Şizofreni Filmleri | Akıl Hastanesi ile İlgili 30 Film

Ruhsal bozukluk, akıl hastalığı ve psikolojik rahatsızlıkları konu edinen en iyi filmleri listeledik. İşte akıl ve ruh hastalıkları konulu 30 film…
Şizofreni Filmleri | Akıl Hastanesi ile İlgili 30 Film

Senaryosuyla Akıl Bulandıran En İyi Akıl ve Ruh Hastalıkları Filmleri

Senaryosunda akıl hastalıkları, ruhsal bozukluklar, psikolojik sorunlar, bipolar insanlar, kişilik bozukluğu ve depresyon gibi konuları barındıran aynı zamanda Gerilim Filmleri listesinde de yer alan unutulmaz filmleri bu içeriğimizde listeledik. İşte, psikolojik filmler listesinde de yer alan her sahnesinde aklınızı yerinden oynatacak ve adeta delireceğiniz IMDb puanı yüksek en iyi filmler…

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri;

1. Kaçamak

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri
Çocukluğundan bu yana iki yakın arkadaş olan Kate ve Beth, kişisel aksiliklerinin üstesinden gelmek için her zaman yıllık hafta sonu tatile çıkarlar. Bu yıllık planladıkları tatilde Hırvatistan’a gezi yapan ikili için başlarda her şey normal gider. Lakin bir sabah uyandığında Beth Kate’in kayıp olduğunu öğrenir. Polis bu duruma yardım etmezken Beth ve Kate’in aralarında çıkan yıkıcı sırlar ortaya çıktığında işler daha da kötüye gider.

TürSuçPolisiyeGizem
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKim
Farrant
OyuncularLeighton
Meester
Christina
Wolfe
Ziad
Bakri

2. Derin Sular

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri
Vic ve Melinda, Little Wesley kasabasında yaşamakta olan bir çifttir. Sevgisiz evlilikleri, yalnızca belirsiz bir anlaşma ile bir arada tutulur, bu sayede ikili boşanmanın karmaşasını önlediğine inanır. Ailesini terk etmemek üzere Melinda’nın istediği sayıda sevgili yapmasına izin verilmektedir. Vic, Melinda’nın eski sevgililerinden birisi olan Martin’in cinayetinden büyülendiğinde ise işler değişmeye başlar.

TürDramGerilimGizem
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAdrian
Lyne
OyuncularBen
Affleck
Ana de
Armas
Tracy
Letts

3. Tanrının Gazabı

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri
Çocuklu genç bir çift ilişkilerinde var olan sorunları çözmek için elde ettikleri tüm örnekleri tüketmektir. Son bir çözüm olarak birbirleriyle yaptıkları liyakate göre puanlar toplayan ve çıkarak bir uygulama kullanmaya karar verirler. İlk başta her şey mükemmel giderken ardından puan biriktirme ve bağımsızlık kazanma durumu takıntı haline gelerek işlerin kontrolden çıkmasına neden olurlar.

TürDramGerilim
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSebastian
Schindel
OyuncularMacarena
Achaga
Diego
Peretti
Juan
Minujin

4. Under Her Control

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri
Sofia, çok uluslu bir şirkette gelecek vaat eden bir kariyere sahip olan lakin kariyerine bir süre sonra hamile kalarak veda etmesi gerekmektedir. İspanya’da ailesi olmayan ve inançları nedeniyle kürtaj yaptırmayan Sofia, Kolombiya’ya dönmekten başka bir seçenek bulamaz. Bu andan itibaren patronu Beatrix, Sofia’nın şirkette devam edebilmek için oğlunu evlatlık edinmeyi teklif eder.

TürDram
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFran
Torres
OyuncularAitana
Sanchez-Gijon
Cumelen
Sanz
Younes
Bacgir

5. Yetişkinler İçin Aşk

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri
Christian, karısına yakalanmadan gizli ilişkiler yaşamaktadır. Leonora ise bu durumun farkında olup elinden geldiğinde kocasının foyasını ortaya çıkartmaya çalışır. Nefret ile aşk arasında derin bir çizgi arasında kalan kadın isteklerinin her birini elde edebilmek için sınır tanımadan yapacaklardı.

TürPolisiyeDramGerilim
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBarbara
Topsoe-Rothenborg
OyuncularDar
Salim
Sonja
Richter
Susan
Spano

6. Sırtımdaki Bıçaklar

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri
İki CIA ajanı ve eski sevgililer başarısız bir kurtarma ekibi olarak yıllar sonra yeniden bir araya gelirler. Ortaya var olan küresel casusluk, ahlaki belirsizlik ve ölümcül ihanetlerle dolu serüvende işler her geçen mili saniye daha da kötüye gitmektedir. İki ajanda hem meslek aşklarını hem de tutkuları arasına derin bir çizgi çekmeleri gerekmektedir.

TürGizemGerilim
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJanus
Metz
OyuncularGökşin
Erdemli
Kasia
Madera
Chris
Pine

7. Goodnight Mommy

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri
İkizler, annelerinin yüzünün bandajlarla dolu olması dışında tuhaflıklarla dolu olduğunu fark ederler. Bir süre sonra ikizler, bu durumun altında kalan kadının gerçek anneleri olmadığından şüphelenerek kadından uzaklaşmaya başlarlar. Neler olup bittiğini anlayabilmek ve bandajlı kadının aslında kim olduğunu bulabilmek için ölümcül bir oyun oynamaya ise hazırlardır.

TürSuçDramKorku
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Sobel
OyuncularNaomi
Watts
Cameron
Crovetti
Nicholas
Crovetti

8. Gülümse

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri
Yaşadığı tuhaf olaylardan kurtulmak isteyen bir kadın geçmişinde var olan tüm olaylar ile yüzleşmesi gerekmektedir. Lakin bu hastalıklı durum, travmatik bir olaya tanıklık eden Dr. Rose ile açıklanamayan korkunç olayların meydana gelmeye başlaması bir olur. Bu karşı konulmaz hayatta yaşam mücadelesi içerisine giren Rose, korkunç yeni gerçeklikten kaçmaya başlaması gerekmektedir.

TürKorku
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenParker
Finn
OyuncularSosie
Bacon
Jessie
T. Usher
Kyle
Gallner

9. Horse Girl

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri

Genç kadın Sarah sıradan ve sade bir yaşam sürmektedir. El sanatlarına, doğaüstü suç dizilerine ve atlara meraklı olan Sarah tuhaf rüyalar görmektedir. Sarah ilk başta aldırış etmese de ileride gördüğü rüyalar canlı bir hal almaya başlar. Rüyalarının etkisinden çıkıp gerçek hayata tutunmaya çalışan Sarah, yaşadıklarının geçmişi ile bağlantılı olduğunu farkeder.

TürDramKomedi
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJeff
Baena
OyuncularAlison
Brie
John
Ortiz
Debby
Ryan

10. Words on Bathroom Walls 

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri

Julia Walton’ın romanından uyarlanan film paranoid şizofreni hastalığından dolayı halüsinasyonlar gören adam Charlie Plummer adındaki bir lise öğrencisine odaklanmaktadır. Sosyal hayatında zorlanan adam hastalığını yaşıtlarından saklamaya çalışmaktadır.

TürDramRomantik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenThor
Freudenthal
OyuncularCharlie
Plummer
Taylor
Russell McKenzie
Molly
Parker

11. Joker 

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri

Arthur Fleck’in hayatına odaklanan Joker filminde başarısız komedyen Arthur, toplum tarafından dışlanan bir adamdır. Hayatta yapyalnız olan Arthur, gündüzleri geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takar. Geceleri ise asla çıkaramayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’un en yakın arkadaşı annesidir. Annesi ona Happy adıyla seslenmektedir. Bu lakap Arthur’un içindeki acıyı gizlemesini sağlar. Yaşadığı zorbalıklar onun gitgide psikopat birisi olmasına neden olur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşarak Joker karakterine bürünür.

TürDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Zazie
Beetz
Robert
De Niro

12. Kemiklerin Mirası 

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri

Netflix’in yapımlarından birisi olan Kemiklerin Mirası, 2 saat uzunluğunda psikolojik türünü ele almış bir filmdir. Amaia cinayetleri çözen bir dedektiftir. Dedektif, bir cinayeti çözdükten sonra Baztan Vadisi’nde önceki cinayetlerle ilişkili olan ve onu cezaevinden vuran bir gizemle karşı karşıya kalır.

TürGerilimSuç
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenFernando
González Molina
OyuncularMarta
Etura
Colin
Mcfarlane
Francesc
Orella

13. Nomis

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri

Polis dedektifi olan Marshall ve Cooper, kadınları öldürmeyi hedefleyen bir seri katili tutuklar. Katil, parmaklılar ardıdnan ölümcül bir saldırı düzenlemesi yaparak kadınları avlamaya devam eder. Kendilerini bir yarışın içinde bulan Cooper ve Marshall katilin ölümcül planlarını uygulamadan önce onu durdurmaya çalışır.

TürGerilimAksiyon
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid
Raymond
OyuncularAlexandra
Daddario
Henry
Cavill
Ben
Kingsley

14. Asla Gözlerini Kaçırma

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri

Asla Gözlerini Kaçırma filmi, Doğu Almanya’dan Batı Almanya’ya kaçan, çocukluğunu ve gençliğini unutamayan Kurt Barnert adındaki bir sanatçının hayatını anlatmaktadır. Üniversitede tanışan Ellie ve Barnert birbirlerini görür görmez aşık olurlar. İlişkilerinde mutlu olan çiftin ayrılmalarını isteyen kişiler vardır. Ellie’nin babası ilişkilerinin bitmesini ister. Bir profesör olan Seeband, kızını Barnert’tan uzak tutmaya çalışsa da aralarında bilmediği bir bağlantı vardır.

TürDramGerilim
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenFlorian Henckel
von Donnersmarck
OyuncularTom
Schilling
Sebastian
Koch
Paula
Beer

15. Üç Tanıdık Yabancı

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri

Üçüz bir şekilde doğan bebekler, ailelerini kaybeder. Bir yetimhanede büyüyen kardeşleri kısa bir süre sonra 3 farklı aile evlat edinmek ister. Yetkililer hepsini aynı aileye vermek isteseler de bu duruma karşı çıkmazlar. Üçüzler bir daha birbirlerini görmeden farklı ailelerin çocukları olarak büyürler. Yetişkin çağına ulaşan üçüzleri hayat onları tekrardan birleştirir. Kardeş olduklarını bilmeden tanışan kardeşler birbirlerini tanımaya başladıkça gerçeği öğrenirler.

TürBelgeselBiyografiGizem
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenTim
Wardle
OyuncularRobert
Shafran
Michael
Domnitz
Howard
Schneider

16. Karanlık Sır

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri

Genç bir adam olan Jack ve kardeşleri Jane, Sam, Billy bir arada kalmaya devam edebilmek için annelerinin ölümünü herkesten saklamak zorunda kalmıştır. Kardeşlerin hayatını zorlaştıran diğer etmen daha vardır ki bu sakladıkları sırdan çok daha kötüdür. Kardeşlerin yaşadığı bir malikanede şeytani bir varlık gezmekte ve kardeşlere rahat vermemektedir.

TürGerilimKorku
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSergio
G. Sánchez
OyuncularAnya
Taylor-Joy
George
MacKay
Mia
Goth

17. Gardiyan

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri

Doğup büyüdüğü kasabaya geri döndüğünde kişisel sorunlarıyla yüzleşen ve derin travmalar geçiren polis memurunun işi bir hayli zordur. Bir cinayet zanlısı, öldürdüğü gençlerin ardında hiçbir iz bırakmadan kaçmaktadır. Polis memuru bu olayı çözmek için çeşitli planlar yapmaktadır.

TürGerilim
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenFernando
González Molina
OyuncularMarta
Etura
Elvira
Minguez
Miquel
Fernandez

18. Parçalanmış 

Psikolojik Rahatsızlık Filmleri

Çoklu Kişilik Bozukluğu’ndan mustarip adam Kevin’ın 23 ayrı alter egosu vardır. Suça meyilli olan Kevin market çıkışında 3 kız kardeşi kaçırır. Onları bodrumuna hapsederek kızlarla farklı ilişkiler kurar. Git gide kafası karışır, daha tehlikeli bir hal alır. Tehlikeli egolarını tetiklemekten kaçan Kevin, iyi niyetli birisi olmak istemektedir. Eski kimliğinden kurtulma yolunu bulmaya çalışır.

TürGerilimFantastikKorku
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularJames
McAvoy
Anya
Taylor-Joy
Betty
Buckley

19. Krisha

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Krisha ailesinden 10 yıl uzak kalmıştır. 10 yıl sonra Şükran Günü’nde ailesini görmeye gider. Şükran Günü yemeğinde hep birlikte otururken iblisler o geceyi felakete çevirmekle tehdit eder.

TürDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenTrey
Edward Shults
OyuncularKrisha
Fairchild
Alex
Dobrenko
Robyn
Fairchild

20. Gone Baby Gone

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Filmde 4 yaşında Amanda adında bir kız çocuğu kaçırılır. Kaçırılan kız için polisler hiçbir şey yapmaz. Mc Cready isimli adam da olayı çözmesi için şehrin en iyi iki dedektifini tutar. Kızı bulmak için çabalayan dedektifler uyuşturucu satıcıları ve sübyancılar arasında görevlerini yapmak zorunda kalırlar.

TürDramPolisiye
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenBen
Affleck
OyuncularCasey
Affleck
Michelle
Monaghan
Morgan
Freeman

21. The Perks of Being a Wallflower 

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Charlie küçüklüğünden itibaren arkadaşları tarafından küçümsenmiş ve dışlamıştır. En yakın arkadaşı da intihara kalkışınca tamamıyla yıkılır. Charlie yeni bir okula başlar ve burada iki Sam ve Patrick adında iki kardeşle tanışır. Kardeşlerle tanışması Charlie’nin hayatını değiştirecektir.

TürDramRomantikKomedi
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenStephen
Chbosky
OyuncularLogan
Lerman
Emma
Watson
Ezra
Miller

22. The Machinist

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Uzunca bir süredir İnsomnia hastalığı yüzünden uyuyamayan Trevor gün geçtikçe hem fiziksel hemde ruhsal sağlığını yitirmektedir. Adeta psikolojik bir boşluğun içerisine düşen genç adam bitkinliğinin farkına varsa da bu konuda hiçbir şey yapmamaktadır. Bir fabrika da işçi olarak çalışan Trevor dikkat gerektiren bir iş bölümünde çalışmasına rağmen depresyon hali ona ve arkadaşlarına zara verebilecek kazaların önünü açmaktadır. Gün geçtikçe daha da garip olaylar yaşayan Trevor paranoyaklaşmaya da başlayacaktır. Gelmiş geçmiş en iyi filmler listesinde de yer verdiğimiz yapımın yönetmenliğini Brad Ancderson’un yaparken, başrolünde ise başarılı aktör Christian Bale rol almıştır.

TürGerilim
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenBrad
Anderson
OyuncularChristian
Bale
Jennifer
Jason Leigh
Aitana
Sánchez-Gijón

23. Melancholia 

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Justin ve Michael birbirini çok seven bir çifttir ve evlenmeye karar verirler. Justin melankoli, depresyon sahibi bir karakterdir. Çift büyük bir düğün törenine karar verirler ancak tam da o gün güneşin arkasında saklanan bir gezegen dünyaya yaklaşmaya başlar.

TürDramBilim Kurgu
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenLars
von Trier
OyuncularKirsten
Dunst
Charlotte
Gainsbourg
Alexander
Skarsgård

24. Black Swan

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Genç bir balerin olan Nina bu spor da oldukça başarılı ve profesyoneldir. Annesiyle birlikte New York’ta yaşayan genç kız Bale yönetmeni Thomas Leroy tarafından düzenlenecek Kuğu Gölü Balesi için baş dansçı olarak seçilir. Ancak baş dansçı hem iyiliğin ve saflığın temsilcisi olan beyaz kuğuyu hem de karanlık tarafın temsilcisi olan siyah kuğuyu canlandırmalıdır. Beyaz kuğu konusunda bir hayli başarılı olan Nina siyah kuğuda ise bekleneni veremez. Bu sırada rakibi Lily’de siyah kuğu rolünde bir hayli başarılıdır. İkili arasında başlayan rekabet bir süre sonra dostluğa dönüşür ve Nina hayatının mahvolmasına sebep olan karanlık tarafıyla yüzleşir. Başrolünde Natalie portman’ın rol aldığı akıl ve ruh hastalıkları konulu film 2010 yılına damga vurmuştur.

TürDramGerilim
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenDarren
Aronofsky
OyuncularNatalie
Portman
Mila
Kunis
Vincent
Cassel

25. Matchstick Men 

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Roy isimli karakter dolandırıcılığın en üst isimlerindendir. Frank ise Ron’un yardımcısıdır ve birlikte büyük bir dolandırıcılık ağı kurmuşlardır. Bütün bu işleyen sistem Roy’un 14 yaşındaki kızının gelmesiyle bozulur.

TürSuçKomediDram
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenRidley
Scott
OyuncularNicolas
Cage
Sam
Rockwell
Alison
Lohman

26. Donnie Darko 

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Donnie Darko isimli genç adam bir gece odasında uyurken esrarengiz bir olayla karşılaşır ve yarı insan yarı tavşan bir varlığın peşinden karanlık bir sırra doğru sürüklenir. Yaratığın söylediğine göre 28 gün, 6 saat,42 dakika ve 12 saniye sonra dünyanın sonu gelecektir. Donnie ise olayın şoku ile deliye döner ve tüm hayatını arkasında bırakarak yaratığın peşinden gider. Başarılı yönetmen Richard Kelly imzalı filmin başrolünde Jake Gyllenhaal rol almıştır.

TürDramFantastik
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenRichard
Kelly
OyuncularJake
Gyllenhaal
Jena
Malone
Drew
Barrymore

27. Shutter Island

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Ünlü yönetmen Martin Scorsese’nin sinema dünyasında infial yaratan unutulmaz filmi Zindan Adası başrol oyuncusu Leonardo Di Caprio’nun etkileyici performansı ile dikkat çekmektedir. Filmde Leonardo Di Caprio’ya Mark Ruffalo ve Ben Kingsley eşlik etmiştir. Filmde Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis Rachel Solando adlı bir akıl hastasının Zindan Adasında bulunana Ashecliffe Hastanesinde kaçması üzerine soruşturma için adaya gitmeleri konu edilmiştir. Adaya gelen polisler burada birçok esrarengiz olayla karşı karşıya gelirler. Gizemli bir son ile aklınızı yerinden oynatacak olan efsanevi film Dennis Lehane’nin çok satan romanından sinemaya aktarılmıştır.

TürGizemGerilim
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Mark
Ruffalo
Ben
Kingsley

28. Otomatik Portakal 

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Şiddet ve kaos bağımlısı bir grup genç tarafından kurulan çete etraflarına korku ve dehşet saçarak adeta bir korku imparatorluğu yaratırlar. Çetenin lideri Alex bir olayda polise yakalanır ve hapse mahkum edilecektir. Ancak Alex’in cezası hapis yerine şiddet deneyine kobay olmakla değiştirilir. Deneyin amacı ise şiddet ve insanlık arasındaki bağı öğrenmektir. Muhteşem senaryosuyla akıl ve rıh hastalıkları filmleri listesinin en iyi yapımlarından biri olan Otomatik Portakal ünlü yönetmen Stanley Kubrick imzalıdır.

TürDramBilim Kurgu
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
1971
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularMalcolm
McDowell
Patrick
Magee
Michael
Bates

29. Psycho 

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Alfred Hitcock’un 1960 yapımı dillere destan olan filmi Psycho, Marion Crane isimli genç kadının başına gelen birtakım olayları anlatmaktadır. Evlenmek için paraya ihtiyaç duyan Marion patronundan aldığı bir miktar para ile kaçar ve geceyi geçirmek için bir otele girer. Burada Otel sahibi Norman Bates ile bir süre sohbet eden Marion hayatının en kötü saatlerini geçireceğinin farkında değildir. Norman Bates adlı adam kişilik bozukluğu ve daha birçok psikolojik rahatsızlıklara sahip gizemli bir adamdır.

TürGerilimKorku
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
1960
YönetmenAlfred
Hitchcock
OyuncularAnthony
Perkins
Janet
Leigh
John
Gavin

30. Fight Club

Akıl hastalığı filmleri, ruh hastalıkları filmi

Sinema dünyasının gelmiş geçmiş en iyi akıl ve ruh hastalıkları filmlerinden biri olan “Dövüş Kulübü” kişilik bozukluğu ve bir takım ruhsal sorunlar yaşayan Jack’in hayatını anlatmaktadır. Sıradan bir sigorta memuru olan Jack hayatın sıkıcılığı ve yalnızlığı arasında iyice boğulmaktadır. Bir yolculuk sırasında Tyler Durden adında bir adamla tanışan Jack’in hayatı bir anda değişecektir. Tyler Durden önderliğinde kurulan Dövüş Kulübü kısa sürede Jack’ı kendine getirecektir. Ancak belki de jack eskisinden daha da kötü bir psikolojik buhranın içerisindedir.

TürGizemGerilim
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Helena
Bonham Carter
Edward
Norton

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum