Lost In Space Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İlk kez 1965-1968 yılları arasında televizyonlarda yayınlanmış; daha sonra da 1998 yılında filmi çekilmiş Lost In Space şu an Netflix'te yayınlanan diziler arasına girmiştir. İşte muhteşem bilim kurgu dizisi Lost In Space hakkında merak edilen her şey!
Lost In Space Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Lost In Space Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bilim kurgu kategorisi genellikle herkesin sevebileceği bir tarz olmamakla birlikte izleyicilerinin oldukça seçimi davrandıkları da bir türdür. Lost In Space, aslında yeni bir yapım değil. Dizi, ilk kez 1965-1968 yılları arasında televizyonlarda yayınlanmış; daha sonra da 1998 yılında filmi  çekilmiştir.  Şimdi de en iyi Netflix dizileri arasına girerek modern haliyle karşımıza çıkıyor. İzleyenlerin büyük çoğunun bayıldığı bu Lost In Space hakkında tüm merak edilenleri, izleyici yorumlarını ve karakter incelemesini sizler için bu inceleme dizi içeriğimizde bir araya getirdik. 

lost-in-space-hakkinda-.jpg


1. Netflix, tıpkı Altered Carbon’da olduğu gibi bu diziyi de yine bir günde tüm sezonunu yayınlayarak izleyiciye sundu. Toplamda 10 bölümden oluşan dizi bize Robinson Ailesi’nin hikayesini anlatıyor. 

robinson-ailesi’nin-hikayesi.jpg


2. Lost In Space’in başrolünde Robinson ailesinin en küçük bireyi Will Robinson’u görüyoruz. Baba John Robinson, anne Maureen Robinson, kız çocuklar Judy ve Penny Robinson ailenin diğer üyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Tabi unutmamamız gereken karakterlerden birisi de uzaylı robot! Ana karakterlerin yanında; Dr. Smith, Don West, Angela, Victor Dhar gibi isimlerin olayları etkileyen roller üstlendiğini görüyoruz.  

lost-in-space.JPG


3. Biraz Robinson’lardan bahsetmek gerekirse; Onlar yaşanmaz hale gelen dünyada birbirine bağları çok güçlü bir ailedir. Fakat baba John, Amerikan askeri olduğu için ailesinden uzak bir yaşam sürmektedir. Gerçek bir aile görünümü veren Robinsonlar’ın tek sorunu evinden uzak kalan John’dur. Maureen ise mühendis ve otoriter bir annedir ve çocuklarına daha iyi yaşam koşulları sunmak amacıyla bir fırsat yakalamıştır: uzaya yerleşmek! 

robinson-ailesi.jpg


4. Alpha Centauri gezegeninde lüks, mutlu yaşam koşulları sunulan Maureen çocuklarını da alıp gitmek için John’dan izin istese de John ailesinden vazgeçmez ve hep beraber yola koyulmaya karar verirler. Çeşitli testlerin ardından Jupiter isimli gemilerle Resolute (Direnç)” isimli bir ana uzay gemisine yerleştirilirler.

alpha-centauri.jpg


5. Her şey bu kadar normal ilerlerken bir aksilik olur ve Robinsonlar’ın gemisi beklenmedik bir arıza sonucu bilinmeyen uzak bir gezegene düşer. Başlı başına zor ve cesaret isteyen bir deneyim yaşanırken bir de yaşanan aksilikler sonucu mahsur kalmak bu aileyinin hayatını değiştirecek bir gelişme olmuştur. 

robinsonlar.jpg


6. Hayatta kalmak için mücadele edeb Robinsonlar’ın başına gelen olaylar öyle muhteşem kalitede görselliklerle ve kurguyla seyirciye aktarılıyor ki hayran kalmamak elde değil.

muhtesem-kalitede-gorsellikler.jpg


7. Alakasız sahnelere yer verilmemesi, çok fazla aşk hikayesiyle izleyiciyi konudan uzaklaştırmaması, tam anlamıyla gerçek bir bilim kurgu odaklı dizi olması sizi kesinlikle tatmin edecek. Hepimizin merak ettiği başka bir gezegende yaşama olayını tema alması da bu diziyi oa çekici hale getiriyor. Mutlaka izlemenizi öneriyoruz. 

gercek-bir-bilim-kurgu-odakli-dizi.jpeg


Lost In Space Dizisi İzleyici Yorumları

1. Bilimsel saçmalıklarda dolu dizidir. en başta, indikleri gezegende ağaç, yani yaşam görünce şaşırmamaları, ama robotu görünce şaşırmaları gerçekten saçmalığın dip noktasıdır. ulan robot robot, insan bile yapmış olabilir. sen başka bi gezegene iniyosun ve ağaç var, yaşam var kafanı çevirip şoka uğramıyosun. bu noktadan itibaren zaten bu saçma ötesi diziyi kapamalıydım ama hadi dedim ucuz olsun diye ağaçlı mekanlarda çekip bunu da plota yedirmişlerdir bu kadar da olsun diyerek izlemeye devam ettim.


2. Seçilmişlerden oluşan bir koloni var ve bunlar insan ırkını devam ettirecek . çok afedersiniz böyle koloniye kafam girsin aptallar sürüsü hepsi . dizinin tek akıllısı robot . sırf ufo görevi gördüğü için bile yanımdan ayırmazdım. sinir bozucu , mantık hatalarıyla dolu olup , netflix’e yakıştıramadığım dizidir kendisi.


3. Çok severek izlediğim dizi. bu kadar yerilen az dizi gördüm bu arada, bildiğin akasya durağı muamelesi yapılmış ama olsun. Dizinin adını daha netflix'te gördüğüm anda 90'lı yıllarda izlediğimiz filmin anıları depreşti. filmi tam hatırlamıyorum bile ama zamanında çok sevdiğimi gayet iyi anımsıyorum. apollo 440'nin o parçasının bu filmde olduğunu kaç kişi bilir mesela.. böylece dizi daha izlemeden 1-0 öne geçiyor.


4. İlk iki bölümün sonunda şuradaki yorumlara bakayım dedim. öyle bir gömülmüş ki az kaldı bırakıyordum izlemeyi iyi ki devam etmişim. gayet severek izledim ilk sezonu. Evet çok çerez tadında bir bilim kurgu dizisi, hatta çocuklara yönelik bile denebilir ancak bu hikayenin güzel aktığını, heyecanlı olduğunu ve dizinin merak uyandırdığı gerçeğini değiştirmiyor. uzayda geçen her diziye battlestar galactica beklentisi ve kıyasıyla yaklaşırsanız elbette tatmin olmazsınız. Dizi de tek gıcık olduğum konu kızıl saçlı kızın hal ve hareketleri oldu. o kadar testten geçip, yıldızlar arası yolculuk yapıp koloni kurma görevindesin. bu ne ergen tavırları, hiç bir konuda uzman olamama durumu. bu tarz ayrıntılar zaten diziyi ergen bilim kurgusu yapan detaylar.


5. Bilim-kurguda gerçekliği çok önemseyen biri değilim, ancak benim gibi dış uzayla ilgili ne bulursa izler birinin suyun dipten yüzeye donması yüzünden 20 dakika ancak dayanabildiği dizi. netflix'in bunun yapımına harcayacağı parayla daha iyi bir dış uzay bilim-kurgu dizisi çekmesini dilerim.


6. İlk bölümünü bitirip izlemekten vazgeçtiğim bomboş netflix dizisi. şu dizilere regl olmuş kadınları koymayın artık bıktık ya. ergen kız suya atlayıp donuyor, suçlusu baba oluyor. küçük çocuk düşüp kayıyor, suçlusu yine baba oluyor. 1 bölüm boyunca annenin atarlı hallerini izliyoruz. dizi mi izlicez kadının triplerini mi çekicez belli değil. ufo,soba olayına hiç girmiyorum bile. 


7. Space dediler başladım. bilim kurgudur diye sabrettim. olmamış karakterlerle bahçede odada çekilmiş robotlu aile dizisi acaba bir şeye benzeyecek mi diye dişimi sıktım. dayanamadım. 4. bölümde bıraktım. vakit kaybı.


8. Netflix'in yeni bilimkurgu dizisi. ilk bölümünü izledim, pek güzel bulmadım. o ne sakinliktir amk, orada kızın biri buzda sıkışmış, diğeri ormanda kalmış mantar peşinde koşuyor, annesi uyuyor, babası da bir kerede tek çocuğumu kurtarabilirim diğerini siktir et falan diyor. Netflix oyunculuğa çok para vermiyor dedilerdi ama bu kadar da sakin olmayın amk. istediğin eğitimi al evlat acısı hiç bir şeye benzemez. (swh)


9. Şu dizilerdeki entrika işi cidden gidilmesi gereken yere götüremiyor, azıcık izleyelim dedik doktor smith sayesinde usandırdı. bunu izleyeceğime the walking dead izlerim, en azından rick reis kötüleri 3 bölüm sonra yere seriyor. (bkz: the walking dead)


10. Yüzlerce dizi ve binlerce film izlemiş olmanin verdiği tecrubeye dayanarak trailerindan bile beni sarmayacagini dusundugum ve baslamayacagim action dictionli sci-fi fantasy dizisi. *a series of unfortunate events* izliyorum bu aralar. orijinal bir sey isteyenler su aralar yapilan yeni sci fi dizileri b*ka sarıyor. black mirror, stranger things, westworld gibileri ayri tutuyorum. cok lazımsa (bkz: fringe)


Lost In Space Karakter İncelemesi

1. Will Robinson - Maxwell Jenkins

Will Robinson, olayların başrolü konumunda yer alan ailenin en küçük bireyidir. Yaşının küçük olmasından dolayı biraz korkak ve çekingen ama bir o kadar da sevimli bir yapıya sahiptir.

will-robinson---maxwell-jenkins.jpg


2. John Robinson - Toby Stephens

Black Sails dizisinde Kaptan Flint rolüyle tanıdığımız Toby Stephens, John karakteri ile ailenin babası rolüne can vermektedir. Baba John Robinson, Amerikan askeri olduğu için ailesinden uzak bir hayat yaşamaktadır. Maureen ile sallantılı hatta boşanma arifesinde olan bir evlilikleri vardır. 

john-robinson---toby-stephens.jpg


3. Maureen Robinson - Molly Parker

Baba John ile sallantılı hatta boşanma arifesinde olan bir evlilikleri vardır. Oldukça otoriter bir anne olan Maureen bir mühendistir. Çocuklarına daha iyi yaşam koşulları sunabilmek için büyük bir maceraya atılacak kadar cesur bir karakterdir.

maureen-robinson---molly-parker.jpg


4. Judy Robinson - Taylor Russell

Tıp eğitimi alan Judy ise Maureen’in ilk eşinden olan çocuğudur. Çeşitlilik artık bir üvey kardeş olan melez Judy ile sağlanmış (2018 çıkışlı bir yapım için, dizide hiç eşcinsel karakter olmaması oldukça şaşırtıcı).

judy-robinson---taylor-russell.jpg


Netflix Dizileri – Gelmiş Geçmiş En İyi Orijinal Netflix Dizileri

NeOldu.com / Sinema

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum