Hayatınızı Kurtaracak 8 Netflix Belgeseli

Netflix firması son yıllarda yaptığı diziler ve belgesellerle adından son derece bahsettiriyor. Özellikle yaptığı belgesellerle insan hayatına dokunuyor. İşte zor zamanlarınızda Netflix firmasından hayatınızı kurtarabilecek 8 yararlı belgesel…
Hayatınızı Kurtaracak 8 Netflix Belgeseli

Hepimiz biliyoruz ki bütün gün çalışmaktan eve döndüğümüz zaman son derece yorgun ve bitkin olabiliyoruz ancak Netflix’imiz varsa bu durum biraz değişiyor. Yapılan çoğu belgesel küresel konuları ele alsa da son dönemde Netflix belgesellerinde insan hayatına dokunan konuları ele alıyor. İnsanların kendilerini güvende hissetmedikleri anlarda yapması gerekenleri ele alan Netflix bu konuda son derece yararlı bir çalışma yapıyor.

İşte insan hayatına dokunan ve hayatınızı kurtarabilecek 8 Netflix belgeseli;

1) The Hunting Ground

Netflix Belgeselleri

Dünya kadınlar için hiçbir zaman güvenli bir yer olmamıştır. Ancak bu eğitim tadındaki belgeseller her şeyi yoluna sokabilirsiniz. Belgesel tüm kurumları tecavüzle mücadele etmeye çağırıyor. Yönetmen bu tecavüz krizine son verme temasını iki eski öğrencisinin okul içi ve dışında vakit geçiren yolcuğunu izliyor.


2) Finders Keepers

Netflix Belgeselleri

Uçakta yolculuk ederken en kötü ihtimali her zaman aklımıza getiririz. Uçağın düşmesini konu alan binlerce film olmasına karşın bazı uzmanlar, ulaşımın en güvenli halinin hava yolu olduğunu ifade ediyor. Belgeselde John Wood’un babası bir uçak kazası geçiriyor ve bir bacağını kaybediyor. İşin ilginç yanı bacağı bir ızgarada bulunuyor. İşte sizlere hayat tecrübesi katacak efsane bir belgesel.


3) The Epic of Everest

Netflix Belgeselleri

Everest’e çıkmayı düşünüyorsanız tekrar düşünün. 1924 yılında gerçekleşen Mallory ve Irvine’nin Everest seferini ele alan bu belgesel ile gerçek bir tecrübe sahibi olacaksınız. Gerçekten Everest’e çıkmayı düşünenler için hayat kurtarabilir bir eser.


4) Blackfish

Netflix Belgeselleri

Bu belgesel Netflix’in gerçek hazinelerinden biri. Kullanıcılar tarafından en çok izlenen ve beğenilen bu film vahşi hayvan hayatının, insanlar tarafından alıkonulmasını konu alıyor. Tilikum isimli bir katil balinanın 30 yıl boyunca süren esaretini anlatan bu belgesel ile vahşi hayata daha doğru bakabileceğinize inanıyoruz.


5) Man of Wire 

Netflix Belgeselleri

Dublör Philippe Petite’ın cesur hikayesini anlatan bu belgesel tüm gerçekleri gözler önüne seriyor. En yüksek gökdelenler arasına ip gerip yürüyen Petite, belgeseli izlerken bunun hayat üzerindeki en tehlikeli eylem olduğunu düşünmenize neden oluyor.


6) Fat, Sick& Nearly Dead

Netflix Belgeselleri

Belgesel listesi yaparken sağlıkla ilgili olanları eklemezsek olmazdı. Sağlıksız bir adamın, sağlığını nasıl kazandığını ve başka insanlara nasıl yardım ettiğini anlatan muhteşem bir film.


7) Do Not Stop Believin

Netflix Belgeselleri

Şarkıcı bir gencin Youtube videolarıyla keşfedilmesini konu alan bu belgesel insanlığa olan inancınızı geri getirmenizi sağlayacak.


8) Maidentrip

Netflix Belgeselleri

Bu belgeselimiz de 14 yaşındaki Laura Dekker’in dünya çapında iki yıllık yolculuğunu anlatıyor. Facebook olmadan nasıl hayatta kalmış değil mi ama???

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.