How I Met Your Mother Hakkında Az Bilinen 9 Detay!

How I Met Your Mother herkesin bildiği hakkında üzere saatlerce konuşulabilecek bir dizi. Bu içeriğimizde How I Met Your Mother dizisi hakkında daha önce hiç duymadığınız 10 detayı sizler için bir araya getirdik.
How I Met Your Mother Hakkında Az Bilinen 9 Detay!

How I Met Your Mother Hakkında Az Bilinen 9 Detay!

How I Met Your Mother herkesin bildiği hakkında üzere saatlerce konuşulabilecek bir dizi. Peki, “Keşke bizim de böyle bir arkadaş grubumuz olsa” diye hayal kurarak izlediğimiz bu dizi hakkında ne kadar şey biliyoruz? Bu içeriğimizde How I Met Your Mother hakkında az bilinen 10 detayı sizler için bir araya getirdik.


How I Met Your Mother İnceleme

1. Marshall’ın vampir olduğuna inandığı, doğru yerde ve zamanda kendini belli eden barmen Carl ile yapılıyor. Zira dizinin pilot bölümünde bir polisi canlandıran, sonrasında barmen olmasına karar verilen Carl’ı yalnızca ve yalnızca geceleri görebiliyorlar. Ek olarak, barın asıl ismi McGee ve bugün hala How I Met Your Mother’a ithafen kokteyller yaparak dizinin hayranlarının ilgisini çekmeyi başarıyor.

marshall’in-vampir-olduguna-inandigi.jpg


2. Neil Patrick Harris’in diziye her seferinde yeni bir soluk getiren gösterilerinin ardında neler yatıyor merak ediyorsanız cevabı aslında çok basit. Zira Harris gerçekten de usta bir illüzyonist; üstelik Los Angeles’taki The Magic Castle Club’ın da direktörü.

the-magic-castle-club.jpg


3. Ted’in her bölüm başında çocuklarına annelerini anlattığı geleceğe dönük o sahneler, yalnızca dizinin ilk sezonunda çekildi. Bu yüzden Lyndsy Fonseca ve David Henrie’nin canlandırdığı çocuklar dokuz sezon boyunca hiç büyümedi.

ted-.png


4. HIMYM’ın yaratıcıları Carter Bays ve Craig Thomas ikilsi aynı zamanda The Solids isimli müzik grubunun üyeleri. Dokuz sezon boyunca 208 bölümde en az bir kez dinlediğimiz jenerik müziğinin, kendi parçaları Hey Beautiful’dan esinlenerek ortaya çıkmasına da vesile oluyorlar.

the-solids.jpg


5. Dokuz sezon boyunca merakla beklediğimiz ‘anne’ Cristin Milioti hangi rol için olduğunu bilmeden seçmelere katılıyor. Yaklaşık 30 dakika süren bir Skype görüşmesinin ardından Milioti Los Angelas’a davet ediliyor. Öyle ki, Milioti seçmelerde okuduğu pasajların HIMYM ile hiçbir alakası olmadığını dahi bilmiyor.

cristin-milioti.jpg


6. Barney’nin baba olmamayı seçenlerin de özel bir günü olması gerektiğine inanmasıyla başlayan hikaye, dördüncü sezonun yedinci bölümü “Not A Father’s Day”de karşımıza çıkıyor. 10 Kasım 2008’de yayınlananan bölümün ardından bu özel gün resmi olarak her yıl 10 Kasım’da kutlanıyor.

not-a-father’s-day.jpg


7. Dizi istenilen başarıyı yakalayamasaydı, ilk sezondan sonra proje sona erecekti. Eğer bu durum gerçekleşseydi, dizinin temelinde yatan “anne”, Ted’in ilk sezonda aşık olduğu pastacı Victoria’dan başkası olmayacaktı.

pastaci-victoria.jpg


8. Dizinin bugüne kadar en çok izlenen bölümü birinci sezonun onuncu bölümü olan The Pineapple Incident. Buna karşın en az izlenen bölüm ise altıncı sezonda yer alan Landmarks bölümüdür.

the-pineapple-incident.jpg


9. Ted, Barney, Robin, Marshall ve Lily karakterlerinden herhangi birinin olmadığı HIMYM düşünülemez elbette ki. Gelgelelim, dizinin oyuncuları aynı derecede kazanç sağlamıyor ve bölüm başına 201.000$ alan Neil Patrick Harris ilk sıraya yerleşiyor. Böylelikle Harris, diğer oyuncuların 120.000$’lık kazançlarını neredeyse ikiye katlıyor.

neil-patrick-harris.jpg


How I Met Your Mother İzleyici Yorumları

1. Super baba ve bizimkiler dizisi ile basladigim yaklasik 15 senelik dizi kariyerimde 3. sezon 9. bölümün sonunda söylenen sarkiya kadar hic bu kadar güldügümü hatirlamiyorum.. resmen katildim kaldim.. diziyi durdurup bi 15 dk güldüm sanirim barney in yaptigi back vokallere.. 


2. Sürekli karakterlerini geliştiren dizi. ancak iyi yönde değil. yani senaristlerin her bölümde karakterlerin ilginç yanlarına değinmek zorunda kalması gibi bi saplantıları var.. beni en çok rahatsız eden de bu, 6 sezon oldu halen gereksiz bir çok ayrıntıya sokuyorlar. yani karakterlerin o kadar fazla değişik şeyleri var ki bir süre sonra "bakalım yine ne çıkacak" ortaya diye beklemeye başlıyorsunuz. halbuki zaten gayet belirli kıstasları olan karakterleri yaratmışlar, bu karakterlerden birini sorsanız size en temel özelliklerini söylerim, ama o kadar fazla ayrıntı sokmaya başladılar ki beni rahatsız ediyor artık bu durum.. işte misal "ted sen ne zaman kızsan bira etiketiyle oynarsın" mına koyim kaç sezon geçti bu ne lan ? her bölümde bir karakterin farklı bir yönünü öğrenmemize gerek yok, neden böyle bir zorlamayla yazıyorlar bilmiyorum. tek isteğim pineapple incident, blitz tarzı bölümler yapmaları..


3. 2005 yılından beri devam etmekte olan komedi tarzında bir amerikan dizisidir.adeta harikulade bir yapıttır.barney'nin çapkınlıkları,ted'in örnek tavırları,robin'

in çılgın bir kanadalı oluşu ve lily ile marshall'ın dillere destan aşkları insanları yıllardır bu dizinin müptelası haline getirmiştir.bittiği zaman bir daha böylesi yapılır mı acaba diye akıllarda soru işareti bırakacağı kesindir.


4. Zaman zaman kullandığım, uyandığımda hava yağmurluysa evden çıkmama gibi bir lüksüm var. bir de zaman zaman, gülünecek şeyleri dahi somurtarak izlediğim dönemler. işte bu sabah da baktım yapacak bir şey yok, epeydir artık güldürmediği gerekçesiyle izlemediğim bu dizinin 4 bölümünü biriktirdiğimi fark ettim. yine baktım, internetim şevk verecek denli hızla dolduruyor videoları, ben de ardı arkasınca izledim. hatta s06e13 de tam bu izlemelerim esnasında eklendi sanırım, keyfim yerine gelmişti, hayattan kopmuştum, sesli gülebiliyordum falan. 


5. Amerikan dizi sektörüne sövdüren dizidir. hatta amerikan dizi sektörüne sövdüren dizilerden sadece birisidir. amk bir diziyi de haftası haftasına yayınlayın bu ne lan bi hafta yayınlayıp 3 hafta ara mı olur ?!


6. 6. sezon 14. bölümünü az önce izledim.2 haftadır üzülüyoruz güleceğimiz yerde.eleştirmek istemiyorum çünkü bunda da güldürmek kadar başarılılar.ancak haftaya tekrar üzerlerse bizi tepkim daha farklı olur haa!bölüm sonunda ise sanki sonraki bölümün barney ve babası eksenli geçeceğine dair bir izlenim bırakmak istediler seyirci üstünde.hayırlısı bakalım.


7. Şimdi ben bu diziyi, severim, ederim, döne döne izlerim, kimi bölümlerini sevmem, kimilerinde hep aynı oktavda kahkahalar atabilirim falan... Ama bu kez diyeceğim, "barney, öf, bildiğimiz barney işte", "barney stinson bu bölümde de yine barney'di işte" cilerle ilgili. Barney stinson bence, lily, marshall, ted ve robin gibi "karakter" değil, bir "tip"tir. (şimdi bana karakter ile tip ayrımını yaptırmayın, edebiyat derslerinde hepinize anlatıldı bu, uyumasaydınız da dinleseydiniz,neyse konu bu değil ki) dolayısıyla belirgin özellikleri vardır ve bunlar değişmezdir. 


8. Toyken sarmıştım buna, zaman zaman lan izlemesem ne kaybederim diye düşünüyorum çoğu zaman. ama 20 dakikayı sırf 1-2 tebessüm için kaybetmeyi göze alabilirim, bazen onu bile alamasam da izlemeyi bırakamıyorum. komedi alanındaki filmleri de pek tercih etmediğimden izlediğim diziler genellikle komedi dizileri fakat şunu kesinlikle söyleyebilirim, coupling, scrubs ve modern family kendisini aşıyor bu konuda. ama işte samimi ne bileyim, josh radnor kral, sonuna kadar bizden bir tiplemeyi canlandırıyor. barney stinson karakteri türk insanına altyazı ile dizi izlemeyi bile öğretti. bu yönden son derece başarılı da aslında.


9. Bölüm boyunca nora'nın en azından bir iki bölüm daha konuk oyuncu olarak diziye devam etmesini umdum; anlaşılan öyle de olacak. o nasıl bir aksandır, o nasıl bir konuşmadır yahu. hoşlanılmayacak gibi değil. zaten barney stinson'ı bile etkilediğine göre... marshall'ın* babasının arabanın arkasında belirdiği ve marshall'la konuştuğu sahne ise dizinin şimdiye kadarki en hüzünlü sahnelerinden biriydi kesinlikle. 


10. Bir süredir iyice sıkıldığım için çok hevesle izlemiyordum, o yüzden 6. sezon 17. ve 18. bölümlerini bu akşam izleyebildim ancak. önceki bölümlere göre gayet iyi geldi. bence biraz ara vermenin faydası oluyor. ya da beklentileri düşürmenin.


How I Met Your Mother Karakter Analizi

1. Ted Mosby - Josh Radnor

How I Met Your Mother dizisinin ana karakterlerinden biri Theodore Evelyn Mosby. Esas mesleği mimarlık, çokça tökezlediği olsa da oldukça seviyor işini. Genel özelliklerine bakacak olursak Ted; dil bilgisi konusunda etrafındakileri rahatsız edecek derecede takıntılı hatta bu yüzden züppe diye anıldığı oluyor, arkadaşlarına sadık, destekleyici, anlayışlı, birçok şeye karşı oldukça hevesli, Star Wars hayranı ve umutsuz bir romantik…


2. Barney Stinson - Neil Patrick Harris

Barney Stinson, gönüllerimizde taht kuran How I Met Your Mother (2005-2014) dizisinin ana karakterlerinden biri. Tekrarlayıp durduğu hayat mottoları, iddiaları, tarihi hikayeleri, çapkınlığı ile sıra dışı ve bir o kadar kendini sevdirmeyi bilen, kendi deyimiyle “harika” bir adam.


3. Robin Scherbatsky - Cobie Smulders

How I Met Your Mother’ın olmazsa olmazı; güzel, akıllı, komik ve daha pek çok fazlası bir karakter olan Robin’in tüm sahneleri öyle güzel ki! Robin, babası tarafından sert koşullara dayanıklı yetiştirilmiş, silah hastası bir Kanadalı. Silahlarla ve Kanada’yla ilgili konuşmalarına alıştığımız Robin, dizi boyunca o kadar fazla Kanada şakası yapıyor ve bu o kadar hoşumuza gidiyor ki, How I Met Your Mother dizisini Kanada şakasız düşünemiyor hale geliyoruz.


4. Marshall Eriksen - Jason Segel

Lily ile eğlenceli ilişkisiyle diziyi muhteşem hale getiren Marshall’ın en büyük başarısının lisede slam dunk şampiyonu olması aslında bir gerçeğe dayanıyor!


5. Lily Aldrin - Alyson Hannigan

Alyson Hannigan tarafından canlandırılan saçı bol bol değişen tatlı karakterdir. Marshall ile beraber dünyanın en iyi çiftini oluştururlar. Kendisi ideal kız arkadaş profilidir, sempatik, yeri geldiğinde romantik, şefkat dolu, yeri geldiğinde kötü, acımasız, deli, tutarsız...


6. Tracy McConnell - Cristin Milioti

Tracy McConnell , serinin baş karakterlerinden biridir. Ted Mosby'nin eşi ve çocuklarının annesidir. Tracy'nin adı, fiziksel görünümü ve Ted ile nasıl tanışacağı birkaç yıl sonra kısmen ortaya çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.