Saç Dökülmesine İyi Gelen Bitkisel Çözümler Nelerdir?

Herkesin ortak problemlerinden biri olan saç dökülmesine karşı bitkisel tedavi yöntemlerini sizin için araştırdık ve bu içeriğimizde konu olarak ele aldık.
Saç Dökülmesine İyi Gelen Bitkisel Çözümler Nelerdir?

Toplumda yaygın olarak görülen sağlık problemlerinden biri olan saç dökülmesi, her yaş grubunda görülen ortak şikayetlerdendir. Saç cinsinden yaşa kadar pek çok faktör saç dökülmesinde etkili rol oynar. Gençlerin yanı sıra genel olarak bakıldığında saç dökülmesi problemi 50 yaşını aşmış erkeklerin yarısından fazlasında görülürken, 70 yaşına yaklaşmış kadınların ise %40’ında aynı probleme rastlanılır.

Saç dökülmesi pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Genetik yatkınlıktan yaşa ve kullanılan ilaçlara kadar pek çok unsur saç dökülmesini tetikleyebilir. Saç dökülmesi genellikle ilerleyen yaşlarda karşımıza çıkan bir sorun olsa da çevre koşulları, stres, saç cinsi, hormonal değişiklikler ve kullanılan ilaçlar saç dökülmesine neden olabilir.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Bitkiler

SıraBitkiKullanım
1Aloe VeraHaftada 2
2BiberiyeHaftada 1
3Çörek Otu YağıHaftada 1
4Isırgan OtuHaftada 2
5Nane YağıHaftada 1
6SoğanHaftada 1
7SarımsakHaftada 1
8Hint YağıHaftada 1
9Argan YağıHaftada 2
10ZeytinyağıHaftada 2

Saç Dökülmesine İyi Gelen 10 Bitki

"Saç dökülmesine ne iyi gelir?" sorusu saç dökülmesi problemini yaşayan herkesin ortak sorusudur. Biz de bu soruya sizler için cevap aradık ve saç dökülmesini ortadan kaldıran doğal yöntemleri bir araya getirdik.

İşte saç dökülmesine karşı en etkili bitkisel çözümler...

1. Aloe Vera

sac-dokulmesine-bitkisel-cozum-004.webp

Saç dökülmesine bitkisel çözüm deyince akla ilk gelen bitkilerden biri olan aloe vera, saç derisi sağlığına karşı oldukça faydalıdır. Yıpranmaya bağlı saç dökülmelerini önemli ölçüde azaltan aloe vera, saç derisini besler ve saçın dayanıklılığını arttırır. Aloe vera, saçın daha sağlıklı görünmesini sağlarken aynı zamanda saç dökülmesini azaltır ve yeni saçların çıkmasını sağlar. Saç dökülmesine karşı aloe vera içeren saç bakım ürünlerini kullanabileceğiniz gibi aloe vera jeli ile saç derinize masaj da yapabilirsiniz.

2. Biberiye

sac-dokulmesine-bitkisel-cozum-005.webp

Saç dökülmesi tedavisinde oldukça etkili olan biberiyenin bu konudaki geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Saç köklerini canlandıran ve saçların gürleşmesini sağlayan biberiye, antioksidan, antibiyotik ve iltihap önleyici özelliği sayesinde saçları kökten uca kadar korumaktadır. Koruyucu özelliğinin yanı sıra dezenfektan görevi de gören biberiye, saç derisini temizler ve arındırır. Biberiyenin bu özelliklerinden çayını tüketerek de faydalanabileceğiniz gibi biberi yağını da kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı zeytinyağına 3-4 damla biberiye yağı ekleyin. Sonra elde ettiğiniz karışımı saç ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. Masaj uygulamasından sonra bir saat bekleyin ve saçınızı yıkayın. Düzenli uygulanması durumunda biberiyenin etkisini kısa sürede fark edeceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Biberiye Yağının Saça Faydaları

3. Çörek Otu Yağı

sac-dokulmesine-bitkisel-cozum-006.webp

Saç dökülmesine doğal çözüm olarak çörek otu yağını önerebiliriz. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan çörek otu yağı, ülkemizin pek çok yerinde yetiştirilen çörek otundan elde edilmektedir. Çörek otu yağının içinde saç için oldukça önemli bileşenler ve vitaminler bulunmaktadır. Beta karoten, A, B1, B2, B6, E ve C vitaminlerini barındıran çörek otu yağı, saç dökülmesi problemi karşısında sıkça tercih edilmektedir. Çörek otu yağını saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu sayede saç köklerinin canlanmasını, güçlenmesini ve beslenmesini sağlayabilirsiniz. Çörek otu yağını doğrudan saçlarınıza uygulayabileceğiniz gibi yemeklerinize katarak da faydalarından yararlanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Çörek Otu Yağı Saça Faydaları

4. Isırgan Otu

sac-dokulmesine-bitkisel-cozum-007.webp

Saç dökülmesini engellemenin doğal yollarından birisi de ısırgan otu kullanımıdır. Isırgan otunun faydaları saymakla bitmez. Mutfakta sıkça kullanılan ısırgan otunun saç dökülmesini önlediği ve saçların yeniden çıkmasına yardımcı olduğu belirtilmektedir. Her ne kadar ısırgan otunun saç sağlığına önemli katkılarda bulunduğu söylense de bu konu henüz bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Zengin bir içeriğe sahip olan ısırgan otu, A ve C vitaminin yanı sıra demir, kalsiyum gibi besleyici mineralleri de içerisinde barındırmaktadır. Isırgan otu saç köklerini canlandırır, güçlendirir ve saçların parlamasını sağlar. Ayrıca ısırgan otunun kepek problemini de ortadan kaldırdığı belirtilmektedir.

İlginizi Çekebilir
Isırgan Otunun Saçlara Faydaları

5. Nane Yağı

sac-dokulmesine-bitkisel-cozum-008.webp

Saça iyi gelen bitkiler arasında nanenin özel bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ferahlatıcı etkisi olan nane, hoş kokusuyla bilinen ve sıkça kullanılan bitkilerden biridir. Nane yapraklarından elde edilen nane yağı, ferahlatıcı etkisi sayesinde saç ve saç köklerinin rahatlamasını sağlar. Saçların gürleşmesini destekleyen nane yağı, saçta kepek oluşumunu engeller, saça parlaklık kazandırır ve saç derisini besler. Ancak nane yağının tek başına kullanılması önerilmemektedir. Nane yağı, zeytinyağı veya badem yağı gibi yağlarla inceltilerek kullanılmalıdır. Ayrıca nane yağını şampuanınız ile incelterek de kullanabilirsiniz.

6. Soğan

sac-dokulmesine-bitkisel-cozum-009.webp

Saç köklerine iyi gelir sorusuna cevap olarak soğanı verebiliriz. İnsanların yıllar boyunca saç çıkardığını düşündüğü soğan, içerisinde pek çok minerali barındırmaktadır. Evet kokusunun pek de hoş olmadığı doğrudur. Fakat bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre soğan suyu her gün kel olan bölgeye sürülürse yeni saç oluşumuna destek oluyor. Bu sayede düzenli kullanımlarda hem saç dökülmesine karşı doğal bir çözüm elde edersiniz hem de saçlarınızdaki boşlukların kapandığını görürsünüz.

7. Sarımsak

sac-dokulmesine-bitkisel-cozum-010.webp

Sarımsak, saç dökülmesini engelleyen bitkiler arasında yer almasının yanı sıra yeni saç çıkmasını da sağlamaktadır. Saç derisinde bulunan toksinleri temizleyen sarımsak, bu sayede yeni saç oluşumu için gerekli tüm ortamı hazırlamış oluyor. Bir veya iki top sarımsağı blender yardımıyla ezin ve suyunu çıkarın. Sonra bir eczaneden E vitamini tüpü alarak ikisini de güzelce karıştırın. Ardından başınızda kel olan kısma masaj yaparmış gibi güzelce uygulayın ve başınızı bone ile kapatın. Yaptığınız bu işlem hem saç dökülmesini engelleyecektir hem de yeni saç çıkmasını sağlayacaktır.

8. Hint Yağı

sac-dokulmesine-bitkisel-cozum-011.webp

Saç dökülmesini engellemenin doğal yollarından birisi de Hint yağı kullanımıdır. Saçlar kullanılan düzleştirici, fön makinesi, maşa ve jöle gibi şekillendiriciler yüzünden bir süre sonra yıpranmaya neden olur. Bu yıpranma da bir süre sonra dökülmelere sebebiyet verir. Aslında en iyi çözüm bu tip aletleri sık kullanmaktan kaçınmak olsa da saç güzelliğine çok fazla önem verenlerin vazgeçemeyecekleri kesindir. Hint yağı, saç onarımı konusunda oldukça etkili bir bitki türüdür. Bu bitki yağını kullanarak saçlarınızın uğradığı hasarı en aza indirebilirsiniz.

Bir miktar Hint yağını avucunuza dökerek saçlarınıza masaj yapın. 10-20 dakika kadar beklettikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın. Etkisini düzenli kullanımdan sonra görmeye başlayacaksınız.

İlginizi Çekebilir
Hint Yağının Saça Faydaları

9. Argan Yağı

sac-dokulmesine-bitkisel-cozum-012.webp

Saç dökülmesine karşı kullanabileceğiniz bir diğer bitkisel çözüm olan argan ağı, doğanın sunduğu mucizevi bitkilerden biridir. Cilt bakımına olan faydalarının yanı sıra saç bakımında da çok fazla etkisi olan argan yağı, saç derisinin onarılmasına ve dökülmelerin engellenmesine yardımcı oluyor. Bu sayede saç dökülmesine iyi gelen bitkiler arasında yer alıyor.

Tek başına kullanabileceğiniz gibi başka bitkisel yağlarla karıştırarak da kullanabileceğiniz argan yağından birkaç damla avucunuza dökün ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızın iyice emdiğinden emin olmak için doğal tarak yardımı ile yayın. Daha sonra 30 dakika kadar bekletin ve saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayarak durulayın.

İlginizi Çekebilir
Argan Yağının Saça Faydaları

10. Zeytinyağı

sac-dokulmesine-bitkisel-cozum-013.webp

Saç dökülmesine iyi gelen ve evde kullanabileceğiniz zeytinyağı, birçok saç problemine karşı etkili çözümler sunmaktadır. Tek başına kullanılabileceği gibi diğer saç bakım yağlarıyla karıştırılarak da kullanılabilen zeytinyağı, saçlarınızda istediğiniz sağlığa kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

Saç dökülmesi, cansızlık, matlık gibi problemlerin önüne geçen zeytinyağını birkaç damla ile saçlarınıza masaj yapacak şekilde uygulayın. Daha sonra yarım saat kadar saçlarınızda beklettikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağının Saça Faydaları

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım YağıDökülme Karşıtı Saç Serumu

En İyi Saç Çıkaran Ürünler Listesi

SıraÜrünlerFaydasıneoldu Puanı
1DIAMOND HAIR PlusDökülme Karşıtı10/9.9
2Vichy DercosSaçları Besler10/9.8
3Kerastase SpecifiqueDökülmeleri Engeller10/9.8
4Ducray AnaphaseSaçları Besler10/9.7
5Luis BienSaçları Besler10/9.6
6Diamond Hair DailyDökülme Karşıtı10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Çıkaran Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Saç dökülmesine iyi gelen bitkileri yukarıdaki kısımda belirttik. Bu kısımda ise saç dökülmesine iyi gelen ürünleri inceleyeceğiz. 

İşte saç dökülmesine karşı en etkili ürünler:

1. DIAMOND HAIR Plus Saç Serumu

saç dökülmesine iyi gelen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki keratin ve diğer bileşenler sayesinde saçı kökten uca besliyor. Düzenli kullanımda yeni saç oluşumunu destekleyen serum, bu sayede saçlarınızın yoğunlaşmasına katkı sağlıyor. Kulanıcı yorumlarını incelediğimizde bir çok kişinin üründen memnun kaldığı göze çarpıyor.

Piyasadaki bazı saç serumlarının kullanıma ara verdikten sonra dökülme sorunları yaşatabiliyor. Kullananların geri bildirimlerine baktığımızda bu sorunun Diamond Hair Plus ürününde görülmediği dikkat çekiyor. Aynı markaya ait 12 farklı bitkinin seyreltilmemiş yağı ve ozon şampuandan oluşan seti de dökülmelere karşı oldukça etkili.

Ayrıca sık kullanıma uygun günlük şampuanları da mevcut. Ancak dökülmeniz çok yoğun ise Bakım seti yerine Plus saç serumunu kullanmanız verilir. Destekleyici olarakta yine aynı markanın saç tipinize uygun (Hassas-Kuru-Yağlı) günlük şampuanını kullanmanız tavsiye edilir.

2. Vichy Dercos Energisant Shampoo

saç dökülmesine iyi gelen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Vichy
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Aminexil molekülü, saç köklerinin erkenden zayıflamasından kaynaklanan dökülmelerde en etkili maddedir. İçeriğindeki Aminexil molekülü sayesinde saçı besleyerek güçlendiren Vichy şampuan, bu sayede saçlarınızın erkenden zayıflayıp dökülmesini engelliyor. Formülündeki Pro-vitamin B5 sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan ürün aynı zamanda saçların daha hacimli gözükmesini sağlıyor.

3. Kerastase Specifique Bain Prevention

saç dökülmesine iyi gelen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçın doğallığını koruması için silikon barındırmayan Kerastase Specifique Bain Prevention, ilk kullanımdan itibaren saçlara doku kazandırıyor. Mineral bakımından zengin içeriği sayesinde dökülmeleri durduran şampuan aynı zamanda saç derisi dengesizliklerini de ortadan kaldırıyor. Bu sayede saçınızda kepek ve kaşıntı gibi durumlar oluşmaz.

4. Ducray Anaphase Dökülme Karşıtı Şampuan

saç dökülmesine iyi gelen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Ducray
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerdiği bileşenlerle saçları besleyen ve güçlendiren Ducray şampuan, bu sayede saç dökülmelerini en aza indiriyor. Güçsüz ve parlaklığını kaybetmiş saçların eski haline kavuşmasını destekleyen ürün aynı zamanda saçların yumuşamasını sağlayarak kırılmaları azaltıyor. Ayrıca saçı kepek ve ölü deriden arındıran bu ürünün anti alerjik olduğunu belirtelim.

5. Luis Bien Mavi Saç Serum Bakım Seti

saç dökülmesine iyi gelen ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Luis Bien
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç dökülmesi boyama sırasında oluşabildiği gibi doğal etkenler yüzünden de olabiliyor. İhtiyaç duyduğu besini karşılayamayan saçlar dökülmeye başlar. Luis Bien Mavi Saç Serumu özel içeriği sayesinde saçların besin ihtiyacının tamamını karşılıyor. Geliştirilmiş formülüyle saça ve derisine bakım yapan ürün, bu sayede saçların uzama hızını arttırıyor. Ayrıca bu serumun düzenli kullanımlarda yeni saç oluşumuna destek olduğunu belirtelim.

6. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

Dökülme Karşıtı Şampuanlar

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair Şampuan
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair Daily şampuan saç tipine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış ve yavaş uzayan saçlarda da oldukça etkili. Kullanıcılarının yorumlarını incelediğimizde başarılı bir ürün olduğuna dikkat çekilmesi öne çıkan yorumları arasında yer alıyor.


Saç dökülmesine iyi gelen ürünler hangileri?

Saçları besleyerek daha gür ve canlı şekilde yeniden çıkmasını sağlayan en iyi saç dökülmesi karşıtı ürünler arasında: Diamond Hair, Vichy, Kerastase, Ducray ve Luis Bien gibi kullanıcılardan tam not almış kaliteli saç markaları bulunuyor.

Saç dökülmesine iyi gelen bitkisel çözümler neler?

Saç dökülme sorununuza bitkisel yollardan elveda demek istiyorsanız: Aloe vera, biberiye, çörek otu yağı, ısırgan otu, nane yağı, soğan, sarımsak, hint yağı, argan yağı ve zeytinyağı gibi doğal ürünlerden yararlanabilirsiniz.

Saç neden dökülür?

Saç dökülme sorunu kişiye aileden gelse de insanın iş hayatında yaşadığı yoğun stres nedeniyle de bu tip sorunlar görülebilmektedir. Bundan farklı olarak yaşanabilecek cilt hastalıkları veya alınan darbelerde saç dökülmesine neden olabilir.

Saç dökülmesini nasıl durdururum?

Saç dökülme sıkıntınızı sizler için hazırladığımız listede bulunan bitkisel yollarla veya doğal içeriklere sahip saç dökülme karşıtı ürünler kullanarak durdurabilirsiniz.

Saç dökülmesi için evde ne yapabilirim?

Saç dökülmesini durdurmak için sağlıklı beslenebilirsiniz. Sağlıklı beslenmek saçların ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri  vücuda sokmak saç dökülmesini durdurmaktadır. C vitamini içeren meyveler, yoğurt, ıspanak, fasulye, kırmızı et, tavuk, havuç gibi besinleri tüketmek saç dökülmesine iyi gelir.

Saç dökülmesine kesin çözüm nedir?

Saç dökülmesinin önüne geçmek için demir oranı yüksek yeşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir. Demir eksikliğiniz varsa saçlarınız çok hızlı dökülebilir. Ispanak, pazı, roka, nane, maydanoz tüketmek saç dökülmelerini önler.

Saç dökülmesine en iyi hangi bitki iyi gelir?

Saç dökülmesine iyi gelen bitkiler arasında; Yeşil çay, siyah çay, yaban mersini, kuşburnu, üzüm çekirdeği, arpa bulunuyor. Bunun yanında demir bakımından yüksek besinler de saç dökülmesini önlüyor.

Saçlarım çok dökülüyor ne yapmalıyım?

Eğer saçlarınız normalden daha fazla dökülüyorsa özellikle C ve E vitamini alarak saç köklerini güçlendirmeniz gerekebilir. Saç dökülmelerinin en büyük sebebi vitamin eksikliğidir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için saç yağlarını da tercih edebilirsiniz.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum