Saç Bakımı İçin 10 Bitkisel Çözüm Önerisi

Saç bakımında bitkisel çözümleri kullanmak hem daha sağlıklı hem daha güvenilirdir. Bu yüzden içeriğimizde bu bitkisel çözümleri bir araya getirdik.
Saç Bakımı İçin 10 Bitkisel Çözüm Önerisi

Hangi Bitki Saç Bakımında Kullanılır?

Saç bakımına iyi gelen bitkiler nelerdir? Her insan saçlarının daha sağlıklı, gür ve parlak olmasını ister. Bunun için belki de onca para döker. Aslında o kadar para harcamak yerine doğru şekilde saç bakımı yapmak ve saç bakımı için bitkisel çözümler denemek çok daha etkilidir.

Doğanın insana sunduğu imkânlar dairesinde gezinmek, saç bakımında doğru sonuçlara ulaşmayı son derece kolaylaştırır. Fakat burada önemli olan hangi bitkinin veya bitki özünün saçlara faydalı olduğunu bilmektir. Zira doğa, insana her ne kadar binlerce fayda ve katkı sunsa da doğanın gücünü doğru şekilde kullanmamak önemli problemlerin yaşanmasına neden olabilir. Bu sebeple içeriğimizde saç bakımında kullanabileceğiniz bitkisel özleri bir araya getirdik.

İşte saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayacak bitkisel özler...

1. Saf Zeytinyağı

saç bakımı bitkisel çözümsac-bakimin-bitkisel-cozum-001.webpsac-bakimin-bitkisel-cozum-001.webpsac-bakimin-bitkisel-cozum-001.webp

Herkesin evinde mutlaka zeytinyağı vardır ve zeytinyağı mutfakların baş kahramanı gibidir. Yemeklerin lezzetli olmasını sağlamak veya farklı bir tat katmak için kesinlikle kullanılır. Faydaları saymakla bitmeyen bu doğal yağ ile saçlarınıza masaj da yapabilirsiniz. Banyo esnasında veya sonrasında basit bir masaj yaparak saçlarınıza nasıl bir güzellik kattığını görebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağının Saça Faydaları

2. Bal

saç bakımı bitkisel çözüm

Balın insan üzerindeki etkisi yıllardan beridir bilinen bir şeydir. Alternatif tıp dünyasında tedavi etme amacıyla kullanılan bal, saçlarda da bir hayli etkilidir. Saçların doğal nem oranına ulaşmasını sağlayarak kuruluğu önleyen ve kepeklenmeyi engelleyen bal ile evde saç bakımı yapmanız, paranız ile saçlarınıza verdiğiniz zararın önüne geçecektir. Basit bir şekilde banyodan önce saçlarınıza balla masaj yaptıktan sonra hafif şampuan ile saçlarınızı yıkamanız, saçlarınızda istediğiniz sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.

3. Soğan Suyu

saç bakımı bitkisel çözüm

Soğan, doğanın en mucizevi bitkilerinden biridir. Antibiyotik özelliği bulunmasının yanında soğan suyu ile saçlarınızı yıkadığınızda saçlarınızın sağlıklı şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz. İçerisinde saçlar için gerekli olan C ve B6 vitaminleri ile potasyum, magnezyum, germanyum ve kükürt barındıran soğan suyu ile saçlarınıza bakım yaparak daha sağlıklı saç derisine sahip olabilirsiniz.

Orta boy bir soğanı rendeleyerek içerisine 1 çay kaşığı terebentin yağı ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Daha sonra saçlarınızı bone yardımı ile kapatarak yarım saat kadar bekleyin. Sonra hafif şampuan ile saçlarınızı yıkayın. Bu karışım sayesinde beklediğinizden daha fazlasını elde edeceğinizi söyleyebilirim.

4. Çam Terebentin Yağı

saç bakımı bitkisel çözüm

Popüler bir saç bakım yöntemi olarak son zamanlarda fazlasıyla kendinden söz ettiren çam terebentin yağı, saçların canlılaşmasını, kepek probleminin önlenmesini ve saçların sağlıklı şekilde uzamasını sağlamaktadır. Aktarlarda, eczanelerde veya saç bakım ürünleri satılan yerlerde bulabileceğiniz çam terebentin yağını 300 ml şampuanın içerisine ekleyerek banyo esnasında kullanmanız yeterli olacaktır. Saçlarınızın yeniden eski doğallığına kavuştuğunu göreceksiniz.

5. Argan Yağı

saç bakımı bitkisel çözüm

Saç kırıklarını onararak saçlara nem ve hacim kazandıran argan yağı aynı zamanda saçları güçlendirir, hızlı uzamasını sağlar. Saçlardaki dökülmeleri en aza indirerek muazzam bir görünüme kavuşmasını sağlar. Kullanmak için masaj şeklinde denenebilir. İlk olarak argan yağı ele sürülür, daha sonra masaj yapılır, saçta 1 saat bekletildikten sonra şampuan yardımı ile saçtan arındırılır.

İlginizi Çekebilir
Argan Yağı Saça Faydaları

6. Hindistancevizi Yağı

saç bakımı bitkisel çözüm

Hindistancevizi yağı kepeklenmeye ve kırıklara karşı oldukça etkili bir yağdır. Saçın hızlı uzamasına yardımcı olur, yüksek ısı veren cihazlara karşı ultra koruma sağlar, saçların onarılmasını, daha parlak gözükmesini içerdiği bileşenler sayesinde destekler. Ayrıca saç tellerini güçlendirir.

İlginizi Çekebilir
Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

7. Menekşe Yağı

saç bakımı bitkisel çözüm

Saçları yumuşatma özelliği ile dikkat çeken menekşe yağı kısa süre içerisinde etkili sonuç verebilen nadir yağlardandır. Saç tellerini kalınlaştırır, güçlendirir, geliştirir. Bu sayede saçlarınız daha canlı, parlak, dolgun gözükür. Eğer saçlarınızda dökülme problemleri varsa menekşe yağını tercih edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Menekşe Yağı Saça Faydaları

8. Jojoba Yağı

saç bakımı bitkisel çözüm

Maske olarak kullanıldığı zaman saça mucizevi faydaları olan jojoba yağı kabarmış ve elektriklenmiş saçları nemlendirerek yumuşatmaktadır. Eğer saçlarınız her zaman kalktığınızda kabarıyorsa, vaktinizin çoğunu saçlarınızı düzeltmeye ayırıyorsanız yapmanız gereken tek şey jojoba yağı ile elde edilmiş karışımları, maskeleri denemek.

İlginizi Çekebilir
Jojoba Yağının Saça Faydaları

9. Badem Yağı

saç bakımı bitkisel çözüm

Badem yağı sayesinde saç canlı ve parlak bir görünüme kavuşur. Badem yağı içerdiği vitaminler ve mineraller ile birlikte saç derisini nemlendirir, ferahlatır, oluşabilecek hastalıkları önler. Saç tellerinin gerek duyduğu ihtiyacı karşılayarak daha güçlü olmasını sağlar. Eğer saçlarınızda seyrelme sorunu meydan geldiyse badem yağını deneyin.

İlginizi Çekebilir
Badem Yağının Saça Faydaları

10. Biberiye Yağı

saç bakımı bitkisel çözüm

Saçlardaki keratini koruyarak daha sağlıklı bir saç uzamasına yardımcı olan biberiye aynı zamanda saçı nemlendirerek parlak gözükmesini sağlıyor. Sap diplerinde oluşan kaşıntıları yok eden biberiye yağını saç uzamasını desteklemek için de kullanabilirsiniz. Saça canlı bir görünüm kazandırarak, dolgunlaştıran yağ beyazlama sürecini geciktirir.

İlginizi Çekebilir
Biberiye Yağı Saça Faydaları
Benzer İçerik Tavsiyeleri
Doğal Şampuan ÖnerileriGüçlü ve Gür Saç İçin İpuçları

Bitki Özü İçeren En İyi Saç Bakım Ürünü Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Diamond HairSerum/ŞampuanOnarıcı10/10
2Boom ButterMaskeBesleyici10/9.8
3Dax SupergroMaskeOnarıcı10/9.9
4Okay Keratin SmoothMaskeOnarıcı10/9.8
5Pantene Keratin ÖzlüYağBesleyici10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Bitkisel Öz İçeren En İyi Saç Bakım Ürünleri Tavsiyesi

Saç bakımında en etkili bitkisel özlerden yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise bu bitkisel özleri içeren saç bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte içerisinde bitkisel öz bulunan en etkili saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

Bitkisel Öz İçeren En İyi Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize içerisinde 12 farklı bitkinin özünü bulunduran Diamond Hair saç bakım setiyle başlıyoruz. İçeriğindeki bu bitki özleri sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılayan ürün, bu sayede saçlarda oluşabilecek kırılma ve yıpranmaları önlüyor. Formülünde bulunan Ozon minerali sayesinde saç derisini rahatlatan ürün, kepek, egzema ve mantar gibi sorunların önüne geçiyor. Ayrıca bu ürün içeriğindeki yoğun keratin proteini sayesinde saçlardaki hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlıyor.

2. Herbal Science Boom Butter

Bitkisel Öz İçeren En İyi Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Boom Butter
Saç Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğimizde belirtmiş olduğumuz bitkilerle birlikte 7 farklı öz içeren Herbal Science Boom Butter, ilk kullanımdan itibaren saça nem ve canlılık katmasıyla biliniyor. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde saçı besleyerek bakımını yapan ürün, bu sayede saçlarımızı kısa süre içerisinde daha sağlıklı hale getiriyor. Formülündeki özel bileşenler sayesinde saç derisini rahatlatan ürün aynı zamanda yeni kök oluşumuna da destek oluyor. Bu sayede düzenli kullanım sonucunda daha dolgun ve hacimli saçlara sahip oluruz.

3. Dax Supergro

Bitkisel Öz İçeren En İyi Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize saç bakım yağı deyince akla ilk gelen ürünlerden birisiyle devam ediyoruz. İçerisindeki botanik yağlar sayesinde saçı ve derisini besleyerek rahatlaması sağlayan Dax Supergro, bu sayede uyuyan saç köklerini uyararak saçın uzama hızını arttırıyor. Yoğun miktarda vitamin ve mineral içermesi sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerinin onarımını yapan ürün aynı zamanda saçın nem dengesini korumasını sağlıyor. Bu sayede saçlarınız daha önce hiç olmadığı kadar yumuşak, canlı, parlak ve dolgun hale gelir.

4. Okay Keratin Smooth

Bitkisel Öz İçeren En İyi Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki bitkisel özler sayesinde saça yenileyici ve koruyucu bir bakım yapan Okay Keratin Smooth, ilk kullanımdan itibaren saçlarımızı yıpranmalara karşı daha dirençli hale getiriyor. Formülündeki yoğun keratin proteini sayesinde kırılmış ve yıpranmış saçların onarımını sağlayan ürün, bu sayede saçlarımızın daha dolgun ve canlı olmasını sağlıyor. Ayrıca saçların yumuşamasını sağlayan bakım yağının yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirildiğini ekleyelim.

5. Pantene Keratin Özlü Saç Bakım Yağı

Bitkisel Öz İçeren En İyi Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Pantane
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Pantene markasının saç bakım yağıyla bitiriyoruz. İçerisinde bulunan yoğun miktardaki bitkisel yağ sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan ürün, bu sayede kırılma ve yıpranma oluşumlarını engelliyor. Formülündeki keratin proteini sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onararak yeniden yapılandıran bakım yağı aynı zamanda saçın nem dengesini korumasını sağlıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde saçlarımız daha dolgun, yumuşak ve canlı olur.

Bitkisel öz içeren en iyi saç ürünleri nelerdir?

Doğal içerikleri tercih edenlere özel hazırlanan bitkisel özlü saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Herbal Science Boom Butter, Dax Supergro, Okay Keratin Smooth, Pantene Keratin Özlü Saç Bakım Yağı saçı besleyen ve canlandıran bitkisel özlü en çok tercih edilen saç bakım ürünleridir.

Saç bakımında kullanılacak bitkiler nelerdir?

Saçının daha sağlıklı ve canlı olmasını isteyenler;

Saf zeytinyağı, bal, soğan suyu, çam terebentin yağı gibi bitkiler kullanmalıdır.

Hangi doğal yağ saça faydalı?

Doğanın bir mucizesi olan bitki özlerinden elde edilen yağlar, saçın daha sağlıklı ve canlı olmasına yardım ediyor. Düzenli kullanıldığında birçok problemi yok etmeye yardım eden bu yağlar; argan yağı, çam terebentin, badem yağı, avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı.

Saç bakım süresi nasıl olmalı?

Saçlar haftada en az 3 kere temizlenmelidir. Bu sayede saç köklerinde yağ birikimi olmaz ve gözenekler tıkanmaz. Diğer bakım ürünlerini ise haftada iki defa tekrarlamak saçın daha sağlıklı ve canlı olmasını sağlayacaktır. Aşırıya kaçmak saçı yoracağından kullanım süresi oldukça önemlidir.

Zayıf saçlar nasıl güçlendirilir?

Zayıf saçları güçlendirmek için besinlerle yapılan karışımlara göz atılabilir. Özellikle mayonez kendi başına bir karışım olduğu için saçların güçlenmesinde çok etkilidir. Mayonez saç problemlerinin bir çoğuna iyi gelmektedir.

Saç gürleştirmek için hangi yağ?

Saçları gürleştirmek oldukça basittir. Çeşitli maskeler veya masaj yöntemleri denenerek saçlar olabildiğince gürleştirilebilir. En basit yöntemi ise menekşe yağı ile yapılan karışımlar, maskelerdir. Menekşe yağı saçın gürleşmesini sağlayan etkili bir yağdır.

Saçların nemlenmesi için ne yapmalı?

Saçlarınızı nemlendirmek için yukarıda bahsetmiş olduğumuz argan yağı, jojoba yağı, avokado yağı, hindistancevizi yağı, badem yağı, menekşe yağı, sarımsak yağı gibi yağları denemenizi öneriyoruz.

Saça en çok hangi yağ iyi gelir?

Saça iyi gelen yağlar arasında; lavanta yağı, susam yağı, argan yağı, menekşe yağı, zeytinyağı, sarımsak yağı, jojoba yağı, hindistancevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı ve badem yağı saça en iyi gelen yağlar olarak biliniyor.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum