Beyaz Saçları Siyah Yapacak En Etkili 10 Bitkisel Yöntem

Yaş artışı, stres veya diğer etkenler yüzünden saçlarınız beyazladıysa doğru yerdesiniz. Bu içeriğimizde beyazlamayı durduran bitkisel yöntemleri derledik.
Beyaz Saçları Siyah Yapacak En Etkili 10 Bitkisel Yöntem

Saç Beyazlamasına İyi Gelen Bitkisel Yöntemler

Saç neden beyazlar? Saç beyazlamasına ne iyi gelir sorusuna cevap arayan okurlarımız için günümüzde uygulanan en iyi yöntemleri bir araya getirdik. Saç beyazlaması nasıl engellenir sorusunun cevabını verdiğimiz içeriğimizde bu sorunu çözecek bitkisel yöntemleri ve ürün tavsiyelerini bulabilirsiniz. Öyleyse saç beyazlaması nasıl geçer sorusunun cevabı olan doğal yöntemleri listelediğimiz içeriğimize geçelim.

İşte beyaz saçları siyahlaştıran 10 doğal yöntem;

1. Hindistan Cevizi Yağı

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Saç beyazlamasına ne iyi gelir sorusunun cevabı olarak uzmanlar tarafından en çok Hindistan cevizi yağı önerilmektedir. Saç sağlığına önemli katkılarda bulunan Hindistan cevizi yağı, pek çok saç bakım ürününün içeriğinde yer almaktadır. Bir miktar limon suyu ile karıştırılan Hindistan cevizi yağı, saç beyazlamasına karşı oldukça etkilidir. Bu karışım ile saçlarınızın erken yaşta beyazlamasını önleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu kür sayesinde saçlarınızın daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

2. Badem Yağı ve Alma Suyu

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Saç beyazlaması nasıl önlenir sorusunu sorunca aldığımız ilk cevaplardan biri olan badem yağı ve alma suyu, saç sağlığına önemli katkılar sunmaktadır. Bu ikili saç sağlığı için doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Badem yağı ve alma suyu ikilisi test edilmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.

Badem yağı ve alma suyu ile hazırladığınız kürü 15 dakika boyunca saç derinize masaj yaparak uyguladıktan sonra yıkayınız. Karışımı hazırlarken eşit ölçü kullanmanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir
Badem Yağının Saça Faydaları

3. Soğan Suyu

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Saç beyazlamasına karşı uzun yıllardan beri kullanılan yöntemlerden biri olan soğan suyu, özellikle saç boyaları çıkmadan önce yaygın olarak kullanılmaktaydı. Soğan suyunun yanı sıra sarımsak ve zeytinyağı içeren bir kür de hazırlayabilirsiniz. Bu kür için 1 adet orta boy soğan ile 6-7 diş sarımsağı birbirine iyice karışacak şekilde ezin. Daha sonra 1 adet yumurta sarısı ve çeyrek çay bardağı sıvı yağ ekledikten sonra iyice karıştırınız. Akışkan bir kıvam alan karışımı saçlarınıza iyice yedirerek sürünüz. Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra yıkayınız. Bu işlemi haftada 1 kez uygulamanızı öneririz.

4. Patates

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Saç beyazlamasına ne iyi gelir sorusuna vereceğimiz en etkili cevaplardan bir tanesi de patatestir. Ortalama 5-6 adet patatesin kabuklarını soyduktan sonra tencere içerisine atarak bir süre kaynatın. Kaynama işlemi bitince ocağın altını kısın ve 10 dakika boyunca en kısık ateşte pişirmeye devam edin. En sonunda patatesin kabuklarını soyup atın ve elde edilen suyu hava almayan bir kap içerisine koyun. Hazırladığınız bu doğal ürünü saçlarınız nemli iken saç diplerine uygulayın.

5. Çay, Soğan ve Defne Yaprağı Karışımı

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Saçta beyazlama problemi yaşayanlar için etkili yöntemlerden bir tanesi de bu üçlü karışımdır. Bu karışımı hazırlarken iki litre su hazırlayın ve içerisine iki çorba kaşığı çay, soğan ve 3 adet defne yaprağı katın. Bu karışımı iyice kaynattıktan sonra iyice süzülmesini sağlayın. Son olarak karışım oda sıcaklığına geldikten sonra hafif nemli olan saçlarınızın diplerine uygulayın.

İlginizi Çekebilir
Defne Yaprağının Saçlara Faydaları

6. Çörek Otu Yağı

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Beyazlamış saçları engellemek için çörek otu yağı kullanımı en etkili bitkisel yöntemler arasında gösteriliyor. Bu yöntemi uygulamadan önce doğal ve bitkisel bir sabunla saçlarınızı yıkayın. Saçınızı duruladıktan sonra çörek otu yağı ile masaj yapıp bir havlu ile sarın. 15-20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı tekrar doğal sabunla yıkayıp durulayın.

İlginizi Çekebilir
Çörek Otu Yağının Saçlara Faydaları

7. Köri Bitkisi

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Saçların beyazlamasını engellemek için sizlere önerebileceğimiz yöntemlerin başında Köri bitkisini özellikle öneririz. Körinin doğal yapraklarını bulup güzelce ezin ve sonrasında saçlarınızın diplerine uygulayın.

8. Biberiye ve Adaçayı

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Bitkisel yöntemlerle saç beyazlaşmasını engellemek için tercih edebileceğiniz en etkili yollardan bir tanesi de biberiye ve adaçayı uygulamasıdır. 2 bardak suya yarım fincan biberiye, yarım fincanda adaçayı koyun. Sonrasında suyunu ayırın ve şampuanla yıkadığınız saçı bu su ile durulayın.

9. Siyah Çay ve Limon

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Beyaz saçlarınızı siyahlaştırmak için kullanılan siyah çay, siyahlaştırma konusunda oldukça etkilidir. Siyah çay, saçları güçlendirir, kırıkları onarır ve saçları besler. Saçları parlak bir görünüme kavuşturan siyah çayı kullanmak için limon suyuyla karıştırın ve yarım saat bekletin. Daha sonra saçlarınıza sürün, 10 dakika kadar masaj yapın ve 1 saat bekletin. Son olarak saçlarınızı şampuan ile durulayın. Düzenli olarak yapıldığı zaman saçlarınıza etkisini göreceksiniz.

10. Yeşil Çay ve Çam Terebentin Yağı

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Saça uygulandığında saçın rengini korur ve dökülmesini önler. Beyazlamış saçları kısa sürede siyahlaştırır. Saç derisinde oluşmuş olan hastalıklara iyi gelir ve kepek problemini ortadan kaldırır. Saç köklerini sağlamlaştıran yeşil çay, yeni saç oluşumuna da olanak sağlar. Bir fincan demlenmiş yeşil çay ile bir çay kaşığı çam terebentin yağı karıştırılmalıdır. Bu karışım fırça ile saça uygulanır. 30 dakika kadar saçta bekletilir daha sonra saç şampuan ile yıkanır. Haftada iki kere uygulanmalıdır.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saçlar Neden BeyazlarSaç Beyazlamasını Önleyen Kürler

Beyaz Saçları Siyah Yapan En İyi Ürün Listesi

SıraÜrünlerEtkisiFormneoldu Puanı
1Dexe Beyaz KapatıcıBeyazları KapatırŞampuan10/9.9
2DermaDerm Beyaz Saç KarşıtıBeyazları KapatırŞampuan10/9.8
3Diamond Hair DailySaçları BeslerŞampuan10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Beyazlık Giderici
Saç Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Saç Beyazlamasına Karşı En İyi 3 Ürün Tavsiyesi

Yukarıdaki kısımda beyazlayan saçların nedenlerinden ve siyahlaştırmak için yapabileceğiniz doğal yöntemlerden bahsettik. Bu kısımda ise saç beyazlamasına karşı kullanabileceğiniz en iyi saç bakım ürünlerini sıraladık.

İşte saç beyazlamasına iyi gelen saç ürünleri...

1. Dexe Beyaz Kapatıcı Siyah Şampuan

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Amazon
Fiyatını Gör
Dexe
Beyaz Saç Karşıtı
Aradığın
Fiyatı Gör

Geleneksel Çin tıbbının yüksek teknolojiyle işlenmiş hali olan bu şampuan, sadece 5 dakika içerisinde saçınızın eski rengine kavuşmasını sağlayacak. Saçlarınızdaki beyazları kapatırken bir yandan da bakım yapan şampuan, bu sayede daha dolgun ve hacimli saçlara kavuşmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca bu ürün oksidan ve proksit gibi kimyasal maddeleri içermiyor.

2. DermaDerm Beyaz Saç Karşıtı Bitkisel Şampuan

saç beyazlamasına ne iyi gelir

Amazon
Fiyatını Gör
Dexe
Beyaz Saç Karşıtı
Aradığın
Fiyatı Gör

Dermaderm markasının özel olarak geliştirdiği bu şampuan hem hızlı hem de etkin sonuç vermesiyle biliniyor. Bitkisel içeriğe sahip olmasıyla herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceği şampuan, saçın tüm besin ihtiyacını karşılayabilmesiyle öne çıkıyor. Böylelikle kırılan ya da yıpranan saçlarınız daha hızlı bir şekilde onarılıyor.

3. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

Kaşıntı Karşıtı Şampuanlar

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Beyaz Saç Karşıtı
Aradığın
Fiyatı Gör

Not; Onarıcı ve yapılandırıcı sık kullanıma uygun şampuandır. Siyahlatma özelliği bulunmaz. Saçlarınızı siyahlaşmak için kullandığınız ürünler saçlarınızı yıpratabileceğinden sık kullanıma uygun olan bu şampuanı da tavsiye listemize eklemeyi uygun gördük.

Diamond Hair Daily saç tipine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış ve yavaş uzayan saçlarda da oldukça etkili. İşlem görmüş, boyalı saçlarda onarıcı etkisiyle öne çıkıyor. Kullanıcılarının yorumlarını incelediğimizde başarılı bir ürün olduğuna dikkat çekilmesi öne çıkan yorumları arasında yer alıyor.

Saç beyazlamasına iyi gelen bitkisel yöntemler neler?

Saçlardaki beyazlık sorununa iyi gelen bitkisel tedaviler:

Hindistan cevizi yağı, badem yağı ve alma suyu, soğan suyu, patates, çay soğan ve defne yaprağı karışımı, çörek otu yağı, köri bitkisi, biberiye ve adaçayı karışımlarını saçınıza uygulayarak beyazlık sorununa elveda diyebilirsiniz.

Saç beyazlaması neden olur?

Yaşlanma belirtisi olarak kabul edilen saç beyazlaması, yaşlanmanın yanı sıra stres ve genetik faktörlere dayalı olarak da ortaya çıkabilir. Saç beyazlamasının bilimsel olarak açıklaması; saç kökünde bulunan ve saça rengini veren melanin hücrelerinin ölmesidir.

Saç beyazlaması genellikle 40’lı yaşlardan itibaren ortaya çıkar. Çoğunlukla yaşlanma sürecine bağlı olarak ortaya çıkan saç beyazlaması, genetik yatkınlık sonucunda da görülebilir. Genç yaşta görülen saç beyazlaması ise genetik yatkınlığın yanı sıra bir hastalıktan da kaynaklanabilir. Bu nedenle erken yaşta görülen saç beyazlamasına karşı mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Saç beyazlamasına karşı alınabilecek önlemler nelerdir?

Saç beyazlamasına karşı alınabilecek başlıca önlem stresten olabildiğince uzak durmaktır. Bunun için iyi dinlenmeli ve uykunuzu almaya özen göstermelisiniz. Aksi halde uykusuz olmak ve yorgun hissetmek tüm günü stresli geçirmenize neden olacaktır. Vücut sağlığını olumsuz yönde etkileyen alışkanlıklardan biri de sigaradır. Sigara alışkanlığı saçınızın erken yaşta beyazlamasına neden olabileceği gibi cildin erkenden kırışmasına da yol açar.

Saç beyazlamasına karşı alınabilecek tedbirlerden bir diğeri ise B vitamini bakımından zengin gıdalar tüketmektir. Özellikle B12 bakımından zengin gıdaların tüketilmesi önerilmektedir. B12 takviyesi alabileceğiniz gibi B12 bakımından zengin et, yumurta ve süt ürünlerini de tüketebilirsiniz. Ayrıca B vitaminlerinin haricince A, C, E vitaminleri ile çinko, bakır ve folik asit almayı da unutmayınız.

Erken yaşta saçınızın beyazlamasını istemiyorsanız çok sıcak suyla banyo yapmaktan kaçının. Sıcak su, saçınızın doğal yapısına zarar verebileceği gibi erken yaşta beyazlamasına da neden olabilir. Ayrıca yüksek sıcaklıkta hava üfleyen kurutma makinesi ve saç düzleştiricileri kullanmaktan da kaçınmanızı öneririz.

Saç beyazlaması hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

İnsan yaşamının doğal bir süreci olan yaşlanma, ciltte oluşan kırışıklıklar, dişlerdeki deformasyonlar ve saçın beyazlaması gibi belirtilerle kendini hissettirmeye başlar. Ancak yaşlanma belirtileri arasında yer alan saç beyazlaması, yaşlanmaya bağlı olmaksızın çeşitli hastalıklar ve stres sonucunda oluşabilir. Yaşanan büyük bir travma veya stres sonucunda saçkıran, aşırı saç dökülmesi ve saçta ani beyazlama gibi sorunlar görülebilir. Kısacası eski Türk filmlerindeki gibi ani saç beyazlamaları nadiren de olsa mümkün olabilir. Bu beyazlık saçın tamamında görülebileceği gibi yalnızca bir tutamında da görülebilir.

Saçın beyazlama sürecini hızlandıran unsurlardan bir diğeri ise saçların erken yaşta boyanmasıdır. Özellikle saç beyazlamasına karşı genetik yatkınlık gösteren kişilerin erken yaşta saçlarını boyamaları beyazlamayı tetikler. Bu nedenle genetik yatkınlık taşıyan kişilerin saç boyama işlemini 30’lu yaşlara kadar ertelemeleri önerilmektedir. Ayrıca kalitesiz saç boyası kullanımı saçın kendini erken bırakmasına ve buna bağlı olarak erkenden beyazlamasına neden olduğu ifade edilmektedir.

Erken yaşta saç beyazlaması nasıl önlenir?

Erken yaşta saç beyazlamasını önlemek için; saç boyalarından uzak durun, proteini yüksek besinler tüketin, spor yapın, saç beyazlamasını önleyen yağlar kullanın, E, A ve C vitaminlerini barındıran besinleri yiyin, sıkıntı, stresten uzak durun, ağır kimyasal içeren şampuanları kullanmaktan kaçının, yeşil yaprağa sahip sebzeleri tüketin.

Saç beyazlarını gidermeye ne iyi gelir?

Saçlardaki beyazları gidermek için kürleri deneyebilirsiniz. Saç beyazlamasına iyi gelen kürler olarak; zerdeçal, papatya kürü, ısırgan yaprağı, çam terebentin özlü kür, sarımsak ve soğan özlü kür, ceviz kabuğu özlü kür saç beyazlamasını önleyen kürler olarak biliniyor ve uzmanlar tarafından öneriliyor.

Erken yaşta beyazlayan saçlar eski rengine döner mi?

Eğer saçlar erken yaşta beyazlamışsa ve genetikse bu süreci engellemek mümkün değildir. Bazı durumlardan dolayı saçlarda oluşan beyazlar önlenebilmektedir. Saçların ihtiyaç duyduğu vitaminler ve mineraller tüketilmelidir. Ayrıca saç rengini koyulaştıran yağlar da beyazları gidermektedir.

İlginizi Çekebilir
Erken Yaşta Beyazlayan Saçlar İçin Öneriler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum