Erkeklerin Mutlaka İzlemesi Gereken 23 En İyi Film!

Bizler de bu listemizdeerkeklerin izlemesi gereken en iyi filmleri bir araya getirdik. İşte, erkek ortamında izlenebilecek 23 en filmler listesi.
Erkeklerin Mutlaka İzlemesi Gereken 23 En İyi Film!

En Çok İzlenen ve En Beğenilen Erkek Filmleri

Erkeklerin izlemek istediği en iyi filmler ile kadınların izlemek istediği en iyi filmler aynı olmayabilir. Bu sebepten dolayı da erkeklerin bir araya gelip izledikleri bazı film kategorileri ve film önerileri değişiklik göstermektedir. Erkekler çoğu zaman aksiyon filmleri, macera filmleri, dövüş filmleri ve polisiye filmleri kategorileri tercih etmektedir. Bizler de bu içerikte erkeklerin mutlaka izlenmesi gereken filmler ve sinemada en çok izlenen filmleri bir araya getirdik.

Erkek Erkeğe İzlenmesi Gereken Filmler

1. The Prototype

Erkeklerin izlemesi gereken filmler
Garrett gözlerini açtığında hafızasını kaybetmiş ve yıkılmış olan dünya içerisinde uyanır. Nükleer soykırımdan sonra kurtulmuş olan insan klonları tarafından bulunmuş olan mavi bir sıvıyı içtiğinde ise kaybetmiş olduğu hafızasını geri kazanır. Terörist uzaylılar gezegeni ele geçirmeyi planladığında soruşturmaya liderlik etmişti. O ve onu kurtarmış olan klonlar şimdi Dünya’yı geri almak için harekete geçmesi gerekmektedir.

TürAksiyonBilim KurguGerilim
IMDb2,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMarcelo
Grion
OyuncularAmeerah
Abdullah
Zia
Alexander
Jacob
Baeza

2. The Batman

Erkeklerin izlemesi gereken filmler

Suçluların kalplerine korku salan Batman’in karşısında şimdi ise Riddle isimli bir seri katil bulunmaktadır. Batman her şeyden iki yıl sonra sokaklarda dolaşarak suçlulara korku salmaktadır. Gizemli bir seri katil olan Riddle ortaya çıktığında ve şehrin içindeki seçkinleri hedef aldığında sadist ve hain saldırılar ortaya çıkmaktadır. Batman ipuçlarının peşinden giderken kendisinin karşısına eski ekip arkadaşları ile karşılaşır. Artık ekip olarak Riddle isimli seri katili bulmak üzere hareket etmeleri gerekmektedir.

TürAksiyonPolisiyeDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Reeves
OyuncularRobert
Pattinson
Zoe
Kravitz
Jeffrey
Wright

3. MK Ultra

Erkeklerin izlemesi gereken filmler

1960’lar başlarında Merkezi İstihbarat Teşkilatı MK Ultra ismindeki uyuşturucu deneylerini üstlenmişti. Bir alt tarikat bu uyuşturucuların üretimini üstlenirken işe aldıkları insanlar ahlaki ve bilimsel olarak sınırları zorlayan parlak psikiyatrist Ford yolculuğa başlar.

TürGerilim
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoseph
Sorrentino
OyuncularAnson
Mount
Jaime
Ray Newman
Jason
Patric

4. Black Panther: Wakanda Forever

Erkeklerin izlemesi gereken filmler
Black Panther serisinin devam filmi sizlerle. Kraliçe Ramonda, Kral T-Challa’nın ölümünün ardından Wakanda krallığının müdahale altında kaldığı kötü güçlerden dünyayı koruması gerekmektedir. Wakandalıların hayatını korumak için ellerinden geleni yaparken, Savaş Köpeği Nakia ve Everett Ross’un yardımı ile Wakandalılar büyük bir yolculuğa çıkar.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRyan
Coogler
OyuncularAngela
Bassett
Tenoch
Huerta
Martin
Freeman

5. The Coven

Erkeklerin izlemesi gereken filmler

Genç bir kadın olan Grace, daha önce tanışmamış olduğu ebeveynlerini aramak üzere harekete geçer. Grace, ailesinin nerede olduğuna dair ipuçlarını araştırırken erkek arkadaşı Jack ile birlikte çocukluğunun geçtiği yere geri döner. Ancak Grace döndüğü yerde çocukluğundaki huzuru bulması mümkün değildir. Kendisini tamamen kabusun içerisinde bulan Grace, bir tarikat lideri ve üyeleri ile bir kıyamet kehanetini yerine getirmek üzere esir olurlar.

TürKorku
IMDb3,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRich
Ragsdale
OyuncularScout
Taylor–Compton
Nolan
Gerard Funk
Deborah
Kara Unger

6. Çığlık 5

Erkeklerin izlemesi gereken filmler

Korkunç kabus olan çığlık maskeli seri katil yeniden sizlerle. Geçmişinde izlenilmiş olan bir dizi cinayetin altındaki gerçekleri bulmak için Woodsboro kasabasına bir kadın geri dönüyor. Hayalet maskeli katil yeniden ortaya çıkarak herkesi hedef aldığında ise kasabanın kanlı geçmişine ait olan sırlar yeniden gün yüzüne çıkmaya başlar.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Bettinelli-Olpin
Tyler
Gillett
OyuncularNeve
Campbell
Courteney
Cox
David
Arquette

7. The Stranger

Erkeklerin izlemesi gereken filmler
Ömrü boyunca fiziksel emekle yıpranmış olan Henry için bir rüyanın gerçekleşmiş olması hiç tanımadığı bir yabancı ile dost olmasından doğar. Yeni arkadaşı Mark onun kurtarıcısı ve müttefiki haline gelir. Lakin göründükleri kişi değillerdir ikili ve çevresindekiler dışında kendi içlerinde saklıyor oldukları sırlar onları ölüme sürüklemeye başlar.

TürSuçPolisiye Gerilim
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenThomas
M. Wright
OyuncularJoel
Edgerton 
Sean
Harris
Ewen
Leslie

8. Komplo

Erkeklerin izlemesi gereken filmler
Genç adam olan James, istemese de ABD Deniz Birlikleri’nden ayrılması gerekmektedir. Bu durum altında ailesine yardımcı olarak kendisine çok uzak olmayan mesleğine geri döner. Yarı askeri bir organizasyona katılmış olan James, gizemli bir tehdidi araştırmak için seçilen bir ekip ile Polonya’ya gider. Verilen görevi yerine getirmek için elinden geleni yapan James bir anda kendisini yalnız ve Doğu Avrupa’nın ortasında ele geçirilmiş olarak bulur. Artık James’in amacı hayatta kalmak ve kendisine ihanet edenleri bularak intikamını almaktır.

TürAksiyonGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTarık
Saleh
OyuncularChris
Pine
Gillian
Jacobs
Sander
Thomas

9. No Exit

Erkeklerin izlemesi gereken filmler
Ailesinden acil bir durum için arama geldiğinde yola çıkan Darby, kar fırtınası yüzünden yolda kalır. Bu durum içerisinde Darby, bir grup erkekle birlikte otoyol dinlenme alanı içerisinde bir sığınak bulmak için çabalaması gerekmektedir. Otoparktaki bir minibüste kaçırılmış olan bir kız ile karşılaşan Darby, onları kaçıranın kim olduğunu bulmak için bilinmeyen bir ölüm kalım savaşı içerisinde geçer.

TürGizemGerilimDram
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDamien
Power
OyuncularHavana
Rose Liu
Danny
Ramirez 
David
Rysdahl

10. Suikast Treni

Erkeklerin izlemesi gereken filmler
Ladybug isimli suikastçı, işini barışçıl bir şekilde yapmaya çalışmaktadır. Son görevi ile dünyanın en hızlı treninde bir çarpışma rotası çizmesi gerekmektedir. Lakin bu tren içerisinde birbirleri ile bağlantılı olan ölümcül düşmanlar da bulunmaktadır. Ladybug artık bu tren içerisinde hayatta kalması gerektiği gibi trenden inmek için de bir yol bulması gerekmektedir.

TürAksiyonKomediGerilim
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Leitch
OyuncularBrad
Pitt
Joey
King
Aaron
Taylor-Johnson

11. The Gray Man

Erkeklerin izlemesi gereken filmler
CIA ajanı Court, sessiz ve profesyonel suikastleriyle yaşayan bir efsaneye dönüşmek üzeredir. Ancak üstleri tarafından verilen bir karar ile Court avlayandan avlanana dönüşür. Court artık kendisine kurulmuş olan komployu açığa çıkartması gerektiği gibi müşterisinin hayatını da kurtarması gerekmektedir. İşleri bu denli zor ve tehlikeli değilmiş gibi Court ailesinin herhangi bir tehdit altında olmadığına emin olması gerekmektedir.

TürAksiyonGerilim
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAnthony
Russo
Joe
Russo
OyuncularRyan
Gosling
Chris
Evans
Ana
de Armas

12. Hızlı Ve Öfkeli 

Erkeklerin izlemesi gereken filmler

Pahalı arabaların aksesuarlarını çalan çete lideri Domenic bu alanda oldukça ünlü bir liderdir. Çok değerli olan araba parçalarının çalınmış olması onu baş şüpheli haline getirir. Peşinde ise bu olayı çözmek isteyen sivil bir polis vardır. Araç parçaları çalmanın yanı sıra suç çetesinin en büyük tutkusu otomobil yarışı yapmaktır. Bir gün Brain adında biri bu yarışa katılmak ister ve olaylara dahil olur. Aslında sivil polis olan Brain çeteye sızmış olayları araştırmaya başlamıştır. Tavırları ile çetenin beğenisini kazanan Brain'a Domic'in kız kardeşi aşık olmuştur ve kimse onun aslında gizli bir polis olduğunu bilmemektedir.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenRob
Cohen
OyuncularPaul
Walker
Vin
Diesel
Michelle
Rodriguez

13. Amerikan Pastası

Erkeklerin izlemesi gereken filmler

Amerikan pastası film serisinin başlangıç yapımı olan bu film, 4 genç erkeğin kendi aralarında kurmuş olduğu dünyada milli olmak istemektedir. Daha önce hiçbir kız ile konuşmayan bu gençler utangaç bir yapıya sahiptir. Utangaç olmalarından dolayı kızlarla sohbet dahi edememektedirler. Filmin içerisinde son derece komik sahneler yer alıyor. Ayrıca bu filmin kategorisi erotik sahnelerin yer alması sebebiyle Amerika'da 17 yaş sınırı getirilmiştir. Bu 4 genç daha sonraları utangaç hallerini bir kenara bırakarak çılgın partilere katılmaya başlamış ve kızlara olan uzaklıklarını yenmiştir. 4 genç aralarında iddaaya girmişlerdir.

TürKomedi
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenPaul
Weitz
Chris
Weitz
OyuncularJason
Biggs
Seann
William Scott
Chris
Klein

14. Ben Efsaneyim

Erkeklerin izlemesi gereken filmler

Robert kendi halinde çalışmalar yapan bir bilim insanıdır. Bir gün elinde olmadan bazı hatalar yapar ve ölümcül bir virüsün dünyaya yayılmasına sebep olur. Hayatta kalan nadir insanlardan biridir ve New York'a giderek ailesini bulmaya çalışır.

Bu sırada da virüs üzerinde çalışmalar yapmaya başlamıştır ve virüse karşı bağışıklığı olduğunu fark eder. Uzun bir keşiften sonra hayatta kalan insanların yaşadığı yeri bulur ve sıra kanını kullanarak virüse karşı ilaç yapmaya gelmiştir. Zaman karşı yarış başlarken insanlığın sonu yavaş yavaş gelmeye başlamıştır. Bu yolda tek düşüncesi misyonudur.

TürDramBilim KurguGerilim
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenFrancis
Lawrence
OyuncularWill
Smith
Alice
Braga
Charlie
Tahan

15. Kardeş Gibiydiler

Erkeklerin izlemesi gereken filmler

Amerikalı dört genç, New York'un en tehlikeli ve ücra kasabasında yaşamaktadır. Kendi hallerinde eğlenirlerken, yanlışlıkla bir adamın hayatını tehlikeye sokacak bir davranışta bulunurlar. Bu olaydan sonra bu dört genç, genç ıslahevinde bir yıl gözetim altında tutulmak için mahkum edilirler.

Mahkumiyetleri döneminde birbirinden çarpıcı ve hayatlarını derinden etkileyen olaylar yaşarlar. Bir yıl boyunca gardiyanlar tarafından taciz ve dayağa maruz kalan gençlerin bu travmalardan kurtulmaları uzunca bir zaman alacaktır. Bu olaydan on yıl sonra, genç ıslahevinde yaşadıkları olayları onlara hatırlatacak kişi olan gardiyan karşılarına çıkmıştır.

TürDramSuç
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
1996
YönetmenBarry
Levinson
OyuncularRobert
De Niro
Dustin
Hoffman
Vittorio
Gassman

16. Kara Şahin Düştü 

Erkeklerin izlemesi gereken filmler

Birleşmiş Milletler 1993 yılında Somali ülkesine yiyecek yardımı gönderir. Gönderilen bu yiyecek yardımlarını Mohamed Farrah Aidid, adamlarına toplatarak binlerce insanın ölmesine neden olmuştur. Yapılan bu katliamı sonlandırmak için özel eğitimli ekip, Aidid için önemli olan iki adamını kent merkezinde bulunan bir binada yakalanmasına karar verirler.

Yapılan plana göre helikopterle kente gidilecektir. İki adam binada sıcak çatışma olmadan yakalanarak, kente geri dönülecektir. Ancak 45 dakika sürmesi beklenen plan, helikopterlerden birinin düşmesi ile tersine döner. Bu saatten sonra az sayıda olan askerler ve yüzlerce Somalili ile 18 saat süren bir savaş başlar.

TürDramTarihSavaş
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2001
Yönetmen Ridley
Scott
OyuncularJosh
Hartnett
Ewan
McGregor
Tom
Sizemore

17. Kelebek Etkisi 

Erkeklerin izlemesi gereken filmler

Treborn yaşadığı yoğun stres sonucu baygınlık geçirmektedir. Bu baygınlığın sebebi ise geçmişte yaşadığı kötü olaydır. Treborn geçmişinde cinsel tacize maruz kalmış ve bu olay onu derinden etkilemiştir. Yaşadığı baygınlık sonucu bir gün aslında geçmişe gidebildiğini fark eder ve hayatının bu karanlık olan dönemini silmek için uğraşır. Çocukluğuna geri dönmeyi başaran Treborn geçmişini yeniden şekillendirmeye başlar. Bu yolculuk her seferinde farklı sonuçlar ortaya çıkarır ve sonuçları beklediğinden farlı olur. Geçmişi sürekli kurcalamak onun hayatını daha farklı kılacaktır.

TürBilim KurguDramGerilim
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenEric
Bress
J. Mackye
Gruber
OyuncularAshton
Kutcher
Amy
Smart
Elden
Henson

18. Felekten Bir Gece

Erkeklerin izlemesi gereken filmler

Komedi türünde seri filmleri seven okurlarımız için harika bir yapım... Çocukluk arkadaşları bekarlığa veda partisi vermek isterken başlarına hiç beklemedikleri olaylar gelir. Arkadaşlarının düğününden kısa bir süre önce Las Vegas'a giden 4 arkadaş gece kulübünde sarhoş olurlar ve sabah gözlerini açtıkları otel odasında tavuklar, kaplan ve bir bebekle bulurlar. Tüm bunlara ek birde damat ortalarda yoktur. Geceye dair hiçbir şey hatırlamayan arkadaşlar başlarına gelen bu gizemli olayı çözmek için ip uçlarını takip eder. Tüm bu olanları çözmek ve kayıp olan damadı bulmak için çok kısa süreleri vardır ve düğüne az kalmıştır.

TürKomediGizem
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularBradley
Cooper
Ed
Helms
Zach
Galifianakis

19. Monte Kristo Kontu

erkeklerin mutlaka izlemesi gereken filmler

Çok güzel bir kız olan Mercedes ile evlenme arifesinde olan Edmond Dantes barış dolu bir hayat sürmektedir. Çalışkan, dürüst bir denizci olan Dantes evlenme arifesinde en yakın arkadaşının ihaneti sonucu kendini hapiste bulur. En yakın arkadaşı Fernand Mercedes'e aşık olur ve onunla ilgili hayaller kurmaya başlar.

Aşk nedeniyle gözü dönen Fernard sinsi planlar yaparak Dantes'i hapse göndermeyi başarmıştır ve artık önünde engel kalmamıştır. Dantes ise hapisten kaçarak kendisine bunu yapanları bulup intikam almaya çalışacaktır.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenKevin
Reynolds
OyuncularRichard
Harris
Luis
Guzman
Michael
Wincott

20. Cesur Yürek

erkeklerin mutlaka izlemesi gereken filmler

13. yüzyılda İngiliz Kralı Edward İskoçya topraklarına sahip olmak için İngiliz soylularına yeni evlenen her kızla ilk geceyi geçirmesi için hakkı olduğuna dair kanun çıkartır. Küçükken ailesi İngilizler tarafından öldürülen William Wallace amcası tarafından yurt dışında yetiştirilir. Büyüdüğünde ülkesine dönen Wallace barışçıl bir tavır takınmaktadır. Ancak aşık olup gizlice evlendiği karısı İngilizler tarafından öldürülünce onun intikamını alma mücadelesine girişir. Bu amaçla bulunduğu bölgede İngiliz soylularını öldüren Wallace’un ünü etrafta yayılmaya başlar ve kısa zamanda çok sayıda yandaş kazanır. Böylece ülkesinin özgürlüğü için bir mücadeleye atılmış olur. Gelmiş geçmiş en iyi filmler listesinde her daim kendisine yer bulan yapım hakkında daha fazla detaya için "Breaveheart Hakkında Bilinmeyen 24 Gerçek" yazısını okuyabilirsiniz.

TürBiyografiDramTarih
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMel
Gibson
OyuncularMel
Gibson
Sophie
Marceau
Catherine
McCormack

21. Köstebek 

erkeklerin mutlaka izlemesi gereken filmler

Köstebek filmi, Güney Boston'da Massachusetts Eyalet Polisi’nin kentin en büyük suç örgütünü yok etmek için başlatılan mücadele anlatılmaktadır. Ana hedef mafya babası olarak bilinen Frank Costello’nun otoritesine içeriden yapılan bir müdahaleyle yok etmektir. Polis Billy Costigan, Güney Boston’da büyümüş olan bir genç olarak, Costello’nun çetesine köstebek olarak sızma görevi verilir.

Billy Costigan, Costello’nun güvenini kazanmaya çalışırken, Güney Yakası'ndan gelen polis Colin Sullivan, polis teşkilatı kademelerinde hızla yükselmektedir. Üst kademelerde yer alanların bilmedikleri ise Colin'in Costello için çalıştığıdır. Böylece Costello, polislerden bir adım önde olmaktadır. Bu iki adam, sızdıkları örgütün planlarını ile ilgili bilgi toplarken, sürekli olarak düşman tarafından yakalanma tehlikesi altında kalırlar.

TürSuçDramGerilim
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMartin
Scorsese
Oyuncular Ray
Winstone
Leonardo
DiCaprio
Matt
Damon

22. Dövüş Kulübü 

erkeklerin mutlaka izlemesi gereken filmler

Türkçe de Dövüş Kulübü olarak bilinen film 1999 yılında David Fincher tarafından yönetilmiştir. Chuck Palahniuk'a ait olan aynı isimli kült romandan uyarlama olan filmde anlatıcı karakter hayatının sıradanlığından, hiç sevmediği işinden bahsederek hikayesini paylaşmaya başlar.

Daha sonra bir uçak seyahatinde Brad Pitt tarafından canlandırılan ve bir sabun üreticisi olan Tyler Durden ile karşılaştıktan sonra hayatı bambaşka bir hal almaya başlar. Tyler ile beraber içinde bulundukları sıkıntıdan kurtulmak için başlattıkları kavga etme alışkanlıkları bütün dünyada dalga dalga yayılmaya başlar. Daha sonra ise bu dövüş kulübü çok farklı noktalara doğru ilerleyecektir.

TürDram
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Edward
Norton
 Helena
Bonham Carter

23. Esaretin Bedeli 

erkeklerin mutlaka izlemesi gereken filmler

Parmaklıklar ardında kurulan dostluk, Andy ve Red adlı iki mahkum kendilerine yeni bir dünya kurar. Andy karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank hapishanesine gönderilen Andy burada Red dahil olmak üzere birçok mahkumu bilgisi ile etkilemeyi başarır.

Shawsank hapishanesinde ise işkence, tecavüz dahil her türlü durum yaşanmaktadır. Andy tüm bunlara rağmen hayatta özgür olmak için hiçbir şeyin onlara engel olmayacağına diğer mahkumları inandırmayı başarır. Mahkumlar Andy sayesinde hayata farklı bir açıdan bakmaya başlar.

TürSuçDram
IMDb9,3
Gösterim
Tarihi
1994
Yönetmen Frank
Darabont
OyuncularTim
Robbins
Morgan
Freeman
Bob
Gunton

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.