The Last Kingdom Dizisi Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

Online dizi ve film izleme platformu Netflix’in sevilen yapımların The Last Kingdom geçtiğimiz günlerde yayınlanan 4.sezonuyla gündeme geldi.
The Last Kingdom Dizisi Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

Netflix The Last Kingdom Dizisi Hakkında Bilgiler

Son günlerde Netflix’in en popüler içeriklerinden biri olan ve uzun zamandır beklenen 4. sezonuyla izleyicileri ekran başına toplayan The Last Kingdom dizisini inceledik. 2015 yılında BBC kanallarında yayın hayatına başlayan İngiliz yapımı dizi ilk sezonunun ardından Netflix bünyesinde devam etti. En İyi Netflix dizileri arasında yer alan The Last Kingdom’da konu M.S 9. yüzyıl İngiltere’sinde geçmektedir. İşte NeOldu.com okurları için hazırladığımız bu inceleme dizi içeriğimizdeThe Last Kingdom dizisi hakkında bilgiler, izleyici yorumları ve oyuncu kadrosunu sizlere sunuyoruz…


The Last Kingdom İnceleme

1. Netflix’in aksiyon dolu tarihi dizisi The Last Kingdom Bernard Cornwell’in Savaş Lordu Yıllıkları adlı kitap serisinden uyarlanmıştır. The Last Kingdom’un yaratıcılığını ise Stephen Butchard, Nigel Marchant, Gareth Neame ve Chrissy Skinns gibi başarılı isimler yapmıştır.

Netflix


2. Netflix’in en iyi dizilerinden biri olduğunu düşündüğüm The Last Kingdom’un hikayesini Vikings dizisinin devamı olarak düşündüm ve bu şekilde izledim Vikings izlerken bu nasıl muhteşem bir dizidir dediysem The Last Kingdom içinde aynısını dedim.

Netflix


3.The Last Kingdom’un konusu şöyle başlıyor; Ana karakterimiz Uhtred henüz küçük yaşlardayken abisinin Vikinglerce öldürülmesi sonucu babasının tahtına varis olur. Sonrasında ise babasının ordusu abisinin intikamını almak için Vikingleri yok etmeye gider. Ancak savaşın sonucunda Uhtred’in babası ölecek kendisi de Viking Lordu Ragnar’ın esiri olacaktır.

NEtflix


4. Hakkı olan tahta amcasının oturduğunu öğrenen Uhtred birde amcasının onu öldürmek üzere Ragnar’dan istemesiyle yıkılır. Fakat bu gerçekleşmez. Hayata bir sakson olarak gözlerini açan Uhtred bir Viking olarak büyümektedir. Yıllar sonra bir suikaste kurban giden Ragnar’ın ölümü Uhtred’ten bilinir.

Netflix


5. Artık hayatını bir kaçak olarak geçirmeye başlayan Uhtred’in akıldaki tek şey ise Saksonya’ya dönüp hakkı olan toprakları ele geçirmektir. Bu sebeple ona yardımı olacağını düşündüğü Wessex Krallığına doğru yola koyulur.

NEtflix


6. Uthred’e yardımcı olacağını söyleyen Wessex Kralı Alfred’in Uhtred’ten isteği ise Vikinglere karşı onunla beraber savaşması olur.

Netflix


7. Saksonyalılar ile Vikingler arasında uzun yıllar boyunca süren ve kanlı çatışmaların yaşandığı savaşları tüm gerçekliğiyle izleme fırsatı bulduğumuz The Last Kingdom dizisinin oyuncu kadrosunda Alexander Dreymon, Emily Cox ve David Dawson rol almıştır.

Netflix


8. Dizinin önünde Game of Thrones ve Vikings gibi efsaneleşen yapımlar varken The Last Kingdom’un kusursuz olarak yapılmasını gerektiriyor. Gerek oyunculuk performansları gerekse kurgu açısından dizinin başarısı da ortada.

Netflix


9. IMDb’de de 8.4’lük yüksek bir puan alan The Last Kingdom başarılı bir yapım olduğunu kanıtlarken Netflix’in de en iyi dizilerinden biri olmuştur.

NEtflix


Netflix The Last Kingdom Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

İzleyici 1:

Bir Game of Thrones değil ancak yine de ilginç bir şekilde kendine çekmeyi başaran bir dizi. Evet, Uthred'in artık yönetim konusunda kendisini sürekli geri çekmesi ve aynı zamanda bir türlü ölmemesi illallah ettirse de izletiyor. Az önce 4. sezonu bitirmiş olmakla birlikte yeni sezonun ne zaman çıkacağını merak etmeye başladım.


İzleyici 2:

Vikinglerin İngiltere’ye olan baskın ve işgallerinin İngiltere gözüyle anlatılmış yapım. (Vikings’in tam tersi yani) dizide bizim Köroğlu gibi efsaneleşmiş, Uhtred adında bir kahraman var. İngiliz kralı Alfred dönemi anlatılıyor ve gerçek olaylar kurgularla işleniyor aslında.
oyunculuklar müthiş müthiş. Özellikle Alfred’i oynayan David Dawson’dan önce nefret edip sonra çok seviyorsunuz.


İzleyici 3:

Orta çağ dizilerine nedense ilgi duyuyorum. Bizde de olsa keşke bu tarz diziler diyeceğim de Ertuğrul'dan öteye gidemiyoruz doğru dürüst. O da iyi ama savaş ve kılıç sahneleri bu dizinin yanına yaklaşamıyor. Realiteyi de hissettirdiğini sanmıyorum.


İzleyici 4:

Ne güzel bir diziymiş bu ya. Başından kalkamıyorum. Got ne Vikings ne? bunlardan sonra bu tarz dizilerden soğumuştum. O yüzden sallamamıştım hakkında yazılanları.
bunlarda para olsaydı eminim daha güzel savaş sahneleri izlerdik. Çünkü yapılan savaşların çoğunu o kral öldü, şu bu oldu diye anlatıp geçiştiriyor ama hikaye anlatımı ve oyuncular çok başarılı.


İzleyici 5:

İlk iki üç bölümü sıkıcı olabilen ama bir şekilde merak ettirip kendine bağlayan dizi. GOT ile karşılaştırılması zaten anlamsız ama Vikings ile çok rahat yarışır. Hatta daha güzel bile olabilir. Tek sıkıntısı olayların çok hızlı yaşanması ve kimin kim olduğunu başlarda çözememek. Sayesinde bol bol Viking-İngiliz tarihi okuması yaptık. Fena olmadı.


İzleyici 6:

4. sezonu sabırsızlıkla bekliyorum. Vikings dizisini izledikten sonra çok büyük bir boşluğa düşmüştüm bu boşluğu The Last Kingdom’la kapattım. The Last Kingdom’un 4. sezonunu, Vikings’in final sezonundan sonra geleceğini tahmin ediyorum. Umarım böyle olur ve yine Vikings’in oluşturduğu boşluğu The Last Kingdom’la kapatabilirim.


İzleyici 7:

Aksiyonu fena değil. Mantık hataları da daha çok para harcamaktan kaçındıklarından oluyor. O kadar da takılmamak lazım. Alfred i oynayan oyuncu diziyi bir adım ileri taşıyor. Bölümleri toparlıyor. Adam cidden saygıyı hak ediyor.


İzleyici 8:

Yer yer fantastik ögeler barındıran sular seller gibi akan tarih/savaş/macera dizisi. İlk 3-4 bölümden sonra olaylar oldukça sürükleyici ve akıcı bir hal alıyor. En sevilesi yanı da, seyirciyi kıvrandırmaması. Bir şey ima ediliyorsa iyi veya kötü sonuçlanıyor tertemiz. En heyecanlı yerinde başka yere geçilmiyor ya da saçma sapan kuştan böcekten sebeplerle ertelenmiyor. Belgesel temizliğinde akıyor.


Netflix The Last Kingdom Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Karakter Analizleri

Netflix’te yer alan en iyi dönem dizilerinden biri olan The Last Kingdom’un başrolünde yer alan oyuncuları araştırdık. İşte The Last Kingdom’un oyuncuları hakkında bilgiler…

Alexander Dreymond – Uhtred

Netflix

American Horror Story ile adını sinema dünyasına tanıtan genç oyuncu Alexander Dreymond rol aldığı yerli yapımlarda gösterdiği oyunculuk performansı ile The Last Kingdom dizisine başrol olmuştur. Dizide Uhtred karakterine hayat veren Alexander Dreymond izleyicileri kendisine hayran bırakmıştır.


Eliza Butterworth – Aelswith

NEtflix

Oyunculuk kariyerine The Last Kingdom dizisi ile başlayan İngiliz aktör Eliza Butterworth her sezon kendini daha da geliştirerek ortaya mükemmel bir oyunculuk performansı çıkartıyor. Eliza Butterworth The Last Kingdom dizisinde Aelswith karakterine hayat veriyor.    

Önerilen İçerik: IMDb puanı Yüksek Gelmiş Geçmiş En İyi Aksiyon Dizileri 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.