Locke & Key Dizisi Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

Birçok film ve dizi arasından sıyrılarak popülerlik kazandırmış. Locke & Key dizisi hakkında merak edilenleri sizlere sunuyoruz.
Locke & Key Dizisi Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

Locke & Key Dizisi Hakkında Bilgi ve İzleyici Yorumları

2008 yılında yayımlanmaya başlanan Gabriel Rodriguez imzalı çok satan çizgi romandan diziye uyarlanan Locke & Key, fantastik türde dizi severler için kesinlikle izlenmesi gereken Netflix dizileri arasında yer alıyor.  7 Şubat 2020 tarihi itibariyle yayınlanmaya başlayan Tuzakçı ve Koruyucu babalarının ölümünden sonra gizemli bir şatoya taşınan 3 kardeşin burada yaşadıkları fantastik olayları anlatmaktadır. Hem senaryo hem de oyunculuk performansları açısından dikkat çeken yabancı dizi Locke & Key hakkında bilinmesi gereken her şeyi bu inceleme dizi içeriğimizde sizlere sunuyoruz. İşte 2020 yılının ilk aylarına damga vuran Netflix yapımı fantastik dizi Locke & Key konusu, oyuncu kadrosu, izleyici yorumları ve eleştirisi…


1. Her içeriği ile dizi ve film sektörüne damga vuran Netflix 2020 yılına da hızlı bir başlangıç yaptı. İstanbul’un Fethi’ni Anlatan yarı Belgesel Dizisi Rise of Empires: Ottoman ve Messiah dizisiyle iyi bir izleyici kitlesi yakalayan Netflix bu sefer fantastik türde bir dizi olan Locke & Key ile karşımızda. Konusu ve etkileyici prodüksiyonu sayesinde parıldayan Locke & Key 7 şubat 2020 tarihi itibariyle Netflix üzerinden izleyicilere sunulmuştur.

locke and key


2. Gabriel Rodriguez ve Joe Hill’in birlikte ortaya koydukları Çizgi Romandan uyarlanan “Tuzakçı ve Koruyucu” izleyicilerini fantastik bir dünyaya sürüklemektedir. Dizinin yönetmenliğini Lost’un da yazar ve yapımcılığını yapan ekipten Carlton Cuse ve Merdit Averill üstlenmiştir.

locke and key


3. Önceki yıllarda Steven Spielberg de dahil birçok yapımcı ve yönetmenin uyarlamasını yaptığı ve tutturamadığı dizi bu sefer Netflix yapımcılığıyla yeniden uyarlanmış ve daha ilk günlerinden mükemmel bir izleyici kitlesine ulaşmıştır.

locke and key


4. İlk sezonunun tamamı Netflix’te yayınlanan dizi 10 bölümden oluşmakta olup her bölüm 45 – 50 dk sürmektedir. Dizi hakkında en şaşırtıcı detay ise 18+ yaş sınırlamasıyla izleyicilere sunulmuş olmasıdır. Halbuki dizi karakterleri ve konu daha çok 13 – 20 yaş arasını kapsayacak şekilde oluşturulmuş gibi duruyor.

locke and key


5. Dizinin başrollerinde rol alan isimler ise Darby Stanchfield, Connor Jessup ve Emilia Jones’dır. Locke ailesinin fertlerini canlandıran başarılı oyuncular ilk sezon itibarı ile rollerinde son derece başarılı bir grafik çizmişlerdir.

locke and key


6. Fantastik türde bir hikayeden uyarlanan dizinin konusu ise babalarının ölümü sonrasında anneleriyle beraber Locke malikanesine yerleşen 3 kardeşin bu evde gerçekleşen fantastik olaylara dahil olmalarını anlatmaktadır.

locke and key


7. Evin içerisinde gizemli bir anahtar bulan küçük kardeş Bode’nin ablası ve abisiyle birlikte bu anahtarın gizemini araştırmaya başlıyorlar. Evin içerisinde bir takım garip olaylar döndüğünü fark eden çocuklar diğer anahtarları bulmak için harekete geçerler.

locke and key


8. Ancak anahtarlar Locke ailesi için henüz başlayacak olan fantastik olayların kilidini birer birer açacaktır. Kurgu ve senaryonun eksiksiz olduğunu söylesek te çekim esnasında yaşanan ufak tefek sorunlar dikkat çekmiştir.

locke and key


9. İlk sezonuyla dikkatleri üstüne çeken ve çokça beğenilen Locke & Key Netflix’in tutan dizilerinden biri olup ikinci sezonunun çekilmesi de kararlaştırılmıştır.

locke and key


10. Son olarak dizi olması gereken çizgide bir kurguya sahip, son derece fantastik bir yapım olmuştur. İlk sezonu itibarı ile neredeyse kusursuz olan dizi ufak tefek hatalarını da göz önünde bulundurarak ikinci sezona daha iddialı girecektir.   

locke and key


Netflix Yapımı Locke & Key Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

Netflix Orijinal yapımı fantastik ve bilim-kurgu türündeki Locke & Key dizisi hakkında izleyici yorumlarını sizlere sunuyoruz. Diziye başlamadan önce izleyici yorumları sayesinde Locke & Key dizisi hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

İzleyici 1: Biraz geç başladım diziye, dolayısı ile hafta sonu bitiremedim, “The Lost Room” dizisinin “Lost in Space” şubesi şeklinde olmuş, “The Haunting of Hill House” da bir güzel karıştırıp gerilim kısmını çıkartırsak alın size Locke and Key!


İzleyici 2: Yer yer gerilim katan ancak genelde daha sakin bir izlenim sunan dizi açıkçası beni kendisine çok bağlayamamış olsa da boş zamanımda keyiflice izlediğimi söyleyebilirim. Locke & Key, fantastik türde filmseverler için harika bir öneri olabilir.  


İzleyici 3: Herkese hitap etmeyecek ama bu türü beğenenlerin çok seveceği güzel bir aile dizisi olmuş. Şahsen ben çok beğendim.


İzleyici 4: Sonuçta Netflix yapımı deyip başladığım dizi benim gibi bilim-kurgu ve fantastik türde film severlerin mutlaka beğenebileceği türden olmuş. Açıkcası bunca yıldır bu hikayeyi beklediğimden dolayı beklentim biraz yüksekti. Benim bu diziye notum eh fena değil deyip 10 üzerinden 7 veriyorum.


İzleyici 5: Son dönemde Netflix’te ne kadar dizi film varsa hepsini izledim tabi ki Locke & Key’i de. Doğrusu fena değildi kurgu ve hikaye mükemmel ancak biraz görüntü kalitesi v.s çok aşırı olmuş.


Netflix Locke & Key Dizisi Oyuncu ve Karakterleri

Netflix’in 2020 yılına damga vuran fantastik bilim-kurgu türündeki dizisi Tuzakçı ve Koruyucu oyuncu kadrosu ve performanslarıyla da gündeme gelmiştir. İşte Locke & Key dizisinde rol alan ana karakterler...

Connor Jessup – Tyler Locke

locke and key

Kanada asıllı film aktörü Connor henüz genç olmasına rağmen 5 6 civarı yapımda rol almış ve kendini yavaş yavaş ispatlamaya çalışan biridir. Dizide Tyler Locke karakterini yanı Locke ailesinin büyük oğlu karakterini canlandıran Connor rolünde son derece başarılı olmuştur. Tyler Locke karakterini de abilik iç güdüsüyle korumacı ve meraklı biri olarak izliyoruz.


Emilia Jones – Kinsey Locke

locke and Key

2002 doğumlu genç yıldız Emilia Jones henüz küçük yaşlardan itibaren oyunculuk kariyerine başlamış ve son derece başarılı biridir. Locke & Key dizisinde Kinsey Locke karakterine hayat veren Emilia maceracı ve korkusuz tavırlarıyla görülmektedir.


Jackson Robert Scott – Bode Locke

locke & Key

Dizinin en küçük yıldızı olan Jackson yaşına rağmen adeta bir başrolün yapabileceği çoğu şeyi yerine getirerek gelecek vaat eden çocuk yıldızlardan biridir. Jackson, dizide hikayenin başlamasına sebep olan Bode Locke karakterine hayat vermiştir.

Önerilen İçerik: Netflix Orijinal Yapımı Messiah Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve İzleyici Yorumları 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum