Saçları Parlatan Kayısı Çekirdeği Yağının Saça 10 Faydası

Kayısı çekirdeği yağı özellikle saça olan etkileriyle çok konuşuluyor. İçeriğimizde kayısı çekirdeği yağının saça olan tüm faydalarını bir araya getirdik.
Saçları Parlatan Kayısı Çekirdeği Yağının Saça 10 Faydası

Kayısı Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

Yapılan araştırmalara göre kayısı çekirdeğinin saç üzerinde oldukça fazla etkisi görülmüştür. Saçları güçlendirici etkisi, kepeğe karşı etkili çözümü, dökülmelere ve yıpranmalara karşı onarıcı yönü gibi birçok özelliğinin olduğu kanıtlanmıştır. Bazı saç bakım ürünlerinde de kayısı çekirdeği yağı bulunmaktadır. Aslında saç bakım ürünleri, şampuanlar, serumlar ve hazır maskeler saçlar üzerinde olumlu etki bıraksa da içeriğindeki bazı kimyasal maddeler, saçların yıpranmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden saç bakım uzmanları, bitki yağlarının kendi başlarına kullanılmasını önermektedir.

Kayısı çekirdeğinin saçlara faydaları nelerdir?” sorusu üzerine yaptığımız inceleme ve araştırmanın sonuçlarını bu makalemizde sizlerle paylaşarak daha sağlıklı saçlara sahip olmanız konusunda sizlere destek olmaya çalışacağız. İşte saçı kökten uca kadar besleyen kayısı çekirdeği yağının tüm faydaları.

1. Yumuşaklık ve Parlaklık Kazandırır

kayısı yağı saça faydaları

Kayısı çekirdeği yağının faydalarından belki de en önemlisi saça kazandırdığı yumuşaklık hissi ve parlaklıktır. Vitamin eksikliğini gidermesiyle saça canlılık kazandıran kayısı çekirdeği aynı zamanda dolgun saçlara sahip olmanıza da etki eder. Kayısı çekirdeği yağı saça parlaklık kazandırmada oldukça etkili.

İlginizi Çekebilir
Saçlarınızı Daha Parlak ve Canlı Yapacak Yöntemler

2. Saç Tellerini Besler

kayısı yağı saça faydaları

Kayısı çekirdeği yağının ne kadar mucizevi bir besin kaynağı olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Vücudun her köşesine faydası olan bu besin aynı zamanda saç bakımında da sürekli olarak uzmanlar tarafından önerilir. En temel faydalarından bir tanesi de saç tellerini beslemesidir. Eğer saç telleri yeterli şekilde beslenmezse saçlar dökülür, kırılır ve sertleşir. Bu durum saçınızda hoş olmayan görüntülere sebebiyet verebilir. Eğer güzel, canlı ve dolgun saçlar istiyorsanız kayısı çekirdeği yağı maskesini saçınıza uygulayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Tellerini Gürleştiren Yöntemler

3. Saç Derisini Besler

kayısı yağı saça faydaları

Kayısı çekirdeği yağının faydaları arasında saçın kökü olarak belirtilen saç derisini besleme de yer alıyor. Yağ, bu özelliği sayesinde saç dökülmelerine karşı etkili bir bitkisel ürün olarak karşımıza çıkıyor. İnsanların genel çoğunluğunda saç derisinde kaşınma, yaraların oluşması gibi olaylar oldukça fazladır. Kayısı çekirdeği yağını saçımıza sürdüğümüz zaman bir süre sonra saç derisinin iyileştiğini, saç köklerinin daha canlı olduğunu ve saçların sağlıklı şekilde büyüdüğünü fark edeceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisindeki Problemler için Tedavi Yöntemleri

4. Saç Kırıklarını Engeller

kayısı yağı saça faydaları

Özellikle kadınların en çok dert yandığı konulardan bir tanesi olan saç kırıkları, kayısı çekirdeği yağı içerisinde bulunan A ve C Vitaminleri sayesinde etkisini azaltır. Bu sayede saç kırıklarının sayısı azalır ve daha uzun, dolgun ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Kayısı çekirdeği yağı saç kırıkların engellemede büyük role sahip. Fakat tek başına kayısı çekirdeği yağıyla tüm kırıklarda maalesef kurtulamazsınız. Dilerseniz "Saç Kırıklarına Kesin Çözümler" adlı içeriğimize göz atarak bu sorunla daha iyi bir şekilde başa çıkabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıkları Nasıl Temizlenir?

5. Saçların Kökten Uca Kadar Beslenmesini Sağlar

kayısı yağı saça faydaları

Kayısı çekirdeği yağının faydalarından birisi de saçların gerekli şekilde beslenmesini sağlamasıdır. İçerisinde bulundurduğu besinler sayesinde saçı kökten beslemeye başlarken, en uç kısma kadar bu besini ulaştırır. Tabi burada sizlerin de kayısı çekirdeği yağını saçınıza doğru bir şekilde uygulamanız gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir
Saç Köklerine İyi Gelen Ürün Tavsiyeleri

6. Kepeğe Karşı Etkilidir

Kayısı çekirdeği yağı faydaları

Kepek, kişiyi sinir eden büyük saç problemlerinden birisidir. Kepek sorunuyla uğraşan kişiler kayısı çekirdeği yağını tercih ederek bu sorundan kurtulabilir. Saç derisine derinlemesine işleyen ve bakım yapan kayısı çekirdeği yağı aynı zamanda da saç tellerinizi güçlendirir ve deriyi ferahlatır.

İlginizi Çekebilir
Kepek Problemini Çözen Doğal Yöntemler

7. Dökülmeleri Engeller

Kayısı çekirdeği yağı faydaları

Yüksek besin değeriyle dikkat çeken kayısı çekirdeği yağı saçlarınıza muazzam bir parlaklık sağlar. Saçlardaki dökülmelere karşı etkin bir koruma sunan kayısı çekirdeği yağı, oluşan saç dökülmelerini engeller, saçların daha gür ve canlı bir şekilde çıkmasını sağlar. Saçlarınız eskisinden daha hacimli görünür.

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesine İyi Gelen Bitkisel Çözümler

8. Saç Beyazlamalarının Önüne Geçer

Kayısı çekirdeği yağı faydaları

Belirli etkenlerden dolayı saçlarda ortaya çıkan beyazları kısa bir süre içerisinde yok edebilen kayısı çekirdeği yağı, mucizevi bir yağdır. Saçlarınız bu yağ sayesinde hem beyazlardan arınır hem de daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşur. Saçlarda çıkan beyazların en büyük düşmanı kayısı çekirdeği yağıdır.

İlginizi Çekebilir
Saç Beyazlamasını Önleyen Bitkisel Kürler

9. Yıpranmış Saçları Onarır

Kayısı çekirdeği yağı faydaları

Kullanılan tüm saç ürünleri saçları yavaş yavaş yıpratır. Saçların yıpranmasını önlemek ve doğal güzelliğine kavuşmasını sağlamak için kayısı çekirdeği yağı tercih edilebilir. Bu yağ ile yapılan maskeler ve kürler ile birlikte saçlarınız eski parlaklığına ve hacime kavuşacaktır. Yıpranmış, hacimsiz gözüken saçları kayısı çekirdeği yağı anında onarır.

İlginizi Çekebilir
Yıpranmış Saçlara Bakım Nasıl Yapılır?

10. Saçları Daha Hızlı Uzatır

Kayısı çekirdeği yağı faydaları

Saçlarının yavaş uzamaya başladığından şikayetçi olan kullanıcılar için kayısı çekirdeği yağı muazzam bir çözüm yoludur. Kayısı çekirdeği yağı ile birlikte saçlarınız eskisinden daha hacimli ve parlak gözükür, kısa süre içerisinde hızlı uzama gözle görülebilir. Saçlar eski büyüme hızına ve güzelliğine kavuşur.

İlginizi Çekebilir
Evde Saç Uzatma Yöntemleri
Benzer İçerik Tavsiyeleri
Mor ŞampuanSaç Kremi

En İyi Kayısı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumBesleyici, Güçlendirici10/10
2Arifoğlu Kayısı Çekirdeği YağıYağBesleyici, Dökülme Karşıtı10/9.8
3Avon NaturalsŞampuanpH Dengeleyici, Güçlendirici10/9.9
4Nazenim Kayısı Çekirdeği YağıYağBakım Yapıcı, Onarıcı10/9.8
5Gliss Schwarzkopf Sun ProtectŞampuanKoruyucu, Besleyici10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Kayısı
İçeren Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Kayısı çekirdeği yağının faydalarını ve hakkındaki tüm bilgileri yukarıda belirttik. Bu kısımda ise kayısı çekirdeği yağını içeren ürünlerden bahsedeceğiz. O zaman vakit kaybetmeden kayısı çekirdeği yağı içeren en iyi 5 ürünü sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

kayısı yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Hair Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

DIAMOND HAIR markasının bu saç serumu 11 farklı bitki özünün yanı sıra yoğun miktarda kayısı çekirdeği yağını da içeriyor. Serum, kayısı çekirdeği yağının besleyici etkisi sayesinde kimyasal işlemler ya da çevresel etkiler yüzünden yıpranan saçların eski haline dönmesine yardımcı oluyor. İçeriğinde bulunan yoğun keratin proteini sayesinde saçlarınızın beslenerek onarılmasını sağlayan ürün aynı zamanda saçın nem dengesini sağlıyor. Bu sayede saçlarınız eskiden olduğu gibi parlak, yumuşak ve canlı olur. Son olarak bu ürünün formülündeki Ozon mineraliyle saçınızın uzama hızına etki ettiğini ve yeni kök oluşumuna destek verdiğini belirtelim.

2. Arifoğlu Kayısı Çekirdeği Yağı

kayısı yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Kayısı Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının saç bakım yağı konusunda ne kadar kaliteli ürünler çıkardığını hepimiz iyi biliyoruz. Tamamen organik bileşenlerden üretilmiş olan bu ürün, cilde yararlarının yanı sıra saçlara da birçok fayda sunmaktadır. Kırılmalara, yıpranmalara ve cansızlığa çözüm olan bu bakım yağı aynı zamanda saçın besin ihtiyacını karşılayarak zayıflıktan kaynaklanan dökülmeleri önlüyor. Ayrıca ürünün etkisinin maske şeklinde kullanıldığında daha da arttığını belirtelim.

3. Avon Naturals Kayısı ve Shea Yağı İçeren Şampuan

kayısı yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Avon
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Kayısı yağı içeren en iyi saç bakım ürünleri listemize Avon markasının bu şampuanıyla devam ediyoruz. İçeriğindeki yoğun miktardaki kayısı çekirdeği yağı sayesinde zayıf saçları güçlendirerek kırılmaları ve koparak dökülmeleri engelleyen şampuan aynı zamanda saçın pH oranını dengeliyor. Bu sayede saçlarınız gereğinden fazla yağlanmaz. Ayrıca içeriğindeki Shea yağı sayesinde hasar görmüş saçların onarımını sağlayan ürünün kısa süre içerisinde daha parlak ve canlı saçlara sahip olmanızı sağlayacağını ekleyelim.

4. Nazenim Kayısı Çekirdeği Yağı

kayısı yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Nazenim
Kayısı Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamen doğal içeriğe sahip olan bu kayısı çekirdeği yağı, ilk kullanımdan itibaren saçlarınızın daha yumuşak ve parlak olmasını destekliyor. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde saçın bakımını yapan ürün, bu sayede kepek gibi sorunların oluşmasını engelliyor. Ayrıca kırılan ve yıpranan saçların onarımını sağlayan bitkisel yağın bu sayede düzenli kullanımlarda daha hacimli saçlara sahip olmanızı destekleyeceğini belirtelim.

5. Gliss Schwarzkopf Sun Protect

kayısı yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Gliss
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Gliss Schwarzkopf Sun Protect ürünüyle bitiriyoruz. Kayısı çekirdeği yağının koruyucu etkisinden faydalanarak saçlarınızı güneşten gelen zararlı UV ışınlarından koruyan şampuan, bu sayede saç köklerindeki kırılmaları ve matlaşmayı önlüyor. Bitkisel bileşenlerle zenginleştirilmiş formülüyle saçı besleyerek güçlenmesini sağlayan ürün aynı zamanda saçlarınızın bakımını da yapıyor. Bu sayede düzenli kullanımlarda daha parlak, canlı ve hacimli saçlara kavuşursunuz.

Kayısı çekirdeği yağı içeren en iyi ürünler hangisi?

Saçı kökten uca kadar beslemesinden tutun kırıkların onarımını yağmasına kadar saçlara birçok faydası olan kayısı çekirdeği yağı, rutin bakımlarınızda mutlaka kullanmanız gereken bir doğal yağdır. Kayısı çekirdeği yağı içeren en iyi ürünler ise DIAMOND HAIR Saç Serumu, Arifoğlu Kayısı Çekirdeği Yağı, Avon Naturals, Nazenim Kayısı Çekirdeği Yağı, Gliss Schwarzkopf Sun Protect'tir. Bu ürünleri kullanarak kayısı yağının faydalarından yararlanabilirsiniz.

Kayısı çekirdeği yağı saç için nasıl kullanılır?

Kayısı çekirdeği yağı direkt olarak saça veya cilde sürülebilen bir doğal yağ çeşididir. Bu yüzden bu yağı dilerseniz direkt olarak da saçlarınıza sürebilirsiniz. Bu yağı çok hafif bir sıcaklığa getirip saç diplerinize masaj yaparak uygulamanızı öneriyoruz. Sıcaklık ve masaj kan dolaşımını arttırarak saç köklerinin beslenmesini sağlar.

Kayısı çekirdeği yağı saç uzatır mı?

Kayısı çekirdeği yağı formülündeki bileşenler sayesinde saç köklerinin beslenmesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede kayısı çekirdeği yağı saçın uzamasını destekleyerek süreci hızlandırır. Bu sayede saçlarınız daha dolgun ve hacimli bir yapıya kavuşur.

Kayısı çekirdeği yağı maskesi nasıl yapılır?

Diğer yağlardan farklı olarak birkaç maddenin birleştirilmesi ile elde edilen maske, saçların daha sağlıklı ve güçlü olmasına yardımcı olmaktadır. Maskeyi evde kendi başınıza hazırlayabilirsiniz. Bunun için aktardan veya saç bakım yağları satan yerlerden elde edeceğiniz bitki yağlarını uygun şekilde karıştırarak kayısı çekirdeği yağı maskesi yapabilirsiniz. Bu maskeyi de saçlarınıza uygulayarak saçlarınızın yeniden doğal haline kavuşmasına yardımcı olabilirsiniz. Şimdi sizlere sunacağımız tarifi düzenli kullanmanız durumunda, saçlarınızdaki değişimi rahatlıkla fark edeceksiniz.

Gerekli malzemeler:

10 ml E vitamin
10 ml B5 vitamini
10 ml keratin
30 ml kayısı çekirdeği yağı
İki yemek kaşığı saç kremi

Hazırlanışı:

Elinizde olan malzemeleri uygun bir kabın içerisinde iyice karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Tüm bu karışımları elde ederken saç kreminin kullanılmasının nedeni, saçlara daha iyi nüfuz etmesini sağlamaktır. Karışımın bir maske haline gelmesi için yaklaşık 10-20 dakika kadar karıştırın.

Uygulanışı:

Hazırladığınız kayısı çekirdeği yağı maskesini saç köklerinden saç uçlarına kadar sürün. Saç derinize masaj yaparak saç derisinin de emmesini sağlayın. Daha sonra saçlarınızı bone yardımı ile kapatarak yaklaşık 1-2 saat kadar bekletin. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra saç bakım kremi ile saçlarınızı yıkayın. Daha sonra hafif şampuan ile saçlarınızı yıkayıp durulayın.

Kayısı çekirdeği yağı saç için nasıl kullanılır?

İlk olarak kayısı çekirdeği yağını elinize alın daha sonra ise saçlarınıza yedirin. Saç derisine masaj yaptıktan sonra 1 saat kadar kafanızda bekletin. Şampuan ile durulama işlemini gerçekleştirin. Haftada bir defa uygulayabileceğiniz kayısı çekirdeği yağı maskesi ile saçlarınızın doğal güzelliğine kavuştuğunu göreceksiniz. Yeniden doğal saçlara sahip olmak, parlak ve güçlü bir yapıya ulaşmasını sağlamak için öncelikle saç analizi yaptırmanızı öneririz. Bitki yağlarına karşı alerjiniz varsa kullanmayın ve doktorunuza danışarak ne şekilde kullanabileceğiniz konusunda bilgi edinin. Saçlar hassas yapıya sahip olduğu için kolay zarar görebilirler.

Kayısı çekirdeği yağı tüylenme yapar mı?

Kayısı çekirdeği yağı kıl köklerini besler. Kaş, kirpik ve saç dökülmelerinde kayısı çekirdeği yağı kullanılarak dökülme önlenir. Yüz bölgesine veya saç bölgesine uygulandığı zaman tüylenme yapmaz. Saçların daha gür ve etkili çıkmasını sağlar.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.