Saç Gürleştiren En Etkili 18 Yağ Önerisi

Bitkisel yağ kullanımı saçların gürleşmesinde etkilidir. İçeriğimizde bu yağları sıraladık. İşte, saç gürleştiren en etkili 18 bitkisel yağ.
Saç Gürleştiren En Etkili 18 Yağ Önerisi

Saçı Gürleştiren Yağlar Nelerdir?

Kırılmış, kurumuş, yıpranmış, solmuş ve cansız görünen saçlar, kadınlar arasında en yaygın gözlenen şikayetlerdendir. Kadınlara kendilerini özel hissettiren ve hassas bir bakım gereken saçlar, doğal görünümün yanında parlak, canlı, dolgun ve kusursuz bir görünüme sahip olmalıdır. Dökülen, hasarlı, matlaşmış, sönmüş, kepek sorunu olan ve yıpranmış saçlar için hazırladığımız besleyici yağlar burada. Aşağıdaki yağlar hem saçınızı gürleştiriyor hem de bakım yapıyor. İşte saç gürleştiren en iyi yağlar;

Saç Gürleştiren Yağlar

SıraYağKullanımneoldu Puanı
1Jojoba YağıGünde 2 Kez10/9.8
2Badem YağıGün Aşırı10/9.9
3Argan YağıGünde 1 Kez10/9.6
4ZeytinyağıGün Aşırı10/9.6
5Hindistan Cevizi YağıGün Aşırı10/9.7
6Sarımsak YağıGünde 2 Kez10/9.8
7Isırgan Tohumu YağıGünde 1 Kez10/9.5
8Tatlı Badem YağıGünde 1 Kez10/9.8
9Lavanta YağıGünde 1 Kez10/9.6
10Susam YağıGün Aşırı10/9.4
11Ceviz YağıGünde 1 Kez10/9.2
12Çörek Otu YağıGünde 1 Kez10/9.7
13Hint YağıGün Aşırı10/9.5
14Kayısı Çekirdeği YağıGün Aşırı10/9.5
15Keten Tohumu YağıGünde 1 Kez10/9.8
16Biberiye YağıGünde 1 Kez10/9.2
17Fındık YağıGünde 1 Kez10/9.9
18Defne YağıGünde 1 Kez10/9.1

Saç bakımı yapan güzellik salonları ve kuaförler bu konuda başarılı olsa da ekonomik olarak masraf çıkarmaktadır. Oysaki her bütçeden kişinin rahatlıkla alıp evinde hazırlayacağı bakım ürünleri hem ekonomik hem de doğal olarak saç sorununu gidermektedir. Bu yüzden içeriğimizde saça büyük katkıları olan yağları bir araya getirdik. Listemizde saçı besleyip güçlendiren bakım yağlarını bulabilirsiniz.

1. Jojoba Yağı

saç gürleştirici yağlar

Saç gürleştirici yağları listelediğimiz içeriğimize jojoba yağı ile başlıyoruz. Saç derisini yumuşatarak besleyen jojoba yağı özellikle ince saç tellerini güçlendirmektedir. Böylece saçlarda sıklıkla karşılaşılan kırılmaların önüne geçilmektedir. Kırılmalara karşı saç tellerini dirençli bir hale gelen jojoba yağı, cilt tarafından kolayca emilebilen bir yağdır. Ayrıca güçlü ve uzun saçlar için kullanılan jojoba yağı saçı gürleştiren bir bakım yağıdır. Jojoba yağı birçok saç kremi ve şampuanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Rafine edilmiş haliyle aktarlarda satılmakta olan bu yağ, saçlarda gözlenen bit, egzama ve sedef gibi sağlık sorunlarına karşı tedavi edici özelliğe sahiptir.

İlginizi Çekebilir
Jajoba Yağı Saça Faydaları

2. Badem Yağı

saç gürleştirici yağlar

Saç gürleştirmek için kullanılan önemli yağlardan biri de badem yağıdır. Zengin E vitamini ve içerdiği doğal mineraller sayesinde saçı besleyip güçlenmesini sağlayan badem yağı, bu sayede koparak dökülmeleri engelliyor. Kirpikleri de besleyerek uzatan badem yağı, aktar ya da eczanelerde endüstriyel olarak satılmaktadır.

İlginizi Çekebilir
Badem Yağı Saça Faydaları

3. Argan Yağı

saç gürleştirici yağlar

Bir diğer saç gürleştirici yağ ise Argan yağıdır. Argan yağı güzellik endüstrisinde saç bakımı ve onarımı için sıklıkla kullanılmaktadır. Argan yağı yapısında bulunan B ve E vitamini ile hasarlı saçın onarılması sağlamaktadır. Ayrıca saç tellerini hasardan korumak için kaplama görevi görmektedir.

İlginizi Çekebilir
Argan Yağı Saça Faydaları

4. Zeytinyağı

saç gürleştirici yağlar

Zeytinyağı tüketildiğinde vücudu içerden, cilde uygulandığında ise vücudu dışarda besleyen yaygın bitkisel yağlardan birisidir. E vitamini bakımından zengin içeriğe sahip olan zeytinyağı, saçı beslerken esneklik kazandırır. Böylece saçın kırılmalara karşı direnç kazanmasını sağlamaktadır. Saç tellerinin nem içeriğini arttırarak canlı bir görünüm kazandıran zeytinyağı, cilt, tırnak ve yüz bakımında son derece etkilidir.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağının Saça Faydaları

5. Hindistan Cevizi Yağı

saç gürleştirici yağlar

Gür saçlar için kullanılması gereken yağları listelerken Hindistan cevizi yağını almasak olmazdı. Herkes tarafından son dönemlerde favori olarak tüketilmeye başlanan Hindistan cevizi, içerdiği yağ ile de saçlar üzerinde mucizevi bir etki oluşturmaktadır. Sadece hasarlı saçları onarmakla kalmayan Hindistan cevizi yağı aynı zamanda kepek sorununu da tamamen çözmektedir. Ayrıca saç tellerine esneklik kazandırarak kırıklarının önlenmesini sağlayan yağın bir diğer etkisi ise saç gözeneklerinde kirin birikmesini önlemektir. Böylece saç dipleri yeteri kadar hava alabilmektedir.

İlginizi Çekebilir
Hindistan Cevizi Yağı Saça Faydaları

6. Sarımsak Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

Saçlarda oluşan kepeği engelleyen ve saçınızı hiç olmadığı kadar gürleştiren sarımsak yağı aynı zamanda da saç kırılmalarını azaltıyor. Eğer saçınızın hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasını istiyorsanız sarımsak yağını kullanabilirsiniz. Saç derisindeki kurumayı ve kaşıntıyı en aza indiren sarımsak yağı, kısa sürede saçı gürleştirebilen etkili bir yağ.

İlginizi Çekebilir
Sarımsak Yağı Saça Faydaları

7. Isırgan Tohumu Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

İçerisindeki minareller sayesinde saçlarınızı derinlemesine besleyen ve dolgunlaştıran ısırgan tohumu yağı saça canlı bir görünüm de kazandırmaktadır. Yıpranmış saçlar için ısırgan tohumu yağı birebirdir. Düzenli olarak kullanıldığında dökülen saçları yeniden çıkarabilen yağ, saç dökülmesi yaşayan birçok kişinin sorununu ortadan kaldırmıştır. Isırgan tohumu yağı, saç köklerini ve hücreleri uyarıcı bir yapıya sahip olduğu için mikro saç kıllarını harekete geçirir.

İlginizi Çekebilir
Isırgan Tohumu Yağının Saça Faydaları

8. Tatlı Badem Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

Tatlı badem yağı sayesinde saçınız parlak, canlı ve dolgun görünür. Saçları güçlendirici etkiye sahip tatlı badem yağı saçın uzamasını da hızlandırır. Saçlarının yavaş uzadığını düşünen kişiler daha hızlı uzaması için badem yağını kullanabilir. Tatlı badem yağı içerdiği minareller ve vitaminler ile yıpranmış, soluk görünen, cansız saçları onarır ve hacim kazandırır.

İlginizi Çekebilir
Tatlı Badem Yağının Saça Faydaları

9. Lavanta Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

Lavanta yağı kopma, dökülme gibi sorun yaşayan kişilerin yardımına koşar. Eğer duş sırasında saçlarınız sürekli elinize geliyorsa lavanta yağı kullanarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Saç köklerini güçlendiren yağ aynı zamanda da saçınızı gürleştirir. Saçlarınız kısa süre içerisinde dolgun ve parlak bir görünüme kavuşur. Ayrıca lavanta yağı saça hoş koku ve ipeksi bir yumuşaklık kazandırır.

İlginizi Çekebilir
Lavanta Yağının Saça Faydaları

10. Susam Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

Saç kırıklarını ve aşırı kepeklenmeye karşı etkili olan susam yağı anında onarım sağlar. Saçları kısa süre içerisinde uzatabilen susam yağı, güneş ışınlarının saça vermiş olduğu zararları dahi onarabilmektedir. Saç kuruluğu ile savaşmak için muazzam bir çözüm olan susam yağı erken beyazlama sorunu yaşayan kişilerin sorununu da çözmektedir.

İlginizi Çekebilir
Susam Yağının Saça Faydaları

11. Ceviz Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

Saç derisinde bulunan ölü hücrelerinizi tekrardan canlandıran ceviz yağı, saç tellerinizi de güçlendirir. Deriyi derinlemesine temizleyerek saçınızı parlak bir görünüme kavuşturan yağ, hücre hasarlarının önüne geçer. Dökülme sorununu önemli ölçüde azaltabilmektedir. Saçının hızlı büyümesini isteyen kişiler ceviz yağını tercih edebilir.

İlginizi Çekebilir
Ceviz Yağının Saça Faydaları

12. Çörek Otu Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

Dökülen, yıpranmış ve solmuş saçları kısa süre içerisinde hacimli bir görünüme kavuşturan çörek otu yağı beyazlama sürecini de geciktirebilmektedir. Saçın köküne derinlemesine etki eden yağ, kökü besleyerek güçlendirmektedir. Kepek sorununu da ortadan kaldırabilen çörek otu yağı, saçı toksinlerden arındırır.

İlginizi Çekebilir
Çörek Otu Yağının Saça Faydaları

13. Hint Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

Saç kırıklarını onarabilen ürün dökülmelere karşı da etkilidir. Saçlarda meydana gelmiş olan kepeklerin oluşumunu engelleyen yağ, saç tellerini güçlendirir. Saç derisinin kurumasını önleyen yağ, deri hücrelerinde nemlendirici görevi görür. Nemlendirici etkisi saçı daha gür ve hacimli gösterir.

İlginizi Çekebilir
Hint Yağının Saça Faydaları

14. Kayısı Çekirdeği Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

Saçlarınızı hiç olmadığı kadar yumuşak bir hale getiren kayısı çekirdeği yağı canlandırma etkisiyle de öne çıkmaktadır. Yağın kıl köklerini besleme özelliği vardır. Saç bölgesinde yaşanan dökülme problemleri için kullanılan yağ, zengin içeriğe sahip olduğu için saçın uzamasını da destekler.

İlginizi Çekebilir
Kayısı Çekirdeği Yağının Saça Faydaları

15. Keten Tohumu Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

Keten tohumu yağı saçları nemlendirir, daha hızlı uzamasını sağlar. Saçlarda oluşmuş olan kuruluk sorununu engelleyen yağ, saç derisini de beslemektedir. Parlak ve hacimli saçlara keten tohumu yağı ile kavuşmanız mümkündür. Saç köklerini besleyen yağ, dökülmeyi en aza indirebilmektedir.

İlginizi Çekebilir
Keten Tohumu Yağının Saça Faydaları

16. Biberiye Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

Kaşıntı sorununa çözüm arayan kişilerin yardımına koşan biberiye yağı kaşıntıyı tamamen yok etmenin yanı sıra saçın uzamasını da büyük oranda hızlandırmaktadır. Saç diplerinizi besleyerek kepeği de önleyen yağ yumuşatıcı bir etkiye sahiptir. Yağ sayesinde saç telleriniz hiç olmadığı kadar güçlenir.

İlginizi Çekebilir
Biberiye Yağının Saça Faydaları

17. Fındık Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

Saçların hızlı yağlanmasını önleyen fındık yağı, kökü besler ve tedavi eder. Saçı nemlendirerek ve saç tellerini besleyerek dökülmeyi en aza indiren yağ, deriyi de beslemektedir. Cansız ve yıpranmış saçlar fındık yağı ile hacime, parlaklığa ve ipeksi bir görünüme kavuşur. Kırılmalar fındık yağı ile azalır.

İlginizi Çekebilir
Fındık Yağının Saça Faydaları

18. Defne Yağı

Saç Gürleştiren Saçlar

İçerisinde barındırdığı C ve A  vitaminleri saç sağlığı için oldukça yararlıdır. Saçların daha hızlı büyümesine katkıda bulunan defne yağı, dökülmeye ve kepeğe de iyi gelmektedir. Eğer kepek sorunu yaşıyorsanız defne yağı sizi bu sorundan kısa sürede kurtarabilir. Ayrıca yağ, her saç tipi için uygun.

İlginizi Çekebilir
Defne Yaprağı Saça Faydaları

Saç Bakımında En Etkili 5 Saç Bakım Yağı Ürünü

Yukarıdaki kısımda saç bakımında en etkili bitkisel yağlardan söz ettik. Bu kısımda ise saç bakımına büyük etkisi olan ürünlerini anlatacağız. Öyleyse vakit kaybetmeden en iyi saç bakım yağı ürünlerini sıralayalım.

Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Bakım
Yağları
Aradığın
Fiyatları Gör

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

saç gürleştirici yağ içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yukarıdaki kısımda en etkili saç bakım yağlarından bahsetmiştik. Diamond Hair saç serumu, saç bakımına etkisi kanıtlanan yağları içermesinin yanı sıra 12 farklı bitki özünün harmanlanmasından üretildi. İçeriğindeki tüm bu bitki özleri sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu tüm besini karşılayan serum, bu sayede saçlarınızın daha parlak ve canlı gözükmesine yardımcı oluyor. Formülündeki keratin minerali sayesinde saçı onarıp daha güçlü olmasını sağlayan ürün, dökülmelere karşı da oldukça etkili. Son olarak ferahlatıcı etkisiyle saç derisini ve köklerini rahatlatan ürünün bu sayede kepek gibi oluşumlarını yok ettiğini de söyleyelim.

2. Herbal Science Boom Butter Saç Bakım Yağı

saç gürleştirici yağ içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Science
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

En etkili saç bakım yağları listemize Herbal Science Boom Butter ile devam ediyoruz. Tüm saç tiplerine uygun olarak geliştirilen bu saç bakım yağı, 7 yağ içeren zengin formülü sayesinde saçınızın kaybettiği nemi geri kazanmasına yardımcı oluyor. Bitkisel içeriği sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan ürün aynı zamanda kırılan saç uçlarını onarıyor. Bu sayede saçlarınız daha dolgun ve hacimli gözükür. Son olarak bu bakım yağının kepeği ve deri döküntülerini büyük oranda azalttığını ekleyelim.

3. Dax Supergro Saç Bakım Yağı

saç gürleştirici yağ içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerdiği botanik yağlar sayesinde saçı ve derisini besleyen Dax Supergro ürününü ilk kullanımdan itibaren etki göstermesiyle biliyoruz. Kısa zaman içerisinde saçınıza gözle görülür bir şekilde canlılık, parlaklık ve yumuşaklık katan ürünü yavaş uzayan saçlara sahip okurlarımıza öneriyoruz. Saçın çevresel etkenlerden dolayı kaybettiği nemi geri kazanmasına yardımcı olan ürün aynı zamanda saç uçlarını onarıyor. Bu sayede saçlarınız eskiden olduğu gibi daha hacimli ve dolgun gözükecek.

4. BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı

saç gürleştirici yağ içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Botanica Comfort
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Keratinin saçı oluşturan en büyük proteinlerden birisi olduğu hepimiz tarafından bilinen gerçek. İçeriğindeki saf keratin sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan bakım yağı, bu sayede kırılmış ve hasar görmüş saçları kısa süre içerisinde onarıyor. Saçlarınızın daha sağlıklı bir görünüme kavuşması için etkin bakım uygulayan ürün, düzenli kullanımlarda daha canlı, yumuşak ve parlak saçlara sahip olmanızı sağlayacak.

5. Pantene Keratin Özlü Saç Bakım Yağı

saç gürleştirici yağ içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Pantene
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki yoğun bitkisel yağın yanı sıra keratin proteini sayesinde saçınızı kökten uca kadar besleyen ürün, ilk kullanımdan itibaren daha yumuşak bir saça sahip olmanızı destekliyor. E vitaminle zenginleştirilmiş formülüyle saça etkin bakım uygulayarak kırılmaların önüne geçen ürünü yıpranmış saçlara sahip okurlarımıza tavsiye ediyoruz. Son olarak hafif yapısı sayesinde saçı ağırlaştırmayan bu bakım yağının çok tercih edildiğini belirtelim.

Yeni saçın çıkması için hangi yağlar kullanılmalı?

Saç çıkaran yağların başında; argan yağı, jojoba yağı, menekşe yağı, haşhaş yağı, fındık yağı, hindistan cevizi yağı, fındık yağı, biberiye yağı, hint yağı, zeytinyağı, defne yağı, keten tohumu yağı, kayısı çekirdeği yağı saç çıkaran en etkili yağlar olarak bilinmektedir.

Saç çoğalması için ne yapmalı?

Saçların çoğlalması için asaç diplerinize zeyting yağı masajı yapabilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz yağları da kullanarak saçlarınızı çoğaltabilir, seyreklik sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için düzenli kullanım da gerekmektedir.

Saçı ne gürleştirir?

Saçı gürleştirmek için; argan yağı, badem yağı, menekşe yağı, fındık yağı, defne yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, zeytinyağı kullanılabilir. Bu yağlar en etkili saç gürleştiren yağlar olarak biliniyor.

Saçı ne çıkarır?

Saç köklerini besleyen, saç dökülmesini azaltan ve yeni saçların çıkmasına yardımcı olan çam terebentin, hindistan cevizi, hint ve argan yağı saça bakım yapar. Aynı zamanda da saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar.

Seyrekleşen saçlar için ne yapmalı?

Seyrekleşmiş saçlar için bazı yağ kombinasyonlarını deneyebilirsiniz. Yağları birleştirerek daha etkili sonuç elde etmeniz mümkündür. Örneğin argan yağı ile menekşe yağını karıştırarak saçınıza masaj yapabilir, seyrekleşmenin önüne geçebilirsiniz.

Saça en çok hangi yağ iyi gelir?

Saça en çok iyi gelen yağlar arasında; lavanta yağı, zeytinyağı, argan yağı, jojoba yağı, susam yağı, üzüm çekirdeği yağı, hindistan cevizi yağı, menekşe yağı saça iyi gelen yağlar olarak öne çıkıyor.

Saçı güçlendirmek için hangi yağ kullanılır?

Saçı güçlendirme etkisiyle bilinen en iyi yağlar sırasıyla; zeytinyağı, arganyağı, menekşe yağı, jojoba yağı, menekşe yağı, defne yağı, fındık yağı ve hindistan cevizi yağıdır. Bu yağları kullanarak saç tellerinizi güçlendirebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum