Netflix Orijinal Yapımı Unbeliavable Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Netflix’in gelmiş geçmiş en çarpıcı yapımlarından biri olan Unbeliavable dizisi hakkında bilgileri ve dizinin konusunu sizler için araştırdık. İşte diziseverlerin mutlaka izlemesi gereken Netflix orijinal yapımı Unbeliavable dizisi hakkında bilgiler…
Netflix Orijinal Yapımı Unbeliavable Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Netflix Orijinal Yapımı Mini Dizi Unbeliavable Hakkında Bilgiler

Online dizi ve film izleme platformu Netflix bir tecavüz vakası üzerinden toplumu, gençleri ve hatta soruşturma yapan polislerin bile psikolojik durumlarını ele aldığı Unbeliavable dizisiyle izlenme rekorları kırıyor. Unbeliavable yani İmkansız ismiyle izleyiciye sunulan dizide yaşanılanlar gerçek olaylardan esinlenmiştir.En iyi netflix dizileri arasına girmeyi başaran ve 8 bölümlük mini dizi olan Unbeliavable’yi bu inceleme dizi içeriğimizde NeOldu.com okurları için inceledik. Dizinin ikinci sezonunun olup olmayacağı henüz bilinmiyor. 2. sezon izni yayınlandığında bu içeriğimizde paylaşacağız. İşte Netflix Orijinal yapımı Unbeliavable dizisi hakkında bilinmesi gerekenler ve izleyici yorumları…

Unbeliavable Dizi İncelemesi;

1. Son yılların en çarpıcı ve en iç yakan hikayesini konu edinen 8 bölümlük mini dizi Unbeliavable’de genç bir kız tecavüze uğradığını iddia ediyor ancak bir grup dedektiflerce bu söylemler yalanlanıyor. Yıllar sonra iki kadın dedektif benzer tecavüz vakalarıyla ilgilenmeye başlayınca gerçekler açığa çıkmaya başlıyor.

Netflix


2. Evine gizlice ve izinsiz bir şekilde birinin girdiğini söyleyen genç kız tecavüze uğradığını da belirtir. Ancak bunu kanıtlayacak ne bir delili ne de bir kanıtı vardır. Üstelik tecavüzcüye dair ne bir DNA ne de bir iz bulunmaktadır.

Netflix


3. Polisin bu sonuçlar üzerine yalan söylediğine inanılan genç kız gereksiz ve yorucu sorgular sonucunda psikolojik olarak iyice yıpranır. Öyle ki bu sorgulardan kurtulmak için şikayetini dahi geri çeker.

Netflix


4. Birkaç yıl sonra ise Marie’nin ifadesine çok benzer bir tecavüz vakası ortaya çıkar. Colorado eyaletinde yaşanan bu olaya ise Karen ve Grace Rasmussen isimli iki kadın dedektif bakmaktadır.  

Netflix


5. Saldırganın birkaç farklı yerde aynı tarz tecavüz vakalarına dahil olduğu belirlenince kadın dedektifler FBI ile işbirliği yaparak bu azılı suçluyu yakalamaya çalışırlar.

Netflix


6. Dizi son derece çarpıcı ve gerçek hikayelere dayanmakta olup muhteşem bir senaryoyla anlatılmıştır. Olay kurgusu anlatım dili ve oyunculuk performansları da bir hayli iyi.

Netflix


7. Unbeliavable dizisinde asıl anlatılmak istenen ise tecavüz vakaları sonrasında yaşanan travmayı gözler öne sermektir. Netflix Unbeliavable dizisini mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

Netflix


Netflix Unbeliavable Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

Unbeliavable dizisi hakkında bilgiler verdiğimiz bu içeriğimizde dizi hakkında izleyici yorumlarına da yer verdik. İşte Netflix unbeliavable dizisi izleyici yorumları…

İzleyici 1:

Sekiz bölümlük gerçek hikayeden uyarlanmış mini dizi. Bir pazarımı ayırdım, değdi mi, değdi sayılır. Polisten polise, insandan insana nasıl da değişiyor etkiler ve tepkiler; fakat değişmeyen tek şey kadınların maruz kaldığı zulüm. O iki kadın polisten ve hakimden buralara da lazım bolca.


İzleyici 2:

konusu erkek egemen bir dünyada kadının hayatı nasıl bu kadar kolay mahvedilir olan ve başka polisiye dizilerle karşılaştırmak gibi sığ eylemlerle verilmeye çalışılan dizi.

gerçek olaylardan esinlenilmiş ve izlerken insanı derinden etkileyen bir dizi, izleyin izlettirin.


İzleyici 3:

etkileyici bir mini dizi. üzüldüm, sinirlendim, umutsuzluğa düştüm, haksızlığa uğradım, özgürleştim ve çok etkilendim. kadın olmak çoğu şeyin üstesinden gelmek demek ve mücadele gerektiriyor bunu bir daha anladım.


İzleyici 4:

sakin sakin, tane tane şahit ediyor sizi olaylara. haksızlığa uğrayıp yalnız kalıyorsunuz, olanlarla güçleniyor feraha çıkıyorsunuz. 8 bölümde bu duyguların tamamını yaşatabilmiş olmalarını çok beğendim.
hayatım boyunca 'bir küçük özür', 'bir ufak teşekkür' beni her zaman yüreğimden vurmuştur. haksızlığa uğradıysanız eğer haklılığınız kanıtlandığında size haksızlık edenlerin gözlerinde o pişmanlığı, sizden çalınanların, koparılanların vicdan azabını görmek istersiniz. o polisin gözlerinde gördüklerim neden bilmem kendi hayatımda hiç duyamadığım özrü bana vermiş gibi ferahlattı içimi. kenarda köşede kalmış, kimsenin dikkatini çekmemiş, basit ve doğrusal olsa da hayatın tam içinden, zaman ayırmaya değer bir hikaye.


İzleyici 5:

dizinin başindan itibaren resmen bağırdım, "biri şu çocuğa yardım etsin artık" diye. insanların dönüşebildikleri şeyden utandım. bir dünyada yapayalnız kalmanın ne demek olduğunu iliklerime kadar hissettim. eğer ağlayan biri olsaydım, son bölümde kesin ağlardım. geçen zamanın, yaşananların telafisi olmasa da yeni başlangıçlar, yeni umutlar her zaman vardır. güzel oldu.


İzleyici 6:

çok güzel bi mini dizi olmuş. su gibi aktı. hikayenin gerçek olduğuna inanasım gelmiyor halen. dizinin adı da tam bu nedenle nokta atışı...


İzleyici 7:

son zamanlarda netflix'de gördüğüm ender güzel dizilerden birisi. ilk iki bölümdeki gelişmelerin anlatımına dayanabilir de sıkılmazsanız, ajanlarımızın devreye girişi ile sağlam ve su gibi akan bir dizi sizi bekliyor.


İzleyici 8:

sonuna kadar iyi kurgulanmış, bol dram yüklü, senaryosu malesef çok bilindik mini dizi.
aralara serpiştirilmiş kimi uzatmalar mevcut ama fazla da darlamıyor. özellikle görevine bağlı dürüst güçlü iradeli polis ile baştan savma iş gören polis farkı iyi işlenmiş bence. şahsi notum 7/10.


İzleyici 9:

bazı sahneler uzun gelebilir ama hemen pes etmeyin. dizinin gidişatı biraz dengesiz çok yavaş yavaş ilerlediği de oluyor bir bölümün nasıl bittiğini anlamadığınız hızla gittiği de. şunu da eklemek isterim; tecavüz sadece kadınların sorunu değil tüm toplumun sorunudur. bu yüzden"kadın dizisi" demek çok sığ bir bakış açısı.


İzleyici 10:

çok etkilenerek bitirdiğim netflix dizisi. ilk bölüm ilk sahneden itibaren acayip bir şekilde dizi kendisine çekti ben, karnımı tutarak, midem bulanarak izledim bütün kadınların hikayesini. final hariç tüm bölümler müthişti, keşke adamın tüm bu suçları neden işlediği, yaşlı kadının da sorduğu gibi neden onları seçtiğini anlatışını da dinleseydik. her şeye rağmen, çok ama çok beğendim. kapımı zaten evde tekken sürekli kitlerim ama artık sürgülü yeri de mutlaka kapatıyorum. umarım kimse kimsesiz kalmaz.


Netflix Orijinal Yapımı Unbeliavable Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Karakter Analizleri

1. Kaitlyn Dever – Marie Adler

Netflix

Dizinin başrolünde gördüğümüz ve herkesin içini yakan Marie karakterine hayat veren genç aktör Kaitlyn Dever’dir. Sinema dünyasında yeni yeni yer edinen genç oyuncu Unbeliavable dizisinde gösterdiği performansla her ne rolde olursa olsun başarılı bir oyuncu olduğunu bence kanıtladı.


2. Toni Collette – Detective Grace Rasmussen

Netflix

Altıncı His, Evlilik Rüyası ve Küçük Gün Işığım filmlerinden tanıdığımız başarılı oyuncu Toni Collette dizide Detective Grace Rasmussen karakterine hayat veriyor. Dizide olayların çözülmesi için uğraşan baş karakterlerden biri olan Grace izleyiciler tarafından bir hayli sevildi.


3. Merritt Wever – Detective Karen Duvall

Netflix

İşaretler, Evlilik Hikayesi, Avukat ve Birdman gibi unutulmaz filmlerin oyuncu kadrosunda yer alan Merritt Wever adeta başrollük bir performans sergileyerek dizinin en beğenilen oyuncusu oldu. Hayat verdiği Karen karakteriyle de özdeşleşen başarılı oyuncu görevini bi hakkın yerine getirmiştir.

Önerilen İçerik: Netflix'in Komedi Dolu Yeni Filmi Yanlış Missy ( The Wrong Missy) İncelemesi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.