Lovecraft Country Konusu Oyuncuları ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

HBO’nun çıkarmış olduğu yeni dizilerden birisi olan Lovecraft Country hakkında detaylı bir inceleme yaptık. Bu yazımızda sizlere Lovecraft Country dizisinin konusunu, hakkında bilinmesi gerekenleri ve izleyici yorumlarını derledik. İşte detaylar…
Lovecraft Country Konusu Oyuncuları ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Lovecraft Country Dizisi

Dram ve korku türünde bir yapım olan Lovecraft Country dikkat çeken HBO yapımlarından bir tanesidir. Son zamanlarda orijinal yapımlara önem veren HBO, bu tarz dizilerle izleyicileri yavaş yavaş kendine çekmektedir. Dram türündeki içerikleri sevenler için güzel bir yapım olduğunu düşündüğümüz Lovecraft Country dizisini inceledik. Sizin için hazırladığımız bu inceleme dizi içeriğimizde Lovecraft Country konusunu, hakkında bilgileri, oyuncu kadrosunu ve izleyici yorumlarını derledik.


Lovecraft Country Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. İlk bölümü 16 Ağustos’ta yayınlanan Lovecraft Country dizisi toplam 10 bölümden oluşmaktadır. Her Pazar günü yeni bir bölümü yayınlanacak Lovecraft Country dizisinin son bölümü 18 Ekim tarihinde yayınlanacaktır.

lovecraft country yayın tarihi


2. İzleyicilerini ekran başında tutan bölümleri sayesinde Lovecraft Country dizisi sevilen bir yapım olmayı başarmıştır. Etkileyici bölümleri sayesinde güzel izleyici yorumları alan Lovecraft Country dizisin 2. sezonu hakkında şu anda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

lovecraft country 2. sezon


3. Dizinin evrenini Spartaküs: Kan ve Kum ve Underground yapımlarının da yazarı olan Misha Green yaratmıştır. Dizinin yönetmenliğini ise Daniel Sackheim, Yann Demange, Cheryl Dunye, Victoria Mahoney, Helen Shaver ve Charlotte Sieling isimleri yapmıştır. Bu isimler dizinin farklı bölümlerine yönetmenlik yapmıştır.

lovecraft country yönetmeni


4. Güzel bir hikâyeye ve olay kurgusuna sahip olan Lovecraft Country dizisinin başrol isimleri Jurnee Smollett-Bell ve Jonathan Majors’dur. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Courtney B. Vance, Michael K. Williams, Wunmi Mosaku, Aunjanue Ellis, Abbey Lee Kershaw, Jamie Chung, Jordan Patrick Smith ve Tony Goldwyn isimleri bulunmaktadır.

lovecraft country oyuncuları


5. Dizi 1950’lerde yaşayan Atticus Freeman’in amcası George ve arkadaşı Letitia ile birlikte çıktıkları yolculuğu konu almaktadır. Atticus Freeman kaybolan babasını aramak için başlattıkları bu yolculukta bir de doğaüstü yaratıklarla savaşmak zorundadır.

lovecraft country konusu


6. Dönemin ırkçı atmosferi nedeniyle bu üçlünün Atticus Black’in babasını ararken karşısına birçok zorluk çıkmaktadır. Bu zorluklardan bir tanesi beyazların ve siyahların arasındaki sınıfsal adaletsizliktir. Bu durum hem politikada hem de sosyal yaşamda etkisini göstermektedir.

lovecraft country dizisinin konusu


7. Fantastik ve dram türlerinin güzel bir şekilde harmanlamış Lovecraft Country dizisi IMDb’den aldığı 7,2’lik puanla güzel bir yapım olduğunu kanıtlamıştır. Hem izleyicilerine sunduğu kaliteli hikâyesiyle hem de güzel kurgusuyla Lovecraft Country dizisini en iyi yabancı diziler arasında sayabiliriz.

lovecraft country imdb


Korku Türündeki Dizi Lovecraft Country Hakkında İzleyici Yorumları

İzleyici 1: 1950’lerde geçen dizinin başrollerinde Jurnee Smollett-Bell, Elizabeth Debicki, Jonathan Majors, Courtney B. Vance, Wunmi Mosaku gibi isimler yer alacak.

İzleyici 2: Fragmanından anladığım, tarz itibariyle Watchmen dizisiyle biraz paralellik göstereceği. Yani Watchmen'de nasıl ırkçılık ve süper kahraman mevzusu iç içeyse, bunda da ırkçılık ve korku öğeleri iç içe olacak. HBO’dan kötü iş çıkmaz diyerek, beklemeye geçiyorum.

İzleyici 3: Lovecraft'ın karakterine, hikayelerine, romanlarına, canavarlarına, evrenine atıflarla dolu bir dizi, bu yüzden Lovecraft severler kesinlikle izlemeli. Aslında Lovecraft evreni + siyahilere karşı yapılan ırkçılık demek daha doğrusu.

İzleyici 4: Yabancı malum ortamlara gelmiş olan dizi. Türkçe olanlara da gelmiş ve tek kelimeyle muhteşem. Gerçekten her bölümünde ayrı bir Poe ya da Lovecraft hikayesi okuyormuşsunuz gibi. Supernatural gibi ana hikâyenin etrafında her bölümde ayrı bir olay ve gizem var.

İzleyici 5: İyi bir pilotla başlamış dizi. Şimdiden yorumlamak zor. Zira kalan bölümler ne gösterir, dizi nasıl ilerler, Lovecraft'e saygı duruşu deyip aksiyona mı (canavarlarla savaş) boğulur bilinmez. İlk bölümde ırkçılığa odaklanılan anlar hakikaten de canavarlardan daha korkunçtu.

İzleyici 6: Çekimleri falan güzel görünüyor. Lovecraft severim ama zenci dönem yapımları baydı artık. BLM akımının bu diziye etkisi ne kadar acaba? Lovecraft tarafı ağır basarsa izlemeye başlarım. Biraz bekleyeceğim.

İzleyici 7: HBO’nun 16 Ağustos 2020'de ilk bölümünü yayınladığı bir roman uyarlaması dizi. Tabii kitabı da aynı adla 2016'da yayınlanmış. İşin içinde Jordan Peele var. İlk bölüm açısından her anlamda iyi olduğunu söyleyebilirim. Hikâye 1950'lerde geçiyor ve siyahların uğradığı ayrımcılık bu anlamda bölümün neredeyse tamamında önemli bir yere sahip. Bunun bir temel oluşturmak ve dönemin politik havasını yansıtması açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

İzleyici 8: Güzel gidiyor dizi ama, şöyle HBO’dan gerçek bir Lovecraft dizisi gelse çok güzel olurdu. Bu adamların yazarları zaten Lovecraft'ın hikayelerini güzel şekilde bağlayıp bir dizi çıkarır.


Lovecraft Country Dizisi Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Dram ve korku türlerini kaliteli bir şekilde izleyen Lovecraft Country dizisinin başrolünde yer alan karakterleri sizin için inceledik. İşte Lovecraft Country oyuncuları ve rol aldıkları karakterler hakkında bilgiler.


Jonathan Majors - Atticus Freeman

Dizinin başrol oyuncularından birisi En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Dalında Gotham Bağımsız Film Ödülü’ne aday olarak gösterilen Jonathan Majors’dur. Kariyerinde emin adımlarda ilerleyen Jonathan Majors Amerikalı bir aktördür. Dizide babası kayıplara karışan ve onu arayan Atticus karakterini canlandırmaktadır.

lovecraft country atticus


Jurnee Smollett - Letitia Lewis

Yer aldığı yapımlarda kaliteli bir oyunculuk çıkaran Jurnee Smollett Amerikalı bir oyuncudur. Güzel oyuncu daha önceden Underground, Temptation: Confessions of a Marriage Counselor ve Yırtıcı Kuşlar yapımlarında yer almıştır. Jurnee Smollett bu dizide arkadaşı Atticus’un babasını aramasına yardım eden Letitia Lewis karakterini canlandırmaktadır.

lovecraft country letitia

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.