Saçlar Neden Beyazlar? Uzmanlara Göre Beyazlamanın Nedenleri

Saçlarınız beyazlıyorsa ve sebebini bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. İçeriğimizde saç beyazlamasının nedenlerini ve çözüm yollarını detaylıca anlattık.
Saçlar Neden Beyazlar? Uzmanlara Göre Beyazlamanın Nedenleri

Saç Neden Beyazlar?

Genelde yaşı ilerlemiş insanların saçları beyazdır ama kimi zaman genç yaştaki kişilerin saçlarının da beyazladığını görürüz. Peki saçlar neden beyazlar? Saçlar herkeste neden farklı zamanda beyazlar? İçeriğimizde bu iki sorunun da cevabını bulabilirsiniz.

Belli bir yaştan sonra beyazladığını sandığımız saç aslında beyazdır. Saç, doğal rengini melanin denilen bir pigmentten alır ve bu pigmentin oluşumu doğumdan önce başlar. Saçın doğal rengi, saç kılının gövdesinde veya kabuğunda bulunan melanin pigmentinin dağılımına, tipine ve miktarına bağlı olarak değişir.

Yaşlanma ile birlikte melanin miktarı azalır. Saç öncelikle kırlaşır ve sonra da beyazlar. Saçımızın pigmentinin azalması dökülmeye yakın olduğu zaman gerçekleşir. Bu yüzden dökülen saçların kökleri genelde beyazdır. İngiltere Bradfor Üniversitesi'nden profesör Dr. Desmund Tobin, saçın beyazlama nedenini yaşa ve genetiğe bağlıyor. Fakat saçın beyazlamasının farklı sebepleri de vardır.

İşte saç beyazlamasının nedenleri...

1. Stres

saçlar neden beyazlar

Stres, vücudun hem içinde hem de dışında birçok probleme neden olur. Bu da saç renginizin değişmesine yol açabilir. Ama tek suçlu olarak stresi görmeyin. Çünkü saçların beyazlamasına neden olan birçok farklı faktör vardır.

2. Duygusal Problemler

saçlar neden beyazlar

Depresyon, üzüntü, kederlenmek gibi nedenler sonucu da saçlarınız beyazlayabilir. Hatta erken yaşlarda bile simsiyah saçlarınıza veda edebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda duygusal sorunlarınız çözüldüğünde saçlarınız eski rengine geri dönebilmektedir.

3. Dengesiz Beslenme

saçlar neden beyazlar

Beslenme düzeniniz vücudunuzdaki tüm süreçleri etkiler. Ortalama 50 yaşına gelmeden önce saçlarınızın tamamen beyazlamaması için yeteri kadar B12 vitamini almanız oldukça önemlidir.

4. Genetik Olarak Yatkınlık

saçlar neden beyazlar

Saçların beyazlamasının nedenlerinden birisi de anne ve babada görülen erken yaşta saç beyazlamasıdır. Eğer aile bireylerinde bu sorun görülmüşse kişide de beyazlama sorunu ortaya çıkar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ise çeşitli yağlar denenebilir. Saç için faydalı yağlar, renk tonunu koyulaştırarak beyazların önüne geçebilir. Düzenli kullanımda saç kısa süre içerisinde 5. eski haline döner.

5. Vitamin Eksiklikleri

saçlar neden beyazlar

Genç yaşta saçların beyazlamasına yol açan en büyük nedenlerden birisi vitamin eksikliğidir. Vitamin ve mineral eksikliği saç tellerinin incelmesine ve dökülmesine de neden olur. Bunun için vitamin takviyeleri alınabilir. Ayrıca beslenme sırasında vitamin oranı yüksek besinler tüketilmesi de önemlidir.

6. Zararlı Boyalar ve Kimyasal Saç Ürünleri

saçlar neden beyazlar

Saç boyaları ve içeriğinde kimyasal maddeler barındıran saç ürünleri saçların beyazlamasına neden olabilmektedir. Satın aldığımız saç ürünlerini incelerken içeriğine dikkat etmemiz gerekir. Piyasadaki çoğu saç ürünü saçların beyazlamasına, erken yaşta saç dökülmesine neden olmaktadır.

7. Sigara ve Alkol Kullanmak

saçlar neden beyazlar

Sigara ve alkol kullanmak saç ve vücut sağlığını ciddi oranda bozmaktadır. Sigara ve alkol saçların beyazlamasına neden olur, saçlar daha mat gözükür, eski canlılığını, parlaklığını kaybeder. Sürekli olarak alkol tüketen bir kişinin saçları sürekli olarak dökülür, beyazlar, cansızlaşır.

8. Yaşlanmak

saçlar neden beyazlar

Saç beyazlaması yaşın ilerlemesiyle birlikte görülebilir. Saçların asıl rengi beyazdır, yaşın ilerlemesi saçın asıl renginin belli olmasına neden olur. Saçın pigmentin melanin üretim kapasitesinin azalmasıyla ortaya çıkar. Melanin miktarındaki azalma saçlarda beyazlama sebep olur.


Saç ile İlgili İlginç Bilgiler

1. Bir başta ortalama 100.000-150.000 arası saç vardır.

2. Bir saç teli o kadar güçlüdür ki tek başına 100 gram taşıyabilir. Bir baştaki saçlarla ortalama 10-15 tonluk yük taşınabilir.

3. Dünyadaki en yaygın saç siyahtır. En nadir saç ise kızıl.

4. Bir saç günde ortalama 0,3 mm ve ayda 1 cm büyür.

5. Sıcak havalarda saçlar çok az olsa da normalinden biraz daha fazla uzarlar. Fakat bunu siz fark edemezsiniz çünkü fark çok azdır.

6. Saçlar ıslandığında %30 daha uzun gözükürler. Kuru saçlar, saçların uzunluğunu kamufle eder ve olduğundan daha kısa gözükür.

İlginizi Çekebilir
Beyaz Saçları Siyah Yapacak YöntemlerDökülme Karşıtı Serumlar
Erken Yaşta Beyazlayan Saçlar İçin Öneri

Beyazlaşma Karşıtı En İyi Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1DermaDerm Beyaz Saç Karşıtı Bitkisel ŞampuanBeyazları Yok Eder10/9.9
2Dexe Beyaz Kapatıcı Siyah ŞampuanKaliteli10/9.7
3Kaaral Mannıskan Beyaz Kapatıcı Siyah ŞampuanAnında Etki10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Beyazlama Karşıtı
Saç Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Beyazlaşma Karşıtı En İyi Ürünler

Saç beyazlamasının sebeplerini ve hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri yukarıda detaylıca anlattık. Bu kısımda ise beyazlaşmayı tersine çeviren saç bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte saçları siyahlaştıran en iyi ürünler.

1. DermaDerm Beyaz Saç Karşıtı Bitkisel Şampuan

beyaz kapatıcı şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
DermaDerm
Beyazlama Karşıtı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize saç bakım konusunda en önde gelen markalardan olan DermaDerm'in şampuanıyla başlıyoruz. Tamamen bitkisel içeriğe sahip olması sayesinde saça herhangi bir şekilde zarar vermeyen şampuan, besleyici etkisiyle saçların ihtiyaç duyduğu besinleri karşılar. Bu sayede saçlarınız canlanarak eski güzelliğine kavuşur. Kadın, erkek demeden herkesin kullanabileceği ürün aynı zamanda tüm saç tiplerine uygundur.

2. Dexe Beyaz Kapatıcı Siyah Şampuan

beyaz kapatıcı şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Dexe
Beyazlama Karşıtı
Aradığın
Fiyatı Gör

Oksidan, proksit gibi saça zarar veren herhangi bir kimyasal maddeyi içermeyen bu şampuan, özel formülü sayesinde saçlarınızı eski rengine çeviriyor. Çin tıbbının yüksek teknoloji ile geliştirilmesiyle ortaya çıkan ürün, bir yandan saçlarınızdaki beyazları kapatırken diğer yandan da saçlarınıza bakım yapıyor. Bu sayede saçlarınız hem daha canlı hem de daha dolgun hale geliyor.

3. Kaaral Mannıskan Beyaz Kapatıcı Siyah Şampuan

beyaz kapatıcı şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Kaaral Mannıskan
Beyazlama Karşıtı
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçın besin ihtiyacını karşılayarak hasar görmüş bölgelerin onarımını ve bakımını yapan bu ürün, beyaz saçlara sahip kişiler için özel olarak geliştirildi. Hızlı ve etkin çözüm sunmasıyla bilinen şampuan, ilk kullanımdan itibaren etkisini gösteriyor. İçeriğindeki siyah karbon sayesinde beyaz ve gri saçları anında kapatan ürün aynı zamanda saçın nem dengesini sağlıyor. Bu sayede saçlarınız hem siyahlaşır hem de daha parlak bir görünüme sahip olur.

Beyazlaşma karşıtı en iyi ürünler hangisi?

Saçlarınızı anında siyah haline çevirecek birbirinden kaliteli beyazlaşma karşıtı ürünler arasında; DermaDerm Beyaz Saç Karşıtı Bitkisel Şampuan, Dexe Beyaz Kapatıcı Siyah Şampuan, Kaaral Mannıskan Beyaz Kapatıcı Siyah Şampuan hızlı etki gösteren ve kolay uygulanabilen beyaz saç karşıtı ürünler olarak tercih ediliyor.

Saçlar Neden Beyazlar?

Gün içerisinde sürekli stresli iseniz veya duygusal olarak çöküntü yaşıyorsanız saçlarınızın beyazlaması normaldir. Dengesiz ve sağlıksız beslenme de saçlarınızı beyazlatan bir diğer unsurdur.

Saçlar Nasıl Siyahlaşır?

Beyaz saçlarınızdan bir anca önce kurtulmak istiyorsanız;

Stresten uzak durmalı, sağlıklı beslenmeli, sizi yoran ve üzen olaylardan uzak durmalısınız. Sürekli stresli bireylerin saçlarının üst kısımları çok hızlı bir şekilde beyazlayabilmektedir. Bu yüzden olabildiğince sakin ve stressiz olmaya çalışmalısınız.

Erken yaşta saç beyazlaması nasıl önlenir?

Erken yaşta saçların beyazlamasını önlemek için yeterli mineral ve vitamin aldığınızdan emin olun. Sigara içiyorsanız eğer içmeyi azaltın veya tamamen bırakın. Saçlarınızı zararlı güneş ışınlarından koruyun. Aşırı ısı veren aletleri kullanmayın.

Beyaz saçlar eski rengine nasıl döner?

Saçların eski haline dönebilmesi için çeşitli yağlar kullanılabilir. Pigmentin kaybını önlemek için ise vitamin ve mineral eksikliklerini tamamlanabilir. Kişi eğer dengeli beslenip takviye vitamin ilacı kullanırsa saçlarınızı siyahlaştırabilir.

Stresten beyaz saç çıkar mı?

Stres, saçların beyazlamasına neden olan en etkili faktörlerden birisidir. Stresli bir birey melanositlerin aktivitelerini etkiler. Bu da saçların ağarmasına neden olur. Kişinin stresten uzak durması gerekir.

Saç beyazları nasıl giderilir?

Saç beyazlarının giderilmesi için yağlarla kombine edilmiş kürler veya maskeler kullanılabilir. Bitkisel çözümler beyazları ortadan kaldırmada oldukça etkilidir. Özellikle lavanta yağı maskeleri ve ısırgan tohumu yağını denemenizi öneriyoruz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.