Defne Yaprağının Saçlara Faydaları Nelerdir?

Mucizevi bitkilerden biri olan defne yaprağı cilde olduğu kadar saça da faydalıdır. Bu içeriğimizde defne yaprağının saça faydalarını bir araya getirdik.
Defne Yaprağının Saçlara Faydaları Nelerdir?

Defne Yaprağının Saça Olan Faydaları

Defne yaprağı, yüzyıllardan beri kullanılan bir bitkidir. Yaz ve kış mevsimlerinde yapraklarını dökmeyen bitki, hoş kokusu ile bilinmekle birlikte saçlara sunduğu faydaları ile de bilinen bir bitki türüdür. Kan dolaşımının hızlanmasından, saç derisinin sağlıklı hale gelmesine kadar birçok alanda etkili olan defne yaprağı, birçok kozmetik ve saç bakım ürünlerinde de kullanılmaktadır.

Maske veya kür şeklinde uygulama yöntemlerine de sahip olan defne yaprağı, saç bakım uzmanlarının saçlarında güzellik ve canlılık görmek isteyenlere önerdikleri bir bitkidir. Peki, saç bakımında çok büyük etkileri olduğu belirtilen defne yaprağının saça faydaları nelerdir?

1. Saç Kırılmalarını Önler

defne yaprağının saça faydaları

Defne yaprağının saça faydalarından ilki saçlardaki kırılmaları önlemesidir. Saç kırılmaları, daha çok bayanlarda görülen bir durumdur. Saç düzleştiriciler, fön makinesi gibi elektrikli cihazların sık kullanılması, saç uçlarında kırılmalara neden olmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için defne yağını, badem yağı, susam yağı ve zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra saçları tutam halinde bölerek saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Haftada 1-2 defa uygulayacağınız bu maske ile saçlarınızın eski haline yeniden dönmesini sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıklarına Kesin Çözümler

2. Saç Beyazlığını Ortadan Kaldırır

defne yaprağının saça faydaları

Saçlar belli bir yaştan sonra beyazlamaya başlar. Aslında genetik olarak her insanda görülen bu durumu engellemek için de bir yöntem vardır. Yüzyıllardan bu yana kullanılan defne yaprağı ile saçlarınızın beyazlamasının önüne geçebilirsiniz. Defne yaprağının içindeki besin değerleri sayesinde saçların beyazlaması engellenebilmektedir. İki çorba kaşığı çay, iki soğan kabuğu ve 3 adet defne yaprağını iki litre su ile karıştırarak süzdükten sonra sprey haline getirin. Bu spreyi her gün saçlarınıza uygulayın. Saçlarınızdaki beyazlamalar, yavaş yavaş siyahlaşmaya başlayacaktır.

İlginizi Çekebilir
Beyaz Saçları Siyah Yapacak Bitkisel Yöntemler

3. Saçların Uzamasına Yardımcı Olur

defne yaprağının saça faydaları

Defne yaprağının saça olan faydalarından bir diğeri saçların uzamasına yardımcı olmasıdır. Saçların uzamasını herkes ister ama sağlıklı kalabilmesi için zaman zaman kısaltmak gerekiyor. Yeniden sağlıkla uzamasını istediğiniz saçlarınız için 1 litre suya 1 adet defne yaprağı ekleyin. Ilık şekilde saçlarınıza uygulayın ve yarım saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın. Haftada 1 kere uygulayabileceğiniz bu yöntem sayesinde saçlarınızda uzamanın daha hızlı gerçekleştiğini göreceksiniz.

İlginizi Çekebilir
En Etkili 8 Saç Uzatma Yöntemi

4. Mat Görünümlü Saçları Canlandırır

defne yaprağının saça faydaları

Saçların matlaşması çoğu kişi tarafından benimsenmez. Çünkü mat saçlar aynı zamanda cansız olur. Bunun için kullanılan saç bakım ürünleri ile bir şekilde çözüme ulaşmak istenir. Ama bu işlemi daha doğal yöntemlerle elde etmek isterseniz defne yaprağı kullanabilirsiniz. 750 gr suyun içine birer tutam pazı ve defne yaprağı atın. Sonra bu karışımı kaynatın. Daha sonra içerisine bir çorba kaşığı elma sirkesi ilave edin. Suyun ılımasını bekleyin ve daha sonra hazırladığınız bu karışım ile her gün saçlarınızı yıkayın. Kısa sürede saçlarınızın yeniden canlandığını ve eski hacmine geri döndüğünü göreceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Canlandırıcı Şampuan Önerileri

5. Kepek Problemini Ortadan Kaldırır

defne yaprağının saça faydaları

Defne yaprağının faydaları arasında kepekleri engellemek de yer alıyor. Piyasada kepeğe karşı satılan çok sayıda şampuan ve saç bakım kremleri bulunmaktadır. Aslında bunların faydalarını yok saymak doğru değil. Ama doğallıktan yana kalmak istiyorsanız bitki özlerini kullanmanız daha iyi olacaktır. Defne yaprağı kepeği yok etmede bir hayli işe yaramaktadır. Uygun şekilde hazırlayacağınız maske ile kepek sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Kepek Probleminizi Çözen Yöntemler

6. Saçları Yumuşatır

Defne Yaprağının Saçlara Faydaları

Saçları derinlemesine yumuşatarak kolay şekil verilmesini sağlayan defne yağı, kabarmış, hacimsiz ve şekil almayan saçlarla uğraşan kişileri büyük bir dertten kurtarıyor. Saç derisine işleyerek besleme etkisi yaratan defne yağı, saç tellerini yumuşatıyor. Yağ, artık saçlarınızı saç maşası veya fön makinesi gibi saça ciddi oranda zarar veren aletleri kullanmadan da şekil verebileceğiniz bir hale getiriyor.

7. Saçlara Parlaklık Verir

Defne Yaprağının Saçlara Faydaları

Matlatmış, solgun görünen ve hacimsiz saçlar defne yağı ile parlaklığa, hacime ve dolgunluğa kavuşur. İçerisindeki vitaminler ve mineraller sayesinde saçları muazzam bir şekilde parlatan mucizevi defne yağı aynı zamanda saç köklerini de besler. Sağlıklı ve güçlü bir şekilde saçlarınızın çıkmasını sağlar.

İlginizi Çekebilir
Saçlarınızı Daha Parlak Yapacak Yöntemler

8. Saç Derisini Derinlemesine Besler

Defne Yaprağının Saçlara Faydaları

Saç derisini besleyen defne yağı antioksidan özelliği sayesinde saç derisindeki birçok hastalığı önler ve direnç sağlar. Bakterilen nedeniyle yağlanan ve kepeklenen saçlar eski görünümüne kavuşur. Daha parlak ve hacimli gözükür. Saçların güçlenmesini sağlayan defne yağı, hoş bir kokuya sahip olması nedeniyle birçok kişi tarafından sevilerek tercih edilen bitki özlerinden birisidir.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisine İyi Gelen Bitkisel Yağlar

9. Saç Tellerini Güçlendirir

Defne Yaprağının Saçlara Faydaları

Yıpranmış, incelmiş ve güçsüzleşmiş olan saç telleri saçın kötü ve bakımsız gözükmesine neden olur. Ayrıca saç telleri inceldiğinde seyrekleşme başlar. Kişinin kafasında saçlar azalır. Defne yağını masaj şeklinde uzun süre boyunca kullanırsanız saç telleriniz eski haline kavuşur,  saçlarınız daha hacimli bir görüntüye sahip olur.

İlginizi Çekebilir
İnce Telli Saçlar Nasıl Hacim Kazanır?

10. Saçların Yağlanmasını Geciktirir

Defne Yaprağının Saçlara Faydaları

Saç yağlanması çoğu kişinin uğraştığı bir konudur. Kişi ne kadar bakım yaparsa yapsın, saçlarını yıkarsa yıkasın saç kısa bir süre içerisinde tekrar yağlanır. Bunun önüne geçmek için defne yağı maskelerini kullanabilirsiniz. Defne yağı maskeleri saçın yağlanma seviyesini azaltır, saç uzun süreler boyunca dolgun ve yağsız gözükür. 

İlginizi Çekebilir
Yağlı Saçlar için En Etkili Şampuan Önerileri
Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç SerumuŞampuan

En İyi Defne Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünFormEtkisiEditör Puanı
1DIAMOND HAIRSerumOnarıcı, Besleyici10/10
2Quality Life QlŞampuanBesleyici, Bakım Yapıcı10/9.9
3Arifoğlu Defne Yaprağı YağıBakım YağıNemlendirici, Besleyici10/9.7
4Botalife Defne Yaprağı YağıBakım YağıBesleyici, Canlandırıcı10/9.8
5Nuka Defne Yaprağı YağıBakım YağıOnarıcı, Bakım Yapıcı10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Defne Yaprağı
Yağı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Defne yaprağının saça olan faydalarını yukarıda belirttik. Bu kısımda ise içerisinde defne yaprağı yağı bulunan saç bakım ürünlerini bir araya getirdik. O zaman vakit kaybetmeden defne yaprağı yağı içeren en iyi 5 saç bakım ürününü sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

defne yaprağı yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Defne yaprağı yağı içeren en iyi saç bakım ürünleri listemizin ilk sırasında Diamond Hair Saç Serumu ürünü yer alıyor. İçerisinde 12 farklı bitki özü bulunan serum, ilk kullanımdan itibaren saç derisine nüfuz ederek kepek ve ölü deri gibi oluşumları önlüyor. Aynı zamanda saçın ihtiyaç duyduğu besin ihtiyacını da karşılayan ürün, bu sayede saçta oluşabilecek kırılma ve yıpranmaların önüne geçiyor. Son olarak formülündeki keratin ve Ozon mineralleri sayesinde saçın uzama hızını arttıran serumun düzenli kullanımlarda yeni kök oluşumuna destek verdiğini belirtelim.

2. Quality Life Ql Kepek ve Egzama Karşıtı Şampuan

defne yaprağı yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Quality
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Ölü deri ve kepekler saç derisinin kendisini yenileyememesi yüzünden oluşmaya başlar. Bu yüzden saç derisinin düzenli olarak kendisini yenilemesini sağlamalıyız. Quality Life Ql tam da bu sorunu çözmek için ortaya çıktı. İçeriğindeki defne yaprağı yağı ve climbazole maddesi sayesinde saç derisine etki ederek ölü deri gibi oluşumları yok eden şampuan, keratin içeren formülüyle saç köklerini besleyip onarıyor. Bu sayede bir süre sonra daha dolgun, yumuşak ve canlı gözüken saçlara sahip olursunuz.

3. Arifoğlu Defne Yaprağı Yağı

defne yaprağı yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Defne Yaprağı Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının üretmiş olduğu her bir yağın ne kadar kaliteli olduğunu belirtmemize gerek yok. Su buharı distilasyonu ile elde edilen bu yağ, tamamen organik bileşenlerden üretilmiştir. İçerisinde hiçbir kimyasal madde bulunmayan Arifoğlu defne yaprağı yağını doğrudan kullanmak yerine maske şekline uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

4. Botalife Defne Yaprağı Yağı

defne yaprağı yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Botalife
Defne Yaprağı Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi defne yaprağı yağı ürünlerinden bahsederken Botalife markasının bu ürününü atlamamıza imkan yoktu. Üretiminde tamamen doğal bileşenlerden faydalanılan bu ürünün herhangi bir katkı maddesini içermediğini belirtelim. Bu defne yaprağı yağını doğrudan saçınıza sürmenizi önermiyoruz. Farklı bir maddeyle karıştırıp maske yapılarak ya da seyreltilerek kullanılması daha uygundur.

5. Nuka Defne Yaprağı Yağı

defne yaprağı yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Nuka
Defne Yaprağı Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Nuka Defne Yaprağı Yağı ürünüyle bitiriyoruz. Besleyici içeriğiyle saçın ihtiyaç duyduğu mineralleri karşılayan bu ürünü maske şeklinde ya da incelterek kullanabilirsiniz. Ayrıca tamamen organik bileşenlerden üretilmiş olan bu defne yaprağı yağının saçı ağırlaştırmadığını belirtelim.

Defne yaprağı yağı ne işe yarar?

Defne yaprağı yağının faydalarından en bilinenleri antiseptik, antibiyotik, antispazmodik, antievraljik, iştah açıcı, sefatif, sıkılaştırıcı, vücudu temizleyici, mide rahatlatıcı özellikleridir. Bu özelliklere sahip olan defne yaprağı yağını kullanarak saçlarınızın ve vücudunuzun daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Defne yaprağı yağı nasıl kullanılır?

Defne yaprağı yağı eğer sabit bir şekilde elinizde ise direkt uygulamamanız gerekiyor. Bu yağı taşıyıcı bir yağ içerisine damlatıp kullanmanız gerekiyor. Defne yaprağı yağını bir diğer kullanma şeklinde ise yaklaşık 1 l suya eklemeniz gerekiyor. Daha sonra karışım ılıkken saçlarınıza uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra durulama yapabilirsiniz. Haftada 1-2 defa bu işlemi uygulayarak saçlarınızın daha hızlı uzamasına destek olabilirsiniz.

Defne yağının saça faydaları ve zararları nelerdir?

Defne yaprağı yağının saça faydaları arasında kırılmaları önlemesi, beyazlığı ortadan kaldırması, uzama hızını arttırması, saçı canlandırması ve kepekleri yok etmesi yer alıyor. En iyi defne yaprağı yağı içeren en iyi ürünler arasında yer alan DIAMOND HAIR Saç Serumu, Quality Life Ql, Arifoğlu Defne Yaprağı Yağı, Botalife Defne Yaprağı Yağı ve Nuka Defne Yaprağı Yağı ürünlerini kullanarak bu faydaları siz de deneyimleyebilirsiniz.

Defne yağı saça nasıl uygulanır?

Hastalıktan hastalığa göre değişmekle beraber defne yaprağı yağını tedavi edilmesi gereken bölgeye sürerek kullanabilirsiniz. Defne yaprağı yağını saça hafif bir masaj yaparak kullanabilirsiniz.

Defne yağı saça iyi gelir mi?

Defne yağı saç köklerini güçlendirir, saçınızın uzamasını destekler, saç köklerini besler, dökülmelerini önler, kepek oluşumunu engeller ve saç tellerini kalınlaştırır. Saça en etkili yağlardan birisidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum