Bilim Kurgu Dizileri 2024 - Fantastik ve Doğaüstü 34 Dizi

Uzay, distopya, fantastik, zamanda yolculuk ve daha birçok bilim kurgu konulu en iyi dizileri sıraladık. İşte en iyi bilim kurgu dizileri öneri listesi...
Bilim Kurgu Dizileri 2024 - Fantastik ve Doğaüstü 34 Dizi

İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Dizileri Listesi

Bilim kurgu türü dizi severler için öneri niteliğinde hazırladığımız bu içeriğimizde gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu dizilerini listeledik. Macera ve fantastik hikayeleriyle dikkat çeken en iyi bilim kurgu dizileri IMDb puanlarına göre sıralanmıştır. İşte muhteşem senaryoları ve oyuncu kadrolarıyla akıllara kazınan bilim kurgu türündeki en iyi 34 yabancı dizi...

Bilim Kurgu Dizileri;

1. Pantheon

Bilimkurgu Dizileri
Genç bir kadın, ölen babası olduğu iddia edilen bilinmeyen bir numaradan süreklilik halinde mesajlar almaya başlar. Bu mesajların gerçekliliğini öğrenmek ve ölmüş babasının numarasını kimin kullandığını bulmak için harekete geçer. Lakin genç kadın ortaya çıkartmaya çalıştığı her gerçeğin altında daha büyük komplo teorilerini bulmaya başlar.

TürAnimasyonDramBilim Kurgu
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCraig
Silverstein
OyuncularKatie
Chang
Paul
Dano
Aaron
Eckhart

2. The Peripheral

Bilimkurgu Dizileri
İnsanların uyuşturucu ticaretiyle geçinmeye çalıştığı bir zaman diliminde Flynne bu durumu tamamen reddeder. Kendisi bir 3D baskı mağazasında geçimini sağmak üzere çalışma sağlar. Fakat onun asıl uğraşı çevrimiçi oyunlar oynamaktadır. Bir gün video oyununun birini test ettiği sırada kendisini bambaşka bir gerçekliğin içerisinde bulur ve burada gizli bir bağlantı keşfeder. Artık Flynne için karanlık bir gelecek başlar.

TürDramBilim KurguGerilim
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenScott
B. Smith
OyuncularChloe
Grace Moretz
Gary
Carr
Jack
Reynor

3. Severance

Bilimkurgu Dizileri
Mark, iş ve özel hayatına dair anılarını ayıran yeni bir prosedürde iş – yaşam dengesini kuran bir çalışandır. Çalıştığı iş yerine yeni bir gizemli arkadaş geldiğinde ise iş dışında göründüğünden daha farklı gerçekler keşfetmeye başlar. Keşfettiği her şey hakkında derin yolculuklara çıkan Mark, zihnindeki en karanlık yerlere doğru ilerler.

TürDramGizemBilim Kurgu
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDan
Erickson
OyuncularAdam
Scott
Zach
Cherry
Britt
Lower

4. Maggie

Bilimkurgu Dizileri
Genç bir kadın uyandığı bir sabaha psişik yeteneklerini bulur. Başlarda bu güçlerini kabul etmeyen genç kadın gün geçtikte kabul ederek hayatla başa çıkmaya çalışır. Herkesin geleceğini görebilen bu genç kadın işin içinden çıkılamayacak hale gelir.

TürKomediBilim Kurgu
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJustin
Adler
OyuncularRebecca
Rittenhouse
David
Del Rio
Nichole
Sakura

5. Glitch

Bilimkurgu Dizileri
Ji-hyo, bağlantıları olan zengin bir aileden gelmektedir. Aile bağlantıları aracılığı ile işe alınır ve sonunda kendisi için düzenli bir olur. Bir gece dört yıllık erkek arkadaşı aniden ortadan kaybolduğunda ise UFO gözlemcilerinden oluşan bir topluluğun yardımına başvurur. Bu grup ile gerçekleri ortaya çıkartırken daha önce öğrenmediği gerçeklikleri öğrenmeye başlar.  

TürKomediGizemBilim Kurgu
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularJeon
Yeo-bin
Im
Jin-Ah
Lee
Dong-hwi

6. FreakAngels

Bilimkurgu Dizileri
Altı yıl önce, Büyük Britanya’yı gizemli bir mor enerji kubbesi ele geçirdiğinde dünya tamamen yok olmuştu. Londra’nın son mahallesi FreakAngels isimli bir grup sayesinde yeniden ayaklandığında sürgün edilmiş bir arkadaşları geri döner. Parçalanmış olan dünyada derme çatma ailelerin geçmiş komploları ortaya çıkarken işler hiç de hoş gitmez.

TürAnimasyonAksiyonBilim Kurgu
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenWarren
Ellis
OyuncularChris
Geere
Darren
Jacobs
Marsha
Thomason

7. Moonhaven

Bilimkurgu Dizileri
Bella, Ay’da inşa edilmiş olan Moonhaven isimli bir ütopik toplamında mahsur kalmıştı. Yakında Dünya Ana’daki uygarlıklar sona erecek sorunlar ortaya çıkmıştı. Bella, Moonhaven’ın mucizelerinden sorumlu yapay zekayı ele geçirdiğinde ise bir komplonun içine çekilir ve Dünya’nın son umudunu da kendisini yok etmekten daha da fazlasını isteyen bir dedektif ile tanışır.

TürDramBilim Kurgu
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPeter
Ocko
OyuncularDominic
Monaghan
Emma
McDonald
Amara
Karan

8. Welcome to Eden

Bilimkurgu Dizileri
Zoa ve sosyal ağlarda çok aktif olan dört genç mutlu olmadıklarını hissederler. Yeni bir içki markası tarafından düzenlenen gizli bir adada tarihin en özel partisine davet edilirler. Bu heyecan verici yolculukta başlarda her şey normal ve mutluluk dolu giderken gün geçtikçe adanın altında bilinmeyen birçok gizem ortaya çıkmaya başlar.

TürAksiyonDramBilim Kurgu
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoaquin
Gorriz
Guillermo
L. Sanchez
OyuncularAmaia
Aberasturi
Tomas
Aguilera
Diego
Garisa

9. Infiniti

Bilimkurgu Dizileri
ISS, Uluslararası Uzay İstasyonu tamamen sessizliğe boğulmuştu. Mürettebat bu zor durum altında pozitif kalmaya çalışıyordu. Eş zamanlı olarak Kazakistan’nın bir çatısında kafası kesilmiş bir ceset bulur. Pozitif kimlik şüpheye yer bırakmazken ceset ISS’da görev yapan bir astronota aittir. Artık her şey daha da karmaşık bir hale bürünmüşken gerçekleri bulmak ise uzun bir zaman dilimini kapsayacaktı. 

TürBilim KurguGerilim
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularCeline
Sallette
Daniyar
Alshinov
Vlad
Ivanov

10. Tribes of Europa

Bilimkurgu Dizileri

Netflix’in 2021 yılında izleyicilerine sunduğu bu fantastik bilim kurgu dizisinde Dünya’da yaşanan büyük bir felaket sonrası kolonileşen insanlar anlatılıyor. Avrupa’da insanlar farklı farklı kolonilerde hayatta kalmaya çalışırken aralarında da bir üstünlük problemi vardır. Her koloni için önem teşkil eden 3 kardeş ise hem kurtuluşun hem de savaşın anahtarlarıdır.

TürBilim kurguDramMacera
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenPhilip
Koch
OyuncularHenriette
Confurius
Oliver
Masucci
Emilio
Sakraya

11. Away

Bilimkurgu Dizileri

Uzayda geçen senaryosuyla bilim kurgu severlerin dikkatini çeken Away dizisinde 3 yıl sürecek olan bir Mars görevi için yola çıkan astronotların hikayeleri anlatılıyor. Dizide hem mürettebatın yolculuk sırasında yaşadıklarına hem de geride bıraktıkları ailelerinin karşılaştıkları zorluklara şahit oluyoruz.

TürBilim kurguDramRomantik
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAndrew
Hinderaker
OyuncularHilary
Swank
Josh
Charles
Vivian
Wu

12. Snowpiercer

Bilimkurgu Dizileri

Netflix’in en çok izlenen yabancı bilim kurgu dizileri arasında yer alan Snowpiercer’de insan deneyleri sonrası buzulla kaplanan dünyada hayatta kalmaya çalışan insanları izliyoruz. Snowpiercer isimli bir trenin içerisinde yaşayan insanlar durmadan dünyanın etrafında dönmektedirler. Bu sırada trende büyük bir isyan başlayacak ve yeni bir otorite kurulacaktır.

TürBilim kurguDramGerilim
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJosh
Friedman
OyuncularJennifer
Connelly
Daveed
Diggs
Mickey
Sumner

13. The Stand (Stand)

Bilimkurgu Dizileri

Ölümcül bir salgın nedeniyle dünya yok olmuş durumdadır. Salgın her yeri sarmış, hayatta kalmayı başarabilmiş insanlar içine düştükleri cehennemden kurtulmaya çalışırlar. Kendilerini mahşerden kurtaracak bir iki lider gelir ve halk liderini seçer. Bir grup insan umudunu 108 yaşındaki Abagail’e bağlar.

TürBilim kurguDramFantastik
IMDb5.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJosh
Boone
OyuncularJames
Marsden
Odessa
Young
Owen
Teague

14. Alice in Borderland (Alice Sınır Ülkesinde)

Bilimkurgu Dizileri

İşsiz genç Ryohei Arisu neredeyse tüm zamanını bilgisayar oyunu oynayarak geçirmektedir. Bir sabah uyanır Tokyo’da hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını farkeder. Kendisini bir oyunun içinde bulur, bu oyundan kurtulmak için oyunu kurallarına göre oynamak zorundadır. Hayatını tehdit eden bu oyunla mücadele etmektedir.

TürBilim kurguFantastikGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSato
Shinsuke
OyuncularKento
Yamazaki
Ayame
Misaki
Aya
Asahina

15. Raised by Wolves (Kurtlar Tarafından Yetiştirilmiş)

Bilimkurgu Dizileri

Gizemli bir gezegende yaşayan insanları ve onların çocuklarını yetiştirmekle görevli olan iki android robotun maceralarını konu almaktadır. Her geçen gün büyüyen insan kolonisi dini farklılıklardan dolayı tehditlerle karşılaşır. Bu süreçte android robotları büyük zorluklar beklemektedir.

TürBilim kurguDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAaron
Guzikowski
OyuncularAmanda
Collin
Abubakar
Salim
Winta
McGrath

16. Lovecraft Country (Lovecraft Ülkesi)

Bilimkurgu Dizileri

1950 yıllarında geçen Lovecraft Country dizisi Atticus Black, arkadaşı Letitia, amcası George’un birlikte çıktıkları yolculukta karşısına çıkan olayları konu almaktadır. Atticus kayıp babasını bulmak için yanına amcasını ve arkadaşını alarak yola çıkar.

TürBilim kurguKorkuFantastik
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMisha
Green
OyuncularJurnee
Smollett Bell
Micheal K.
Williams
Wunmi
Mosaku

17. Upload

Bilimkurgu Dizileri

Yakın gelecekte geçen Upload dizisi sanal gerçeklik hizmeti veren şirketin müşteri hizmetlerinde çalışan Nora ve arkadaşı Nathan’ın hayatını konu almıştır. Nathan bir gün araba kazası yapar ve ağır yaralanır. Nathan’ın kız arkadaşı Nathan’ın ölümden sonraki yaşamını deneyimlemek için Nora’nın çalıştığı şirketin içerisindeki sanal gerçeklik dünyasına gönderir.

TürBilim kurguKomediGizem
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGreg
Daniels
OyuncularRobbie
Amell
Andy
Allo
Zainab
Johnson

18. Utopia (Ütopya)

Bilimkurgu Dizileri

Birbirini hiç tanımayan, alakasız bir grup insan internette dolaşan çizgi roman forumlarından birinde tanışırlar. Bu grup Utopia adında hiç keşfedilmemiş bir çizgi roman taslağı bulur. Bu çizgi roman son yüzyılda yaşanacak tüm felaketleri önceden bilmektedir.

TürBilim kurguDramGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGillian
Flynn
OyuncularJohn
Cusack
Dan
Byrd
Desmin
Borges

19. Doom Patrol (Kıyamet Devriyesi)

Bilimkurgu Dizileri

Robotman, Doktor Niles Caulder, Negative Man, Elasti-Girl, Crazy Jane’den oluşan Doom Patrol ekibinde herkes geçirdiği kazalar sonucunda olağanüstü güçler kazanmış birer süper kahramandır. Kazaların sonucunda çeşitli yaralar oluşmuş kişilerin vücutlarında ciddi bozukluklar oluşmuştur. Ekip Şef sayesinde bir araya gelir ve kötülüklere karşı mücadele etmeye başlarlar.

TürBilim kurguAksiyonFantastik
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJeremy
Carver
OyuncularDiane
Guerrero
April
Bowlby
Joivan
Wade

20. See

Bilimkurgu Dizileri

Geçmişte geçen başarılı yapım See dizisinde insanlar görme yetisini kaybetmiştir. Tüm insanlar kör bir şekilde anlaşmaya çalışırken dünyada sadece ikiz bebekler kör değildir. Kör olmayan ikiz bebekler büyüdükten sonra dünyanın kaderini değiştirebilecekler.

TürBilim kurguDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSteven
Knight
OyuncularJason
Momoa
Alfre
Woodard
Sylvia
Hoeks

21. Lost in Space (Uzayda Kaybolmak)

Bilimkurgu Dizileri

1960’ların sevilen bilim kurgu dizisi yıllar sonra yeniden Lost in Space izleyiciyle 2018 yılında tekrardan buluştu. Dizis, günümüzden 30 yıl ilerisinde yaşanan birtakım hikayeleri anlatmaktadır. Sömürgeciliğin uzayda yaygınlaştığı bir dönemde Robinson ailesi daha iyi bir gezegende yaşamak için tüm testlerden geçerler. Ancak yolculuk sorasında oluşan bir sorun sebebiyle hiç bilmedikleri bir gezegende hayatta kalma mücadelesi vereceklerdir.

TürBilim kurguMacera
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMatt
Sazama
OyuncularMolly
Parker
Toby
Stephens
Max
Jenkins

22. Agents of S.H.I.E.L.D (SHIELD Ajanları)

Bilimkurgu Dizileri

Başrollerinde Clark Gregg, Ming-Na Wen ve Chloe Bennet’in yer aldığı başarılı yapım Enforcement and Logistic Division isimli gizli devlet örgütünün gizemli maceralarını anlatmaktadır. Marvel'ın aksiyon dizileri türünde 7 sezon boyunca ekranlardaki yerini alan dizinin yönetmenliğini Joss Whedon ve Maurissa Tancharoen üstlenmiştir. Marvel dizileri ile büyük bağı olan okurlarımız, en çok izlenen diziler arasında yer alan bu yapımı kesinlikle listelerine dahil etmeli.

TürBilim kurguDramFantastik
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJoss
Whedon
OyuncularClark
Gregg
Ming
-Na Wen
Chloe
Bennet

23. Star Trek: Discovery (Yıldız Savaşları: Keşif)

Bilimkurgu Dizileri

Netflix dizileri arasında yer alan ve bilim kurgu türünü sevenlerin büyük ilgi gösterdiği harika bir yapım... Star Trek: Discovery dizisi, USS Discovery mürettebatının yeni keşifler yapmasını ve uygarlıklar keşfetmesini konu edinmiştir. Orijinal serinin anlatıldığı tarihten 10 senen öncesini ele alan Star Trek: Discovery’nin yönetmenliğini Bryan Fuller ve Alex Kurtzman gibi isimler yapmıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda Doug Jones, Anthony Rapp, Jason Isaacs ve Mary Wiseman gibi ünlü aktörler yer almıştır.

TürBilim kurguMacera
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenPhilip
Koch
OyuncularSonequa
Martin Green
Doug
Jones
Anthony
Rapp

24. The 100

Bilimkurgu Dizileri

Uyarlama bilim kurgu dizilerinden biri olan The 100 Kass Morgan’ın aynı isimli kitabından senaryoya aktarılmıştır. Dünya üzerinden yaşanan nükleer bir savaşın üzerinden 97 yıl geçmiştir ve bir uzay gemisine sığınan insanlar aralarından 100 genci tekrar dünyaya gönderirler. Bu gençlerin görevi ise yeniden bir dünya düzeni kurmak ve insanlığın devamını sağlamaktır. Dizinin başrollerinde Eliza Taylor, Paige Turco ve Bob Morley rol almıştır.

TürBilim kurguDramMacera
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJason
Rothenberg
OyuncularEliza
Taylor
Bob
Morley
Marie
Avgeropoulos

25. The Orville

Bilimkurgu Dizileri

Başarılı aktör ve yönetmen Seth MacFarlane’nin başrolünde yer aldığı Orville dizisi 3 sezon boyunca ekranlardaki yerini almıştır. 300 yıl sonrasında yaşanması düşünülen bir hikayeyi anlatan The Orville’de uzay araştırmaları için yola çıkan yıldızlar arası filosundan U.S.S Orville gemisinin maceraları konu edilmiştir. Ancak bu yolculuk birtakım sorunlarla bölünecek, kozmik sıkıntılara yol açacak ve son derece komedi dolu bir hikayeyi aktarmaktadır. Bilim kurguyu böylesine komik bir senaryoyla anlatan başarılı dizi mutlaka izlenmesi gereken bilim kurgu dizilerinden biridir.

TürBilim kurguKomedi
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenPhilip
Koch
OyuncularSeth
MacFarlane
Adrianne
Palicki
Penny
Johnson Jerald

26. Altered Carbon

Bilimkurgu Dizileri

İnsan bedenleri arasında karakter ve ruh değişimi yapılan bir gelecekte geçen Altered Carbon dizisi aynı isimli bir çizgi romandan uyarlanmıştır. Yıldızlararası savaşçılarından oluşan bir time liderlik eden Takeshi askerler arasında çıkan isyan sonucu hayatta kalan tek kişi olmuştur. BU olaylardan sonra Takeshi’nin beyni buz içerisinde hapsedilerek yüzyıllar boyunca saklanır. Günü geldiğinde ise Laurens Bancroftm isimli bir adam tarafından uyandırılan Takeshi özgürlüğüne kavuşabilmesi için gizemli bir cinayeti çözmeye çalışacaktır. Her bölümü ile izleyenleri ekrana bağlayan bu yapımı, mutlaka izlenmesi gereken Netflix fantastik dizileri listesine de kesinlikle eklemelisiniz.

TürBilim kurguPolisiyeGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenLaeta
Kalogridis
OyuncularAnthony
Mackie
Lela
Loren
Renée
Elise Goldsberry

27. 11.22.63

Bilimkurgu Dizileri

Başarılı senaryosu ve muhteşem oyunculuk performanslarıyla dikkat çeken dizi lisede İngilizce öğretmenliği yapan bir öğretmenin zamanda yolculuk yapmasını konu edinmiştir. Öğretmenlik yapan Jake Epping bir lokantanın deposunun geçmişe açılan bir kapı olduğunu fark eder ve J.F. Kenndy suikastini engellemek amacıyla o günlere gider. Ancak işler hiç planladığı gibi gitmeyecektir. Genç adam bu akıl almaz durum içerisinde birde hayatının kadını ile tanışacak ve aşık olacaktır.

TürBilim kurguGerilim
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenBridget
Carpenter
OyuncularJames
Franco
Sarah
Gadon
Cherry
Jones

28. Sense8

Bilimkurgu Dizileri

8 kişilik geniş bir hikayenin anlatıldığı dizi de 8 farklı şehirde yaşayan bu insanların bazıları yan yana gelmeye çalışırken bazıları ise birbirlerini öldürmeye çalışırlar. 10 bölüm olarak düşünülen senaryoda her bölüm bir karakter tanıtılmaya çalışılmıştır. Dizinin yönetmenliğini ise Wachowski kardeşler yapmıştır.

TürBilim kurguFantastik
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenLilly
Wachowski
OyuncularDoona
Bae
Jamie
Clayton
Tuppence
Middleton

29. Orphan Black

Bilimkurgu Dizileri

Mükemmel senaryosuyla bilim kurgu dizileri arasında en dikkat çekici yapımlardan biri olan “Orphan Black” başarılı yönetmenler Graeme Manson ve John Fawcett önderliğinde çekilmiştir. Hayatının en kötü anını yaşamakta olan Sarah her şeyden ümidini kesmiş ve yaşamaktan vazgeçmek üzereyken trajik bir olaya denk gelir. Kendisine neredeyse tıpa tıp benzeyen birinin kendisini öldürdüğünü gören Sarah hayatını onun yerine geçerek yaşamayı düşünür. Bir anlık verdiği bu kararla başka bir insan olmaya çalışan Sarah tahmin bile edemediği bir maceranın içine düşer. Dizinin başrolünde Tatiana Maslany yer almıştır.

TürBilim kurguGerilim
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenGraeme
Manson
OyuncularTatiana
Maslany
Dylan
Bruce
Jordan
Gavaris

30. Doctor Who

Bilimkurgu Dizileri

12 sezon boyuncu hem proje dizi kadrosunun hem de izleyicilerin bıkmadan usanmadan ekranlarda tutmayı başardığı Doctor Who dizisi efsanesi kendine has tavırları, garip ismi ve muhteşem bilgisiyle tanınan Doktor karakterinin hikayesini anlatmaktadır. Rose Tyler adında bir kadın gizemli bir karakter olan ve kendisine Doktor diyen bir adamla tanıştı. Ancak bu tanışma sıradan bir olay değildir çünkü Rose’nin hayatı tüm insanlık gibi büyük bir tehlikededir. Dizinin oyuncu kadrosunda Matt Smith, David Tennant ve Peter Capaldi yer almıştır.

TürBilim kurguMacera
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenRussell
T Davies
OyuncularDavid
Tennant
Peter
Capaldi
Matt
Smith

31. The X Files (Gizli Dosyalar)

Bilimkurgu Dizileri

Ünlü yönetmen Chris Carter’ın unutulmaz dizilerinden biri olan “The X Files” başrollerinde David Duchovny, Gillian Anderson ve Annabeth Gish yer almıştır. Filmin konusu ise biri inancıyla diğeri ise şüpheciliğiyle öne çıkan iki FBI ajanı Fox Mulder ve Dana Scully’nin maceralarını anlatmaktadır. Gizli güçlerin ve gizemli insanların engellemelerine rağmen iki ajan şimdiye kadar açıklanamayan ve kapatılan dosyaları yeniden kurcalamaya başlarlar. 11 sezon boyunca ekranlarda yerini alan dizi her bölümünde farklı bir dosya dolayısıyla farklı bir olayı izleyicilerine sunmuştur.

TürBilim kurguPolisiyeFantastik
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenChris
Carter
OyuncularDavid
Duchovny
Gillian
Anderson
Mitch
Pileggi

32. Dark

Bilimkurgu Dizileri

Son yılların en iyi bilim kurgu dizilerinden biri olan “Dark dizisi” Netflix orijinal yapımı bir dizidir. Oyuncu kadrosunda Louis Hofmann, Maja Schöne ve Oliver Masucci’nin rol aldığı dizinin konusu ise gizemli bir şekilde kaybolan bir çocuğun ve dram dolu hikayeleriyle dikkat çeken dört ailenin ana merkezinde olduğu dizide son günlerde oluşan gelişmeler hem karakterlerin hem de kasabanın kaderini değiştirir. Türkiye'de en çok izlenen yabancı diziler listesinde de yer verdiğimiz yapım, son yılların en dikkat çeken ve sürükleyici dizilerinden bir tanesi.

TürBilim kurguDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBaran
bo Odar
OyuncularLouis
Hofmann
Lisa
Vicari
Maja
Schöne

33. Stranger Things (Tuhaf Şeyler)

Bilimkurgu Dizileri

En iyi bilim kurgu dizilerinden biri olan Stranger Things dizisi, ana konu olarak kaybolan bir çocuğu arayan annenin maceralarını anlatsa da 80’li yıllarda çekilen ve absürt korku filmlerine değinen senaryosuyla da dikkat çekmektedir. Ünlü yönetmenler Matt Duffer ve Ross Duffer’in önderliğinde çekilen dizinin başrollerinde Millie Bobby Brown, Winona Ryder ve Finn Wolfhard yer almıştır.

TürBilim kurguFantastikGerilim
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMatt
Duffer
OyuncularWinona
Ryder
Millie
Bobby Brown
David
Harbour

34. Black Mirror

Bilimkurgu Dizileri

2011 yılında vizyona girerek adeta dizi sektörünü kasıp kavuran başarılı bilim kurgu dizisi “Black Mirror dizisi” ünlü yönetmen Charlie Brooker imzalı bir yapımdır. Oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken dizide Pom Klementieff, Marc Menchaca ve Nicole Beharie gibi başarılı isimler rol almıştır. Şimdiye kadar 5 sezondur çekilen dizi her bölümünde farklı bir hikaye anlatmasıyla garip bir senaryoya yapısına sahiptir. Aksiyon, Macera, Bilim kurgu ve Dram türlerini farklı farklı bölümlerde yansıtmıştır.

TürBilim kurguFantastikMacera
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenCharlie
Brooker
OyuncularRuibo
Qian
Susan
Pourfar
Daniel
Stewart Sherman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum