Amazon Prime Dizileri 2024 - Çok İzlenen 32 Dizi Önerisi

Online dizi ve film izleme platformu Amazon Prime üzerinden izleyebileceğiniz en iyi dizileri araştırdık. İşte Amazon Prime’ın en iyi dizileri...
Amazon Prime Dizileri 2024 - Çok İzlenen 32 Dizi Önerisi

Yerli ve Yabancı En İyi Amazon Prime Dizileri Listesi

Yeni yeni ünlenen ve ünlendikçe de insanların sevgisini kazanan Amazon Prime dizilerini bizler sizin için derledik. Efektlerinden konularına kadar her şeyi kusursuz olan 32 dizi farklı türlerle sizlerle. İşte NeOldu.com okurları için en iyi Amazon Orijinal yapımı yabancı dizi önerileri

Amazon Dizileri;

1. The Peripheral

Amazon Prime Dizileri
Küçük bir Appalachian kasabasında sıkışıp kalmış olan genç bir kadının günlük olaylardan tek kaçışı gelişmiş bilgisayar oyunlarını oynamaktır. O kadar iyi bir oyuncudur ki bir şirket onu yeni sistemlerini test etmesi için davet eder. Lakin beklenmeyen sürprizler genç kadının peşini bırakmaz. Oyun gibi görünen şeydeki amaç, aşk ve çekicilik duygularını geliştirir lakin ailesini tamamen tehlike altında tutar.

TürDramBilim KurguGerilim
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJonah
Nolan
Lisa
Joy
OyuncularChloe
Grace Moretz
Gary
Carr
Jack
Reynor

2. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Amazon Prime Dizileri
Yüzüklerin Efendisi’ne dair ne varsa hayranlık besleyen fanlarının merakla beklediği dizi sizlerle. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filminden yüzyıllar öncesinde yaşanan barış döneminden başlayan dizimiz Orta Dünya’ya geri dönen kötülüklerle yüzleşmek için hazır değildir. Efsaneleşmiş olan Dumanlı Dağlardan Numenor’a kadar haritada yer alan her alanı da tüm güzellikleri ile izleyeceksiniz.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPatrick
McKay
John D.
Payne
OyuncularMorfydd
Clark
Charlie
Vickers
Ismael Cruz
Cordova

3. The Terminal List

Amazon Prime Dizileri
Binbaşı James, tüm müfrezesinin öldürülmesinin ardında yer alan gizemli güçleri araştırıp intikam almak üzere görevlendirilir. Ordunun komuta yapısından bağımsız olarak hareket etmeye başlayan James, sorumlu kişileri yakalayabilmek için yirmi yıllık muharebe deneyimini kullanmaktan hiç çekinmez. 

TürAksiyonDramGerilim
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAntoine
Fuqua
Ellen
Kuras
OyuncularChris
Pratt
Constance
Wu
Taylor
Kitcsch

4. Yıldızların Altında

Amazon Prime Dizileri
Emekli bir çift olan Irene ve Franklin sırları vardır. Arka bahçelerinde gömülü olan ve mucizevi bir garipliğe açılan ıssız bir gezegenin gizli geçidi bulunmaktadır. Gizemli bir genç adam Irene ve Frankin’in evine geldiğinde ise çiftin sessiz hayatı tamamen alt üst olmaya başlar. Çok iyi bildiklerini düşündükleri geçit, hayal bile edemeyeceklerinden daha korkunç bir gerçekliğe açılır.

TürMaceraDramFantastik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHolden
Miller
OyuncularSissy
Spacek
J.K.
Simmons
Chai
Hansen

5. The Summer I Turned Pretty

Amazon Prime Dizileri
Bella 16 yaşına girmek üzere olan ve yazı ailesi ile Fisher’larla geçirmek için dünyadaki en çok sevdiği yer Cousins Beach’e giden bir kızdır. Belly son bit yılda büyümüş ve güzelleşmiştir. Bu durum da şimdiki yaz tatilinin önceki yazlardan farklı olacağını ona hissettirmeye başlar.

TürDramRomantik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJenny
Han
OyuncularLola
Tung
Jackie
Chung
Rachal
Blanchard

6. Prizma

Amazon Prime Dizileri
Tamamen aynı görünen fakat yaşam konusunda farklı bakış açılarına sahip olan ikizler Marco ve Andrea’nın ilişkilerini ve kimliklerini keşfedişleri sizlerle. İkizler, dünya üzerindeki yerlerini aramak için bir araya gelen arkadaş gruplarıyla birlikte, olmaları gereken noktadan olmak istekleri noktaya nasıl dönüştüğünün keşfine başlarlar.

TürDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLudovico
Bessegato
Alice
Urciuolo
OyuncularMattia
Carrano
Lorenzo
Zurzolo
Caterina
Forza

7. Chloe

Amazon Prime Dizileri
Becky’nin yalnız yaşamı Chloe’nin albenili yaşamına benzememektedir. Becky çocukluk arkadaşı olan Chloe’yi artık sadece sosyal medya üzerinden takip etmektedir. Lakin Chloe’nin ani ölümü, Becky’nin başka bir kimliğe bürünerek ölümün altında var olan nedeni öğrenmeye iter. Sasha ismini alarak Chloe’nin tutarsız yanlarını keşfederken kendi yalanlarının içerisinde de kaybolmaya başlar.

TürDramGizem
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAlice
Seabright
OyuncularErin
Doherty
Billy
Howle
Pippa
Bennett-Warner

8. Paper Girls

Amazon Prime Dizileri
Erin, Mac, Tşffany ve KJ’in gazete dağıtım güzergahı bilmedikleri bir şekilde 1988’deki Cehennem Günü’ne geçer. Dört kız geldikleri zaman dilimine yeniden dönmek için mücadele etmeye başlar. Lakin zaman akışını kontrol etmek için birbirleriyle savaş halinde olan iki zaman gezgini ile tanıştıklarında yaşamın onlar için sundukları ile karşı karşıya kalırlar.

TürMaceraDramBilim Kurgu
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenStephany
Folsom
OyuncularCamryn
Jones
Riley
Lai Nelet
Sofia
Rosinsky

9. Wolf Like Me

Amazon Prime Dizileri
Gary ve Mary birbirlerinden hiç de farklı değillerdir. Kendi evreni Gary ve 11 yaşındaki kızı ile çarpıştığı anda Mary için birçok işaret ortaya çıkar. Mary artık onların hayatında yer almaya başlar. Lakin aralarındaki bağ her geçen gün derinleşirken geçmişlerindeki sırlar onları korkutmaya başlar.

TürKomediDramFantastik
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAbe
Forsythe
OyuncularIsla
Fisher
Josh
Gad
Ariel
Donoghue

10. Kaçan Balık

Amazon Prime Dizileri
Bir rivayete göre 25 yaşına kadar çoğu insan ruh eşini bulurmuş lakin sadece bu durumun farkına varmazlarmış. Altı şanslı bekar, bir sosyal deneye adım atarak hayatları için bir soruya cevap verirler. Geçmişlerinden gelen insanlarla birer birer tekrardan takılmaya başlayan altı bekar aşk ihtimalleriyle yüzleşmeye başlarlar.

TürRealityRomantik
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMichael
Shea
OyuncularBetty
Who
Allyssa
Anderson
Kasey
Ma

11. Reacher

Amazon Prime Dizileri

Aksiyon dolu polisiye bir dizi olan Jack Reacher'da emekli polis memuru Jack'in işlemediği bir cinayetten hapse düşmesi konu ediliyor. Karanlık düşmanlar, satılmış polisler ve devlet görevlileri arasında kalan Reacher başına kalan komployu çözmek için akıl almaz bir mücadelenin içerisine giriyor.

TürPolisiyeGerilimAksiyon
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNick
Santora
OyuncularAlan
Ritchson
Maria
Sten
Malcolm
Goodwin

12. Harlem

Amazon Prime Dizileri

Amazon Prime orjinal dizileri arasında yer alan Harlem isimli yapımda üniversiteden yeni mezun olan 4 genç kızın hikayesini izliyoruz. Mezun olduktan hemen sonra hayalleri peşinde koşan bu 4 arkadaş yaşadıkları ilişkileri, sevdikleri, dostlukları ve kültürleri çerçevesinde izleyicilere sunuluyor.

TürKomedi
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTracy
Oliver
OyuncularMeagan
Good
Grace
Byers
Jerrie
Johnson

13. The Falcon and the Winter Soldier

Amazon Prime Dizileri

En yeni Marvel dizilerinden biri olan The Falcon and the Winter Soldier’da 6 bölümlük bir serüven izleyicilere sunuluyor. Disney+ yapımı bu dizide Marvel kahramanlarının sevilen maceraları anlatılmaktadır. Sinemadan aşina olduğumuz Anthony Mackie ve Sebastian Stan gibi önemli isimlerin dizide rol aldığını görüyoruz.

TürMaceraFantastikAksiyon
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMalcolm
Spellman
OyuncularAnthony
Mackie
Sebastian
Stan
Wyatt
Russell

14. Upload

Amazon Prime Dizileri

Amazon Prime’da yayınlanan en ilginç bilim kurgu dizilerinden biri olan Upload’da gelecek teknolojileri sayesinde insan bilincinin bir dijital dünyaya yüklenmesi anlatılıyor. Eğlenceli bir tip olan Nathan zamansız ölümü sebebiyle dünyadan göç etmiştir ancak bilinci dijital dünyada varlık sürdürmeye devam etmektedir. Yaşadığı yeni hayatında ölümüyle ilgili yeni sırların peşinden gidecektir.

TürKomediBilim kurguGizem
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGreg
Daniels
OyuncularRobbie
Amell
Andy
Allo
Zeynep
Johnson

15. Utopia

Amazon Prime Dizileri

Gerilim dolu bu Amazon Prime dizisinde internet üzerindeki bir çizgi roman forumunda tanışan gençlerin akıl almaz maceraları konu ediniliyor. Utopia isimli bir çizgi film taslağı bulan gençler zamanla bu taslağın gelecekteki felaketleri konu ettiğini anlıyor. Olayların kısa sürede karışmaya başladığı dizi 2020 yılının en çok izlenen yapımlarındandır.

TürDramGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGillian
Flynn
OyuncularJohn
Cusack
Dan
Byrd
Desmin
Borges

16. Modern Love

Amazon Prime Dizileri

Her bölümünde farklı konukların yer aldığı bu ilginç dizide insanların yaşanmış hayat hikayeleri anlatılıyor. Genellikle aşk ve romantizm üzerine anlatılan hikayeler ilişkilerde yaşanılan duyguları, aksaklıkları ve ayrılıkları masaya yatırıyor.

TürDramRomantikKomedi
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJohn
Carney
OyuncularAnne
Hathaway
Tina
Fey
Andy
Garcia

17. The Widow

Amazon Prime Dizileri

Gizem ve gerilim dolu bu Amazon Prime dizisinde genç bir kadın 3 yıl önce öldüğünü sandığı kocasından bir iz bulur ve bu izin üzerinden gizemli ölümü araştırmaya başlar. Birçok flashback ile geriye dönük olarak hikayeyi iyice anlamamızı ve bağlanmamızı sağlıyor.

TürGizemGerilimDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen-
OyuncularKate
Beckinsale
Ólafur
Darri Ólafsson
Charles
Dance

18. Hanna

Amazon Prime Dizileri

2011 yılını kasıp kavuran aksiyon filminden uyarlanan Hanna dizisi babasının insanlardan uzakta bir suikastçı olarak büyüttüğü 15 yaşındaki kızı anlatıyor. Bir CIA ajanından kaçan küçük kız aksiyon ve macera dolu olayların içerisine giriyor.

TürDramGerilimAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDavid
Farr
OyuncularEsme
Creed Miles
Mireille
Enos
Joel
Kinnaman

19. Carnival Row (Karnaval Sokağı)

Amazon Prime Dizileri

Amazon Prime üzerinden izleyebileceğiniz bu dizide gelecek zamana dair başarılı bir senaryo izleyiciye sunuluyor. Dizide insanların ve diğer yaratıkların bir arada yaşadığı Burgue şehrinde yaşanan seri katil felaketi anlatılıyor.

TürPolisiyeFantastikDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRené
Echevarria
OyuncularOrlando
Bloom
Cara
Delevingne
Tamzin
Merchant

20. Homecoming

Amazon Prime Dizileri

Son yılların en çok izlenen internet dizilerinden biri olan Homecoming’de gizli bir devlet tesisinde çalışan insanlar ve bu tesiste yaşanılanlar anlatılıyor. Gizemli bir havada ilerleyen dizi psikolojik gerilim unsurlarını izleyicisine bolca sunuyor.

TürDramGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSam
Esmail
OyuncularJulia
Roberts
Bobby
Cannavale
Stephan
James

21. The Purge

Amazon Prime Dizileri

The Purge dizisinde aynı adlı filmlerden de aşina olduğumuz yılda bir kez düzenlenen 12 saatlik yasaların kalktığı bir macerayı izliyoruz. İnsan öldürmek, soygun yapmak aklınıza gelebilecek her türlü suç unsurunun serbest olduğu arınma gecesi günü tüm dehşetiyle dizi izleyicilerine sunuluyor.

TürKorkuMaceraAksiyon
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJames
DeMonaco
OyuncularGabriel
Chavarria
Jessica
Garza
Hannah
Emily Anderson

22. Community

Amazon Prime Dizileri

Avukatlık yapan Jeff Winger’in sahte diplomasının açığa çıkmasıyla başlayan bu hikayede genç adam kolay yoldan diploma alabilmek için Greendale’e gider. Kısa sürede diplomasını geri almak isteyen Jeff hiç anlam veremediği bir şekilde okulun asi gruplarının birine liderlik etmeye başlar. Eğlenceli bir dizi olan Community neredeyse 10 yıllık bir geçmişe sahiptir.

TürKomedi
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenDan
Harmon
OyuncularJoel
McHale
Danny
Pudi
Gillian
Jacobs

23. The Man in the High Castle (Yüksek Şatodaki Adam)

Amazon Prime Dizileri

Ünlü yazar Philip K.Dick’in aynı adlı romanından uyarlanan The Man In The High Castle dizisi ikinci dünya savaşı yıllarında geçen bir hikayeyi anlatıyor. Dizinin konusu ise Almanlar ve Japonların İkinci Dünya Savaşı’nı kazandığı bir dünyayı anlatmaktadır. Bu durumda dünyanın yeni düzenini bizlere sunan dizi herkesin ya Almanlar kazansaydı? sorusuna cevap veriyor. The Man in the High Castle dizisinin başrolünde Alexa Davalos ve Joel de la Fuente rol almıştır.

TürBilim kurguDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenEric
Overmyer
OyuncularAlexa
Davalos
Rupert
Evans
Joel
de la Fuente

24. Tom Clancy’s Jack Ryan

Amazon Prime Dizileri

Sinema filmleriyle tanıdığımız ve gölge ajan Jack Ryan olarak bilinen kurgusal bir karakteri Tom Clancy’s Jack Ryan isimli dizide izliyoruz. Amazon orijinal yapımı dizinin konusu ise CIA ajanı Jack Ryan’ın suç dünyasına karşı vermiş olduğu aksiyon dolu hikayeyi anlatmaktadır.

TürPolisiyeGerilimAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenCarlton
Cuse
OyuncularJohn
Krasinski
Wendell
Pierce
Abbie
Cornish

25. Mozart in the Jungle (Ormandaki Mozart)

Amazon Prime Dizileri

Amazon Prime Orijinal yapımı Mozart in the Jungle dizisi Blair Tindall’ın Mozart In The Jungle: Sex, Drugs and Classic Music adlı kitabından uyarlanmıştır. Dizide New York’ta yaşayan profesyonel bir obuacının yaşamına dair hikayeleri izliyoruz. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Gael Garcia Bernal, Lola Kirke ve Malcolm McDowell yer almıştır.

TürKomediDramMüzik
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenNick
Santora
OyuncularGael García
Bernal
Malcolm
McDowell
Lola
Kirke

26. Sneaky Pete (Düzenbaz Pete)

Amazon Prime Dizileri

Yönetmenliğini Breaking Bad dizisinden tanıdığımız Bryan Cranston’un yaptığı Amazon Orijinal yapımı Sneaky Pete dizisi Marius isimli bir düzenbazın hikayesini anlatmaktadır. uzun yıllar boyunca hapishane hayatı yaşayan Marius hapisten çıkacağı zaman eski hücre arkadaşı Pete’nin kimliğini de yanına alır. Son derece iyi bir ikna edici ve düzenbaz Marius, Pete’nin yerine geçerek ailesine ve çevresine kendisini Pete olarak tanıtır.

TürDramMafya
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBryan
Cranston
OyuncularGiovanni
Ribisi
Marin
Ireland
Margo
Martindale

27. Goliath

Amazon Prime Dizileri

Amazon Prime’ın sevilen dizilerinden biri olan Goliath kendisini işinden kovan eski şirketine karşı dava açan bir avukatın hikayesini anlatmaktadır. Yoldan çıkan ve eskiden olduğu kişi artık olmayan genç avukat fırsatını bulduğu ilk anda eski şirketine dava açar ve intikamını almaya çalışır. Renkli bir polisiye dizisi olan Goliath IMDb’de 8.2 puan almıştır.

TürPolisiyeDramMahkeme
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenNick
Santora
OyuncularBilly Bob
Thornton
Diana
Hopper
Mark
Duplass

28. Undone

Amazon Prime Dizileri

Geçirdiği bir trafik kazası sonucu neredeyse ölmek üzere olan Alma adındaki genç kadın kurtuluşu ile birlikte zaman ile arasında bir bağ olduğunu keşfedecektir. Artık fantastik bir güce sahip olan Alma’nın amacı ise gizemli bir şekilde ölen babasının ölümünü aydınlatmaktır. Amazon Orijinal yapımı “Undone” dizisi IMDb’de 8.3 paun almıştır.

TürDramFantastikAnimasyon
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKate
Purdy
OyuncularRosa
Salazar
Angelique
Cabral
Konstanz
Marie

29. Bosch

Amazon Prime Dizileri

Amazon Prime’da yayınlanan ve en iyi polisiye türü dizilerden biri olan Bosch Los Angeles Polis Departmanı dedektiflerinden Harry Bosch’un hikayesini anlatmaktadır. Cinayet Büro’nun en iyi dedektiflerinden biri olan Bosch 13 yaşında bir çocuğunun ölümü araştırdığı sırada bir seri katili haksız yere öldürmekten yargılanmaya başlanır. Hayatının en zoru günlerini yaşamaya başlayan Bosch davasında haklı olduğunu göstermeye çalışır.

TürPolisiyeDramMacera
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenEric
Overmyer
OyuncularTitus
Welliver
Jamie
Hector
Amy
Aquino

30. The Marvelous Mrs. Maisel

Amazon Prime Dizileri

Amazon Prime üzerinden izleyebileceğiniz ödüllü diziler arasında yer alan The Marvelous Mrs. Maisel 1960’lı yıllarda New York’da geçen bir hikayeyi konu ediniyor. Şehrin lüks semtlerinden birinde yaşayan ve hayatında istediği her şeye sahip olan iki çocuklu Miriam Maisel isimli kadının hiç bilmediği bir yeteneğini keşfetmesiyle gelişen olaylar dizinin hikayesini oluşturuyor.

TürKomediDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAmy Sherman
-Palladino
OyuncularRachel
Brosnahan
Alex
Borstein
Michael
Zegen

31. The Boys

Amazon Prime Dizileri

Süper kahramanların var olduğu bir evrende geçen dizi Garth Ennis ve Derick Robertson’un kaleme aldığı çizgi romandan uyarlanmıştır. Dizide yozlaşmış ve artık başlarına buyruk hareket eden süper kahramanları durdurmak isteyen bir gurup insanın mücadelesini izliyoruz.

TürDramBilim kurguAksiyon
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenEric
Kripke
OyuncularKarl
Urban
Jack
Quaid
Antony
Starr

32. Fleabag

Amazon Prime Dizileri

Amazon Prime dizileri arasında aldığı IMDb puanıyla listemizin en tepesinde yer alan Fleabag dizisi Londra’da tek başına yaşamakta olan ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadının hikayesini anlatmaktadır. Dizide henüz 30’lu yaşların başında olan bir kadının aşk, aile ve iş hayatına dair olayları izliyoruz.

TürKomediDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenNick
Santora
OyuncularPhoebe
Waller Bridge
Andrew
Scott
Brett
Gelman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum