Breaveheart Hakkında Bilinmeyen 19 İlginç Gerçek

1995 yılına bomba gibi oturan Breaveheart Türkçe’si Cesur Yürek olan filmi araştırarak hakkında hiç bilinmeyen hemen hemen herkesin ilk kez duyacağı 19 bilgiyi sizler için içerik haline getirdik.
Breaveheart Hakkında Bilinmeyen 19 İlginç Gerçek

Breaveheart Hakkında Bilinmeyen İlginç Bilgiler

22 Eylül 1995 yılında Türkiye’de yayınlanmış olan bir biyografi, dram ve tarih filmi olan Breaveheart adlı yapımı detaylıca araştırdık. Büyük küçük herkes tarafından izlenilmiş ve garip sahnelere sahip olan film hakkında kimsenin şimdiye kadar duymadığı ilginç bilgileri NeOldu.com okurları için bir araya getirdik. İşte Breaveheart hakkında ilk kez duyacağınız 19 bilgi.


1. William Wallece rolü için teklif alan Mel Gibson bu karakteri yaşlı olduğu gerekçesiyle kabul etmemiştir. Ancak Paramount Pictures başrolde Mel gibson olmadan projeye para yatıramayacaklarını söyleyince Mel Gibson'da ikna edilmiştir.

1-786.jpg


2. 2009 yılının Ekim ayında The Daily Mail'e röportaj veren Mel Gibson Braveheart filminin çoğu sahnesinin kurgu olduğunu söylemiştir. Dramatik bir serüven oluşturmak amacıyla eklenen bu duygusal sahneler filmi başarılı kılan unsurların başında geliyor.

2-821.jpg


3. Filmde çalışan ve son derece yorgun olan bir figüran set içerisinde gezen Mel Gibson'un çocuklarından birini çalışanlardan zannederek bir fincan kahve getirmesini emreder. Bu olay set içerisinde bir hayli gerginliğe sebep olsa da ekip bu olayın setten dışarı çıkmamasını sağlar. 

3-787.jpg


4. William Wallace rolü için yaşlı olduğunu söyleyen Mel Gibson film çekilirken 40 yaşındaydı. Oynadığı karakter ise sadece 20 yaşındaydı.

4-800.jpg


5. Wallace'ın film boyunca en güvendiği iki kaptanı, İskoçyalı Hamish ve İrlandalı Stephen'dı. Hamish İrlandalı aktör Brendan Gleeson tarafından canlandırılırken Stephen rolünü İskoç aktör David O'Hara canlandırmıştır.

5-660.jpg


6. Birçok İskoç izleyici filmin ulusal bir kahraman olarak kabul edilen Robert the Bruce’un canlandırılmasından rahatsız olmuştur. Filmi protesto eden bazı insanlar birleşerek karşıt bir dernek kurmuşlardır. 

6-697.jpg


7. Braveheart filminin savaş sahneleri için 1500'e yakın insan kullanılmıştır. Yakın bölgelerdeki ajanslardan gelen bu yardımcı oyuncular birbirleriyle büyük bir rekabete girmişlerdi. Öne çıkabilmeye çalışan ajansların hırsı savaş sahnelerine de yansıyarak gerçeklik katmıştır.

7-808.jpg


8. Filmde baba ve oğul karakterini oynayan James Cosmo ve Brendan Gleeson’un yaşları arasındaki fark sadece 7 yıldır.

9-396.jpg


9. Az önceki maddede bahsettiğimiz ekstra oyuncuların çoğu güneş gözlüğü ve kol saati taktığı için bazı savaş sahneleri 650’den fazla tekrar ile çekilmiştir.

10-382.jpg


10. William Wallace aslında Hem ingilizlere karşı hem de İrlandalıları karşı mücadele vermiş bir halk kahramanıdır. Ancak günümüzde olayların bu şekilde yansıtılması izleyicilere huzursuzluk verebileceği için İngilizlerle İrlandalıları bir araya koymaktansa Wallace'ın İrlandalılarla savaşmadığını göstermek doğru olacağı için çekimler bu şekilde düzenlenmiştir. 

11-197.jpg


11. Filmin sahneleri başlangıçta son haline göre daha çok şiddet ve vahşet doluydu ancak analizciler ve testçiler bu durumun sorun olabileceğini belirtmesi sonucu Mel Gibson senaryoda bizzat bazı değişikliklere gitmiştir.

12-243.jpg


12. Mel Gibson, final sahnesinde sahte atları görebilen herkese 5,000 dolar vereceğini söylemiştir. Kısa zaman sonra hendeğe düşen bir atın sahte olduğu ayan beyan görülmüş ve Mel Gibson iddiayı kaybetmiştir.

14-202.jpg


13. Mel Gibson film setinde her bağırdığında atı koşmaya başlıyordu. Bu durum sahnelerin çekilmesini zorlaştırsa da komik görüntülerin ortaya çıkmasını sağlamıştır. 

16-096.jpg


14. Braveheart filminin seti oldukça komik olaylara da sahne olmuştur. Tabii yine başrolde Mel Gibson varmış. Ünlü aktör son derece acıklı bir sahnede oyuncuları güldürerek sahneyi batırmıştır. Ayrıca yine Mel Gibson'un Sophie Marceau hakkında ünlü Fransız pandomim Marcel Marceau’nın kızı olduğuna dair yanlış söylentiler ortaya çıkardığı biliniyor. 

19-075.jpg


15. Wallace'ın çocukluğunun geçtiği köy Avrupa'nın en çok yağış alan bölgesinde çekilmiştir. İskoç vadisi Geln Nevis olarak adlandırılan bu bölgede 6 hafta boyunca çekim yapılmış ve sadece 3 gün güneş açmıştır. Bir süre yağmura ve rüzgara direnmeye çalışan ekip en sonunda kendilerini hava koşullarına teslim etmişlerdir. 

20-061.jpg


16. Braveheart filminde birçok yaralanma olmuştur ancak büyük bir sakatlık yaşanmamıştır. Film çekimleri boyunca en büyük sakatlık bir burun kırılmasıdır.

21-047.jpg


17. Falkrik savaşında İskoçlara ağır bir darbe vuran Kral I. Edward savaş dahisi olarak biliniyordu. Gerçek hayatta da başarılı bir komutan olan Kral Edward savaş taktiklerinin bir çoğunu Orta Doğu'da Memlük'lerle savaşırken öğrenmiştir.

22-082.jpg


18. Geçtiğimiz yıllarda bir röportaj verene Catherine McCormack filmin üzerinden yıllar geçse de hala kendisine Mel Gibson'ı öpmenin nasıl bir duygu olduğunun sorulduğunu söylüyor.

23-062.jpg


19. Mel Gibson savaş sahnelerinde okların dijital olarak yapılması fikrinin yerine gerçek okların kullanılması fikrini sunmuştur. Bu durum sahneleri daha da etkileyici kılmıştır. 

24-072.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum