick
Gustaf
Skarsgård

33. Game of Thrones (Taht Oyunları)

Aksiyon Dizileri

D.B. Weiss ve David Benioff’un yönetmenliğini yaptığı efsane dizi 8 sezon boyunca dizi tarihinin en iyi yapımlarından biri olmuştur. Sevilen oyuncu kadrosunun yanı sıra fantastik ve aksiyon dolu senaryosuyla da dikkat çeken Game of Thrones büyük bir taht mücadelesine ve fantastik yaratıklara karşı verilen amansızca savaşları konu edinmiştir. Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler listesinde de yer alan yapımın başrollerinde Emilia Clarke, Kit Harington ve Peter Dinklage yer almıştır.

TürAksiyonFantastikDram
IMDb9.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenD.B.
Weiss
OyuncularPeter
Dinklage
Kit
Harington
Emilia
Clarke

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.