En Kısa Sürede Saç Uzatan Bitki Önerileri ve Uygulanışı

Saç dökülmesi, birçok kişinin en büyük sıkıntıları arasında yer almaktadır. Bu yüzden içeriğimizde kısa sürede saçları uzatan bitkileri bir araya getirdik.
En Kısa Sürede Saç Uzatan Bitki Önerileri ve Uygulanışı

Hızlı Saç Uzatan Bitkiler

Kişisel bakım alanında en önemli konulardan biri de saç sağlığıdır. Sağlıklı ve bakımlı saçlar her zaman için çok önemlidir. Güzellik kavramının en önemli tamamlayıcılarından birisi saçlardır. Ancak günlük hayatta sıkça kullandığımız çeşitli saç şekillendiricileri ve kozmetik ürünler, saçların zaman içinde yıpranmasına neden olabilir.

Saçlar bir ayda yaklaşık olarak 0.5 – 2 cm arasında uzar. Bu süreçte sağlıklı beslenerek ve saçlarınıza bakım yaparak daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. Ancak tüm bunlara rağmen herkesin saçı aynı hızda uzamayabilir. Bu durumda saçın cinsinden beslenmeye kadar pek çok faktörün rol oynadığını söyleyebiliriz.

Saçlarınızın daha hızlı uzaması ve daha bakımlı görünmesi için çeşitli bitkilerden faydalanabilirsiniz. Böylece kimyasal ürünlerden uzak durarak saçlarınızın daha sağlıklı ve bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle hassas saç derisine sahip olan kişiler, kimyasal ürünlere kıyasla bu doğal yöntemler sayesinde daha etkili sonuçlar alabilirler. Hangi bitkiler saçın uzamasına etki etmektedir? İşte, saç uzamasında kullanılan ve birçok kesim tarafından önerilen bitkiler...

1. Papatya

saç uzatan bitkiler

Birçok saç bakım ürününün içerisinde bulunan papatya, saçların uzamasını hızlandıran bitkilerin başında gelir. Saç sağlığına önemli katkılarda bulunan papatya, saç derisini enfeksiyonlara karşı koruyarak saçın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Saç kuruluğu, kepek ve kaşıntı gibi sorunlar, saç dökülmesine neden olarak saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını engeller.

Papatya bu tip sorunları ortadan kaldırarak saçın zarar görmesini önler. Papatya çayını duştan sonra saçınıza dökerek saç derinizin arınmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda saçlarınızın parlaklık ve ışıltı kazandığını görebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise papatya yağıdır. Papatya yağını saçınızı normal şekilde şampuanladıktan sonra saç derinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Masaj yaparak yağın saç derinize iyice işlemesini sağlayın ve daha sonra durulayın.

2. Biberiye

saç uzatan bitkiler

Listemize kesin saç uzatan bitkilerden birisiyle devam ediyoruz. Saç sağlığına önemli katkılarda bulunan biberiye, saç bakımında en çok tercih edilen bitkilerin başında gelmektedir. Birçok saç bakım ürününün içeriğinde yer alan biberiye, saçları güçlendirerek sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor. Saç köklerini canlandıran biberiyeyi yemeklerinize katarak da bu özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Biberiyeyi yemeklerde kullanmanın yanı sıra çeşitli yöntemlerle saç bakım kürleri hazırlayabilirsiniz. Bir miktar biberiye yaprağını suda kaynatın ve daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yaprakları süzün ve elde ettiğiniz suyla saçınızı yıkayın. Ancak hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin öncelikle ciltlerinin küçük bir bölümünde test etmelerini öneririz.

İlginizi Çekebilir
Biberiye Yağının Saça Faydaları

3. Sinameki Otu

saç uzatan bitkiler

Antibakteriyel özelliğe sahip olan sinameki otu, saç derisinin arınmasını ve nefes almasını sağlar. Saç köklerinin canlanmasını sağlayan sinameki otu, içeriğindeki mineral ve vitaminler sayesinde saçları besleyerek sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Ancak saç renginizin açılmasını istemiyorsanız sinameki otu kullanmanızı tavsiye etmeyiz. Saç rengini bir iki ton açtığı bilinen sinameki otu, buna bağlı olarak saç renginde değişikliğe neden olur.

1 tutam sinameki otunu bir fincan suya atın ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra süzün ve içine 1 adet Bemiks ampül kırın. Son olarak 2 çay kaşığı tatlı badem yağı ekledikten sonra iyice karıştırın ve elde ettiğiniz kürü saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayın.

4. Entele Otu

saç uzatan bitkiler

Adını nadir duyduğumuz entele otu, saç uzatma konusunda oldukça etkili bir bitkidir. İçeriğindeki B vitamini sayesinde saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olan entele otu, saç köklerini uyararak canlandırır ve saçların uzamasını hızlandırır.

10 gr entele otunu bir miktar su ile kaynatın ve süzün. Süzdükten sonra ılımaya bırakın. Daha sonra içerisine 2 adet küçük şişe badem yağı ve 3 adet Bepanthen ampülü kırın. İyice karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

5. Argan Yağı

saç uzatan bitkiler

Listemize en etkili saç uzatan bitkilerden olan argan yağı ile devam ediyoruz. Saç bakımında önemli bir yere sahip olan argan yağına birçok kozmetik ürünün içeriğinde rastlamak mümkün. Son zamanların en popüler bitkisel yağlarından biri olan argan yağı, saç sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır. Saç derisini besleyen ve nemlendiren argan yağı aynı zamanda saç derisinin kurumasına bağlı olarak ortaya çıkan saç dökülmelerinin de önüne geçer. Saç derisinin kurumasıyla birlikte koparak dökülme, saçların güçsüzleşmesi ve zayıflaması gibi sorunlar ortaya çıkar. Argan yağı, saç ve saç derisini derinlemesine nemlendirerek saçın daha çok güçlenmesini sağlar.

Sıvı altın olarak nitelendirilen argan yağını düzenli olarak kullanarak saçlarınızın nemlenmesini, beslenmesini ve güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Argan yağı, saç dökülmelerini azaltır ve saçların kökten uca güçlenmesine yardımcı olur. Özellikle kırılmaya bağlı saç dökülmelerine karşı oldukça etkili olan argan yağı, saç kırıklarını önemli oranda azaltır.

İlginizi Çekebilir
Argan Yağının Saça Faydaları

6. Zeytinyağı

saç uzatan bitkiler

Bitkisel saç bakımı denilince akla ilk gelen yağlardan biri olan zeytinyağı, birçok saç bakım ürününün içeriğinde yer almaktadır. Güçlü içeriği sayesinde saçları kökten uca besleyen zeytinyağı, en iyi nemlendiricilerden birisidir. Güçlü bir antioksidan olan zeytinyağı aynı zamanda E vitamini bakımından oldukça zengindir. Saç üzerinde adeta koruyucu bir tabaka oluşturan zeytinyağı, saç telini kaplar ve hava kirliliği, toz, duman gibi olumsuz etkenlere karşı korur.

Zeytinyağını tek başına saçınıza uygulayarak 1-2 saat bekletebilirsiniz. Zeytinyağını saç ve saç derinize masaj yaparak uygulamanızı öneririz. Bu işlemi haftada 1-2 kere şampuan öncesinde uygulayarak etkili sonuçlar alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağı Saça Faydaları

7. Nane Yağı

saç uzatan bitkiler

En hızlı saç uzatan bitkiler listemizi nane yağı ile bitiriyoruz. Ferahlatıcı etkiye sahip olan nane yağı, saç köklerine daha çok oksijen gitmesini sağlayarak saç derisini canlandırır. Saç sağlığına önemli katkılarda bulunan nane yağı, bu özelliği sayesinde koparak dökülmelerin önüne geçer ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

Güçlü bir yağ olan nane yağı, doğrudan saça uygulanmamalıdır. Aksi halde saç derisinde yanmaya neden olabilen nane yağını, zeytinyağı veya badem yağı ile incelterek kullanmanızı tavsiye ederiz. Böylece nane yağının etkisini artırmış ve tahriş oluşumuna karşı önlem almış olursunuz. Nane yağını taşıyıcı yağlara alternatif olarak suyla da inceltebilirsiniz.

8. Badem Yağı

saç uzatan bitkiler

Badem yağı sayesinde saçlarınız anında uzamaya  başlayacak. Saçların uzamasını hızlandıran badem yağı aynı zamanda parlatma konusunda da başarılı. Saç derisini besleyerek, hacimli bir görünüme sahip olmasını sağlar, kepek, bitlenme, saç derisinde tahriş gibi sorunları ortadan kaldırır. Kimyasal işlemlere maruz kalmış, yıpranmış saçları toparlayarak eski formuna kavuşmasını sağlar.

İlginizi Çekebilir
Badem Yağının Saça Faydaları

9. Hindistancevizi Yağı

saç uzatan bitkiler

Haftada 2 defa saç derinize masaj yaparak uyguladığınızda saçlarınızın uzamasına etki eden hindistancevizi yağı aynı zamanda saçın nem oranını dengeler. Saçlarınız dökülüyorsa veya belirli bölgelerde seyrekleşme meydana geldiyse bu yağı kullanarak saçlarınızı gürleştirmeniz mümkündür. İçeriğindeki vitaminler, mineraller sayesinde saçlarınızı derinlemesine besleyerek uzamasını sağlayan yağ, aynı zamanda bakım da yapar.

İlginizi Çekebilir
Hindistan Cevizi Yağı Saça Faydaları

10. Hint Yağı

saç uzatan bitkiler

Saçların uzamasını hızlandıran ve dökülmelerin önüne geçen hint yağı vitaminler ve mineraller ile doludur. Saçlar için gerekli bakımı yapar, saç köklerini uyarır, saç çıkmayan bölgelerde dahi saç çıkarabilir. Saçları parlatıcı ve yumuşatıcı özelliği de olan bu yağ saç derisi enfeksiyonları ile savaşarak saç derisinde oluşabilecek hastalıkların önüne geçer.

İlginizi Çekebilir
Hint Yağının Saça Faydaları

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç SerumuKeratin Saç Maskesi

En Hızlı Saç Uzatan Ürünler Listesi

SıraÜrünTürEtkineoldu Puan
1DIAMOND HAIR Saç SerumuYağ, ŞampuanOnarıcı, Besleyici10/10
2Dax SupergroBakım YağıBesleyici10/9.9
3MANE'N TAIL At Kuyruğu ŞampuanıŞampuanBesleyici10/9.7
4Kerastase Resistance ExtentionisteŞampuanBesleyici10/9.8
5Urban Care Biotin ve Kafein İçeren TonikTonikCanlandırıcı10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Uzatan Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olacak bitkilerden bahsettik. Bu kısımda ise saçınızı hızlı uzatacak bitkisel ürünleri bir araya getirdik. Öyleyse vakit kaybetmeden en hızlı saç uzatan 5 ürünü sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

hızlı saç uzatan ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

En hızlı saç uzatıcı ürünler listemizin ilk sırasında çevremizdeki çoğu kişiden adını duyduğumuz DIAMOND HAIR markasının saç serumu yer alıyor. İçerisinde yukarıda saça olan faydalarından bahsettiğimiz biberiye yağı, Argan yağı, zeytinyağı ve nane yağının yanı sıra 21 farklı bitki özünü bulunduran bu saç serumu, ilk kullanımdan itibaren saçın uzama hızını arttırmasıyla biliniyor. İçeriğindeki 12 farklı bitki özü sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen ürün, kısa süre içerisinde daha parlak, canlı ve yumuşak saçlara sahip olmanızı sağlayacak. Son olarak formülündeki keratin ve ozon bileşenleri sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu bakımı yapan serumun düzenli kullanımlarda yeni saç kökü oluşumunu desteklediğini belirtelim.

2. Dax Supergro

hızlı saç uzatan ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize oldukça popüler saç bakım yağlarından birisi olan Dax Supergro ile devam ediyoruz. Yavaş uzayan saçlar için özel olarak geliştirilen bu ürün, içeriğindeki botanik yağlar sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede saçın besin alamamasından kaynaklanan kırılmalar, yıpranmalar ve dökülmeler önleniyor. Formülündeki mineraller sayesinde saça nüfuz ederek hasar görmüş bölgeleri onaran bakım yağı aynı zamanda saçın nem dengesini koruyor. Bu sayede kısa süre içerisinde saçınızın gözle görülür bir şekilde yumuşadığını, parlaklığının arttığını ve canlılık kazandığını hissedersiniz.

3. MANE'N TAIL At Kuyruğu Şampuanı

hızlı saç uzatan ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mane'n Tail
At Kuyruğu Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

At kuyruğu şampuanlarının etkilerini anlatmamıza gerek yok. Özel olarak geliştirilmiş formülü sayesinde kısa süre içerisinde saçınızın uzama hızını gözle görülür şekilde arttıran şampuan, içeriğindeki organik bileşenlerle saçlarınızın kırılmasını ve yıpranmasını önlüyor. Bu sayede daha sağlıklı, yumuşak, canlı ve parlak saçlara sahip olursunuz. Ayrıca saçın yağlanmasını geciktiren bu ürünün boyalı saçlar üzerinde de kullanılabildiğini ekleyelim.

4. Kerastase Resistance Extentioniste

hızlı saç uzatan ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

En hızlı saç uzatan ürünlerden bahsederken Kerastase markasının bu şampuanını atlasak olmazdı. Formülündeki keratin proteini sayesinde saçı ve derisini besleyerek bakım uygulayan bu şampuan, özel içeriğiyle saçınızın daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor. Nem kaybına karşı saça direnç katan ürün aynı zamanda saç uçlarındaki kırıkları onarıyor. Ayrıca kepek oluşumunu azaltmayı destekleyen şampuanın yavaş uzayan saçlar için özel olarak geliştirildiğini belirtelim.

5. Urban Care Biotin ve Kafein İçeren Tonik

hızlı saç uzatan ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Urban Care
Saç Toniği
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Urban Care Biotin ve Kafein İçeren Tonik ürünüyle bitiriyoruz. Saç tipi fark etmeksizin herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceği bu tonik, kafein içeren formülü sayesinde saç derisini ve kökünü uyarıyor. Bu sayede gerektiği besini alamadığı için uyuyan saç kökleri canlanıyor ve bu da saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor. Son olarak içeriğindeki Biotin sayesinde saçı güçlendirerek daha sağlıklı olmasını sağlayan ürünün düzenli kullanımlarda dökülmeleri durdurduğunu ekleyelim.

6. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

saç uzatan şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair Daily şampuan, saç tipine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

İçeriğinde keratin dışında yoğun bir şekilde at kuyruğu özü bulunuyor. Kullanıcı yorumlarına bakıldığında hızlı saç uzatma konusunda çok aşarılı bir şampuan olduğu dikkat çekiyor.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış, kepekli saçlarda da oldukça etkili.


1 haftada saç nasıl uzatılır?

1 hafta içerisinde saçınızı uzatmak istiyorsanız yapmanız gereken birkaç şey bulunuyor. Bunlar arasında besleyici şampuanlar tercih etmek, şampuanlamadan sonra krem kullanmak, saçlarınızı daha özenli taramak, sıcak su yerine ılık su kullanmak, saç diplerine masaj yapmak ve saten yastık kılıfı kullanmak yer alıyor. Saç bakımınızda bu önerilerden faydalanırsanız saçlarınızın 1 haftada daha hızlı uzayacağından emin olabilirsiniz.

Saçı en çok ne uzatır?

Saçlarınızı daha hızlı uzatmak istiyorsanız hayatınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. Bu değişiklikler arasında sağlıklı beslenmek, saç uzatıcı maskeler kullanmak, elma sirkesi tüketmek, kimyasal işlemlerden uzak durmak ve ısıl işlemleri hayatınızdan çıkarmak yer alıyor. En hızlı saç uzatan ürünler arasında; DIAMOND HAIR Saç Serumu, Dax Supergro, MANE'N TAIL At Kuyruğu Şampuanı, Kerastase Resistance Extentioniste, Urban Care Biotin ve Kafein İçeren Tonik gibi ürünler saçınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olacaktır.

Saçı en hızlı ne uzatır İbrahim Saraçoğlu?

Sağlık konusunda verdiği tavsiyelerle her zaman gündemde kalmayı başaran İbrahim Saraçoğlu, hızlı saç uzatma konusunda da önerilerde bulunmuştur. İbrahim Saraçoğlu, günde 1 çay bardağı kadar hazırlayacağınız lavanta küründen tüketmeniz durumunda saçınızın uzama hızının artacağından bahsetmiştir. Ancak bu kürü gün aşırı tüketmeniz gerektiğini belirtelim.

Saçı en hızlı hangi yağ uzatır?

Saçı en hızlı uzatan yağlar arasında yer alan Argan yağı, besleyici içeriği sayesinde kökleri güçlendiriyor. Bu sayede saç dökülmeleri engelleniyor ve yeni saç oluşumu destekleniyor. İçeriğindeki E vitamini ve sağlıklı yağ asitleri sayesinde ise saç foliküllerinize bakım yapıp yenileyen Argan yağı, bu sayede saçınızın daha hızlı uzamasını sağlıyor.

Bir saç 1 ayda kaç cm uzar?

Saçımızın bir teli günde ortalama 0.2 ile 0.3 mm arasında uzar. Ayda ise bu rakam 0.5 cm ile 1 cm arasındadır. Saçlarınızı hızlıca uzatmak için bakım kremleri, kürler, saç bakım maskeleri, yağlar ve saç spreyleri denenebilir. 

Evde saç uzaması için ne yapılmalı?

Evde saçlarınızı uzatmak için saça faydalı besinlerle maske yapabilirsiniz. Saça faydalı olan yağlar da uzamayı büyük oranda desteklemektedir. Hızlı saç uzatıcı şampuanlar, bakım kremleri denenerek saçın uzamasını hızlandırmak mümkündür.

Öndeki kısa saçlar nasıl uzar?

Ön taraftaki kısa saçlarınızı uzatmak için yağlar ile elde edilen maskeler uygulanabilir. Bunun için masaj veya geceden yapılmış bir maske yöntemini deneyebilirsiniz. Masajda yağ, saça 10 dakika boyunca yedilir, daha sonra 1 saat bekletilir ve şampuan ile durulanır. Gece maskesinde ise yağla birlikte elde edilmiş karışım saça sürülür, streç film veya bone ile kapatılır, gece boyunca beklenir, sabah saç durulanır.

Hızlı saç uzatmak için şampuana ne katılır?

Saçlarınızı hızlı bir şekilde uzatmak için hint yağı, badem yağı, hindistancevizi yağı, argan yağı, zeytinyağı, palmiye yağı gibi saça faydalı olan yağlar şampuana damlatılarak kullanıldığında etkisini gösterir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum