Sons of Anarchy Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Bu içeriğimizde Sons of Anarchy dizisi hakkında merak edilenleri mercek altına alıyoruz.
Sons of Anarchy Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Sons of Anarchy Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Konusu itibariyle illegal yollara girmiş bir motosiklet kulübünün hikayesine odaklanan Sons of Anarchy dizisi sezonlarca bıkmadan usanmadan izlediğimiz dizilerden birisi oldu. Anlatılan hikaye, başarılı oyunculuklar ve izleyicide yarattığı karmaşık duygular ile uzun zamandır adından bahsettiren bu dizi, Netflix dizileri arasında yer aldıktan sonra daha fazla insana ulaştı. Bu film hakkında inceleme dizi içeriğimizde siz değerli okuyucularımız için Sons of Anarchy dizisinin konusu, izleyici yorumları ve hikayesini mercek altına alıyoruz.


sons-of-anarchy dizi.jpg

1. İlk bölümü FX kanalı üzerinden 3 Eylül 2008 tarihinde yayınlanan Sons of Anarchy dizisi, toplamda 7 sezondan ve 92 bölümden oluşmaktadır. Başlayıp bir çırpıda bitireceğinizin garantisini verebileceğimiz bu dizi, Anarchy ismine sahip bir motosiklet ekibinin, zaman içerisinde bir çeteye dönüşmesi ile birlikte illegal olaylara da karışma sürecini izleyiciye aktarıyor.


sons-of-anarchy dizisi-.jpg

2. Suç ve drama türündeki Sons of Anarchy dizisinin yaratıcıları arasında The Shield ve Southpaw kadrosunda yazar olarak gördüğümüz Kurt Sutter yer alıyor. Yönettiği yapımlarda oyuncu olarak da yer almayı seven Sutter’ı, Sons of Anarchy’de psikopat Otto Delaney karakteriyle izliyoruz.


sons-of-anarchy dizisi-hakkinda.jpg

3. 9 Aralık 2014 tarihinde çıkan final bölümüyle efsaneler arasındaki yerini alan Sons of Anarchy dizisinin bölüm süreleri ortalama 45 dakika ile 60 dakika arasında değişmektedir. Sons of Anarchy dizisinde; ”Eğer devletin kanunlarından bağımsız ve özgür yaşamak istiyorsan, kendi kurallarını koymalısın” fikriyle toplumsal bir başkaldırı amcıyla kurulmuş olan bir çete, hepimizin hayran kaldığı bir dizi izlettiriyor. 


Sons Of Anarchy dizisinin oyuncuları

4. Sons Of Anarchy dizisinin oyuncuları arasında Jax Teller’ı Charlie Hunnam, Gemma Teller Morrow’ı Katey Sagal, Alexander Tig Trager’ı Kim Coates, Robert Munson’ı Mark Boone Junior, Filip Chibs Telford’u Tommy Flanagan, Clarence Morrow’u Ron Perlman, Juan Carlos Ortiz’i The Rossi ve Dr. Tara Knowles Teller’ı ise Maggie Siff canlandırmaktadır.


sons-of-anarchy dizisi-hakkinda-bilgi---izleyici-yorumlari.jpg

5. Sons Of Anarchy dizisinin biraz da hikayesinden bahsetmemiz gerekirse; çete, Kuzey California’da ele geçirdikleri küçük bir kent olan Charming’de yaşamaktadır. Bu yerde yasa dışı aktivitelerini sürdürebilmek karşılığında orada yaşayan insanları korumayı ve huzuru sağlamayı teklif ederler. Fakat burada başka motor çeteleri de yaşamaktadır. Düşmanca bir ilişki yaşayan bu çeteler arasında sosyal bir anlaşma bulunmaktadır. 


cetenin-izlemeye-deger-hikayesi-sons-of-anarchy .jpg

6. Babası Clay Teller’ın ölümü sonrasında kendisini liderlik koltuğunda bulmuş olan Jax Teller’ın çete ile aile hayatını bir arada sürdürmeye çalışması üzerine olan hikaye duygusal yönden de izleyici tatmin eden unsurlardan biridir. Motosikletli ekip, zaman içerisinde kendini illegal işler içerisinde bulur ve işler renk değiştirmeye başlar.


Sons Of Anarchy Dizi Oyuncuları ve Karakterler

1. Jax ‘Jackson’ Teller - (Charlie Hunham)

The Gentlemen, Papillon, Kayıp Şehir Z ve Triple Frontier gibi popüler yapımlardan hatırlayabileceğiniz Charlie Hunham, Sons Of Anarchy dizisinde hikayenin merkezinde yer alan Jax karakterine hayat vermektedir. Babası John Teller’ın toplumsal bir başkaldırı amacıyla kurduğu kulübün, zamanla yasadışı işlere bulaşmasıyla, suç ve masumiyet ikilemi arasında sıkışıp kalmıştır.

jax-‘jackson’-teller---(charlie-hunham).jpg


2. Tara Knowles - (Maggie Siff)

Billions, Mad Men, Concussion ve 5th Wawe gibi yapımlardan hatırladığımız başarılı oyuncu Maggie Siff, Sons Of Anarchy dizisinde, Jax ile geçmişi bulunan ve bir hastanede çalışan Dr. Tara Knowles karakterine hayat vermektedir. Jackson ile tekrar yakınlaşmaya başlayacak olması başına geleceklerin habercisidir.

tara-knowles---(maggie-siff).jpg


3. Clay Morrow - (Ron Pearlman)

Hellboy, Beauty and the Beast ve Blade 2 filmlerinden hatırlayabileceğimiz Ron Pearlman, Sons Of Anarchy dizisinde Jax Teller’ın annesi Gemma ile birlikte olan ve Samcro’nun başkanı olan Clay Morrow karakterine can vermektedir. Kulübü için doğru olduğunu düşündüğü kararlar almakta olan Clay’ın fikirleri tartışmaya açıktır.

clay-morrow---(ron-pearlman).jpg


4. Gemma ‘Teller’ Morrow - (Katey Sagal)

Smart House, Mükemmel Saha 2 ve Bleed For This yapımlarından hatırladığımız Katey Sagal, Sons Of Anarchy dizisinde oğlu Jax’i korumak onun için her şeyi yapan Gemma karakterine hayat vermektedir. Clay Morrow ile ilişkisi, Jax’i gereğinden fazla korumaya çalışması ile oldukça baskın karakterlerden birisidir.

gemma-‘teller’-morrow---(katey-sagal).jpg


5. Robert ‘Bobby’ Munson - (Mark Boone Junior)

The Mandalorian, Batman Başlıyor ve Akıl Defteri filmlerinden hatırladığımız başarılı oyuncu Mark Boone Junior, Sons Of Anarchy dizisinde Samcro’nun demirbaşları arasında yer alan Bobby karakterine hayat vermektedir. Kulüp içerisinde sözü dinlenen karakterlerden biri olan Bobby muhasebe işlerinden sorumludur. 

robert-‘bobby’-munson---(mark-boone-junior).jpg


Sons Of Anarchy Dizisi İzleyici Yorumları

1. bir televizyon işi olmanın çok ötesine geçmiş, garip, uzak, farklı bir yerde duruyor sons of anarchy . getirilen eleştirilerin pek çoğuna cevap da veriyor aslında dolaylı yollardan. teller'ın defterine yazdıklarını gördükçe; bize aslında "anarchy" (çok takılıyor herkes bu noktaya) kısmıyla ilgili pek bir vaatte bulunmadığını rahatlıkla kavrayabiliyoruz ; john varoluşunu anarşist bir felsefeyle temellendirmiyor esasında; daha romantik, hayalperest, hatta kafası bir hayli karışık, yalnız, üzgün ve aynı zamanda sorgulayan bir adam var karşımızda; emma goldman'dan yapılan bir alıntının olduğu günlük yazısına baktığımızda; arayışını, yarattıkları şeyin ne olduğu ve nerede durduğu konusundaki kararsızlığını, aile bağlarını yani toplumsal bir dinamiği yeniden yaratma, güven arayışı gibi pek çok sorunlu ve muğlak durumla karşı karşıya kalıyoruz. ve anlıyoruz ki; hiçbir mutlağın olmadığı bir yolcuğa başlanmış. iyilik ve kötülüğün, hazzın, üzüntünün, pişmanlıklar ve soru işaretlerinin her bir karakterde ayrı ayrı , uç noktalarda nasıl tezahür ettiğini izledikçe; kavramlar bulanıklaşıyor insanın zihninde; öyle ki şiddetin hiçbir zaman yakınında olmamış ve bundan ölesiye korkan pek çoğumuz; bir adamın suratına inen eş zamanlı iki darbeyle, buz gibi kalıyoruz."kızlarıyla" paylaşamadığı geçmişi için, bıçaklı adama ağlayıp; kendi kabuklarımızı kanatmaya başlıyoruz neil young eşliğinde. aidiyet hissinin bir insana neler yaptırabileceğini, bir anlamda mülkiyet, bir aradalığı (kulüp) varetme duygusunun, normların dışında kalan bir büyük aile kavramının bireyleri nasıl şekillendirdiğini izledikçe, insanı yiyip bitirebilecek kadar güçlü olan hırsın zararlı olup olmadığını sorguluyoruz her defasında. verilebilecek pek çok cevabın içerisinde dolanıp duruyoruz habire; varoluşun en sancılı noktalarını aslında; bir dizide yakalayabiliyoruz bunları; hissedebiliyoruz içimizde; alışkın olduğumuz gerçeklikten bunca uzakta duran karakterlerle. bence bu bir yapımın "iyi" olduğuna götürür zaten bizi en yalın haliyle.


2. ilk sezonundan beri takip ettiğim dizi. düşünceme göre samcro kuralları gerekçesiyle hells angels'ı, mayans içinde çok sayıda hispanik üyenin bulunması nedeniyle mongols'u, grim bastards ise renklerinden dolayı ve göz önünde bulunabilecek tek afro-amerikalı motor kulübü olmasından dolayı one down mc'yi temsil etmekte.


3. henüz 1. sezonu bitirmeme rağmen izlediğim en iyi diziler arasına girmeyi başarmış bir harley çetesinde yaşananları anlatan yapım. o kadar güzel ki, 1. sezonun final sahnesini geriye sara sara izlemekten kendimi alamıyorum, bundan sonra 4 sezon daha çektiklerini düşünürsek, jackson baba neler yapacak acaba diye meraktan da kudurmuş durumdayım. izleyin, izletin.


4. bu diziyi izleyen insanlar sıklıkla "anarchy" kısmına takılıyor ve bunu genellikle john teller'ın yazdıkları üzerinden yorumlamaya çalışıyor. kendi açımdan bir cevap verebilirim sanırım buna. dizideki anarşi kavramını charming üzerinden değerlendirmek gerekiyor, john teller'ın yazdıkları üzerinden değil. yazdıklarını çok fazla göremesek de, çoğunun mirasını değiştirmek, çocuğunu, hatta torununu kendi yaşadığı hayat çizgisinden çıkarmak istiyor. sıklıkla kandan söz ediyor yazdıklarında ve içinde bulunduğu hayatta akan kandan daha fazla bir şey olmadığını ekseriyetle belirtiyor. 


5. muhteşem dizi. motor, anarşi, içki, sex gibi klişeyi işliyor aslında. ama ne işlemek. tüm bunlardan çok çok ağır dramlar yüklü. ben malesef biraz geriden geliyorum, affedin.


6. daha ilk sezonu bitirdim ve şimdiye kadar nasıl haberim olmaz bu diziden diye hayıflanıyorum doğrusu. çok şahane bir dizi falan değil. aslında ortalama bir şey işte. bir motorsiklet çetesinin hikayesi. ahım şahım bi kurgu, örgü yok doğrusu ama o motor gürültüsüne sempatisi olan bir insanın bile çok rahat izleyebileceği bir dizi. chopperlara ilginiz varsa bol bol motor göreceğiniz dizi olması itibariyle bağlayabilir kendisine en kötü ihtimal. şöle yazdığıma baktım kötü demişim gibi olmuş ama yok ben sadece beklentinizi üstte tutmayın diye dedim yoksa gayet de saran bir dizi . kısa sürede 1. sezonu bitirdim. kısmet 2. ve 3. sezonlara ve daha nicelerine.


7. aynı zamanda çok başarılı bir iphone application'u bulunan dizidir. para kazanma amacından çok izleyicinin seyir zevkini artırma ve dizi tecrübesini zenginleştirme odaklı yapıldığını hissettiriyor. ayrıca içerik her bölüm öncesi güncellenmekte, bunun yanında dizideki karakterlerin kullandığı motorlar hakkında detaylı bilgiler, silinmiş sahneler vb. bilgiler barındırmakta.


8. sezon baslarinda illa ki gemma, clay ve tig'e tahamülsüzüm. samcro'nun bu üclüsü bana yeni gelen savcinin tarafini aldirtiyor. cok sadist ve cikarci bu taraf, jax ve tara iyice olgunlasmis, jax kocum benim babamdan güclüyüm diyorsun ama john en yakinlari tarafindan alt edilmis birisi, sense en azindan ogul kontejanindan kurtarabilirsin. ki bu tehlikeli yolda tig - clay ikilisini gemma dahi durduramaz.bu yüzden kendine fazla güveniyorsun. cocugun var tara'n var seni yaralamalari cok kolay bir hedefsin sekerim, ayrica yarani gördüm cok üzüldüm, ah ah otto'nun hakkini nasil ödersin 


9. 2 gündür hayatla olan bütün bağlarımı kopartmama neden olmuş aşmış fx dizisi. ne söylesem az, müzikler muhteşem, charming ortamı harika, bir de motorlar yok mu... her bölüm sonunda insanın harley'e atlayıp uzaklara süresi geliyor deri ceketiyle. bisiklete binişim değişti, jax gibi yürümeye başladım, pantalonumun kemerini gevşetiyorum artık o moddayım. 2 günde 2. sezonu bitirmiş bulunmaktayım. hız kesmek istiyorum çünkü tatildeymiş şu sıralar dizi.


10. buradan yeni izleyici arkadaşlara seslenmek istiyorum: her yerde amerikan bayrakları, ırkçılık görüp de "hani la anarşi?" demeyin. devletle sadece itişen(sadece bazı konularda) herhangi bir oluşum ne kadar anarşist ise, samcro da o kadar. mesela ana muhalefet partisini anarşist buluyor musunuz? o zaman sevgiliniz çok şanslı! onu baştan çıkarın....

Önerilen İçerik: Netflix’te Suç Dizileri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum