Evde Saç Renginizi Açabileceğiniz En Etkili 10 Doğal Yöntem

Bu içeriğimizde evde profesyonel bir şekilde doğal ürünler kullanarak saç rengini açabileceğiniz 10 yöntemi sizlere sunuyoruz...
Evde Saç Renginizi Açabileceğiniz En Etkili 10 Doğal Yöntem

Doğal Saç Rengi Açma Yöntemleri Neler?

Saç rengi nasıl açılır? Saç rengini açmak ve daha parlak bir saça sahip olmak için yapılması gereken bazı doğal işlemler vardır. Bu yöntemler sayesinde kuaföre veya kozmetik ürünlere para harcamadan saçlarınızı istediğiniz açıklığa kavuşturabilirsiniz. Saç köklerine ve uçlarına zarar vermeden sadece rengini açan doğal yöntemleri aşağıda sıraladık.

İşte evde doğal yöntemlerle saç rengi açmanın 10 yolu...

1. Papatya Suyu ile Saç Rengi Açma

saç rengi açma

Evde saç açma yöntemleri arasında etkili yöntemlerden biri papatya suyudur. Çok eski zamanlardan beri doğal saç açıcı olarak kullanılan papatya suyu, saçları besler ve doğal bir parlaklık kazanmasını sağlar. Saçlara altın sarısı parlaklığı kazandıran papatya suyu aynı zamanda saçları baştan uca besler.

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı kuru ya da yaş papatya
1/2 su bardağı limon suyu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kaynamış 1 bardak suya kurutulmuş papatya ilave edin ve yarım saat kadar kaynatın. Daha sonra elinizdeki diğer malzemeleri de ilave ederek bir süre dinlenmesini bekleyin. Elde ettiğiniz bu karışımı bir sprey şişesine boşaltıp kullanmanız daha etkili sonuç almanızı sağlayacaktır. Saçlarınıza uyguladığınız karışımın iyice saçlarınıza nüfuz etmesi için bir süre bekletin ve daha sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın. Etkili sonuç almak için bu yöntemi birkaç defa uygulamanız gerekir.

Papatya suyunu saçınıza istediğiniz şekilde uyguladıktan sonra balkona veya bol güneş alan bir yere çıkarak saçınızın güneşte kurumasını bekleyiniz. Bu süreçte saçınızı belli aralıkla taramanızı öneririz. Böylece papatya suyu saçınıza daha iyi yayılacağı gibi tüm saçınız eşit oranda kuruyacak ve rengi açılacaktır.

Papatya suyunun saçlara herhangi bir zararı söz konusu değildir. Aksine saçları ve saç köklerini besleyerek gürleşmesini sağlar. Saçlara doğal bir ışıltı ve parlaklık kazandıran papatya suyunu iki günde bir saçlarınıza uygulayarak güneşte kurutabilirsiniz. Bu işlemi istediğiniz sarılığı elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Papatya Suyu ile Saç Rengi Nasıl Açılır?

2. Elma Sirkesi ile Saç Rengi Açma

saç rengi açma

Elma sirkesinin faydaları hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Doğal saç açıcılardan bir diğeri olan elma sirkesi, saç bakımında oldukça önemli bir yere sahiptir. Saç renginin açılmasını sağladığı gibi kepek problemini giderir ve saçların daha yumuşak olmasını sağlar. Bu nedenle elma sirkesini duşta durulanma suyuna ekleyerek kepek, kaşıntı ve kuruluk gibi çeşitli saç problemlerin ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz.

Hazırlanışı:

Her duşta durulanma suyuna sirke ekleyerek saç renginizin doğal bir şekilde açılmasını sağlayabilirsiniz. Ancak sirkenin kokusundan rahatsız oluyorsanız sirkeli su karışımına birkaç damla lavanta yağı damlatabilirsiniz. Bu işlemi düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızın daha yumuşak, parlak, kepeksiz, canlı ve güçlü olduğunu göreceksiniz. En önemlisi ise saçlarınız artık istediğiniz renge kavuşacaktır.

3. Bal ve Zeytinyağı ile Saç Açma

saç rengi açma

Bal ve zeytinyağı ayrı ayrı şifa kaynağı olup, mutfaklardan alternatif tıpa kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Doğal saç açıcı denilince akla ilk gelen yöntemlerden bir diğeri ise bal ve zeytinyağı karışımıdır. Yarım bardak zeytinyağına yarım bardak bal ekleyerek elde edeceğiniz bu karışım hem saç renginizin açılmasını sağlayacak hem de daha parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanışı:

Yarım bardak zeytinyağı ve yarım bardak balı karıştırdıktan sonra nemli olan saçınıza eşit miktarda sürünüz. Ayrıca elde ettiğiniz karışımı saçınızın uç bölgelerine sürerek ombre etkisi yaratabilirsiniz. Ancak bal ve zeytinyağının saçınıza iyice işlemesi gerekiyor. Yarım saat bekledikten sonra saçınızı durulayabilirsiniz. Bu işlemi birkaç gün aralıklarla tekrarlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağının Saça Faydaları

4. Limon ile Saç Açma

saç rengi açma

Doğal saç açma yöntemlerinden belki de en bilineni limondur. Saçlarınıza yeni bir renk vermek istiyorsunuz ama saçlarınız koyu renkli olduğu için kimyasal maddelerle saçlarınızın rengini açmaya çekiniyorsanız, limon ile saç açma yöntemi tam size göre. Limonla saç açma yöntemi hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki içeriğimize göz atabilirsiniz.

Malzemeler:

Su
Limon

Hazırlanışı:

Uygun bir kabın içerisine saçlarınızın uzunluğuna bağlı olarak limon ve suyu ilave edin. Daha sonra bu iki karışımı bir sprey şişesine ekleyerek saçlarınıza sıkın. İyice saçlarınıza nüfuz ettiğinden emin olduktan sonra kurumaya bırakın. Daha hızlı kuruması için güneşe çıkabilir veya dikkatli bir şekilde saç kurutma makinesi ile saçlarınızı kurutabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Limonla Saç Rengi Nasıl Açılır?

5. Karbonat ile Saç Rengi Açma

saç rengi açma

Doğal saç açıcı yöntemlerden bir diğeri de karbonattır. Evde en kolay saç açıcı yöntemler arasında yer alan karbonat ile saç açma işlemi hem basit hem de etkili sonuçlarıyla uygulayabileceğiniz yöntemlerden biridir. Peki, karbonatla saç nasıl açılır?

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı karbonat
Su

Hazırlanışı:

Uygun bir kabın içerisinde su ile karbonatı iyice karıştırın ve saçlarınıza uygulayın. Haftada 1 defa ya da 10 günde bir defa uygulayacağınız bu yöntem sayesinde saçlarınızın renginde açılmaların olduğunu göreceksiniz. Karbonat, saç açıcı yöntemi olarak kullanıldığı kadar saçlarınızın zararlı toksinlerden arındırılmasına da yardımcı olacaktır.

6. Besleyici ve Saç Açıcı Kür

saç rengi açma

Doğal saç açma yöntemlerinden birisi de saç açıcı kür kullanmaktır. Söz konusu saçların güzelliği ise yapılamayacak bir şey yoktur. Uzmanlar tarafından önerilen bu kür, istediğiniz sonuçları elde etmenize yardımcı olabilecek saç açıcı yöntemlerden biridir. Şimdi sizlere hazırlanışı ve gerekli malzemeleri hakkında bilgi vereceğimiz bu saç bakım kürü ile istediğiniz sonuca daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı ezilmiş tarçın ya da kakule
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı:

Uygun bir kabın içerisinde elinizdeki tüm malzemeleri karıştırın ve kıvam aldıktan sonra saçlarınıza uygulayın. Uygulamanın daha hızlı ve pratik olabilmesi için saçlarınızın nemli olmasını öneririz. Tarak yardımı ile uyguladığınız kürün tamamen saçlarınıza dağılmasını sağlayın ve bir gece saçlarınızda bekletin. Uyandığınızda saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın. Düzenli bir şekilde bu kürü uyguladığınızda saçlarınızda açılmaların gerçekleştiğini görecek ve saçlarınızın daha sağlıklı hale geldiğini hissedeceksiniz.

7. Tarçın ile Saç Açma

saç rengi açma

Mutfağın olmazsa olmazlarından biri olan tarçın, sıkça kullanılan doğal yollarla saç rengini açma yöntemlerindendir. Şifa kaynağı olarak nitelendirilen tarçın, saç renginizin açılmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda doğal bir parlaklık da kazandıracaktır.

Hazırlanışı:

Tarçın ile saç rengi açma işlemi diğerlerine göre daha farklıdır. Tarçını doğrudan saça uygulamak yerine saç kreminin içine bir miktar ekleyin ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz tarçınlı saç kremini saçınıza uyguladıktan sonra bone takın ve yaklaşık 10 saat bu şekilde bekleyin. Bu işlemi gece yatmadan önce de uygulayabilirsiniz. 10 saat beklemenin ardından saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Bu yöntem ile saçlarınız daha ışıltılı, parlak ve bakımlı görünecektir.

8. C Vitamini Tabletleri ile Saç Rengi Açma

saç rengi açma

Saç renginizi açabileceğiniz bir diğer yöntem de C vitamini tabletlerini kullanmaktır. Vücut sağlığına önemli katkılarda bulunan C vitamini aynı zamanda saç sağlığına da fayda sağlamaktadır. C vitamini saçlarınızın koparak dökülmesini önler ve doğal bir ışıltı kazandırır. Saçlarınızın güçlenmesinin yanı sıra istediğiniz sarımsı renge kavuşmak için C vitamini tabletlerinden yararlanabilirsiniz.

Hazırlanışı:

5-10 adet C vitamini tabletini toz haline getirin ve günlük kullandığınız şampuanın içine ekleyiniz. C vitamini eklediğiniz şampuanı düzenli olarak kullanmanız durumunda saç renginizin sağlıklı bir şekilde açıldığını göreceksiniz. Bu yöntem boyalı saçlarda da rahatlıkla uygulanabilir.

9. Siyah Çay ile Saç Rengi Açma

saç rengi açma

Evet, doğru okudunuz. Siyah çay ile saç rengini açmak mümkün. İlk okuduğunuzda şaşırabilirsiniz ama bu yöntemle doğal yollarla saç renginizi açabilirsiniz. Bol miktarda tanik asit içeren siyah çay, saç renginin açılmasına yardımcı olmaktadır.

Hazırlanışı:

2-3 yemek kaşığı siyah çayı demledikten sonra saçınıza sürün ve yaklaşık yarım saat bekletin. Yarım saat beklemenin ardından saçlarınızı durulayın ve bu işlemi düzenli olarak uygulayın.

10. Bira ile Saç Rengi Açma

saç rengi açma

Siyah çaydan sonra şaşıracağınız bir diğer yöntem ise bira ile saç açma olacaktır. Birayı seyreltmeden saçınıza uygulayabilirsiniz. Bunun için sprey yöntemini tercih edebilirsiniz. Renginin açılmasını istediğiniz bölgelere birayı döktükten sonra güneşte 1 saat bekletin. Beklemenin ardından saçınızı yıkayabilirsiniz.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım KremleriSaç Bakım Maskeleri

En İyi Saç Rengini Açan Ürün Listesi

SıraMarkalarEtkisineoldu Puanı
1L'Oreal ParisAşamalı Açar10/9.9
2MAXX DELUXEYıpratmadan Açar10/9.7
3Urban CareDökülmeleri Engeller10/9.8
4John FriedaDökülmeleri Engeller10/9.8
5BLONDME9 Seviye Açar10/9.7
6Diamond HairKomple Bakım10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Rengini
Açan Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Kısa Sürede Saç Rengi Açan Ürün Tavsiyesi

Yukarıdaki kısımda saç rengini açabilecek doğal ve bitkisel yöntemlerden bahsettik. Bu kısımda ise saçlarınızın rengini hızlıca açacak bakım ürünlerini inceleyeceğiz.

İşte saç rengini açan ve saçınıza bakım yapabileceğiniz en iyi 6 bakım ürünü;

1. L'Oreal Paris Renk Açıcı Jel

saç rengi açma

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal Paris
Saç Rengi Açıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Her kullanımda saçın rengini aşamalı olarak açan bu jel, hoş kokusuyla işlem sonrasında kötü bir hava bırakmıyor. Zengin içeriği sayesinde saçı besleyerek daha yumuşak ve parlak olmasına yardımcı olan ürün, bu sayede sizi dış etkenlerden kaynaklanan yıpranmalardan koruyor. Aynı zamanda saça bakım yaparak köklerin güçlenmesini sağlayan jel, amonyak gibi maddeleri içermemektedir.

2. MAXX DELUXE Poşetli Saç Açıcı

saç rengi açma

Amazon
Fiyatını Gör
Maxx Deluxe
Saç Rengi Açıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yeni nesil formülüyle saçı yıpratmadan açan bu ürün, özel olarak tasarlanan oksidanları sayesinde boyanın kolayca aktifleşmesini sağlıyor. Bir yandan saç rengini açarken diğer yandan da saçı besleyen ürün, bu sayede yıpranmaların önüne geçiyor. Ayrıca bu saç açıcının tüm renk açma işlemlerinde kullanılabileceğini belirtelim.

3. Urban Care Summer Glow Renk Açıcı Sprey

saç rengi açma

Amazon
Fiyatını Gör
Urban Care
Saç Rengi Açıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Peroksit içeren formülü sayesinde saçınızın doğal yapısını bozmayan bu sprey, saç rengini 3 kullanımda açıyor. İlk kullanımda saçınızın parlaklığını arttıran ürün, son kullanımda ise saçınıza güneşin ışıltısı gibi bir renk katıyor. Son olarak saçı güçlendirerek dökülmeleri ortadan kaldıran ürün, paraben ve amonyak gibi maddeleri içermemektedir.

4. John Frieda Renk Açıcı Sprey

saç rengi açma

Amazon
Fiyatını Gör
John Frieda
Saç Rengi Açıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

BlondeMend™ teknolojisi sayesinde saçlarda yeni bağlar oluşturarak dökülmeleri engelleyen sprey, bu sayede daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmanıza yardımcı olacak. Sarı saçlar için özel olarak geliştirilen bu ürün sayesinde saçlarınıza daha kontrollü bir ışıltı katabileceksiniz. Bu sayede saç renginizin tam istediğiniz gibi olmasını sağlarsınız.

5. BLONDME Premium Lift

saç rengi açma

Amazon
Fiyatını Gör
Blondme
Saç Rengi Açıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç rengini 9 seviyeye kadar açabilmesiyle saçlarınıza istediğiniz ışıltıyı verebileceğiniz ürün, içeriğindeki mineraller sayesinde saçınızı besliyor. Özel formülü sayesinde saç kırılmalarını minimuma indiren ürün aynı zamanda sıcak alt tonların nötrlenmesini sağlıyor. Ek olarak bu ürünün işlem sonrasında kötü bir hava bırakmadığını belirtelim.

6. Diamond Hair Saç Serumu

saç serumu

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Rengi Açıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

En çok tercih edilen saç serumlarının başında gelen Diamond Hair, içerisinde 12 farklı bitkinin seyreltilmemiş yağını içeriyor. Tüm saç tipleri için uygun olan bu ürün özellikle yıpranmış saçları kısa sürede onarıyor. İlk günden itibaren dolgunluk ve hacim kazandıran Diamond Hair saç serumu, düzenli kullanımlarda saç dökülmesini de önlüyor. Yavaş uzayan saçlarda hızlandırıcı etkisiyle biliniyor. Saçlarınıza komple bakım yapabileceğiniz ürünler arasında yer aldığından listemize tavsiye olarak eklemekte fayda gördük.

Not; Saç rengini açmak için kullanılan bir ürün değil tüm saç sorunlarını onarmanızda yardımcınız olabilecek bir üründür. İşlem görmüş saçlarda toparlayıcı ve onarıcı etkisi muazzam.


Saç rengini açan en iyi ürünler hangisi?

Saç rengini doğal yollarla açmanın bir diğer yöntemi ise saçlara zarar vermeyen en iyi saç rengi açıcı ürünler kullanmak. Bu ürünlerin arasında L'Oreal Paris, MAXX DELUXE, Urban Care, John Frieda ve BLONDME gibi kullanıcılardan tam not alan markalar bulunuyor.

Saç rengi nasıl açılır?

Saçınızın rengini en kolay yoldan açmak istiyorsanız;

Papatya suyu, elma sirkesi, limon, besleyici ve saç açıcı kür, karbonat, tarçın, siyah çay, bira, c vitamini tabletleri, bal ve zeytinyağı kullanın, Bunlara ek olarak saç rengi açıcı ürünlerden destek alabilirsiniz.

Saçımın rengi açılmıyor ne yapmalıyım?

Bunun için fazla endişelenmenize gerek yok. Çünkü sizler için hazırladığımız bu içerikteki doğal yöntemleri düzgün ve belirli aralıklarla uyguladığınız takdirde kesinlikle olumlu yönde sonuç alacağınıza eminiz.

Koyu saç rengi nasıl açılır?

Koyu saçların rengini açmak için karbonatlı suyu deneyebilirsiniz. 120 ml suyu ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Macunu saça yedirdikten sonra 10 ile 15 dakika bekletin, sıcak suyla durulayın, istediğiniz rengi elde edene kadar bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Evde saç rengini nasıl açabilirim?

Evde saçlarınızın rengini açmak için tarçını kullanın. 3 yemek kaşığı toz tarçını alın, saç kreminizi bir fincana ekleyin. Tarçın ve saç kremini karıştırdıktan sonra saçlarınıza sürün. 10 dakika beklettikten sonra suyla  durulayın. Tuzlu su da deneyerek saçlarınızın rengini açabilirsiniz.

Boya kullanmadan saç rengi nasıl açılır?

Boya kullanmadan saçlarınızın rengini açmanız mümkündür. Bunun için; elma sirkesi, tarçın ve saç kremi, alkolsüz bira, papatya çayı, zeytinyağı, tarçın ve bal, yumurta, sirke, bal, limon gibi besinlerden elde edilen karışımlar kullanılabilir.

En iyi saç açıcı hangisi?

Saçlarınızı açmak için birçok yöntem vardır. Palette, Agiss, Koleston, Loreal Paris gibi markaların saç açıcı ürünlerini tercih ederek saçlarınızı açmanız mümkündür. En kaliteli ve iyi saç açıcı ise Loreal Paris markasına aittir.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum