Mucizevi Etkileri Olan Badem Yağının Saça 11 Faydası

Saçlarınız dökülüyorsa ve yavaş uzuyorsa doğru yerdesiniz. İçeriğimizde bu gibi sorunlarınızı çözen badem yağının saça olan faydalarını bir araya getirdik.
Mucizevi Etkileri Olan Badem Yağının Saça 11 Faydası

Badem Yağının Saça Faydaları Neler?

Badem Yağının Faydaları? Her bitkinin saçlar üzerinde farklı etkileri vardır. Doğanın sunduğu bitkileri ve özlerini kullanarak sağlık konusunda kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Ancak kullanılacak bitki özlerini doğru zamanda kullanmak ve doğru şekilde uygulamak son derece önemlidir.

Vitamin ve mineral bakımından bir hayli zengin olan badem, ülkemizde de yetiştirilen bir yemiş türüdür. A, D, B1, B2 ve B6 vitamini bakımından zengin olan badem yağı, kullanılması ile etkisini gösteren ve saçlara doğal bir güzellik sağlayan bir bitkidir. Peki, badem yağının saça olan tüm faydaları nelerdir?

İşte badem yağının saça faydaları...

1. Saçların Uzamasına Yardımcı Olur

badem yağı saça faydaları

Saçların sağlıkla uzaması için kullanılan saç bakım ürünlerine dikkat edilmesi gerekir. Badem yağını kullandığınızda, saçların uzaması hem daha kısa süre alır hem de daha sağlıklı şekilde uzaması sağlanır. Bademin içinde bulunan yüksek miktardaki magnezyum ve bol miktardaki mineraller, saç köklerine nüfuz ederek hücrelerin canlanmasına yardımcı olur. Bu da saçlarda uzama şikâyeti yaşayanlar için ideal sonuçların gelmesine yardımcı olur. Uzmanlar, haftada bir de olsa saç bakımı yaparken badem yağının kullanılmasını önermektedir.

İlginizi Çekebilir
Saç Uzatma Yöntemleri

2. Saç Dökülmesini Engeller

badem yağı saça faydaları

Günümüzde özellikle de trafiğin artması, hava kirliğinin fazlalaşması gibi birçok neden, saçların dökülmesine neden olmaktadır. Aslında bu saydığımız etkenler, vücudun ihtiyaç duyduğu magnezyum oranını düşürdüğü için dökülmelere neden olmaktadır. Badem yağı, içeriğinde bol miktarda magnezyum bulundurmaktadır. Bu da dış etkenlere karşı mücadele etmesine ve saçların dökülmeye karşı korunmasına yardımcı olmaktadır. Badem yağına ek olarak badem tüketmeniz de bu anlamda saçlarınıza önemli oranda destek sağlar.

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesini Önleme Yöntemleri

3. Kellik Problemine Çözüm Sunar

badem yağı saça faydaları

Kellik problemi, ülkemizde ve dünyada en çok karşılaşılan saç problemlerinden biridir. Bu sorununun önüne geçmek için de badem yağı kullanılabilir. Akşamları yatmadan önce bir miktar badem yağını saçlarınızda dökülmelerin yaşandığı bölgeye sürün ve daha sonra ılık bir havlu ile saçlarınızı sarın. Sabah uyandığınızda saçlarınızı yıkayın. Saç bakım uzmanlarına göre bu yöntemi düzenli olarak kullananlarda bir süre sonra saçların yeniden çıktığı görülüyor.

İlginizi Çekebilir
Saç Çıkaran Bitkisel Kürler

4. Saç Beyazlamasını Engeller

badem yağı saça faydaları

Saçlarının beyazlamasını sanırım kimse istemez. Ama yaşın ilerlemesi ve yaşanan stres ve diğer problemler, saçların dökülmesini etkilemektedir. Saç bakım uzmanları, düzenli olarak badem yağı kullanan kişilerde beyazlama sorunlarının daha az görüldüğünü aktarmaktadır.

İlginizi Çekebilir
Saç Beyazlaması Nasıl Önlenir?

5. Kepek Problemini Ortadan Kaldırır

badem yağı saça faydaları

Kepek sorunu, ülkemizde ve dünyada her 3 insandan birinde görülmektedir. Bunun da nedeni yine başta dış etkenler olmak üzere düzensiz beslenme ve saçların yeteri kadar beslenememesidir. Badem yağı ile maun yağı karışımı ile elde edeceğiniz maske yardımı ile kepeklenme problemini ortadan kaldırabilirsiniz.

Bir miktar badem yağı ile maun yağını karıştırdıktan sonra saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Daha sonra bone yardımı ile sarın ve gece boyu saçlarınızda beklettikten sonra sabah yıkayın. Bu maskeyi düzenli uygulamanız durumunda, kepeklenme sorununa karşı etkili bir çözüm elde edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Kepek Sorununu Çözen Yöntemler

6. Elektriklenmeyi Engeller

badem yağı saça faydaları

Bazı saç tipleri taramaya karşı elektriklenme sorunu yaşarlar. Fakat bu durum tamamen saç yapısına bağlı değildir. Bazen saçların ihtiyaç duyduğu besin değerlerinin yeterli gelmemesinden kaynaklı da olabilmektedir. Bu sorunun önüne geçmek için de bir miktar badem yağını saçlarınıza sürün. 2-3 saat beklettikten sonra şampuan ile yıkayıp durulayın. Düzenli kullanım sonucunda saçlardaki elektriklenme probleminin önüne geçebilirsiniz.

Aktarlarda veya marketlerde bulabileceğiniz badem yağı, düzenli ve doğru kullanılması durumunda yukarıda saydıklarımızdan çok daha fazlasını saçlarınıza katacaktır. Ancak saçlarınıza uygularken saç tipinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Saçlarınız yağlı ise badem yağını haftada 1 defa kullanmanız yeterlidir. Ancak saçlarınız kuru ise haftada 2 defa kullanabilirsiniz.

7. Saç Derisini İyileştirir

Badem yağı saça faydaları

Saç derisinde oluşan hastalıklara iyi gelen badem yağı, Çinde kuru saç derisi rahatsızlıklarını tedavi etmek amacıyla kullanılmıştır. Badem yağını saç derinize sürerseniz kan akışınız artar ve deriye güçllü antioksidanlar verir. Saçlarınız kısa süre içerisinde hastalıklı formundan kurtulur, parlak gözükür.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisindeki Kaşıntıyı Geçiren Yöntemler

8. Saçları Canlandırır

Badem yağı saça faydaları

Badem yağı e vitamini ve yağ asitleri açısından zengin olduğu için kuru saçlara anında etki etmektedir. Islak saçlarınıza biraz badem yağı sürdüğünüzde saçlarınız doğal ve canlı saçlara kavuşacaktır. Ayrıca kabarık saçları da büyük oranda düzleştirebilecek güce sahip yağ, saçlar için çok faydalıdır.

İlginizi Çekebilir
Saçları Canlandıran Şampuan Önerileri

9. Saça Aromatik Koku Verir

Badem yağı saça faydaları

Bazı yağlar, saçlar için çok etkili olsa da keskin kokuları nedeniyle tercih edilmez. Hem etkili hem de hoş kokan bir yağ arıyorsanız badem yağını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Naif bir kokuya sahip olan badem yağı hint yağından daha hafiftir. Hafif olduğu için de yıkaması kolaydır.

10. Saçın Yağlanmasını Azaltır

Badem yağı saça faydaları

Aşırı aktif bir şekilde yağ salgılayan bezleri kontrol etmeye yardımcı olan badem yağı, kafa derisinin üzerindeki yağları azaltır. Saçlarınız artık kısa sürede yağlanmaz, daha hacimli ve dolgun gözükür. Saçlarınızın kısa süre içerisinde yağlanmasından bıktıysanız badem yağı ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Yağlanmaya Karşı Etkili Ürün Önerileri

11. Saçlarınızı Yumuşatır

Badem yağı saça faydaları

Sadece doku ve parlaklık olarak değil aynı zamanda saç üzerindeki boşlukları doldurarak saçınızı yumuşatan badem yağı, saçı kolay şekil aldırılabilir bir hale getirir. Saçlarının şekil almamasından veya sert olmasından şikayetçi olan kullanıcılar badem yağı sayesinde yumuşacık saçlara kavuşmuştur.

İlginizi Çekebilir
Yumuşatıcı Etkiye Sahip Saç Kremi Tavsiyeleri

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Doğal Saç Bakım KürleriTatlı Badem Yağının Saça Faydaları

En İyi Badem Yağı İçeren Ürün Listesi

SıraÜrünFaydasıneoldu Puanı
1DIAMOND HAIRKomple Onarım10/9.9
2MecitefendiDolgun ve Canlı Saçlar10/9.7
3BioweraHacimli ve Parlak Saçlar10/9.8
4ArifoğluSaçları Besler10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Badem
Yağı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Badem Yağı İçeren En Etkili 4 Ürün Tavsiyesi

Badem yağının saça olan faydalarını ve kullanım şeklini yukarıda açıkladık. Bu kısımda içinde badem yağı bulunan saç bakım ürünlerini inceleyeceğiz. 

İşte badem yağı içeren en iyi saç bakım ürünleri:

1. DIAMOND HAIR Saç Bakım Seti

badem yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

12 farklı bitkiden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen ve seyreltilmemiş yağlardan oluşan saç serumu. Düzenli kullanımlarda saçınızı kökten uca besliyor. Formülündeki Ozon minerali sayesinde kepeği ve kaşıntıları önleyen bu ürün aynı zamanda at kuyruğu özlü şampuanıyla hızlı saç uzatmanıza katkı sağlıyor.

Kullanıcı yorumlarını incelediğimizde bu ürünü kullanan kişilerin başka saç ürünü kullanmaya ihtiyaç duymadıkları da dikkat çekiyor. İçeriğinde seyreltilmemiş tatlı badem yağı da bulunuyor.

Aynı markaya ait yine tatlı abdem yağı içeren kaş ve kirpik bakım serumu da kullanıcılar tarafından oldukça rağbet görüyor. Seyrek kaş ve kirpikleri yoğunlaştırmada oldukça etkili olduğu kullanıcı yorumlarında öne çıkıyor.

2. Mecitefendi Saç Bakım Seti

badem yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Bakım Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde bulunan badem özü sayesinde saçınızın daha dolgun ve canlı gözükmesini sağlayacak olan saç bakım seti aynı zamanda saçlarınıza bakım da yapıyor. Bu sayede saçlarınız kırılmalara ve dökülmelere karşı daha dayanıklı olur. Yanında gelen maske sayesinde saçlardaki ölü deriyi ortadan kaldıran ürün, kuru ve yıpranmış saça sahip kişiler için idealdir. Bu maskeyi haftada 2 defa kullanırsanız etkisini kısa sürede göreceğinizi söyleyebiliriz.

3. Biowera Zeytin ve Badem Yağlı Bitkisel Bakım Şampuanı

badem yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Biowera
Badem Yağı Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Yağ asitlerinin saça nem ve canlılık kazandırdığını hepimiz biliyoruz. Biowera bakım şampuanı, yoğun Bio-Yağ terapisi uygulayarak daha nemli ve canlı saçlara sahip olmanıza yardımcı olur. İlk kullanımdan itibaren etkisini gösterecek olan şampuan, düzenli kullanımlarda daha hacimli ve parlak saçlara sahip olmanızı sağlar. Ek olarak bu ürünün hiçbir kimyasal madde içermediğini belirtelim.

4. Arifoğlu Tatlı Badem Yağı

badem yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Badem Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki bitki özleri sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen Arifoğlu badem< yağı, ilk kullanımdan itibaren saçlarınızın daha parlak gözükmesini sağlıyor. Dış etkenler yüzünden yıpranmış saçlara bakım yapan ürün, bu sayede kırılmaları ve dökülmeleri engelliyor. Ayrıca saç derisine nüfuz ederek kepeği önleyen badem yağının uygun fiyatı sebebiyle çok tercih edildiğini söyleyelim.


Badem yağı içeren en iyi ürünler hangisi?

İçeriğinde badem yağı bulunan en iyi saç bakım ürünleri arasında: Diamond Hair, Mecitefendi, Biowera ve Arifoğlu gibi önemli markalar yer alıyor.

Badem yağının saça faydaları neler?

Badem yağının faydaları kısaca şunlardır:

Saçların uzamasına yardımcı olur, saç dökülmesini engeller, kellik problemine çözüm sunar, saç beyazlamasını engeller, kepek problemini ortadan kaldırır ve elektriklenmeyi engeller, saçları yumuşatır, saç derisini besler.

Badem yağı saç çıkarır mı?

Badem yağının içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saçlarınız en iyi şekilde beslenerek normale göre çok daha hızlı şekilde uzar. Ayrıca yıpranmış ve cansız saçları onarır.

Badem Yağı Saça Kaç Günde Bir Uygulanır?

Badem yağını iki günde bir kez saçınıza uygulayabilirsiniz. Günlük olarak kullanım için de uygundur fakat yağın daha iyi etki etmesini istiyorsanız iki günde bir kullanmanızı öneriyoruz. Yatmadan önce uygulamak daha yararlı olacaktır.

Badem Yağı Şampuana Katılır mı?

Badem yağı isteğe bağlı olarak şampuana  eklenebilmektedir. Normal olarak sürüldüğünde yıkanması oldukça zordur. Bu sebepten dolayı şampuanınıza 7-8 damla kadar badem yağı ekleyerek kullanabilirsiniz. Yağ, bu sayede saçınızdan daha kolay arınacak hem de yağlı görüntü ortadan kalkacaktır.

UYARI !

Makalemizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum