1 Haftada Sonuç - Evde Uygulanabilir 10 Saç Uzatma Yöntemi

Her kadın saçlarının hızlı uzamasını ister. Bu içeriğimizde hızlı saç uzatabileceğiniz yöntemlere değineceğiz. İşte en etkili hızlı saç uzatma yöntemleri.
1 Haftada Sonuç - Evde Uygulanabilir 10 Saç Uzatma Yöntemi

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri Nelerdir?

Nasıl hızlı saç uzatılır? Hızlı saç uzatma yöntemlerini paylaşacağımız bu içeriğimizde hem kadınların hem de erkeklerin hızlı saç uzatabilmesi için bazı öneriler sıralayacağız. Biliyoruz bu konuda sabırsızsınız ancak 1 hafta içerisinde 20 cm saç uzatma gibi imkansız iddialardan ziyade bu içeriğimizde doğal yollarla hızlı saç uzamasına yardımcı olacak doğal kürler ve saç bakım ürünleri hakkında detaylar paylaşacağız.

Saç Uzatma Yöntemleri

SıraKürKullanım
1Aloe Vera KürüHer Gün
2Elma Sirkesi KürüHaftada 1 Kez
3Acı Biber - Zeytinyağı KürüHaftada 2 Kez
4YeşilçayGün Aşırı
5Soğan SuyuHaftada 2 Kez
6Sarımsak - Hindistan Cevizi Yağı MaskesiGün Aşırı
7Palmiye YağıHaftada 2 Kez
8Yumurta Akı MaskesiHaftada 2 Kez
9Patates MaskesiGün Aşırı
10Sıcak - Soğuk Su ŞokuGün Aşırı

Kimi kadınlar kısa saç severken kimileri ise kestirmek zorunda kaldıkları saçlarını uzatmak için bin bir farklı kozmetik ürüne başvuruyor. Sonucunda ise saçlarının kalitesini düşürüp yeniden kestirmek zorunda kalıyor. Bu yüzden doğal ürünleri tercih etmek, saç uzatma konusunda her zaman daha güvenli ve daha az risklidir. Lafı daha fazla uzatmadan doğal yollarla saç uzatma yöntemleri ve organik içeriğe sahip saç bakım ürünleri hakkında bilmeniz gerekenlere geçelim.

İşte, en hızlı saç uzatma yöntemleri;

1. Aloe Vera Kürü Hazırlayan

Hızlı Saç Uzatma

Cilt bakımında faydasından sıkça söz ettiren aloe vera bitkisini saçlarınızı doğal bir şekilde uzatmak için de kullanabilirsiniz. Birçok kozmetik bakım ürününün de içeriğinde barındırdığı aloe vera bitkisinin içindeki sıvıyı kullanarak saçlarınızda bir mucizeye kavuşabilirsiniz. Bazı kesimler tarafından dünyanın en hızlı saç uzatan formülü olarak lanse edilen aloe verayı nasıl uygulamalısınız?

Malzemeler

  • Yarım tatlı kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 fincan aloe vera

Uygulama

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Karışımı orantılı bir şekilde saçlarınıza masaj yaparak uyguladıktan sonra yarım saat kadar bekletin. Duruladığınız saçlarınızın ne kadar bakımlı ve yumuşacık olduğunu ilk günden fark edeceksiniz. Maskenin saçlarınızı uzatması için düzenli aralıklarla uygulama yapmanız gerekmektedir. Düzenli uyguladığınızda bir süre sonra saçlarınızın canlı, parlak göründüğünü ve uzadığını fark edeceksiniz.

2. Elma Sirkesi ve Su Kullanarak Hızlıca Uzatın

Hızlı Saç Uzatma

Doğal saç uzatma yöntemleri arasında pek bilinmeyen elma sirkesiyle 1 haftada saç uzatabileceğinizi biliyor muydunuz? Marketlerden alacağınız çoğu sirke markasının katkı maddesi içermesinden ötürü, hazırlayacağınız saç maskesi için özellikle organik sirke kullanmanızı öneriyoruz. Peki bu uygulamayı nasıl yapmalısınız?

Malzemeler

  • Elma sirkesi
  • Su

Uygulama

Duşta saçlarınızı durularken durulama suyunuza 2-3 damla elma sirkesi eklemeniz uzun vadede saçlarınızı uzatmanız için yeterli olacaktır. Elma sirkesinin saç köklerinizi besleyici etkisi saçlarınızı sağlıklı bir şekilde uzatırken bakımını yapmayı da ihmal etmiyor.

3. Acı Biber ve Zeytinyağı ile Kan Akışını Hızlandırın

Hızlı Saç Uzatma

Saç uzatmada sıkça başvurulmayan ama aslında oldukça efektif olan acı biber, içerdiği kapsaisin sayesinde saç derisinde kan akışını artırıp sinirleri etkin hale getiriyor. Peki gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz acı biberi hızlı saç uzatmak için nasıl uygulamalısınız?

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı acı biber tozu
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Uygulama

Zeytinyağı ve biber tozunu karıştırarak saçlarınızın az olduğu bölgelerden başlayıp tüm saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Karışımı saçlarınıza iyice yedirdiğinizden emin olduktan sonra dipten başlayarak soğuk su eşliğinde durulama işlemini gerçekleştirin. Sinirlerinizi etkinleştiren acı biberin düzenli kullanım sonrasında saçlarınızı siz fark etmeden hızlıca uzattığını göreceksiniz.

4. Yeşil Çayı Ilıtarak Saç Derinize Uygulayın

Hızlı Saç Uzatma

Yeşil çayın adını birçok cilt bakım rutininde, kozmetik ürünlerinin içeriğinde ve sağlıklı yaşam ritüellerinde sıklıkla görüyoruz. Saç dökülmesini önleyici etkisi de bulunan yeşil çay, saçlarınızın uzama sürecini de hızlandırmasıyla anılıyor.

Malzemeler

  • Yeşil çay
  • Su

Uygulama

Yeşil çayı demleyip ılıyana kadar bekletin. İsteğe bağlı olarak zeytinyağıyla karıştırabileceğiniz bu çayı saç derinize uyguladıktan sonra en az bir saat kadar bekletin. Soğuk suyla durulamanızı önerdiğimiz saçlarınıza hem bakım yapan hem de uzamasını sağlayan yeşil çay size düzenli kullanımda istediğinizi verecek.

5. Soğan Suyu Hazırlayın

Hızlı Saç Uzatma

İçeriğimize bir diğer doğal saç uzatma yöntemlerinden birisi olan soğan ile devam ediyoruz. Soğan öyle bir sebze ki her derdin devası dediğinizi duyar gibiyiz ama evet saç uzatmada da oldukça etkili!

Malzemeler

  • 1 büyük soğan
  • Su

Uygulama

Haşladığınız soğanın suyunu sıktıktan sonra saçlarınıza iyice yedirin. Bu suyu saçlarınızda bir süre bekleterek saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. Soğan kürünün kötü kokacağını düşünüyor olabilirsiniz. Fakat saç uçlarınızı yakarak aktifleştiren soğan, saç uzatmada en efektif yöntemlerden birisidir. Yani buna değeceğini söyleyebiliriz.

6. Sarımsak ve Hindistan Cevizi Maskesi Uygulayın

Hızlı Saç Uzatma

Evde saç uzatma yöntemleri arasında yer alan sarımsağı belki de çoğumuz biliyor fakat çok azımız kullanılıyoruz. Sarımsağın saç derinizdeki kan dolaşımını artırması saçlarınızı çok hızlı bir şekilde uzatacak ve sağlıklı bir yapıya sahip olmasını sağlayacaktır. Kötü kokusundan rahatsız olabileceğiniz sarımsak kürünün en verimli yöntemlerden birisi olduğu konusunda maalesef ısrarcı olacağız.

Malzemeler

  • 5 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

Uygulama

Birkaç diş sarımsağı ezdikten sonra içine zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ekleyerek kaynatın. Sonrasında süzüp ılımaya bırakın. Özellikle saç köklerinize uyguladığınız sarımsak kürünü en az yarım saat boyunca saçlarınızda bekletin. Haftada en az bir kere uygulamanız gereken bu yöntem ile saçlarınızın 1 ayda ne kadar hızlı uzadığını kendi gözlerinizle göreceksiniz.

7. Palmiye Yağı ile Saç Köklerinize Vitamin Akışı Sağlayın

Hızlı Saç Uzatma

Saçlarını kopma ve yıpranma sonucu kısacık kestirmek zorunda kalanlara müjde! Yeniden uzun saçlara palmiye yağı kullanarak sahip olabilirsiniz. Saç uzatmada oldukça etkili olan ve E vitaminini içeriğinde bolca bulunduran palmiye yağını haftada 1-2 defa derinize temas ettirmeden saçlarınıza uyguladığınızda muhteşem bir etki yaratacak.

Malzemeler

  • 5 damla palmiye yağı
  • Su

Uygulama

Saçlarınızı uzatmakla kalmayan aynı zamanda güneşin zararlı ışınlarından da koruyan palmiye yağını saçınıza kökten uca sürün ve en fazla 10 dakika boyunca bekletebileceğinizi unutmayın. Ardından saçlarınızı güzelce şampuanlayın.

8. Yumurta Akı ile Saçlarınızı Besleyin

Hızlı Saç Uzatma

Saç uzatmada en etkili doğal yöntemlerden biri de şüphesiz hepimizin evinde bulunan yumurtadır. Saçlarınıza uyguladığınızda koku bırakmayacağının garantisini verebileceğimiz yumurta, uygulama sonrası saçlarınızı eskisinden daha güçlü hale getirecek.

Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (isteğe göre)

Uygulama

Yumurta akını saçlarınıza güzelce yedirdikten sonra streç filmle sarın ve birkaç saat bu şekilde bekletin. Soğuk suyla yıkamanızı tavsiye ettiğimiz yumurta akı sayesinde saçlarınız kısa bir süre sonra istediğiniz boya ulaşacak.

9. Patates Maskesini Yumurta Sarısı ve Bal ile Karıştırın

Hızlı Saç Uzatma

Saçlarınıza hiçbir zararı olmayacağının garantisini verebileceğimiz bir diğer saç uzatma yöntemi ise patates maskesidir. Haftada birkaç kez düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızı kısa bir sürede uzatacak patates maskesi aynı zamanda saçlarınızın beyazlamasına karşı da direnç sağlayacaktır. İçerdiği A, B ve C vitaminlerinden ötürü saç dökülmesinde, saç kuruluğunda ve kırılmalarda oldukça etkili olan patates saçlarınızı baştan aşağı yeniliyor. İpek gibi ve uzun saçların çaresi diyebileceğimiz patates maskesini mutlaka uygulamalısınız.

Malzemeler

  • 1 patates
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı bal

Uygulama

Patatesleri rendeleyin ve suyunu çıkarın. Yumurta sarısı ve bal da ekleyebileceğiniz maskenizi iyice karıştırdıktan sonra saç derinize masaj eşliğinde yedirin. Saçın nem dengesini sağlayan bu maske sayesinde ipek gibi parlayan saçlarınız artık daha hızlı uzayacak.

10. Sıcak ve Soğuk Su Şoku ile Kan Dolaşımını Artırın

Hızlı Saç Uzatma

Evde saç uzatma yöntemleri arasında belki de en basiti bu yöntemdir. Duşa girdiğinizde ilk olarak sıcak su ile yıkadığınız saçlarınızı ikinci şampuanlamada soğuk su ile yıkayarak kafa derinizde bir nevi şok etkisi yaratmanız saç köklerinizi etkinleştirecektir. Kan dolaşımını hızlandıran bu uygulama sayesinde saçlarınız daha hızlı uzamaya başlayacak. Bu yöntemi yukarıda bahsettiğimiz doğal ürünlerden birini tercih ederek uygulamanız sağlıklı ve uzun saçların habercisi, bizden söylemesi!


Benzer Tavsiye Önerileri
En Yaygın Saç Bakım HatalarıDökülme Karşıtı Şampuanlar

En Hızlı Saç Uzatan Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisiFormneoldu Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSaç Uzamasını HızlandırırSerum10/10
2MANE'N TAILSaç Büyümesini DesteklerŞampuan10/9.7
3Kerastase ExtentionisteKırıkları OnarırKrem10/9.8
4SOVITAL Hair VitaminSaçları GürleştirirVitamin10/9.6
5Sugar Bear VitaminSaçı BeslerVitamin10/9.7
6Diamond Hair DailyUzatma ve DökülmeŞampuan10/9.9
7Kerastase Resistance BainSaç Büyümesini DesteklerŞampuan10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Trendyol 
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatlarını Gör

Yavaş Uzayan Saçlar İçin Hızlı Saç Uzatan 7 Ürün Tavsiyesi

Yukarıdaki kısımda saçınızın doğal dengesini bozmadan uzamasını sağlayacak olan yöntemlerden bahsettik. Bu kısımda ise içerdiği doğal bileşenlerle saçınızın hızlı bir şekilde uzamasını sağlayacak olan ürünleri bir araya getirdik.

İşte hızlı saç uzatan en iyi ürünler: 

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

Hızlı Saç Uzatma

Amazon
Fiyatlarını Gör
Trendyol 
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatlarını Gör

En iyi saç uzatan ürünler listemizin ilk sırasında şüphesiz Diamond Hair bakım seti bulunuyor. Yıllardır kullanıcılarından tam not alan bu ürünü diğerlerinden ayıran en büyük özelliği doğal içerikli olmasından kaynaklanıyor. Üstelik sadece hızlı saç uzatmak isteyen kullanıcıların tercihi de değil.

Özellikle aşırı yıpranmış ve saçları dökülen kişilerin de tercih ettiği ürünlerden biri. İşlem görmüş saçlarda da oldukça etkili olduğu incelediğimiz yorumlarda öne çıkıyor. İçerisinde 12 farklı bitkiden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen yağ karışımı bulunuyor. Kür şeklinde kullanılıyor. Ürünü ilk sırada listelememizin nedeni makalemizde yer alan pek çok kürün hali hazırda formüle edilmiş olmasından kaynaklanıyor. Evde yapılan kürlerin oranlarını tutturmak güç olabilir. Güvenilir markaların bu konudaki klinik çalışmaları saçlarınız için daha faydalı olacaktır.

2. MANE'N TAIL At Kuyruğu Şampuanı

Hızlı Saç Uzatma

Amazon
Fiyatını Gör
Manen Tail
Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kısa süre içerisinde saçların daha gür ve güçlü olmasını sağlayan at kuyruğu şampuanlarının saç uzamasındaki etkisini anlatmamıza gerek yok. Saçların yavaş uzamasının nedenlerinden olan yetersiz beslenmeyi ortadan kaldıran şampuan, ilk kullanımdan itibaren gözle görülür bir fark yaratıyor. Saçların yağlanmasını geciktirerek daha az bakıma ihtiyaç duymasını sağlayan şampuan, bu sayede çevresel faktörlerden kaynaklanan yıpranmaları ve kırılmaları önlüyor. Son olarak %100 organik bileşenlerden üretilmiş olan bu ürünü herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceğini belirtelim.

3. Kerastase Extentioniste Saç Uzatan Krem

Hızlı Saç Uzatma

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase Paris
Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Hasar görmüş saçların uzunluğunu optimize etmek ve güçlendirmek için tasarlanmış Kerastase Extentioniste Saç Uzatan Krem, saç tellerini kökten uca beslerken aynı zamanda saç kırıklarını onararak güçlendirir. Özellikle yavaş büyüyen hasarlı saçları güçlendirerek hızlı uzamasına yardımcı olan Kerastase Extentioniste saç kremi, %99 daha az kırılma ve %78 daha az ayrık uç sonucuyla kullanıcılarda olağanüstü sonuçlar gösteriyor. 

4. SOVITAL Hair Vitamin Vegan Gummy Saç Vitamini

Hızlı Saç Uzatma

Amazon
Fiyatını Gör
Sovital Hair
Vitamini
Aradığın
Fiyatı Gör

Daha uzun ve daha sağlıklı saçlara sahip olmak isteyenler için özel olarak formüle edilen SOVITAL Hair Vitamin Vegan Gummy Saç Vitamini, içeriğindeki ahududu aromasıyla hem lezzetli hem sağlıklı. İsviçre patentine sahip olan bu ürün, saçın ihtiyacı olan 11 farklı bileşeni ile uzun, sağlıklı, gür ve parlak saçlara sahip olmanıza yardımcı oluyor. Öte yandan GDO, glüten, jelatin ve şeker içermeyen Hair Vitamin Vegan Gummy Saç Vitamini, %100 doğal malzemesiyle birçok saç uzatıcı üründe bulunan hormon takviyesi içermemesinden dolayı yüzünüzde veya vücudunuzda kıllanmalara sebep olmuyor. 

5. Sugarbear Sugar Bear Vitamin

Hızlı Saç Uzatma

Amazon
Fiyatını Gör
Sugar Bear
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçınızı korumaya yardımcı olacak bir vegan vitamini mi arıyorsunuz? Bunun da yumuşak, çiğnenebilir ve lezzetli bir sakızlı olduğunu hayal edin! Sugarbear Sugar Bear Vitamin, bilimsel olarak formüle edilmiş B8 Vitamini, İnositol ve 5.000 mcg'nin üzerinde Biotin dahil olmak üzere 9'dan fazla bileşene sahip eşsiz bir formülle geliyor. İçerisinde hormon takviyesi barındırmayan bu sevimli ayıcıklar, aynı zamanda yüzde, ellerde veya vücudunuzun herhangi bir bölgesinde kıllanmalara yol açabilecek zararlı bir madde içermiyor. Tamamen saçın güçlenmesi, beslenmesi ve sağlıklı bir şekilde hızlı uzaması için tasarlanan Sugarbear Sugar Bear Vitamin; biotin, Folik Asit ve Vitamin D gibi temel saç dostu vitaminlerle formüle edilmiştir. 

6. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

Saç Uzatma Şampuanı

Amazon
Fiyatlarını Gör
Trendyol 
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatlarını Gör

Diamond Hair Daily şampuan saç tipine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

İçeriğinde keratin dışında yoğun bir şekilde at kuyruğu özü bulunuyor. Kullanıcı yorumlarına bakıldığında hızlı saç uzatma konusunda çok aşarılı bir şampuan olduğu dikkat çekiyor.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış, kepekli saçlarda da oldukça etkili.

7. Kerastase Resistance Bain Extentioniste Saç Uzatan Şampuan

 

Hızlı Saç Uzatma

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Köklerden başlayarak hızlı saç büyümesini artıran güçlendirici Kerastase Resistance Bain Extentioniste şampuan; zayıflamış, kırılmaya meyilli, sönük ve cansız saçları yeniden kendine getirerek parlak ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor. İçeriğindeki kreatin R, taurine, ve güçlü aminoasitli özel formü sayesinde saçı kökten uca besleyen bu ürün, folikülün yeniden yapılanmasına yardımcı olarak çabuk saç uzatma etkisi gösteriyor. Boyalı saçlarda dahi daha parlak ve ipeksi bir doku kazandıran Kerastase Resistance Bain Extentioniste şampuan, saçı iyileştirme yolları arayanlar ve saçı hızlı uzatmak için çözüm arayanların en çok tercih ettiği ürünlerin başında geliyor. 


En iyi hızlı saç uzatan bakım ürünleri hangisi?

Dermatoloji uzmanlarına göre en iyi hızlı saç uzatan ürünler arasında; DIAMOND HAIR Saç Serumu, MANE'N TAIL At Kuyruğu Şampuanı, Kerastase Extentioniste Saç Uzatan Krem, SOVITAL Hair Vitamin Vegan Gummy Saç Vitamini, Sugarbear Sugar Bear Vitamin, DIAMOND HAIR Hair Plus Saç Serumu ve Kerastase Resistance Bain Extentioniste yer alırken içeriğindeki zengin mineral ve vitaminler sayesinde doğal görünen parlak ve gür saçlara sahip olmanıza yardımcı olur. 

Saçlar nasıl uzar?

Her birey ortalama 5 milyon saç köküne sahip olarak dünyaya gelirken bunlardan yaklaşık 100.000 folikül kafa derisinde yer almaktadır. Tüm bunların yanında her birey günde yaklaşık 50 ila 100 saç teli kaybederken (normal bir durumdur) saç, cildinizin altındaki bir folikülün kökünde büyüme gösterir. Sonuç olarak saç derisindeki kan, foliküllere ulaşır ve saç köklerine oksijen ile besin sağlar. Böylelikle saçlar uzama gösterir. 

Saç uzatmak için ne yapmalı?

Çoğu saç teli günde ortalama 0,3 ila 0,4 mm uzar. Yani bu, saçın bir haftada ortalama 2,8 mm büyüyebileceği anlamına gelir. Ancak bu büyüme kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Genetik, hormonlar, beslenme ve stres seviyelerinin tümü, saçların sağlığı ve büyümesi söz konusu olduğunda rol oynar. Öte yandan saçı besleyen kaliteli içeriğe sahip hızlı saç uzatıcı ürünler son derece etkili olabilir. 

Yıpranmış saçları iyileştirmenin yolları neler?

Cansız ve sönük görünen kırılgan saç tellerinizi iyileştirmek için uzmanlara göre her daim saç derisini temiz tutmanız, kollajen ve biotin gibi saç uzatma takviyeleri almanız, saçı fiziksel hasara karşı korumanız, antioksidan açısından zengin gıdalar tüketmeniz, aşırı ısı veren elektronik cihaz kullanımını azaltmanız ve saçı besleyen doğal içeriğe sahip saç bakım ürünleri kullanmanız son derece sağlıklı bir saç yapısına sahip olmanıza yardımcı olabilir.

En kolay saç nasıl uzar?

Saçların hızlı uzaması için; şampuanlarınızı doğru seçin, saç diplerinize yağlarla masaj yapın, saçlarınızı kapatacak şapka, bere gibi eşyaları kullanmaktan kaçının, sağlıklı beslenin, saçlarınızı havlu ile kurutun, protein ağırlıklı takviyeler kullanın, saç bakım kremleri kullanın, saçları yüksek sıcaklığa maruz bırakmayın.

Saç uzatan besinler nelerdir?

Saçın hızlı uzamasını sağlayan besinler; yumurta, ıspanak, kuruyemişler, balıklar, fasulye, avokado, karides, kivi, domates, ceviz, bezelye, brokoli, yeşil çay, somon saçı uzatan yiyecekler olarak biliniyor.

Saçları en çok ne uzatır?

Soğuk su masajı kan dolaşımını artırır ve saçınızın uzamasını hızlandırır. Saç diplerinize her gün 10 dakika boyunca masaj yapmanız gerekmektedir. Masaj yaparken soğuk su ile saç diplerinizi ıslatmanız daha etkili olacaktır. Saç bakım veya saç uzatma yağları da saçların hızlı uzamasında etkilidir.

Öndeki kısa saçlar nasıl uzar?

Duşa girmeden önce saç derinize ellerinizle masaj yapmak kan akışını hızlandırır ve öndeki bebek saçlar daha hızlı uzar. Banyoya girmeden bir dakika boyunca saç diplerinize masaj yapın. Her duştan önce bunu yaparsanız saçtaki uzamayı farkedebileceksiniz.

1 haftada saç ne kadar uzar?

Her saçın büyüme oranı değişiktir. Dökülme oranı fazla olan bir saçta saç uzamayı durdurabilmektedir. Çok iyi yağlarla beslenen bir saç normal uzama boyutundan daha hızlı uzayabilir. Ortalama bir insanın saç teli günde yaklaşık 0.3 mm, ayda 1 cm kadar uzar. Bu uzama boyutunu artırmak sizin elinizdedir.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
63 Yorum