İzlenmesi Gereken En İyi 24 Hacker Filmi | 2024

Hacker filmleri, izleyiciyi en çok heyecanlandıran film türleri arasında yer alır. İşte, mutlaka izlenmesi gereken hacker filmleri...
İzlenmesi Gereken En İyi 24 Hacker Filmi | 2024

Yerli ve Yabancı En İyi Hacker Filmleri Listesi

Sizler için özenle hazırladığımız en iyi hacker filmleri listesini izlediğinizde, kendinizin de gerçekten internet aleminde güvende olmadığını göreceksiniz. İşte, bilim kurgu filmleri türündeki IMDb de en iyi puana sahip hacker filmleri…

Hacker Filmi Önerileri;

1. The Takeover

Hacker Filmleri

Mel, uluslararası suç örgütlerini hedef alan bir kanun kaçağı hackerdir. Kazayla yolcularla dolu bir trene terör saldırısını önlemeye yardım ettiğinde ise işler değişmeye başlar. Suçluların polis tarafından yakalanmasından kaçmasına yardım eden bir bilgisayar korsan ağının varlığını ortaya çıkarır. Deen’in yardımıyla Mel, özgür kalabilmek için hem düşmanlarından hem de polislerden kaçmak üzere hareket etmesi gerekmektedir.

TürAksiyonPolisiyeGerilim
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAnnemarie
van de Mond
OyuncularHolly Mae
Brood
Geza
Weisz
Frank
Lammers

2. Hacker: Trust No One

Hacker Filmleri
Danny, kendisinin ve kız arkadaşının bir ölüm listesinde bulunduğu bilgisayar korsanlığını yapmaktadır. Bu korsanlığı yaptığı sırasında yakalandığında ise şimdiye kadar var olmamış olan bir kripto para birimiyle zengin olmaya hazırdır.

TürGerilim
IMDb2,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSam
Mason-Bell
OyuncularSimon
Berry
Ryan
Carter
Russell
Churcher

3. Twenty Hacker

Hacker Filmleri
Dahi hacker Hex ‘beyaz hacker’kulübü olan Better World’ü yönetmektedir. Dördüncü sanayi devriminde Songdo International Exchange hacklenirken, Better World de dahil olan herkes siyah hackerlarla kaçınılmaz bir şekilde hesaplaşması gerekmektedir.

TürAksiyonKomediRomantik
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenHan
Hyun-Seok
OyuncularKwon
Hyun-Bin
Lim
Na-Young
Cho
Hyun-young

4. De Kraak

Hacker Filmleri
Profesyonel dolandırıcı olan Alidor iki yıl hapis yattıktan sonra yasadışı servetini yeniden kazanmak için harekete geçmeye başlar. Bir bilgi işlem kongresinde 20 yaşındaki Jeremy’nin bilgisayar korsanlığı becerilerini fark ettiğinde ise, cüretkar bir plan yapar. Bankalar arasında işleyen dijital para transferi otoyolunu ele geçirmeyi planlamaktadırlar.

TürDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2021
Yönetmen-
OyuncularGene
Bercoets
Tijmen
Govaerts
Koen
De Graeve

5. The Social Dilemma

Hacker Filmleri

Netflix yapımı bu belgesel filmde sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkisi ve tehlikeleri üzerine derin bir konu işleniyor. Belgeselde dijital platformlara olan bağımlılık ve ekranın ardındaki panellerde dönen olaylar anlatılıyor. Belgeselin ana fikrinde ise sosyal medyanın insanları nasıl yönettiği fikri yatıyor.

TürBelgesel
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen Jeff
Orlowski
OyuncularSkyler
Gisondo
 Kara
Hayward
 Vincent
Kartheiser

6. Ready One Player

Hacker Filmleri

Steven Spielberg imzalı bu filmde The Oasis isimli bir sanal gerçeklik oyununda vakit geçiren Wade Watts’ın maceraları anlatılıyor. The Oasis’in kurucusu oyunun içerisine bir şifre yerleştirmiştir ve bu şifreyi bulan tüm mirasın sahibi olacaktır. Wade’de herkse gibi bu mirasın peşinde düşer ancak paragöz bir şirket şifreyi çözebilmek için birçok hileye başvuracaktır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTye
Sheridan
Olivia
Cooke
Ben
Mendelsohn

7. Nerve

Hacker Filmleri

Sanal bir oyun içerisinde ilerlemeye çalışan Vee bölümleri geçtikçe bazı hacker izleyiciler tarafından kontrol edildiğini öğrenir. Doğruluk & Cesaretlilik temelli bu oyunda başarılı olmak isteyen Vee bu hackerlara karşı gerilim dolu bir mücadele içerisine girecektir.

TürGerilim
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAriel
Schulman
Henry
Joost
OyuncularEmma
Roberts
Dave
Franco
Emily
Meade

8. The Hacker Wars

Hacker Filmleri

İnternetin iç yüzü hakkında izlenilesi bir belgesel film olan The Hackers Wars şaşırtan sahneleriyle dikkat çekiyor. Filmde birçok Hacker’ın özgürlük ve mahremiyet duvarlarını yıkarak bilgilerimizi açığa çıkartabileceğini görmekteyiz. Film internet kullanımı hakkında önemli bilgileri bizlere sunuyor.

TürBelgeselSuç
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenVivien Lesnik
Weisman
OyuncularAndrew
Auernheimer
Andrew
Blake
Barrett
Brown

9. Disconnect

Hacker Filmleri, Hacker Filmi Önerileri

Filmde internetin hayatımızı nasıl ele geçirdiği anlatılmaktadır. Birbirinden farklı kişilerin, internet üzerinden yaşadığı sorunlar ve başlarından geçenler konu alınmıştır.

TürDramGerilim
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenHenry Alex
Rubin
Oyuncular Jason
Bateman
Hope
Davis
Frank
Grillo

10. The Girl With the Dragon Tattoo

Hacker Filmleri, Hacker Filmi Önerileri

Mikael isimli adam dürüst ve başarılı bir gazetecidir. Başarılı gazeteciye bir gün tuzak kurulur ve tüm kariyeri sona erer. Hapse girmeyi bekleyen Mikael’i takip eden “Ejderha Dövmeli Kız” vardır. İkili birlikte tüm bu sorunları çözmeye çalışacaktır.

TürSuçDramGizem
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularRooney
Mara
Daniel
Craig
Christopher
Plummer

11. A Scanner Darkly 

Hacker Filmleri, Hacker Filmi Önerileri

Yakın geleceği konu alan filmde totaliter bir toplum söz konusu. Bob Arctor isimli dedektif bir grup uyuşturucu kullanıcısı ile birlikte çalışmaktadır. Bob Arctor, Subsance D adlı beyni ele geçiren uyuşturucunun satıcısına ulaşmaya çalışmaktadır.

TürAnimasyonBilim Kurgu
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenRichard
Linklater
OyuncularKeanu
Reeves
Winona
Ryder
Robert
Downey Jr.

12. Catch Me If You Can 

Hacker Filmleri, Hacker Filmi Önerileri

Filmde FBI’yı birçok kez kandırmayı başarmış azılı bir suçlu, yine kandırmıştır. Bunun üzerine FBI bu durumdan artık sıkılmış ve azılı çek dolandırıcısı suçlunun peşine ajan takmıştır.

TürKomediGerilim
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Tom
Hanks
Christopher
Walken

13. Minority Report 

Hacker Filmleri, Hacker Filmi Önerileri

Film 2054 yılını konu almıştır. Dedektif olan John Anderton, katilleri teknolojik aygıtlar ve kahinler sayesinde engelleyen polis teşkilatının şefidir. Sistem kendilerine göre kusursuz işlemektedir. Bir kişi de sistemin açığını bulur ve John’u hedef alır.

TürAksiyonGizemBilim Kurgu
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Cruise
Kathryn
Morris
Colin
Farrell

14. Anonymous

Hacker Filmleri

Günümüzün en tehlikeli hacker grupları arasında yer alan Anonymous filmi, Maddi anlamda zorluklar yaşayan ailesine destek olmak adına internette yasa dışı işler yapan Alex adında bir Ukraynalı göçmen gencin hikayesini anlatmaktadır. Sye ise bu hackerın yakın arkadaşı bir karaborsacıdır. Filmde FBI ile ilişkisi bulunan bir başka hacker ise internette bulunan karanlık kişilerle irtibat kurmaktadır. Her anı heyecan dolu filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

TürSuçGizem
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAkan
Satayev
OyuncularLorraine
Nicholson
Callan
McAuliffe
Daniel
Eric Gold

15. The Hacker Wars

Hacker Filmleri

İnternet dünyanın özgürlüğünü, güvenliğini ve gizliliğini ortaya çıkaran belgesel türündeki bu yapım, internet korsanlarını yani hackerların ve diğert internet kullanıcılarının gözünden anlatmaktadır.

TürBelgeselSuç
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenVivien Lesnik
Weisman
OyuncularBarrett
Brown
Gleen
Greenwald
Michael
Isikoff

16. We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks

Hacker Filmleri

Senaristliğini ve yönetmenliğini Alex Gibney’in yaptığı belgesel türü yapım Julian Assange'ın ve ABD tarihinin en büyük güvenlik ihlaline neden olan son yılların en tartışmalı sitesi olan Wikileaks'in kuruluşunun macera dolu hikayesini anlatmaktadır. Bilginin erişimine ve paylaşımına ışık tutan harika bir hacker belgeseli…

TürBelgesel
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenAlex
Gibney
OyuncularJulian
Assange
Michael
Haydon

17. Deep Web

Hacker Filmleri

Yönetmen koltuğunda Alex Winter’in oturduğu Deep Web, internetin karanlık yüzü olarak bilinen arama motorları ile ulaşabildiğimiz sitelerin dışında kalan sayfalardan oluşan bir sistemi anlatmaktadır. İnternetin kuralsız bu yerinde hiçbir kısıtlama yoktur. Belgeselde ise ünlü Hacker Dread Pirate Roberts’ın hikayesi, Keanu Reeves‘in anlatımıyla sunulmaktadır.

TürBelgesel
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAlex
Winter
OyuncularKeanu
Reeves
Andy
Greenberg
Cindy
Cohn

18. Snowden

Hacker Filmleri

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki en iyi hacker filmleri arasında gösterilen Snowden, gerçek bir hayat hikayesini işlemektedir. Filmde, Eski ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı olan Amerikalı bilgisayar uzmanı Edward Snowden’in, ABD’nin güvenlik olarak belirttiği ve gizli izleme programı olarak kullanacağı sistemi gün yüzüne çıkarması ele alınıyor. Bu program sayesinde e posta’dan telefona, bilgisayardan diğer bütün teknolojik sistemler, hükümet tarafından izlenebiliyor. İşte, böyle bir gerçek hikayesi konu alan Snowden filmi, en iyi hacker filmleri arasına da adını yazdırıyor.

TürBiyografiDramGerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenOliver
Stone
OyuncularJoseph
Gordon-Levitt
Shailene
Woodley
Melissa
Leo

19. The Imitation Game

Hacker Filmleri

Zeki insanların izlemesi gereken filmler listesinde de yer verdiğimiz The Imitation Game, eski nesil bilgisayar korsanlığının nasıl yapılabildiği hakkında da oldukça değişik bilgiler verebilmektedir. Tarihin ünlü matematik dehası olan Alan Turing’in hikayesini anlatan hacker filminde, II. Dünya Savaşı’nda, Nazi Almanya’sı tarafından gizli mesajları şifrelemek için tasarlanan Enigma adındaki bir şifre makinesinin Alan Turing ve ekibi tarafından çözülmesini konu almaktadır. Bu sayede de ikinci dünya savaşının akışı değiştirilmiştir. Tarihin belki de en iyi hacker filmleri arasında gösterilen Enigma’yı hala daha izlemediyseniz, kesinlikle tavsiye ederiz.

TürBiyografiDramGerilim
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMorten
Tyldum
OyuncularBenedict
Cumberbatch
Keira
Knightley
Matthew
Goode

20. The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz 

Hacker Filmleri

İnternet dünyasına hakim birçok kişinin bilgi REDDİT’in kurucuları arasında yer alan ve genç yaşta hayatını kaybeden Aaron Swartz’ın hayat hikayesini anlatmaktadır. Belgesel, Biyografi ve Suç türünde oldukça başarılı bir Hacker filmi olan The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, çocukuluğundan ölümüne kadar geçen zaman 26 yıllık zaman diliminde onun yaşadıkları, fikirleri izleyiciye yansıtılıyor.

TürBelgeselGerilimSuç
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenBrian
Knappenberg
OyuncularCory
Doctorow
Tim
Berners
Lawrence
Lessig

21. Citizenfour 

Hacker Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi hacker filmleri arasında gösterilen Belgesel ve Biyografi türünün eşsiz eserleri arasında yer alan Citizenfour, NSA ve CIA’da bir dönem çalışmış Amerikalı gazeteci Edward Snowden hayatına ışık tutmaktadır. Listemizde bulunan Snowden filmi, bu konuyu farklı açıdan işlemektedir.

TürBelgeselBiyografi
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenLaura
Poitras
OyuncularEdward
Snowden
Glenn
Greenwald
Laura
Poitras

22. Sanal Korsan 

Hacker Filmleri

Sinema dünyasında en eski hacker filmleri arasında gösterilen, hatta en güzel hacker filmleri listesinde her daim kendisine yer bulan TakeDown yani Sanal Korsan, konusu olarak hem heyecan verici hem de gerilim yüklü filmler arasında yer almaktadır. Dönemin en çok izlenen hacker filmi olan Sanal Korsan’da, yaşadığımız dönemde beyaz şapkalı olarak bilinen ve hacker konusunda danışmanlık veren Mitnick’in Fujitsu, Motorola ve Nokia gibi büyük şirketlerin ağlarına izinsiz giriş yapmasını konu almaktadır. Gerçek bir hayat hikayesini konu alan bu filmde “sanal dünyanın kayıp çocuğu” repliği dünyaca bilinen bir replik haline gelmiştir.

TürBiyografiSuçDram
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenJoe
Chappelle
OyuncularAmanda
Peet
Donal
Logue
Christopher
McDonald

23. Ben Kimim 

Hacker Filmleri

Hacker konuluen iyi filmler listesinde her daim zirvede yer alan Who Am I filmi, bana göre gelmiş geçmiş en iyi hacker filmleri arasında yer almaktadır. Vizyona girdiği andan itibaren taraflı tarafsız, hacker filmi seven ya da sevmeyen herkesin diline düşen Ben Kimim filmi, Almanya’nın başkentinde yaşayan bir grup hackerın yaşamını konu almaktadır. Filmde yer alan hacker grubunun adı CLAY’dır ve karakterimiz Benjamin bu gurup içerisinden sivrilerek, dünyanın en iyi hackerları arasında gösterilen Max’in dikkatini çekmeye çalışmaktadır. Oldukça heyecan dolu bu hacker filmini kesinlikle izlemelisiniz.

TürSuçDramGizem
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenBaran
bo Odar
OyuncularTom
Schilling
Elyas
M'Barek
Wotan Wilke
Möhring

24. Matrix

Hacker Filmleri

En iyi film önerileri listesinde her daim kendisine listede en tepede yer bulan The Matrix, en iyi hacker filmleri listesinde uzun bir süredir zirvedeki yerini korumaktadır. 1999 yılında çekilen filmde, sanal gerçeklik ile gerçek dünya arasında geçen olayları konu edinilmektedir. Filmde Neon ismini kullanan bir hacker yani bilgisayar korsanı yer almaktadır. Film, bu Neo'nun yaşadığı dünyanın adeta bir simülasyondan ibaret olduğunu belirtmektedir.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenLana
Wachowski
Lilly
Wachowski
OyuncularKeanu
Reeves
Laurence
Fishburne
Carrie-Anne
Moss

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum