Cansız ve Güçsüz Saçlara Son: Fındık Yağının Saça 11 Faydası

Saçlarınızın gür ve güçlü olmasını istiyorsanız kesinlikle fındık yağını kullanmalısınız. Peki fındık yağının saçlara olan tüm faydaları nelerdir?
Cansız ve Güçsüz Saçlara Son: Fındık Yağının Saça 11 Faydası

Fındık Yağının Saça Faydaları

Saç bakımında sık kullanılan bitkisel yağlardan biri de fındık yağıdır. Fındık yağının cilde olan etkileri ile sağlık alanındaki faydaları yüzyıllardan beri bilinmekte ve kullanılmaktadır. Bu içeriğimizde fındık yağının saça olan tüm faydalarını bir araya getirdik. İşte fındık yağının saça olan mucizevi faydaları.

1. Saç Köklerini Güçlendirir

fındık yağının saça faydaları

Boya, fön, röfle, perma gibi saçlara zaman içinde zarar veren işlemlerin sık tekrarlanması sonucu saç köklerinde zayıflamalar başlar. Bu da saçların dökülmesine neden olur. Fındık yağının saça faydaları arasında yer alan saç köklerini güçlendirmesi özelliği sayesinde, saçlarınızın eski sağlığına yeniden kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Ancak etkili sonuç elde edebilmek için düzenli olarak uygulamanız gerektiğini unutmayın.

İlginizi Çekebilir
Saç Köklerine İyi Gelen Saç Ürünleri

2. Saçların Doğal Rengini Korumaya Yardımcı Olur

fındık yağının saça faydaları

Her insan doğal saç renginin kalıcı olmasını ister. Fakat yukarıda da değindiğimiz gibi saçların fazlaca işlem görmesinden dolayı doğallığını kaybetmesi durumu kendini gösterebilmektedir. Fındık yağı, birçok kişinin ortak problemi olan doğal renklerin korunması konusunda da oldukça faydalı bir saç bakım yağıdır. Bu yağı kullanarak saçlarınızın doğal rengini daha uzun bir süre boyunca koruyabilirsiniz.

3. Saçlara Nem Kazandırır

fındık yağının saça faydaları

Fındık yağının saça faydalarından birisi de saçın nem ihtiyacını karşılamasıdır. Saçların kendine özgü doğal nem dengesi vardır. Bu denge bozulmaya başladığında saçlarda kuruluk ilk görülen problemlerden biri olur. Bununla birlikte saçlarda kepeklenme, kırılma gibi sorunlar da ortaya çıkmaktadır. Bu sorunun önüne geçebilmek için de yine fındık yağının mucizevi etkilerinden yararlanabilirsiniz. Fındık yağı, saçlara nem kazandıran özelliğe sahip olduğu için saçların hem daha güzel hem de daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

4. Saçlara Parlaklık Katar

fındık yağının saça faydaları

Saçlarımızın daha güzel gözükmesini istiyorsak ilk olarak parlaklığını arttırmamız gerekiyor. Saçların çeşitli işlemler görmesi ve güneş ışığına maruz kalması gibi nedenler, saçlarımızın matlaşmasına neden olur. Aslında bu durumdan kurtulmak için bazı yöntemleri uygulayabiliriz. Mesela saçlarımızı aşırı güneş ışığına maruz bırakmamak ve doğal saç bakım ürünlerini kullanmak iyi bir çözüm yöntemi olabilir. Fakat buna ek olarak saçlarınıza gerektiği gibi bakım yapmanız da şarttır. Bu yüzden fındık yağını rutin saç bakımınızı yaparken mutlaka kullanmanız gerekiyor.

İlginizi Çekebilir
Saçlara Parlaklık Katan Bakım Ürünleri

5. Saç Kırılmalarını Engeller

fındık yağının saça faydaları

Fındık yağının saça faydaları arasında saç kırılmalarını engellemesi de yer alıyor. Aşırı işlem görmüş saçlarda ilk görülen problemlerden biri de saçların kırılmasıdır. Saç kırılmaları, uçlardan başlar ve zaman içerisinde saçların çok cansız bir görünüm almasına neden olur. Bu sorundan korunmak ve kurtulmak için de fındık yağının etkilerinden yararlanabilirsiniz. Fındık yağı, içerisindeki mineral ve vitaminler sayesinde saçların nemlendirilmesine yardımcı olur. Bu sayede saç uçlarında meydana gelen kırıkların onarılmasını sağlar.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıkları Nasıl Giderilir?

6. Saçların Yağlanmasını Geciktirir

fındık yağının saça faydaları

Özellikle yaz mevsiminde en çok aşırı yağlanma sorununu yaşarız. Bu durumun önüne geçmek için ise saçlarımızı daha sık yıkarız. Fakat uzmanlara göre saçları sık yıkamak da doğru değil. Fındık yağını kullanarak bu sorunun da önüne kolay bir şekilde geçebilirsiniz. Fındık yağı, saçlarınızın daha uzun süre temiz ve yağsız kalması için kesinlikle denenmesi gereken bir bitkisel yağdır.

İlginizi Çekebilir
Yağlanmaya Karşı Etkili Şampuan Tavsiyeleri

7. Saçların Uzama Hızını Arttırır

fındık yağının saça faydaları

Şüphesiz herkes saçlarının daha uzun olmasını ister. Hem daha güzel modellerin uygulanabilmesinden hem de daha alımlı bir yüz sunmasından dolayı uzun saçlar daha fazla tercih edilir. Saç uzatan bitkisel yağlar arasında yer alan fındık yağı, kısa sürede gözle görülür şekilde saçların uzamasına yardımcı olmaktadır.

İlginizi Çekebilir
Hızlı Saç Uzatma Yolları

8. Saç Derisi Sorunlarını Onarmaya Yardımcı Olur

fındık yağının saça faydaları

Fındık yağının saça bir diğer faydası ise saç derisi problemlerini çözmesidir. Saç derisi, saç problemlerinin başlangıç noktası olarak kabul edilir. Kepeklenme, dökülme, kırılmalar gibi saç problemlerinin ana nedeni de saç derisinde oluşan problemlerdir. Bu problemleri engellemek ve önüne geçmek için doğanın size sunduğu mucizevi fındık yağını kullanabilirsiniz. Fındık yağı, saç derisi sorunlarının ortadan kaldırılmasında oldukça etkilidir.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisine İyi Gelen Bitkisel Yağlar

9. Saç Köklerini Besler

fındık yağının saça faydaları

Saç köklerinin zayıflaması, dökülmelerin daha kolay hale gelmesine neden olmaktadır. Bu nedenle saç uçlarına bakım yaptığınız kadar saç köklerine de bakım uygulamanız gerekir. Tabi bunu yaparken doğru bakım ürünlerini kullanmanız da önemlidir. Fındık yağının saçlara faydaları arasında saç köklerini besleme özelliği de yer alıyor. Etkilerini daha iyi bir şekilde görebilmek için düzenli kullanıma dikkat etmeniz gerekir.

10. Saçkıran Hastalığını Tedavi Etmeye Yardımcı Olur

fındık yağının saça faydaları

Fındık yağının saça faydalarından bir diğeri ise saçkıranı ortadan kaldırmasıdır. Diğer adı “alopesi” olan saçkıran, sık görülen saç problemlerinden biridir. Yaş oranına bakmayan bu mantar hastalığı saçlarda bölgesel kelliğe neden olmaktadır. Geçici bir durum olsa da alınacak önlemler sayesinde daha kısa sürede saçkıran hastalığından kurtulabilirsiniz. İçerisindeki vitamin ve minerallerin yoğunluğu sayesinde fındık yağı ile saçlarınızın istediğiniz güzelliğe yeniden kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saçkıran Nasıl Tedavi Edilir?

11. Boyalı Saçlar için Yararlıdır

Fındık Yağının Saça Faydaları

Boyalı saçların renk tonunu uzun süreler koruyabilen fındık yağı, saç derisini de güçlendirmektedir. Saçları köklerden güçlendiren fındık yağı, yıpranmış saçları da yumuşatmaktadır. Boyalı saçlar kısa süre içerisinde yıpranan, koruma tabakası olmayan saçlardır. Fındık yağı da masaj yaparak kullanıldığı zaman saç tellerinin etrafında koruma zarı oluşturur, saçı korur aynı zamanda da parlatır ve dolgun gösterir.

İlginizi Çekebilir
Boyalı Saçlara Bakım Nasıl Yapılır?

Fındık Yağı ile Yapılabilecek Maskeler

Fındık yağının saça faydalarından yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise fındık yağı ile yapabileceğiniz maskeleri anlatacağız. İşte fındık yağı ile yapabileceğiniz en etkili maskeler.

1. Fındık ve Tatlı Badem Maskesi

Gerekli malzemeler:

B vitamini
Tatlı badem yağı
Fındık yağı

Hazırlanışı ve kullanılışı:

Elinizdeki malzemeleri uygun bir kabın içerisinde iyice karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Daha sonra saçlarınıza uygulayın. Saçlarınızın iyice emmesi için saç fırçası kullanabilirsiniz. Saç uçları ve saç köklerinin iyice emdiğinden emin olduktan sonra saçlarınızı bir bone yardımı ile kapatın. 30 dakika bekledikten sonra hafif şampuan ile yıkayın.

2. Fındık, Çörek Otu ve Elma Sirkesi Maskesi

Gerekli malzemeler:

4 tatlı kaşığı fındık yağı
1 ampul B vitamini
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Hazırlanışı ve kullanılışı:

Elinizdeki malzemeleri uygun bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Sonra saçlarınıza bir saç fırçası yardımı ile uygulayın. Saçlarınızın iyice emmesi için yaklaşık 1 saat kadar maskeyi saçlarınıza bekletin. Daha sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın. Haftada 1 defa kullanabileceğiniz bu fındık yağı maskesi ile saçlarınıza parlaklık kazandırabilir, güçlü köklere sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

3. Fındık Yağı ve Çörek Otu Maskesi

Gerekli malzemeler:

3 tatlı kaşığı fındık yağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı çörek otu

Hazırlanışı ve kullanılışı:

Kepek, saç problemleri arasında en sık karşılaşılan sorunlardan birisidir. Kepeğe karşı etkili bir fındık yağı maskesi olan bu maskeyi hazırlamak için elinizdeki malzemeleri uygun bir kabın içerisinde karıştırın. Sonra saçlarınıza uygulayın ve yarım saat kadar saçlarınızda bekletin. Daha sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 defa kullanabilirsiniz.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım YağıSaç Maskesi

En İyi Fındık Yağı Ürünleri Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumBesleyici, Onarıcı10/10
2Çotanak Fındık YağıYağGüçlendirici, Besleyici10/9.8
3Lokman Aktar Fındık YağıYağBesleyici, Onarıcı10/9.9
4Arifoğlu Fındık YağıYağNemlendirici, Besleyici10/9.8
5Mecitefendi Fındık YağıYağBesleyici, Bakım Yapıcı10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Fındık Yağı
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda fındık yağının faydalarından ve yapılabilecek maskelerden bahsettik. Bu kısımda ise fındık yağı ürünlerini inceleyeceğiz. İşte en iyi fındık yağı ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Serumu

fındık yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Fındık Yağı Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisinde 12 farklı bitki yağı bulunan bu saç serumu ilk kullanımdan itibaren saçları beslemesiyle biliniyor. Kısa süre kullanımda bile saçların bakımını ve onarımını yapan ürün, düzenli kullanımlarda ise saç tellerinin daha güçlü olmasını destekliyor. Kepek ve egzema gibi saç derisi problemlerini engellemekte oldukça etkili olan serum aynı zamanda saçı güneşin zararlı ışınlarına karşı da koruyor. Bu sayede saçlarınızda kuruluk ve matlaşma sorunu yaşamazsınız.

2. Çotanak Fındık Yağı

fındık yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Çotanak
Fındık Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Fındıkların insanlar için büyük bir besin deposu olduğunu hepimiz biliyoruz. Açık ara dünyanın en büyük fındık yağı üreticisi olan Çotanak, bu ürünüyle saçlarımızı kökten uca kadar besliyor. İçeriğindeki mineral ve vitaminlerle vücuda olduğu kadar saçlara da faydalı olan çotanak fındık yağı, ilk kullanımdan itibaren saç köklerinizi güçlendiriyor. Bu sayede kısa zamanda daha güçlü ve canlı saçlara sahip olursunuz. Ayrıca bu fındık yağını maskeyle birlikte kullanırsanız etkisinin artacağını ekleyelim.

3. Lokman Aktar Fındık Yağı

fındık yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Lokman Aktar
Fındık Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Lokman Aktar markasını ürettiği kaliteli yağlarla biliyoruz. Saç bakımında oldukça etkili bakım yağlarından birisi olan fındık yağı, içerisindeki yoğun mineral ve vitaminlerle saçı derinlemesine besliyor. Bu sayede saçların daha canlı ve yumuşak olmasını destekliyor. Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen bu yağ, oldukça kaliteli olmasının yanı sıra herhangi bir zararlı maddeyi içermiyor. Bu sayede herkes tarafından gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Son olarak bu ürünün seyreltilerek kullanılması gerektiğini belirtelim.

4. Arifoğlu Fındık Yağı

fındık yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Fındık Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Arifoğlu markasının fındık yağıyla devam ediyoruz. Fındığın besleyici ve onarıcı etkisini gayet iyi biliyoruz. İlk kullanımdan itibaren saç tellerini besleyerek daha güçlü olmasını sağlayan fındık yağı, düzenli kullanımlarda ise saçlardaki yıpranmaları onarıyor. Kalitesiyle kullanıcılarından olumlu geri dönüşler alan ürün aynı zamanda koruyucu madde içermemesiyle çok beğeniliyor. Ek olarak bu ürünün maskeyle birlikte kullanımında daha etkili olduğunu söyleyelim.

5. Mecitefendi Fındık Yağı

fındık yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Fındık Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yoğun besin değeri içeren formülü sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu bakımı yapabilen Mecitefendi fındık yağı, düzenli kullanımlarda saçın doğal rengini korumasına yardımcı olmasıyla biliniyor. Saçlara parlaklık kazandıran ve yumuşaklık katan fındık yağı, bu özelliklerinin yanı sıra saçların uzama hızını da arttırıyor. Bu sayede kısa sürede daha uzun saçlara sahip olursunuz. Son olarak bu ürünü seyrelterek veya farklı yağlarla birleştirerek kullanmanız gerektiğini söyleyelim.

Fındık yağı içeren en iyi saç bakım ürünleri hangisi ?

Sağlığımıza, cildimize ve saçlarımıza olan büyük faydalarıyla bilinen fındık yağı, sabit yağ olarak satılmasının yanı sıra bazı saç bakım ürünlerinin de içerisinde bulunuyor. Fındık yağı içeren en iyi ürünler arasında Diamond Hair Saç Serumu, Çotanak Fındık Yağı, Lokman Aktar Fındık Yağı, Arifoğlu Fındık Yağı, Mecitefendi Fındık Yağı yer alıyor. 

Fındık yağı saça nasıl uygulanır?

Saça büyük faydaları kanıtlanmış olan fındık yağı, her yerde bulunabildiği için saç bakımında çok fazla tercih edilmektedir. Fındık yağını maskenin içerisinde kullanabileceğiniz gibi direkt olarak da sürebilirsiniz. Bir miktar fındık yağını masaj yaparak saç diplerinize sürün. İyice yedirdikten sonra bir süre bekleyin. Daha sonra şampuanla ve bol suyla saçlarınızı yıkayın. Bu bakım uygulaması sayesinde saç kökleriniz güçlenecektir.

Fındık yağı saç uzatır mı?

Saça birçok faydası olan fındık yağı, yapılan araştırmalara göre saçın uzama hızına da etki etmektedir. Saç köklerinin güçlenmesine ve besin ihtiyacını karşılamasına yardımcı olan fındık yağı, bu sayede saçın uzama hızını arttırmaktadır. Böylece fındık yağı da saç uzatan bitkisel yağlar arasına girmektedir.

Fındık yağının zararı var mı?

Alanında uzman kişilerin yaptıkları araştırmalara göre fındık yağının herhangi bir şekilde zararı bulunmadığı tespit edilmiştir. Ancak yine de siz bu yağı aşırı bir şekilde kullanmayın.

Fındık yağı saça ne işe yarıyor?

Fındık yağı, saç derisi ve saç için besleyici proteinler, vitaminler ve yağ asitleri içermektedir. Yağ, saç dökülmesini önler, sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Kuru saç derisi nemlenir, güneş hasarlarından korur. Ayrıca saç parlak ve sağlıklı gözükür.

Fındık yağı saça nasıl sürülür?

Fındık yağı günlük olarak saça sürülebilir. Fındık yağını elinize sürdükten sonra saç diplerine masaj yaparak koymanız gerekmektedir. Daha sonra bir süre bekleyerek saçlarınızı şampuanla yıkamanız gerekmektedir. Bu şekilde saçlarınız daha güçlü, parlak ve dolgun gözükür.

Fındık yağı saç çıkarır mı?

Saç çıkaran yağlar arasında fındık yağı da bulunmaktadır. Saç kepeklerinin oluşmasını da engelleyen fındık yağı içeriğinde B1, B2, B6 vitaminleri ile oldukça yararlı. Saçları kısa süre içerisnde çıkaran fındık yağı saç tellerini de besliyor.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.