Uzmanların Önerdiği Lavanta Yağının Saça 12 Faydası

Cilde faydaları saymakla bitmeyen lavanta yağının saça faydaları nelerdir? İçeriğimizde lavanta yağının saça olan mucizevi etkilerini bir araya getirdik.
Uzmanların Önerdiği Lavanta Yağının Saça 12 Faydası

Lavanta Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Lavanta yağının saça etkileri neler? Saçlarınızda doğal bir görünüm yakalamak istiyorsanız öncelikle kimyasal ürünlerden uzak durmanız gerektiğini unutmayın. Doğanın biz insanlara sunduğu birçok bitki, aslında yaşadığımız problemlerin çözülmesine yardımcı olmaktadır.

Saç problemlerinin birçoğunu çözmeye yardımcı olan ve güzel görünen saçlara sahip olmayı kolaylaştıran lavanta yağı, doğru ve düzenli şekilde kullanıldığında saçların beslenmesinden, saç dökülmesini önlemesine kadar birçok konuda yardımcı olacaktır. Peki, lavanta yağının saça faydaları nelerdir, nasıl uygulanmalıdır?

İşte lavanta yağının saça olan tüm faydaları...

1. Saç Dökülmelerini Engeller

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Esansiyel yağlardan biri olan lavanta yağı, saç köklerini besleyerek daha sağlam ve güçlü hale gelmesine yardımcı oluyor. Bu bitkisel yağı düzenli olarak kullandığınızda dökülmelerin durduğunu göreceksiniz. Haftada 2 defa kullanmanız yeterli olacaktır. Saç dökülmelerini engellemede lavanta yağı oldukça etkili. 

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesine Karşı Şampuanlar

2. Saçlara Parlaklık Kazandırır

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Kimse mat saçlı olmak istemez. Bunun için de sürekli saç spreyleri veya kimyasal parlatıcılar kullanırız. Ancak bunlar, yukarıda da bahsettiğimiz gibi zamanla saçların zarar görmesine neden olur. Lavanta yağının saça faydaları arasında saçlara parlaklık vermesi de yer almaktadır. Sadece düzenli kullanıma özen göstermeniz sonucunda saçlarınızın eskisinden çok daha parlak olacağını göreceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Saçları Parlak Yapacak Yöntemler

3. Saçları Besler

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Saçların da cilt gibi bakıma ve bazı vitamin ile minerallere ihtiyacı vardır. Bunları yeteri kadar sağlamadığınızda saçlarınızda kırılmalar, dökülmeler, matlaşma ve cansızlaşma gibi birçok problem görünmeye başlar. Lavanta yağının saça faydaları arasında saçları beslemesi de yer alıyor. İçerisindeki E vitamini ve mineraller, saçların beslenmesini sağlayarak daha güçlü ve sağlıklı olmasına yardımcı oluyor.

4. Yeni Saç Kökü Oluşumuna Destek Sağlar

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Saç dökülmelerinden sonra son başvurulan yöntem genellikle saç ekimi olur. Ancak bundan önce bitkisel saç bakım yağı kullanarak sorunun çözülüp çözülmeyeceğini araştırmakta fayda vardır. Lavanta yağının saça faydaları arasında yeni saç oluşumunu desteklemesi de yer alıyor. Lavanta yağı, saç derisine masaj yapılarak uygulandığında yeni saç köklerinin oluşmasına yardımcı olur. Bu sebeple saç dökülmelerinden sonra ilk olarak lavanta yağını kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Köklerini Onaran Ürünler

5. Kuru Saç Derisini Nemlendirir

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Kuru saç derisi, egzama, kepeklenme, saçkıran gibi birçok saç probleminin yaşanmasına neden olabilir. Bu sorunların önüne geçmek için de doğanın sunduğu harika bitki yağlarından yararlanabilirsiniz. Lavanta yağının saça faydaları arasında kuru saç derisini nemlendirme özelliği de bulunuyor. Lavanta yağının bu özelliğinden yararlanarak saç derisi kaynaklı yaşanan tüm sorunlardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Kuru Saçlar için Bakım Önerileri

6. Kepeklenmeyi Önler

Lavanta Yağının Saça Faydaları

İçeriğinde birçok mineral ve vitamin bulunan esansiyel yağ, düzenli kullanılmaya devam edildiğinde kepeklenme gibi problemlerin çözülmesine yardımcı oluyor. Buna ek olarak bit oluşumunu engelleyici özelliğine de sahip olan lavanta yağı, saçlarınızda özlediğiniz sağlığı ve güzelliği elde etmenizi sağlayacaktır. Lavanta yağının kepek problemini büyük oranda azaltacağını tekrardan belirtelim. Fakat saçlarınızı kepekten tamamen kurtarmak istiyorsanız buna uygun bir şampuan kullanmakta fayda var.

İlginizi Çekebilir
Kepek Karşıtı En İyi Şampuanlar

7. Saçın Daha Hızlı Uzamasına Yardımcı Olur

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Herkes saçlarının hem sağlıklı hem de kısa sürede uzamasını ister. Aslında doğanın sunduğu mucizeleri değerlendirerek bunu elde etmek mümkündür. Lavanta yağının saça faydaları arasında saçın daha hızlı uzamasını sağlama özelliği de bulunuyor. Düzenli bir şekilde bu yağı kullandığınızda saçlarınızdaki uzamayı bariz bir şekilde görebilirsiniz.

Lavanta yağını tek başına kullanabileceğiniz gibi diğer bitkisel yağlarla karıştırarak maske halinde de uygulayabilirsiniz. Eminiz ki lavanta yağı, saç problemlerinizin birçoğunu çözmenize yardımcı olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Hızlı Saç Uzatan Bitkiler

8. Kaşıntı Problemine İyi Gelir

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Saçınızda sürekli bir kaşıntı hali oluyorsa lavanta yağını kullanarak bu sorundan kurtulabilmeniz mümkün. Düzenli kullanımda kaşıntı problemini en aza indiren yağ, kaşıntılı saç derisini, kepeklenmeyi ve enfeksiyonları önler. Saç derisi sorunlarınız lavanta yağı ile kolayca önlenebilmektedir.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisindeki Kaşıntıyı Geçiren Yöntemler

9. Saç Kıranı Tedavi Eder

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Saçlarda kel bölgelerin oluşmasına neden olan saç kıran hastalığı lavanta yağı ile tedavi edilebilmektedir. 1998 yılındaki bir araştırmaya göre lavanta yağının içerisinde bulunan bileşenlerin saç kıran tedavisinde etkili olduğu görülmüştür. Saç derisine masaj yaparak kullanıldığı taktirde lavanta yağı saç kıran hastalığını ortadan kaldırır.

İlginizi Çekebilir
Saç Kıran Hastalığı Tedavisi

10. Saç Bitlerini Öldürür

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Antiseptik özelliği sayesinde saç derisini rahatlatan ürün bit ve bit yumurtalarını tamamen yok edecek güce sahiptir. Düzenli olarak saçlara lavanta yağı ile masaj yaparak bitlerden kurtulmanız mümkündür. Saçlarınızı şampuanlamadan 20 dakika önce saça ve derisine masaj yapmanız daha etkili olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Saç Biti Nasıl Temizlenir?

11. Saç Beyazlamasını Önler

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Aldehyde, ketone, terpene, ethanol adı verilen kimyasalları içerisinde barındıran lavanta yağı beyazlama sorununu giderebilmektedir. Bu bileşenlerin muazzam bir iyileştirme etkisi vardır. Stresi dahi azaltabilen lavanta yağı saç derisine masaj yaparak kullanıldığında beyazlatmayı yavaşlatmaktadır.

İlginizi Çekebilir
Saç Beyazlamasına İyi Gelen Yöntemler

12. Erkeklerde Kellik Sorununa Engel Olur

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Erkeklerde stres, sıkıntı vb sorunlardan dolayı ortaya çıkan kelliği durdurabilen lavanta yağı, aynı zamanda da yeni saçların çıkmasına ve saçların uzamasına yardımcı olur. Kellik sorunu yaşayan kişilerin kesinlikle tercih etmesi gereken oldukça faydalı bir yağdır. Duştan önce sürüldüğünde etkisi görülebilir.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım YağlarıSaç Bakım Süreleri

Lavanta Yağı İçeren En İyi Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkaEtkisineoldu Puanı
1Diamond HairOnarıcı10/10
2ArifoğluBesleyici10/9.9
3BalenBesleyici10/9.7
4KardenOnarıcı/besleyici10/9.6
5MecitefendiBesleyici10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Lavanta
Yağı Saç Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Lavanta Yağı İçeren Saç Bakım Ürünleri Tavsiyesi

Lavanta yağının saça olan tüm faydalarından yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise içerisinde lavanta özü bulunan saç bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte lavanta yağı içeren en iyi saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

Lavanta Yağı İçeren Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisinde 12 farklı bitkinin özünü bulunduran Diamond Hair saç bakım seti, ilk kullanımdan itibaren saçın besin ihtiyacını karşılayarak bakımını yapıyor. Formülündeki yoğun keratin proteini sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerinin onarımını sağlayan ürün, bu sayede saçlarımızın kısa süre içerisinde daha dolgun ve hacimli olmasına destek oluyor. Ozon minerali sayesinde kepek gibi oluşumları önleyen serum aynı zamanda saçın uzama hızını arttırıyor. Son olarak bu ürünün doğrudan kullanılabileceğini belirtelim.

2. Arifoğlu Lavanta Yağı

Lavanta Yağı İçeren Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Lavanta Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının ne kadar kaliteli bir bitkisel yağ üreticisi olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Lavanta çiçeklerinden su buharı distilasyonu yöntemi ile elde edilen bu özü tek başına kullanabileceğiniz gibi bir maskenin içerisinde de kullanabilirsiniz. Kısa süre kullanımda bile saçı besleyerek parlaklığını arttıran ürün, düzenli kullanımlarda ise saç dökülmelerini engelliyor. Bu sayede saçlarınız hiç olmadığı kadar parlak, sağlıklı ve hacimli olur.

3. Balen Lavanta Yağı

Lavanta Yağı İçeren Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Balen
Lavanta Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Paraben gibi saça zarar veren herhangi bir maddeyi içermeyen Balen lavanta yağı, ilk kullanımdan itibaren saçların daha parlak ve yumuşak olmasını sağlıyor. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde saçın uzama hızını arttıran ürün, bu sayede kısa süre içerisinde saçların daha dolgun olmasını destekliyor. Ayrıca özel formülü sayesinde kuru saç derisini nemlendiren ürünün uyuyan saç köklerini canlandırdığını belirtelim.

4. Karden Lavanta Yağı

Lavanta Yağı İçeren Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Karden
Lavanta Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Lavanta özü içeren en iyi ürünler listemize Karden markası ile devam ediyoruz. Tamamen bitkisel içeriği sayesinde sağlığa zararlı herhangi bir maddeyi içermeyen bakım yağı, kalitesiyle diğer bitki lavanta yağlarından ayrılıyor. İçeriğindeki yağ asitleri sayesinde saçın bakımını ve onarımını sağlayan ürün, bu sayede saçın yumuşaklığını ve parlaklığını arttırıyor. Son olarak saç derisinin rahatlamasını destekleyen ürünün kepek oluşumunu en aza indirdiğini söyleyelim.

5. Mecitefendi Lavanta Yağı

Lavanta Yağı İçeren Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Lavanta Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Mecitefendi markasının lavanta yağı ile bitiriyoruz. Tamamen saf lavanta bitkisinden üretilen bu bakım yağı, formülündeki vitamin ve minerallerle saçın besin ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede besin ihtiyacının karşılanmamasından kaynaklanan kırılmalar, yıpranmalar ve dökülmeler önleniyor. İçeriğindeki yağ asitleri sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onaran ürün aynı zamanda saçın nem dengesini de sağlıyor. Bu sayede saçlarımız daha parlak ve yumuşak oluyor. Ayrıca saçın daha hızlı uzamasını destekleyen ürünün daha hacimli saçlara sahip olmamızı sağlayacağını belirtelim.

Lavanta yağı içeren en iyi saç bakım ürünleri nelerdir?

Faydası saymakla bitmeyen lavanta yağını içeren en iyi saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Arifoğlu Lavanta Yağı, Balen Lavanta Yağı, Karden Lavanta Yağı, Mecitefendi Lavanta Yağı en çok tercih edilen ürünler arasında bulunuyor.

Lavanta yağının saça olan faydası neler?

Lavanta Yağı; saç Dökülmelerini Engeller, Saçlara Parlaklık Kazandırır, Saçları Besler, Yeni Saç Kökü Oluşumuna Destek Sağlar, Kuru Saç Derisini Nemlendirir,  Kepeklenmeyi Önler, Saçın Daha Hızlı Uzamasına Yardımcı Olur. 

Lavanta yağı saça nasıl uygulanır?

Her doğal yağda olduğu gibi lavanta yağında da kullanmadan önce saç temiz olmalıdır. Bu sayede kullanılan yağ saça daha fazla etki edecektir. Saçın yoğunluğuna ve uzunluğuna göre birkaç damla lavanta yağı ele damlatıldıktan sonra saça masaj yapılarak yedirilir ardından yarım saat sonra saç yıkanmalıdır.

Lavanta yağının saça zararı var mı?

Yapılan araştırmalar sonucunda lavanta yağının saça herhangi bir zararı gözlemlenmemiştir.

Saça Lavanta Yağı Sürülür mü?

Lavanta yağı saça sürülür. Elinize sıkmış olduğunuz lavanta yağını direkt olarak saçınıza sürüp, kafa derisine 15 dakika kadar masaj yapın. Daha sonra yağı yarım saat kadar kafanızda bekletmeniz gerekmektedir. Yarım saatin ardından saçlarınızı bol suyla durulayın.

Lavanta Yağı Saçı Gürleştirir mi?

Lavanta yağının saç üzerindeki etkilerinden birisi de saçları gürleştirme özelliğidir. Yağ düzenli olarak kullanıldığı zaman saçları dolgunlaştırır, hacim kazandırır hiç olmadığı kadar parlak gösterir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.