Saç Bakımında Sıklıkla Yapılan 10 Hata!

Saç bakımı hataya yer olmayacak kadar önemlidir. Bu içeriğimizde saç bakımında yapılan hatalardan ve doğru bakımın nasıl olması gerektiğinden bahsettik.
Saç Bakımında Sıklıkla Yapılan 10 Hata!

Saç Bakımında Yapılan Hatalar

Sağlıklı saçlar herkes için büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden çevremizden duyduğumuz neredeyse bütün tavsiyelere uymaya çalışmaktayız. Fakat bu durum çoğu zaman bakım yapayım derken saçlarınızın daha çok dökülmesine, kırılmasına ya da kurumasına sebep olabilmektedir. Bu yüzden çevremizden saç bakım tavsiyesi almak yerine uzmanların önerdiği uygulamaları yapmamız gerekiyor. İçeriğimizde saç bakımı yaparken yapılan hataları bir araya getirdik. İşte saç bakımında yapılan hatalar.

1. Saçları Toplamak

saç bakımında yapılan hatalar

Genellikle saçları her gün toplamanın saçları daha az dökeceği düşüncesi bulunmaktadır. Fakat aslında tam tersi saçları toplamak, saçlarınıza aşırı fiziksel zorlama yapacağı için saçlarınızın daha çok dökülmesine sebep olmaktadır.

2. Saçları Kısa Kestirmek

saç bakımında yapılan hatalar

Saç bakımı konusunda genel olarak bilinen diğer yanlış saçların kısa kesilince daha az döküleceği düşüncesidir. Saç dökülmesinin asıl nedeni metabolizmayla ilgili ya da saç kökleriyle ilgili sorundan kaynaklanmaktadır. Bu yüzden saçları sık sık kestirmenin ya da kısa kestirmenin saç dökülmesini engellemek ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

3. Sıcak Suyla Saç Yıkamak

saç bakımında yapılan hatalar

Saçların daha temiz olması için saçları sıcak suyla yıkamak yanlış bir durumdur. Saçları sıcak suyla yıkamak sanılanın aksine saçların kurumasına, yıpranmasına hatta saç derisinin kaşınmasına yol açmaktadır. Bu yüzden saçların ılık suyla yıkanması gerekmektedir.

4. Saçları Her Gün Yıkamak

saç bakımında yapılan hatalar

Saçların çok sık yıkanması çoğu zaman zararlı olabiliyor. Bu durum özellikle saç derisinin kurumasına sebebiyet verebilir. Fakat saçların uzun süre yıkanmaması da sağlıklı bir durum değildir. Gün içerisinde saçlara bulaşan toz ve kir saçların koparak dökülmesine neden olabilmektedir. Bu yüzden genel olarak yağlı saç tiplerinin gün aşırı yıkanması, kuru saç tiplerinin ise daha az sıklıkla yıkanması tavsiye edilmektedir.

5. Şampuan Seçimi

saç bakımında yapılan hatalar

En çok yapılan hatalardan biri evlerde şampuanların ortak kullanımıdır. Şampuan seçerken kendi saç tipinize özgü bir şampuan olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Evdeki bireylerin tümünün de aynı şampuanı kullanması, farklı saç tiplerinde olanlar için saçları yıpratan bir durum oluşturur.

Ayrıca şampuan kullanımında bilinen bir diğer yanlış, daha çok köpüren şampuanın daha iyi olduğu görüşüdür. Aslında tam tersi şampuanlar ne kadar köpürürse içerisinde kimyasal maddelerin o kadar fazla olduğu anlamına gelmektedir. Bu nedenle daha çok köpüren şampuan değil, içeriğinde daha çok vitamin bulunan ve bitkisel şampuanlar tercih edilmelidir.

6. Saç Kremi Kullanmama

saç bakımında yapılan hatalar

Saç kremi kullanımının çoğunlukla saç dökülmesine yol açtığı düşünülmektedir. Fakat aslında doğru uygulanan saç kremleri saçın onarılmasına yardımcı olmaktadır. Saç kremlerinin faydasını görebilmek için saç diplerine değil sadece saç uçlarına uygulamak gerekmektedir.

Saç kremleri saçın yumuşaklığını ve parlaklığını arttıran olmazsa olmaz bakım ürünleri arasındadır. Özellikle duştan sonra uygulanan saç kremi daha sağlıklı saçlara sahip olmamızı destekliyor. Dilerseniz "Dolgun Saçlar İçin Saç Kremi Önerileri" adlı içeriğimize göz atarak bu kremleri inceleyebilirsiniz.

7. Saçların Sık Taranması

saç bakımında yapılan hatalar

Saçlarınızı çok sık taramak saç dökülmesine yol açabilmektedir. Bu yüzden saçlarınızı sürekli taramayın. Sadece şekil vermeniz gerektiğinde taramaya dikkat edin. Ayrıca tarak seçiminize de dikkat etmeniz gerekmektedir. Tarakların keskin, metal ya da plastik olmamasına özen gösterin. Doğru tarak tercihi saçın dökülmesini engellemektedir.

8. Bakım Yağları Kullanmamak

saç bakımında yapılan hatalar

Saç için oldukça faydalı olan yağları kullanmamak bakım yaparken yapılan en büyük hatalardan birisidir. Bazı yağlar saçtaki yıpranmayı, kırıkları, dökülmeyi, kepeklenmeyi, kabarmayı önleyecek kadar faydalıdır. Ayrıca bu yağlar, saçların daha hızlı uzamasını sağlar, saçları parlatır, hacimli bir görünüme kavuşturur, saçkıran, tahriş, kaşıntı gibi saç derisinde meydana gelen problemleri de ortadan kaldırır. Yağlar saça bakım yaparken kesinlikle kullanılması gerekmektedir. Düzenli olarak kullanıldığında etkisini gösterir.

9. Saçları Kurutma Makinesi ile Kurutmak

saç bakımında yapılan hatalar

Saçlarınızı yüksek ısı veren bir kurutma makinesi ile kurutmak yapabileceğiniz en büyük hatalardan birisidir. Saç kurutma makinesi saçtaki yağı kurutur, saç derisine zarar verir, saçın kırılmasına yol açar. Duş aldıktan sonra eğer bir işiniz yoksa saçlarınızı havluyla kurutmayı deneyebilirsiniz. Yüksek ısı veren cihazlar saça büyük zarar vermektedir.

10. Kırıkları Düzenli Olarak Aldırmamak

saç bakımında yapılan hatalar

Saç kırıklarını her 2,3 ayda bir aldırmak gereklidir. Kırıklar bir süre sonra diğer saç tellerine de zarar vermeye başlar, saçta kötü bir görünüme yol açar, saçları cansızlaştırır, parlak bir görünüme sahip olmasını engeller. Ayrıca kopmalara neden olur, saçlarınız sürekli olarak birbirine dolaşır. Saçlarınız birbirine dolaşmaya başladığında kırıklarınızı kuaförünüze giderek aldırmanızı şiddetli tavsiye ediyoruz.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

En Etkili Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç SerumuHacim10/9.8
2Herbal Science Boom ButterFerahlatıcı10/9.6
3Kerastase Elixir UltimateKırık Karşıtı10/9.7
4Dax SupergroDökülme Karşıtı10/9.8
5Okay Keratin SmoothParlaklık10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Bakım
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En Etkili Saç Bakım Ürünleri

Saç bakımında yapılan ve saça çok zarar veren hatalardan yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise saç bakımında kullanılması gereken bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte saç bakımında kesinlikle kullanılması gereken bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Hair Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki 12 farklı bitki özü sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan şampuan, ilk kullanımdan itibaren yıpranmış ve kırılmış saçları onarıyor. Formülündeki Ozon minerali sayesinde saç derisinin ferahlamasını sağlayan ürün, bu sayede kepek ve ölü deri gibi oluşumları engelliyor. Ayrıca içeriğindeki yoğun keratin sayesinde saç köklerini besleyen şampuanın yeni saç oluşumunu desteklediğini belirtelim.

2. Herbal Science Boom Butter

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize saça büyük faydaları olan Herbal Science Boom Butter ile devam ediyoruz. Yoğun besin değerine sahip içeriği sayesinde saçın besin ihtiyacının tamamını karşılayan peeling, bu sayede saçlarınızın daha dolgun ve canlı olmasını destekliyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin formülü sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onaran ürün aynı zamanda saçın nem dengesini sağlıyor. Bu sayede saçlarınız daha yumuşak ve kontrol edilebilir olur.

3. Kerastase Elixir Ultimate

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kerastase markasının ne kadar kaliteli ürünler ürettiğini hepimiz iyi biliyoruz. Saçlar işlem gördüğünde veya çevresel etkenlere maruz kaldığında sertleşmeye ve cansızlaşmaya başlar. Kerastase Elixir Ultimate, özel formülü sayesinde mat saçların parlaklığını 8 kata kadar açabiliyor. İlk kullanımdan itibaren saçın daha parlak olmasını sağlayan bakım yağı, saçın bakım ihtiyacını karşılayarak hasar gören bölgelerini onarıyor. Düzenli kullanımlarda ise saçların daha canlı, dolgun ve yumuşak olmasına yardımcı olan ürün aynı zamanda saçın daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlıyor. Son olarak bu bakım yağının saçı 96 saate kadar elektriklenmeden koruduğunu belirtelim.

4. Dax Supergro

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax Supergro
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize birbirinden farklı botanik yağlar içeren Dax Supergro ile devam ediyoruz. İçerisindeki bu botanik yağlar sayesinde kısa süre içerisinde saçların daha yumuşak ve canlı olmasını sağlayan ürün, ilk kullanımdan itibaren etki göstermesiyle biliniyor. Botanik yağların ferahlatıcı etkisi sayesinde saç derisini rahatlatan ürün, bu sayede saç derisi hastalıklarının oluşumunu engelliyor. Son olarak saça zarar veren herhangi bir maddeyi içermeyen bakım yağını herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceğini belirtelim.

5. Okay Keratin Smooth

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Saça yenileyici ve koruyucu bakım yaparak yeniden yapılandıran Okay Keratin Smooth, kısa süre kullanımda bile yıpranmış saçları onarıyor. Düzenli kullanımlarda ise saçın hasar görmüş tüm bölgelerinin onarımını sağlıyor. Besin değeri zengin içeriği sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan bakım yağı, bu sayede saçlarınızın daha yumuşak ve parlak olmasını destekliyor. Ayrıca formülündeki keratin sayesinde saç köklerini güçlendiren ürünün saçın uzama hızını arttırdığını söyleyelim.

Saç bakımında kullanılacak en iyi ürünler hangisi?

Saç bakımı yaparken hangi ürünleri tercih ettiğiniz çok önemlidir. Kaliteli içeriğe sahip saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Herbal Science Boom Butter, Kerastase Elixir Ultimate, Dax Supergro, Okay Keratin Smooth en iyi saç bakım ürünleri olarak tercih ediliyor.

Saç bakımında yapılan hatalar nelerdir?

Saç bakımında tecrübeli olmayan kişiler birçok hata yapmaktadır. O hatalardan bazıları ise şöyledir;

Saçları toplamak, saçları kısa kestirmek, sıcak suyla saç yıkamak, saçları her gün yıkamak, şampuan seçimi, saç kremi kullanmama, saçların sık taranması.

Saçlarıma nasıl bakım yapmalıyım?

Saçlarınıza yukarıda bahsettiğimiz ürünleri kullanarak muazzam bir bakım yapabilirsiniz. Saçlarınız her zaman canlı ve parlak gözükür.

Saç bakımında yapılan yanlışlar nelerdir?

Saç bakımında yapılan yanlışlardan en büyüğü saç kurutma makinesi kullanmaktır. Saç kurutma makinesinin zararı çok fazladır. Önerdiğimiz şey ise saçlarınızı havluyla kurulamak. Saç maşasının da saçlarınızı yıpratabileceğinizi unutmayın. Yüksek ısı veren cihazlardan kaçının. Saç bakım kremleri saçların ihtiyaç duyduğu nem oranını sağlamaktadır. Kremler, köpükler, yağlar saç bakımında kullanılmalıdır.

Saç yıkarken yapılan hatalar neler?

Saçlarınızı yıkarken karıştırmamaya özen gösterin. Saçları yıkarken karıştırmak, birbirine girmesine, saç tellerinin zayıflamasına neden olmaktadır. Bu yüzden saçlarınızı yıkarken olabildiğince nazik olmalısınız.

Saç kuruturken yapılan hatalar ne?

Saçlarınızı kuruturken kesinlikle yüksek ısı verecek ürünleri kullanmayın. Ayrıca kurutma işleminden önce mutlaka köpük veya yağ kullanın. Saçların ihtiyaç duyduğu vitaminleri içerisinde barındıran yağlar oldukça yararlıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum