İnce Telli Saçlara Hacim Kazandırmanın 10 Yolu

Saçları ince olan kişiler en çok hacimsizlikten şikayet ediyor. Listemizde yer alan yöntemler sayesinde kısa sürede saçlarınıza hacim katabilirsiniz.
İnce Telli Saçlara Hacim Kazandırmanın 10 Yolu

İnce Telli Saça Nasıl Hacim Kazandırılır?

İnce telli saç nasıl dolgun görünür? İnce telli saçlar, diğer saç tiplerine göre daha kolay kırılır ve doğru şekilde bakım yapılmadığında dökülmesi daha hızlı seyreder. Bu yüzden saç bakımı yaparken belirli noktalara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu yazımızda dikkat etmeniz gereken bu noktalardan ve saça hacim kazandırma yöntemlerinden bahsettik.

İşte ince telli saçlara hacim kazandırma yöntemleri...

1. Saçınızı Her Gün Yıkamayın

Saça Nasıl Hacim Kazandırılır?

Saçları sık sık yıkamak saç derisinde alışkanlık yapar. Bu yüzden derideki koruyucu bakteriler yok olur ve saç tellerinin dökülmesine sebep olur. Saç diplerinde koruyucu tabaka yok olursa deride istenmeyen bakteriler de üreyebilir. Bu sebeple saçlarınız için en sağlıklısı hafta 3 gün, PH değeri 5,5 olan şampuanla yıkamanızdır. Saçınızı yıkarken kullanılan suyun ısısının yüksek olması da saça zarar verir ve saçın dökülmesine neden olur. Bu yüzden saçınızı yıkarken kullanılan suyun ılık veya soğuk olmasına dikkat edin.

2. Saçınızda Jöle Varsa Günün Sonunda Mutlaka Yıkayın

Saça Nasıl Hacim Kazandırılır?

Saçlarınıza jöle, sprey gibi kimyasal içeren saç bakım ürünleri kullanıyorsanız saçınızda fazla bekletilmemesini tavsiye ediyoruz. Çünkü bu ürünler saç derisinin PH dengesinin bozulmasına neden olur ve doğal yapısını bozup saç tellerinin güçsüzleştirilmesine yol açar. Saçın maruz kaldığı bu kimyasal etkinin daha fazla zarar vermemesi için gün sonunda güzel bir biçimde mutlaka yıkanması gerekir.

Jöle, sprey, köpük, krem gibi ürünler aynı zamanda saçınızdaki doğal yağı kurutur. Bu nedenle kimyasal saç bakım ürünlerinden kaçmalısınız. Eğer jöle gibi ürünleri saçınıza uygulamak istiyorsanız alkol bazlı jölelerden kaçınmaya dikkat edin. Jölelerin içindeki polimerler ve diğer kimyasal maddeler saç tellerinin sertleşmesine neden olmaktadır. Bunlardan ötürü saçlarınıza jöle gibi bakım ürünleri uyguladıktan sonra ılık bir suyla iyice arındırmanız gerekiyor.

3. Saçlarınızı 3-4 Ayda Bir Kestirin

Saça Nasıl Hacim Kazandırılır?

Doğal saç ile işlem görmüş saç aynı hızla uzamaz. Eğer saçlarınız ısı, boyama, perma gibi işlemlerden kaynaklı kırıldıysa kestirme süresi kısalmalıdır. Saçlarınızın uzunluğunu korumak istiyorsanız 6-8 ay arası, uzatmak istiyorsanız 8-10 ay periyotlarında saç uçlarındaki kırıkları temizlemeniz gerekmektedir. Böylelikle saçlarınızı daha bakımlı ve parlak gözükecektir. Eğer saçınızı uzatmak istiyorsanız ilk kesim 4-6 ay arası olmalıdır. Saçlarınızın daha dolgun görülmesini istiyor iseniz düzenli olarak uçlarından aldırmalısınız.

Doğal saçlar daha yavaş bir şekilde uzamaya meyillidir. İşlem görmüş saçlar ise diğer saçlara nazaran onarılması daha zorlayıcıdır ve kırılmaya en müsait saç tipidir. Saçınız fazla işlem görmüş ise düzenli olarak saçlarınızın kırıklarını aldırmalı ve fazla ısıya maruz bırakmamalısınız.

4. Saçlarınızı Kuru İken Taramayın

Saça Nasıl Hacim Kazandırılır?

Saçlarınız kuruyken tararsanız matlaşmasına ya da dökülmesine sebep olabilirsiniz. Saçlarınızı taramadan önce ıslak veya nemli olmasına dikkat edin çünkü kuru olan saçınızı taramak saç köklerinin zayıflamasına neden olur.

Kullandığınız tarak geniş ve ağız tarafı büyük olmalıdır. Ayrıca kırılmaları önlemek için taramadan önce saç bakım yağı sürün. Daha sonra saçınızı özenle taramaya dikkat ederseniz dökülme problemiyle karşılaşma sıklığınız azalır.

Saçlarınızı fön makinesiyle kurutmadan önce bir havlu yardımıyla saç diplerindeki ıslaklığı hafif dokunuşlarla kurutun. Fön makinesin en kısık ayarıyla saçlarınızı ayırarak, uzak mesafede tutmak şartıyla saçınızı kurutun. Saçlarınızı parça parça kurutmak hem işinizi kolaylaştırır hem de kabarmasını önler.

5. Saçlarınıza Bitkisel Yağ Kullanın

Saça Nasıl Hacim Kazandırılır?

Uzmanlar tarafından önerilen A, D, E, B vitaminleri saçın parlaklığını arttır ve saç derisinin kurumasının önüne geçerek güçlenmesini sağlar. Argan yağı, saçlar için en doğal bakım yağıdır. Isı koruyucu özelliğe sahiptir ve ısıdan etkilenmiş saçlarınızdaki bu hasarı en aza indirir. Ayrıca kırılgan saçların elastiğini arttıran Argan yağı, saç diplerini nemlendirerek kepeklenmesinin de önüne geçer. Hindistan cevizi yağı saçlarınızdaki canlılığı arttırarak parlak bir görüntü kazandırır. Saç derisindeki yağ oranını dengeleyen bu yağ hem kuru hem de yağlı saçlara iyi gelir. Saçlarınızın kuruluğunu alan Hindistan cevizi yağı saç direncini arttırır.

6. Doğru Şampuan Tercih Edin

Saça Nasıl Hacim Kazandırılır?

Saçların hacim kazanması için şampuan tercihi de oldukça önemlidir. Şampuanınızı seçerken hacim kazandırma etkisi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Saç tipinize uygun bir şampuan seçerek saçlara dolgunluk, parlaklık ve hacim kazandırmanız mümkündür. Ayrıca kimyasal içerikli şampuanlar da saçın dolgunluğunu azaltır.

7. Saçlarınızı Farklı Yere Yatırmayı Deneyin

Saça Nasıl Hacim Kazandırılır?

Saçlarınızı alışık olduğu tarafın tersine yatırmak hacimlendirmek için oldukça etkilidir. Alışık olduğu tarafta duran saçlar bir süreden sonra hep o yöne gider ve hacim kazanamaz hale gelir. Bunun önüne geçmek için saçınızı tersine yatırmayı deneyin. Duş sonrası saçları tersine kurutmak hacim kazandırabilir.

8. Saçları Bigudi ile Hacimlendirin

Saça Nasıl Hacim Kazandırılır?

Bigudi sayesinde ince telli saçlara hacim vermek çok kolaydır. Saçların yuvarlanmasını sağlayan bigudiler pratik ve kolay hacim verme yollarından birisidir. Tek yapmanız gereken bigudi ile saçlarınızı tutturmaktır. Saçlarınızda 10 ile 15 dakika arasında bigudiyi bekleterek hacim verebilirsiniz.

9. Hacim Veren Köpükleri Kullanın

Saça Nasıl Hacim Kazandırılır?

Saçlarınıza hacim veren köpükler sayesinde dolgun bir görünüme sahip olmanız mümkündür. Duş sonrası saçlarınıza sıkacağınız köpüğü iyice yedirin. Daha sonra fön makinesi ile saçlarınızı kurutun. Köpüğün etkisi kuruyunca daha çok artacak ve saçlarınızı hacimli görünüme kavuşturacaktır.

10. Saçlarınızı Alttan Kurutun

Saça Nasıl Hacim Kazandırılır?

Saçlarınızı üstten kurutmak daha yapışık bir görünüme sebebiyet verir. Başınızı aşağıya indirip sıcak havayı saç köklerinden uçlarına doğru tutmak daha hacimli saçlara sahip olmanızı sağlar. Saç kurutma makinesi ile ince telli saçlar artık hacim kazanabilir. Makineyi nasıl tuttuğunuzun büyük önemi vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Doğal Saç Bakım KürüBitkisel Saç Bakımı
İnce Telli Saçlar İçin Maske Tarifi

Saça Hacim Katan En İyi Ürün Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Diamond Hair MaskMaskeOnarıcı10/10
2Boom ButterMaskeBesleyici10/9.7
3Dax SupergroMaskeOnarıcı10/9.9
4Okay Keratin SmoothMaskeOnarıcı10/9.8
5Kerastase Chronologiste CremeMaskeBesleyici10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saça Hacim
Katan Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Saça Hacim Katan En İyi 5 Ürün Tavsiyesi

Saçlarınızın hacmini arttıracak bakım önerilerinden yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise saçlarınızın daha hızlı bir şekilde hacim kazanmasına yardımcı olacak ürünleri inceleyeceğiz. İşte saça hacim kazandıran en iyi saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Mask 7/24 Durulanmayan Saç Maskesi

ince telli saçlar için en iyi bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Hacimlendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize ürettiği saç bakım ürünleriyle büyük popülerlik yakalayan Diamond Hair markasının saç bakım maskesiyle başlıyoruz. Formülünde yoğun miktarda kolajen ve keratin bileşenlerini barındıran ürün, bu sayede incelmiş saçların güçlenmesini sağlıyor. İçerisindeki bitkisel özler sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda saçı yumuşatarak daha kolay şekil almasını sağlıyor. Ayrıca bu ürünün içerisindeki Argan yağı sayesinde saçı daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşturduğunu söyleyelim.

2. Herbal Science Boom Butter

ince telli saçlar için en iyi bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Science
Saç Hacimlendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

İlk kullanımda bile saçın nem dengesini sağlayarak daha yumuşak ve güçlü olmasını sağlayan Herbal Science Boom Butter, günlük kullanıma uygun bir saç bakım ürünüdür. İçeriğindeki 7 farklı bitki özü sayesinde saçı besleyerek incelmiş saçların kalınlaşmasını sağlayan ürün aynı zamanda hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlıyor. Ayrıca içeriğindeki vitamin ve minerallerle saç derisine nüfuz eden bakım ürününün yeni kök oluşumunu hızlandırdığını söyleyelim.

3. Dax Supergro

ince telli saçlar için en iyi bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Hacimlendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Hafif yapısı sayesinde saçlarda herhangi bir ağırlık yapmayan Dax Supergro, kısa süre kullanımda bile ince telli saçların kalınlaşmasını ve güçlenmesini sağlamasıyla biliniyor. İçeriğindeki botanik yağlar sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan bakım yağı, bu sayede yıpranmış ve kırılmış saçların onarımını sağlıyor. Son olarak saçın nem ihtiyacını karşılayarak daha yumuşak ve canlı olmasını destekleyen ürünün saça zarar veren kimyasal madde içermediğini söyleyelim.

4. Okay Keratin Smooth

ince telli saçlar için en iyi bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Saç Hacimlendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize hassas saçlar için özel olarak geliştirilen Okay Keratin Smooth ile devam ediyoruz. Formülündeki yoğun keratin proteini sayesinde ince ve yıpranmış saçları güçlendirerek daha sağlıklı olmalarına yardımcı olan bakım yağı aynı zamanda saçı kökten uca kadar besliyor. Bu sayede besin ihtiyacının karşılanmamasından kaynaklanan yıpranmalar, kırılmalar ve dökülmeler önleniyor. Saçın daha dolgun bir hal almasını destekleyen ürün, saçlara koruyucu bir tabaka yerleştirerek gelecek hasarları engelliyor. Bu sayede düzenli kullanımlarda saçlarınız daha sağlıklı, hacimli ve yumuşak olur.

5. Kerastase Chronologiste Creme De Regeneration

ince telli saçlar için en iyi bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Hacimlendirici
Aradığın
Fiyatı Gör

Kerastase markasını ürettiği her ürünle saçlarımızdaki farklı sorunlara çözüm olmasıyla biliyoruz. Özel formülü sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen Kerastase bakım yağı, bu sayede incelmiş saçların güçlenmesini sağlıyor. İçeriğinde bulunan bitki özleri sayesinde saç derisini ferahlatarak kepek gibi oluşumları önleyen ürün aynı zamanda saça nem de katıyor. Bu sayede düzenli kullanımlarda daha kalın, canlı ve sağlıklı saçlara kavuşursunuz.

Saça hangi ürünler hacim katar?

İnce telli saçlara bile hacim veren en iyi saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Mask 7/24 Durulanmayan Saç Maskesi, Herbal Science Boom Butter, Dax Supergro, Okay Keratin Smooth, Kerastase Chronologiste Creme De Regeneration saça dolgunluk verdiği için tercih ediliyor.

İnce telli saçlara nasıl hacim kazandırılır?

Saçlarınızın hacimli olmasını istiyorsanız;

Saçınızı her gün yıkamayın, saçınızda jöle varsa günün sonunda mutlaka yıkayın, saçlarınızı 3-4 ayda bir kestirin, saçlarınızı kuru iken taramayın, saçlarınıza bitkisel yağ kullanın.

İnce telli saçların kalınlaşması için ne yapılması gerekiyor?

Öncelikle saçın sağlıklı olması için beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra saçı düzenli olarak kestirmek, saça uygun ürün kullanmak, saç köklerine düzenli olarak masaj yapın, ısıl işlemlerden uzak durun, aşırı sıcak suyla yıkamayın.

İnce seyrek saçların sıklaşması için ne yapılmalı?

İncelen ve seyrekleşen saçlar için uzamanlar tarafından PRP tedavisi önerilmektedir. Kandan alınan kök hücreler belli aşamalardan geçtikten sonra saç köklerine enjekte edilerek kökün beslenmesine ve kalınlaşmasına yardım etmektedir.

Hacimsiz saçlar için ne yapılmalı?

Hacimsiz saçlar için saçlarınızı başınızı öne eğerek kurutun, saç renginizi değiştirin hacimli gözükmesini sağlayın, hacim veren şampuanları deneyin, saç kremlerini kullanın, saç kesiminizi değiştirin, hacim veren köpükler kullanın.

İnce telli saçlar nasıl dolgun gösterilir?

İnce telli saçları dolgun göstermek için saç pudrası kullanabilirsiniz. Ayrıca düzenli olarak saçlarınızı kestirerek dolgun gösterme ihtimaliniz vardır. Saç köpükleri, yağlar, kremler ve şampuanlar yardımı ile saçlarınızı hacimli, dolgun gösterebilirsiniz.

İnce telli saçlar nasıl gürleşir?

İnce telli saçları gürleştirmek için kestirmeyi deneyebilirsiniz. Kestirilen saçlar gür ve güçlü çıkacağı için dolgun gözükebilir. Ayrıca ince telli saçları kalınlaştıran, güçlendiren yağlar da denenebilir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.