Polisiye Diziler 2024 - Gizem ve Suç Dolu 37 Dizi Önerisi

Polisiye türü diziseverler için öneri niteliğinde hazırladığımız bu içeriğimizde tüm zamanların en iyi Polisiye dizilerini listeledik...
Polisiye Diziler 2024 - Gizem ve Suç Dolu 37 Dizi Önerisi

Casusluk ve Suç Konulu En Güzel Polisiye Diziler

Dizi tarihinin aksiyonu ve heyecanı bol en iyi yapımları şüphesiz ki polisiye dizileridir. Muhteşem oyuncu kadroları ve unutulmaz senaryolarıyla akıllara kazınan polisiye dizilerini sizler için listeledik. İşte şimdiye kadar en çok izlenen ve en iyi 37 polisiye dizisi önerileri...

En İyi Polisiye Dizileri Önerileri;

1. Mystery Incorporated

Polisiye Diziler
Küçük Coolsville kasabası, açıklanamayan doğa üstü olayların merkezi haline gelir. Kederlerle dolu bir yıldız atlet, beyninde hastalık olan bir hasta, bir sosyetik ve asi yalnız koca kasaba içerisinde var olan bu gizemli olayları araştırmak üzere ekip haline gelir. Ekip birbirinden farklı ve ilginç olaylara şahit olurken bu olayları çözebilmeleri mümkün olabilecek mi?

TürSuçDramGizem
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularDade
Elza
Jessica
Chancellor
Dayeanne
Hutton

2. The Afterparty

Polisiye Diziler
Bir lise buluşma partisinde, her şey mükemmel giderken aniden bir cinayet ortaya çıkar. Bu cinayetten tamamen o partide olan lise mezunlarının bir araya geldiği parti sonrasında olay yaşanmasından kaynaklı olurken dizi boyunca her karakter üzerine farklı bakış açılarından olayları incelemeniz mümkün olacaktır. Dedektif Danner ve Culp gerçeği ortaya çıkarmak için büyük çaba harcamaya başlar.

TürKomediSuçGizem
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenChristopher
Miller
OyuncularKen
Jeong
Tiffany
Haddish
Sam
Richardson

3. Suspicion

Polisiye Diziler
ABD medya patronunun oğlu olan Leo, New York’un merkezinde yer alan büyük bir otelde kaçırılır. Olayın kayıtları internete sızdırıldığında ise dünyanın her bir köşesindeki insanlar bu olayı öğrenir. Otelde kalan dört İngiliz vatandaşı ana şüpheli olarak görünse de, hepsinin masumiyetini kanıtlamak üzere zamana karşı küçük bir yarışı bulunmaktadır.

TürSuçDramGerilim
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRob
Williams
OyuncularKunal
Nayyar
Georgina
Campbell
Elizabeth
Henstridge

4. American Gigolo

Polisiye Diziler
Orta yaşlı kadınlara hizmet veren bir jigolo Julian, politikacının karısı ile bir ilişkiye başladığı anda garip bir serüvene çıkar. Karşılık olarak para almadığı bu ilişkide kadına aşık olan jigolo, olayların akışından dolayı ne yapacağını kestiremez. Aynı zamanda jigolonun müşterilerinden biri öldürüldüğünde polisler tarafından aranmaya başladığında işler daha da kötü bir hal almaya başlar.

TürSuçDramGizem
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Hollander
OyuncularJon
Bernthal
Gretchen
Mol
Lizzie
Brochere

5. Shining Girls

Polisiye Diziler
Acımasız bir saldırı muhabirin sakin ve huzurlu olan hayatını tamamen altüst ederek, birbirinden farklı gerçeklikler içerisinde tıkılır kalır. Yakın zamanda gerçekleşen cinayetin saldırısı ile bağlantılı olduğu belli olan bu muhabir için artık her şey tamamen değişmiştir. Değişen bugününü anlamak için mücadele ederken geçmişi ile tamamen yüzleşmesi gerekmektedir.

TürSuçDramGizem
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSilka
Luisa
OyuncularElisabeth
Moss
Wagner
Moura
Phillipa
Soo

6. The Responder

Polisiye Diziler
Hem kişisel hem de profesyonel hayatını yoluna sokmaya çalışan Chris, acil müdahale görevlisi olarak yeni bir çırak almak zorunda kalır. Ancak her geçen gün zorlayıcı gece dünyasında hayatta kalmak üzere hareket etmesi gerekmektedir. Chris yeni çırağı ile birlikte bu gece hayatında mücadele ederken, hem birbirlerine yardım etmeleri gerekirken hem de birbirlerini yol etmeleri gerekmektedir.

TürSuçDramGerilim
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTony
Schumacher
OyuncularMartin
Freeman
Romi
Hyland-Rylands
MyAnna
Buring

7. Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Polisiye Diziler
Amerika’nın en kötü şöhreti ile bilinen katillerinden birisi olan Dahmer’in hikayesi sizlerle. Dahmer’in zor çocukluğu, insanların ona karşı yaşattığı olayların tüm detayları sizlerle. 1992 yıllarındaki mahkumiyetine odaklanan bu yapımca, cinayetler boyunca işlediği sistemlerin tüm detayları ise dizimiz boyunca sizlere sunuluyor.

TürBiyografiSuçDram
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenIan
Brennan
Ryan
Murphy
OyuncularEvan
Peters
Richard
Jenkins
Molly
Ringwald

8. The Cleaning Lady

Polisiye Diziler
Alice, kendisini erkek arkadaşıyla olan ilişkisinden uzaklaştırmaya odaklanmış olan bir genç kadındır. Sevgiye bağımlı olan Alice bu duruma pek dayanamaz ve evine temizlik yapmaya gelen Shelly adındaki kadın ile iletişim kurmaya çalışır. Shelly’ye yardım etmeye çalışan Alice, zamanla aralarında kurdukları bağı da farklılaştırır. Kurduğu arkadaşlıkları çok iyi bir haldeyken çok geçmeden birbirinden gizli sırlar ortaya çıkmaya başlar.

TürSuçDramGerilim
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMiranda
Kwok
OyuncularElodie
Yung
Adan
Canto
Oliver
Hudson

9. Those Who Read the Hearts of Evil

Polisiye Diziler
Profil uzmanı Kwon, 1989’da polis memuru olurken, 200 yıllarında ilk suç profilcisi olur. Young Chul ve Nam Gyu gibi birkaç kötü şöhretli suçluların profillerini çıkartması ile tüm Kore’nin en çok tanını haline gelmiştir. Gerçek senaryolardan dayanan bu hikayede, vahşice işlenmiş olan suçların gerçeklikleri ise açıklanmaktadır.

TürSuçDramGizem
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularKim
Nam-gil
Jin
Seon-kyu
Kim
So-jin

10. Intimacy

Polisiye Diziler
Yükselişte olan kariyerini her şeyden çok önemseyen Malen, belediye başkanlığına aday gösterilmek ister. Ancak kimin çektiği bilinmeyen bir seks kasetinin basına sızdırılması ile tüm kariyeri baştan sonra tehlike altına girer. Bu durumu kendisi dışarısında yaşayan başkalarının da varlığını öğrenen Malen, herkesin sesi olmak ve adaleti yerine getirmek için elinden geleni yapmaya başlar.

TürSuçDram
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBen
Gutteridge
Jorge
Torregrossa
OyuncularItziar
Ituno
Patricia
Lopez Arnaiz
Veronica
Echegui

11. Reacher

Polisiye Diziler

Amazon Prime dizileri arasında yer alan Reacher'da emekli bir polis memurunun başına gelen ilginç ve bir o kadar da korkutucu olayları izliyoruz. Dizide Jack Reacher; yozlaşmış polisler, dolandırıcı politikacılar, mafya ve iş adamlarıyla dolu bu kirli dünya da kendisine kurulan komployu yıkarak gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışıyor.

TürPolisiyeGerilimAksiyon
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNick
Santora
OyuncularAlan
Ritchson
Malcolm
Goodwin
Maria
Sten

12. Good Morning, Veronica

Polisiye Diziler

Son yılların en gizemli polisiye filmlerinden biri olan Good Morning, Veronica'da bir internet sapığının peşine düşen genç polis Veronika'nın hikayesini izliyoruz. Arkadaşlık sitesine dadanan ve buradan kurbanlarını bulan sapıktan genç Veronika'nın haberi olunca hemen peşine düşmek ister. İlk ipuçları Veronika'yı korkunç bir sır saklayan evli bir çifte götürecektir.

TürPolisiyeDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJosé
Henrique Fonseca
OyuncularTaina
Müller
Camila
Morgado
Eduardo
Moscovis

13. Lupin

Polisiye Diziler

Suç konulu en iyi polisiye dizilerden biri olan Lupin'de geçmişi burukluklarla ve Arsen Lupen hayranlığı ile geçen Assane Diop'un intikam maceraları anlatılıyor. Kendisini adeta Arsen Lupen gibi yetiştiren Assane yıllar önce babasına iftira atan güçlü ve zengin bir adamdan intikamını almak için harekete geçer. Bu sırada poliste bu gizemli adamı takip etmektedir.

TürPolisiyeSuçDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJosé
Henrique Fonseca
OyuncularOmar SyLudivine
Sagnier
Clotilde
Hesme

14. Freud

Polisiye Diziler

Gizem dolu tarihi bir hikayenin anlatıldığı bu dizide 19. yüzyılda yaşayan Sigmund Freud'un hikayesi anlatılıyor. Dönemin tanınan ve bilinen kişilerinden olmaya çalışan Freud yaşanan kanlı bir felaketin ardındakileri bulmak için harekete geçer. Bu sırada yanında bir medyum ve bir dedektif olacaktır.

TürPolisiyeSuçTarih
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMarvin
Kren
OyuncularRobert
Finster
Ella
Rumpf
Georg
Friedrich

15. Unbelievable (İnanılmaz)

Polisiye Diziler

Dizi gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilmiştir. Netflix’te yayınlanan yapımda genç bir kız tecavüze uğradığını söyleyerek ilgili kurumlara şikayette bulunur. Asılsız iddia olduğu gerekçesiyle de şikayeti geçerli kılınmaz. Marie bu durum karşısında adeta yıkılır. İki kadın dedektif bu davaya bakmak için atanır. Sırlarla dolu olayı çözmeleri hiçte kolay olmayacaktır.

TürPolisiyeSuçDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSusannah
Grant
OyuncularKaitlyn
Dever
Toni
Collette
Merritt
Wever

16. The Flight Attendant (Uçuş Görevlisi)

Polisiye Diziler

Uçuş görevlisi olarak çalışan Cassandra Bowden, bir gün kendisini Dubai de otel odasında bulur. Uyandığında yanında ceset bulan ve hiçbir şeye anlam veremeyen Cassandra Bowden, şaşkına döner. Hayatına kaldığı yerden devam etmeye çalışan güzel kadının planları suya düşer. Hiçbir suçu olmadığı halde kendisin, böyle bir komplonun içerisinde bulan Bowden’ın günden güne katilin kendisi olduğunu düşünmeye başlar.

TürPolisiyeSuç
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSteve
Yockey
OyuncularKaley
Cuoco
Michiel
Huisman
Zosia
Mamet

17. Manhunt

Polisiye Diziler

Polisiye gerilim türüne ilgili duyan okurlarımız için son derece başarılı ve sürükleyici olan Manhunt dizisi, iyi bir seçenek olacaktır. Posta yolu ile gönderdiği bombalarla saldırı düzenleyen Ted Kaczynski adındaki teröristin peşine FBI ajanları düşer. Suçlu profil uzmanı olan Fitz, FBI ekibine dahil olur ve suçlunun yakalanma sürecinde önemli bir rol oynar.

TürPolisiyeSuçGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAndrew
Sodroski
OyuncularGethin
Anthony
Arliss
Howard
Kelly
Jenrette

18. Peaky Blinders

Polisiye Diziler

İngiltere de bahis çetesi olan bir ailenin hayat hikayesinin konu olarak ele alan yapım, Netflix’in en iyi dizileri arasında yer almaktadır. Gözü daima yükseklerde olan Thomas Shelby İnglitere’nin adeta altını üstüne getiriyor. Kayıp bir silah sandığıyla kariyerinde yükselişe geçecek olan Shelby ailesini birbirinden tehlikeli maceralar bekliyor.

TürPolisiyeSuçAksiyon
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSteven
Knight
OyuncularCillian
Murphy
Paul
Anderson
Helen
McCrory

19. MindHunter (Zihin Avcısı)

Polisiye Diziler

Dizi, Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit kitabının uyarlanması olarak karşımıza çıkmaktadır. 1979 yılında geçen dizi suçluların işlediği suçları ve bu suçların soruşturmalarını ele alır.

TürPolisiyeSuçAksiyon
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJoe
Penhall
OyuncularJonathan
Groff
Holt
McCallany
Anna
Torv

20. The Undoing

Polisiye Diziler

Son derece sıradan ve sakin bir hayat geçiren Grace Fraser, New York’ta özel bir okulda terapisttir. Her şey normalken gözünü açıp kapadığında ortada bir ceset, kaybolan bir eş ve birbirinden aksiyon dolu olaylarla baş başa kalır. Grace Fraser, artık değişmesi gerekmektedir, çocuğuyla birlikte kendisine yeni bir hayat kurmanın peşindedir.

TürPolisiyeSuç
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDavid
E. Kelley
OyuncularNicole
Kidman
Hugh
Grant
Noah
Jupe

21. Fargo

Polisiye Diziler

Sıra dışa ve esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucunda hastaneye kaldırılır. Hasta yatağında Nygaard ile tanışır ve hayatı tamamen değişir. ABD’nin Minnesota eyaletinde sokaklarda cinayet, suç, soygun, entrika gibi olaylar meydana gelir. Fakat bir sorun vardır. Tüm bu suçlar dönüp dolaşıp yine Fargo’yu bulur.

TürPolisiyeSuçAksiyon
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJosé
Henrique
Fonseca
OyuncularBilly Bob
Thornton
Martin
Freeman
Allison
Tolman

22. How to Get Away with Murder (Cinayetten Paçayı Kurtarmak)

Polisiye Diziler

En iyi polisiye dizileri arasında yer alan Cinayetten Paçayı Kurtarmak adlı dizide bir grup hukuk öğrencisi ve ceza savunma profesörü aralarında anlaşırlar. Hayatlarının akışını değiştirmeyi vaat eden, cinayet planına karışan bu grup büyük ve tehlikeli bir yola girerler.

TürPolisiyeSuçAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenPeter
Nowalk
OyuncularViola
Davis
Billy
Brown
Jack
Falahee

23. Brooklyn Nine-Nine

Polisiye Diziler

Jake isimli polis işinde çok iyidir. Suçlu yakalama oranı yüksek olan Jake aynı zamanda ciddiyetsiz ve son derece disiplinsizdir. Polis merkezine yeni atanan şef ise herkesin işini hakkıyla yapması gerektiğini düşünür. Yeni şefin gelişiyle Jake’in başından geçen komik olaylar anlatılır.

TürPolisiyeKomedi
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMichael
Schur
OyuncularAndy
Samberg
Andre
Braugher
Melissa
Fumero

24. Justified

Polisiye Diziler

Federal Şerif Raylan Givens, Miami’de görev yapmaktadır. Bir gün görev yaparken bir suçlunun peşine düşer ve kendini savunmak için insanların önünde öldürür. Olay sonrasında Federal Şerif Raylan Givens’ın hayatı değişir.

TürAksiyonSuçGizem
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenGraham
Yost
OyuncularTimothy
Olyphant
Nick
Searcy
Joelle
Carter

25. CSI: NY (Olay Yeri İnceleme)

Polisiye Diziler

Türkçe ismi "Olay Yeri İnceleme" olarak geçen polisiye dizisi New York sokaklarında yaşanan cinayetleri aydınlatmaya çalışan polisleri konu edinmiştir. Mac Taylor önderliğinde çalışan dedektif grubu her cinayetten sonra delilleri incelikle toplayarak olayları aydınlatmaya çalışırlar. Yönetmenliğini Anthony E. Zuiker ve Carol Mendelsohn’un üstlendiği dizinin başrollerinde Gary Sinise, Sela Ward ve Anna Belknap yer almıştır.

TürPolisiyeDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenAnthony
E. Zuiker
OyuncularGary
Sinise
Sela
Ward
Anna
Belknap

26. Limitless (Limit Yok)

Polisiye Diziler

Bradley Cooper’ın unutulmaz filmlerinden Limit Yok’un dizi uyarlaması olan yapım NZT isimli uyuşturucuyu keşfettikten sonra hayatı değişen Brian Finch isimli adamı ana merkezine almıştır. İzlerken keyif alacağınız bu polisiye ve aksiyon dizisi sadece 1 sezon ekranlarda durabilmiş sonrasında ise yayından kaldırılmıştır. Netflix fantastik dizileri listesinde de yer alan filmin oyuncu kadrosunda Jake McDorman, Jennifer Carpenter ve Hill Harper rol almıştır.

TürPolisiyeDramGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenCraig
Sweeny
OyuncularJake
McDorman
Jennifer
Carpenter
Hill
Harper

27. Law & Order

Polisiye Diziler

20 yıl boyunca ekranlarda yer edinen ve mükemmel bir izleyici kitlesine sahip olan başaraılı yapım Law & Order suçlular ve davalar üzerine kurgulanmış bir dizidir. Dizinin ana merkezinde New York’ta görev yapan bir grup savcı ve polis anlatılmıştır. 457 bölümlük uzun soluklu senaryosuyla dikkat çeken yapım NBC’de en uzun süre ekranlarda kalan dizi olmuştur. Unutulmaz polisiye dizisinin yönetmenliğini “Dick Wolf” yapmıştır.

TürPolisiyeDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
1990
YönetmenDick
Wolf
OyuncularSam
Waterston
S. Epatha
Merkerson
Alana
De La
Garza

28. The Blacklist (Kara Liste)

Polisiye Diziler

Dünyanın her köşesinde polis ve FBI tarafından aranan Raymond Reddington artık bunca suçtan kaçamayacağını anlar ve bir plan yaparak FBI binasına gider. Teslim olmak istediğini söyleyen Raymond serbest kalması halinde aranan ne kadar suçlu varsa hepsine dair bilgileri listelediğini ve onları yakalayabileceğini söyler. Ayrıca FBI’dan beraber çalışabilmesi için başarılı memur Elizabeth Keen’i ister. Bu işte neden birlikte çalıştıklarını düşünen Elizabeth bu sorunun cevabını alamasa da suçluları yakalamaya devam eder. 8 sezonluk uzunca bir geçmişe sahip olan dizi hala devam etmektedir. The Blacklist polisiye dizisinin başrollerinde James Spader, Megan Boone ve Diego Klattenhoff yer almıştır.

TürPolisiyeDramGerilim
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJon
Bokenkamp
OyuncularJames
Spader
Megan
Boone
Diego
Klattenhoff

29. The Mentalist

Polisiye Diziler

Kalifornia Araştırma Bürosu’na davaların çözülmesi konusunda destek veren Patrick Jane ilk başlarda yüksek egosu ve tavırlarıyla sevilmese de bu konudaki yeteneği büro ekibinin işlerini kolaylaştıracaktır. Rahat tavırlarının yanı sıra mükemmel hafızası ve akılcı düşünceleriyle fark yaratan Patrick kısa zamanda ekibin güven duyduğu bir adam haline gelir. Ünlü aktör Simon Baker’in efsanevi bir oyunculuk performansıyla hayat verdiği Patrick Jane dizi severlerin de gönlünde taht kurmayı başarmıştır. The Mentalist dizisi 7 sezon boyunca ekranlarda kalmış ve 129 bölümden oluşmuştur.

TürPolisiye
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenBruno
Heller
OyuncularSimon
Baker
Robin
Tunney
Tim
Kang

30. Luther

Polisiye Diziler

Başrollerinde Idris Elba, Dermot Crowley ve Ruth Wilson’un yer aldığı polisiye dizisi 2010 yılında yayınlanmaya başlamış ve hala devam etmektedir. Aksiyon ve macera dolu sahneleriyle dikkat çeken “Luther” dizisinde ana karakter John Luther üstün yeteneklere sahip son derece akıllı ve kurallara bağlı yaşayamayan bir dedektiftir. Olayları kendi tarzıyla çözen John bazen şiddete bile başvurmaktadır. Başarılı senaryosuyla ve oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Luther dizisi ünlü yönetmen Neil Cross yapmıştır.

TürPolisiyeMahkeme
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenNeil
Cross
OyuncularIdris
Elba
Dermot
Crowley
Ruth
Wilson

31. Hannibal

Polisiye Diziler

Sinema filmleri ve romanlardan tanıdığımız Hannibal Lecter karakteri bu kez dizi senaryosuyla karşımıza gelmiştir. Thomas Harris’in ünlü serisi Hannibal’dan uyarlanan dizinin senaryosu Red Dragon’u ana merkezine almıştır. FBI ajanı Will Graham ve ona işlerinde yardımcı olan Hannibal Lecter dizinin ana karakterleri olurken birlikte çözdükleri olaylar aksiyon ve heyecan dolu dakikalar yaratmıştır. Filmin yönetmen koltuğunda Bryan Fuller yer almıştır.

TürPolisiyeDramGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenBryan
Fuller
OyuncularHugh
Dancy
Mads
Mikkelsen
Gillian
Anderson

32. Dexter

Polisiye Diziler

Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler listesinde de yer alan “Dexter” dizisi hem katil, hem iyi bir insan hem de Miami’de yaşayan cinayetleri araştıran bir adli tıp uzmanı olan Dexter Morgan’ı anlatmaktadır. Küçük yaşlardan beri öldürmeye eğilimi olan Dexter Morgan babasının gözetimi altında büyümüş ve yine babasının yönlendirmeleriyle adli tıp uzmanı olmuştur. İyi insanlara zara vermek yerine kötü insanların canını yakmayı tercih eden Dexter televizyon tarihinin en garip karakterlerinden biridir. Emmy ve Altın Küre ödüllü Dexter dizisi 8 sezon sürmüştür.

TürPolisiyeGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenJames
Manos Jr.
OyuncularMichael
C. Hall
Jennifer
Carpenter
David
Zayas

33. Narcos

Polisiye Diziler

Netflix dizileri arasında adeta bir baş yapıt olan Narcos dizisi, polisiye aksiyon türünde uzun yıllar adından söz ettirmeyi başarmıştır. Dünyanın en tehlikeli ve en büyük uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın yükselişi ve yakalanmasını anlatan dizi son sezonunda ise Cali karteline düzenlenen polis operasyonlarını anlatmıştır. Meksikalı ajan Javier Pena ve ekibinin Pablo Escobar’ı yakalamak için verdiği uğraş dikkat çekerken Wagner Moura’nın ustalıkla hayat verdiği Pablo Escobar karakteri de dizinin popülerliğini arttırmıştır.

TürPolisiyeSuçAksiyon
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenCarlo
Bernard
OyuncularPedro
Pascal
Damián
Alcázar
Francisco
Denis

34. True Detective (Gerçek Dedektif)

Polisiye Diziler

Uzun soluklu bir macerayı konu edinen True Detective dizisinde, Louisiana Cinayet Masası dedektiflerinden Rush Cohle ve Martin Hart bir seri katili yakalamak için tam 17 yıl boyunca uğraşırlar. Bu takip ve soruşturma yüzünden özel haytalarında da sıkıntılar yaşayan ikili hiç beklemedikleri bir anda oluşan gelişme ile soluğu sorgu odasında alırlar.

TürPolisiyeDramGerilim
IMDb9.0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenNic
Pizzolatto
OyuncularMahers
-hala Ali
Stephen
Dorff
Carmen
Ejogo

35. Sherlock

Polisiye Diziler

Benedict Cumberbatch’ın başrolünde yer aldığı efsanevi Sherlock dizisi, polisiye baş yapıtlar arasında kendisine yer bulmaktadır. Sherlock Holmes’in günümüz uyarlaması olan yapım da yine Dr. Watson ile birlikte maceradan maceraya atılan Sherlock Holmes’i izliyoruz. Teknolojik cihazları sıklıkla kullanan Sherlock aynı zamanda geleneksel tarzlarını da olayları çözerken yansıtmaktadır.

TürPolisiyeMaceraDram
IMDb9.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSteven
Moffat
OyuncularBenedict
Cumberbatch
Martin
Freeman
Amanda
Abbington

36. Sons Of Anarchy (Anarşinin Evlatları)

Polisiye Diziler

Kendi düzenlerini ve kararlarını uygulayan Anarşistlerin Motosiklet Kulübü bölgelerini yönetmektedir. Bölgelerini başka çetelere karşı da koruyan Anarşistlerin Motosiklet Kulübü, polis başta olmak üzere birçok çeteyle savaşmaktadır. Diziyle ilgili daha fazla bilgi için Sons Of Anarchy içeriğini ziyaret edebilirsiniz.

TürPolisiyeSuçGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenKurt
Sutter
OyuncularCharlie
Hunnam
Katey
Sagal
Kim
Coates

37. The Wire (Tel)

Polisiye Diziler

Senaryosunu ve yapımcılığını eski bir polis muhabiri olan David Simon’un yaptığı “The Wire” dizisi 5 sezonluk başarılı bir polisiye macerasını izleyicilerine sunmuştur. Her sezonunda başka bir hikayeyi konu edinen dizi etkileyici sahneleriyle ara ara belgesel tadında sahneleri de yansıtmıştır. Dizinin yönetmenliğini David Simon’un yaptığı polisiye dizisinin başrollerinde Dominic West, John Doman ve Reg E. Cathey yer almıştır.

TürPolisiyeMahkemeGerilim
IMDb9.3
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenDavid
Simon
OyuncularDominic
West
Reg E.
Cathey
John
Doman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.