Sherlock Dizisi İzleyici Yorumları, Konusu ve İlginç Bilgiler

Büyük bir çoğunluk tarafından bağımlısı olunan Sherlock Holmes dizisi bir dönemin en popüler dizileri arasında yer alıyor. İşte Sherlock hakkında bilinmeyenler, izleyici yorumları ve karakter analizleri!
Sherlock Dizisi İzleyici Yorumları, Konusu ve İlginç Bilgiler

Sherlock Dizisi Hakkında 5 Bilinmeyen Gerçek

Büyük bir çoğunluk tarafından bağımlısı olunan Sherlock Holmes dizisi bir dönemin en popüler dizileri arasında yer alıyor. Sherlock Holmes, 1800’lü yıllarda Londra’da doğmuş bir karakterdir. Bu herkesin bayıldığı karakter için dünyanın en ünlü dedektifi desek hiç de yanlış olmaz. Her ne kadar “Sherlock Holmes” karakteri mükemmel tasarlanmış bir karakter olsa da romanlardan aldığımız tadı beyaz perde uyarlamalarından alamadık. Fakat sonra hayatımıza giren Sherlock Holmes dizisi başımızın tacı olmayı başardı. İşte Sherlock Holmes hakkında bilinmeyen 5 gerçek!


Sherlock Holmes Dizi İncelemesi

1. Sherlock Holmes’ü kimimiz Sir Arthur Conan Doyle’un romanlarından kimimiz ise Robert Downey Jr.‘ın beyaz perdede hayat verdiği şekliyle tanıdık. Fakat daha sonra kitaplardan çok farklı ve bir o kadar da Sherlock Holmes karakterinin ruhunu bize yansıtan Sherlock dizisi hayatımıza girdi! Doctor Who rolü ile tanıdığımız Matt Smith, Sherlock Holmes’ün biricik dostu olan “Doctor Watson” rolü için seçmelere katılmıştı. Fakat bildiğiniz üzere Smith, Doctor Watson rolünü alamadı. Matt Smith’in bu rolü neden alamadığı tam olarak bilinmiyor. Ancak bu konuda çeşitli dedikodular var. Kimileri oyuncunun rolü alamamasının nedeninin “Doctor Who” dizisinden önce pek parlak bir kariyeri olmamasına bağlıyor. 

Sherlock dizisi hakkında bilgi


2. Sherlock esasen bir aile dizisi desek hiç de yanlış olmaz. Çünkü çoğu kişinin bildiği üzere Mary karakterine hayat veren Amanda Abbington, Martin Freeman’ın gerçek hayattaki eşi. Bazı bölümlerde Sherlock’un köpeği olarak gördüğümüz köpek ise aslında Freeman ailesinin köpeği. “The Reichenbach Fall” bölümündeki avukat; Mycroft karakterini canlandıran Mark Gatiss’in de eşi. 

Sherlock dizisi inceleme


3. Cumberbatch, dizinin son sezonundaki sahneler için bir süre keman dersleri almış. Her ne kadar sette Benedict gerçekten keman çalıyor olsa da daha sonra görüntülerin üzerine daha profesyonel bir kemancının müziği eklenmiş.

Sherlock dizisi inceleme


4. Sherlock dizisinin yapımcıları öncelikle az ünlü oyuncuları tercih etmiş. Sherlock karakterini ikonikleştirmek adına bu rol için çok tanınmayan bir yüz kullanmaları oldukça mantıklı ve doğru bir seçim. Zira şu an Sherlock karakterini Benedict Cumberbatch’den başka birinin canlandırdığını hayal edemiyoruz!

Sherlock dizisi hakkında bilgi


5. Bilmediğiniz detaylardan sonuncusu ise dizinin yayınlanmayan bir bölümü olduğu. Bu bölüm, dizinin kanal tarafından kabul edilip edilmeyeceğini belirleyen pilot bölüm. Dizinin bu “pilot” bölümü ise şu an yalnızca dizinin ilk sezonunun orijinal DVD’sinde bulunuyor.

Sherlock dizisi hakkında bilgi


Sherlock Dizisi İzleyici Yorumları

1. Bir tür nefret ve tutku ilişkisi besliyorum bu diziye. burada nietzsche'nin master-slave dialect'i görülmekte. ya da fenomolojideki, varlık-nesne ilişkisi. sherlock var diye, john var ve mükemmel, ve aynı şekilde john olduğu için sherlock var. ikisi birbirini besliyor. edebi değil ama felsefi yaklaşimla böyle, bir marksist okumayla.


2. Bu diziye overrated diyenler ve bunu favorileyenler var. ya bi siktiriniz gidiniz efendim. hangi dizi güzel o zaman? siz söyleyin onu izleyelim. ya allah aşkına ya. ulan beğenmezsin tamam da. overrated demek nedir ya? ulan bu kadar insan beğenmiş işte. sen nasıl bunu abartılmış, değerinden fazla beğenilmiş bulursun? hepimiz malız, zevksiz bir boktan anlamayan insanlarız bi sen overrated bulmuşsun. öfff diyorum. başka da bir şey demiyorum.


3. "2017'ye kadar nasıl bekleyeceğiz genç irileri"ne ithafen, özel bölümünde sadece top çevirmiş olan dizi. Bölümün kriminal olayının çözümünü, daha ilk beş dakikada aptala anlatır gibi spoiler ile verdiler zaten. gerisi sherlock'un onu bulması için 85 dakika ekran başında beklememizden ibaretti. Dolayısıyla, kaçınılmaz olarak vasat bir bölümdü. olmasa da olurdu. hatta olmasa daha iyi olurdu. çünkü bu moffat ve gatiss'in averaj tv izleyicisini etkileyemeye yönelik ucuz oyunlarla günü kurtardığı arka arkaya dördüncü bölümdü. bütün kurşunlarını ilk iki sezonda harcadıklarına inanacağım gelecek neredeyse.


4. Müptelası olduğum ve ilk 3 sezonunu bir çırpıda izlediğim, benedict cumberbatch denen elemanın oyunculuğuna ve karakterle olan bütünleşmesine hayran kaldığım ama herşeyden öte dr watson karakterine bayıldığım dizi. Sherlock abimizin sağlı sollu laf sokuşları ve narsist tavırları beni mest ediyor şerefsizim.


5. Yeni sezonun yayınlanacağı gün gelecek, anılar, hatıralar ortaya çıkacak ve hep birlikte sherlock un yeni sezonunu izleyeceğiz. çikolatadan önce gelen en büyük ortak noktamız olan sherlock u yine tek başıma izleyeceğim. Eğer sherlock ta biterse sanki bir bağımız daha bitecek onunla.çok ilginç.yeni yakınlıklar kurmak isteyen gönüle daha büyük mesafeler eklenecek sanki.o kadar önemli benim için sherlock un bitmemesi.bitmesin be, ben daha çocuğumla yeni sezon heyecanı yaşamayı umut ediyordum.çocuğumu geçtim ben unutmadan onun beni hatırlayacağı kadar uzun sürsün yeter. Allah ım sherlock dizisi hiç bitmesin, sübhaneke dinimiz amin.


6. Gayet beğendiğim bir ilk bölüm ile yeni sezonuna başlamış olan dizi. dizi demek hakaret gerçi, half life 3'ü ne kadardır bekliyorsak, bunu da o kadardır bekliyoruz maşallah. öncelikle düşüncem şudur ki ilk bölümün havada kaldığını falan düşünen varsa, yapmasın öyle şeyler. 4 sezondur sherlock izliyorsunuz anam, bir şeyin bir konuya bağlanmadığı oldu mu hiç allasen? mutlaka bu bölümde "lan noluyo" dediğimiz her şey bir yere bağlanacaktır, müsterih olunuz.


7. Herkesin dediği gibi çok iyi olmayan 1. bölümün ertesinde 2. bölümüyle çok yükseğe koydukları çıtalarını aşmayı başardılar ya da ilk bölümü kötü yaparak çıtayı düşürüp bu bölümü olduğundan daha da iyi olduğunu sanmamızı sağlamış da olabilirler(bu adamlardan artık her şey beklenir). öyle olsa bile ben bu kadar ters köşe manyağı olduğumu hiç hatırlamıyorum. bir de ters köşelerin gözümüze sokula sokula yapılması da etkilerini daha da çok arttırdı ve bunda adeta bir usta olduklarını bize gösterdi. tabii tam tlc'de izlerken elektriklerin 2 dakikalığına kesilmesi ve kaçırmışımdır diye internete düşmesini beklemek zorunda kalmam biraz zevkimin içine etse de (teşekkürler bedaş) bu, bölümün tv tarihinin en iyi bölümlerinden biri olduğunu idrak etmemi engellemedi.


8. İki bolumdur mycroft un hata yapmasini ya da insanilesmesini izliyoruz. korkuyorum sozluk basina bisey gelmesin. hayatta olmaz yea,dizi biter yoksa degil bu sherlock cunku. Moriarty ile eurus un birlikte olma ihtimali olabilir mi diyorum ama fazla türk filmi olabilir diye susuyorum.


9. Bugün tüm hasreti bitirmesini umduğum dizim. rus arkadaşların yaptığı güzelliği de elimin tersiyle itip. bugün öğlen saatlerinde başlayıp son bölümü bbcden bekleyene kadar 4.sezonunu izleyeceğim dizi. kaldı ki sadece 1.bölümün 15 dakikasını izledim 4.sezonun.sonrasında yaşayacağım bunalıma dayanamayarak. 3 sene bekledin biraz daha beklersin dedim kendi kendime. biteceğine gönlüm razı gelmiyor böyle bir dizinin ama bakalım. bu kadar bekletip,bölüm ismini final problem yapacak kadar çıtayı yükselttikten sonra,bence 5 olmaz diye tahmin ediyorum.tepede bırakırlar kanımca.öyle de olsun zaten bir 2-3 sene daha sherlock için beklemek bu sefer öldürebilir beni.


10. Sanırım biz türk dizilerine alışmışız. bir buçuk saat yetmiyor bize. olaylar o kadar hızlı oldu ki gözler yaşaracak zaman bulamadı. her şey çok güzeldi. her sezonun ayrı bir tadı vardı. her ne kadar son sezonda alıntı yapılacak çok sahne olsa da eski sezonlar da bunun kadar güzeldi. umalım ki daha kötüsü olacağına bitmiş olsun. ama aynı kalitede yeni bir sezon gelecekse ne âlâ. bekleyeceğiz ümitle. dizi son buldu şimdi sıra kitapta. kitabın ayrı bir yeri var, en azından ağızda sigara saatlerce okuyabilirim. bir buçuk saatle kısıtlı kalmam.


Sherlock Dizisi Karakter İncelemesi

1. Sherlock Holmes - Benedict Cumberbatch

sherlock-holmes---benedict-cumberbatch.jpg

Sherlock rolünde, yandan ayırdığı koyu kıvırcık saçları gözlerinin üstüne düşen İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch’i izliyoruz. Canlandırdığı Sherlock karakteri, dizide çok zeki bir insanı canlandırmaktadır. Kıvrak zekası ve deha beyni sayesinde polis teşkilatının araştırdığı cinayetleri çok kısa bir sürede sonuca ulaştırmaktadır. Onun en büyük özelliği, insanlar ve olaylar üzerindeki detayları çok kısa bir süre içerisinde fark ederek başarılı tahminler yapabilmesidir.


2. Doktor Watson - Martin John C. Freeman

doktor-watson.jpg

Sherlock dizisinde Benedict Cumberbatch ile baş rolü paylaşan Martin John C. Freeman Doktor Watson karakterine can vermektedir. Doktor Watson karakteri ile başarısını daha yukarılara taşıyarak, BAFTA En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü almaya hak kazanmıştır. Sherlock dizisinde zeki karakter olan Sherlock ile birlikte şehirde meydana gelen cinayetlerin aydınlanmasında polis teşkilatına yardım eden karakter Doktor Watson, Sherlock Holmes ile aynı evi paylaşan bir doktordur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum