Saç İçin Keten Tohumu Yağının 10 Faydası ve Önerilen 5 Ürün

Keten tohumu yağı cilde olduğu kadar saça da faydalıdır. Bu içeriğimizde keten tohumu yağının saça faydalarını bir araya getirdik.
Saç İçin Keten Tohumu Yağının 10 Faydası ve Önerilen 5 Ürün

Keten Tohumu Yağının Saça Faydaları

Saç bakımında sıklıkla kullanılan ve saçlarda mükemmel sonuçlar bırakan keten tohumu, saç bakım uzmanlarının önerdikleri bir bitkisel yağ olup, düzenli kullanımında etkileri fazlasıyla görülmektedir.

Keten tohumu, ketengiller familyasında yer alan bir bitki türü olup keten cinsinin en yaygın türlerinden biridir. Haziran-Ağustos ayları arasında daha sık görülen bu bitkinin mavimsi veya sarı renkli çiçekleri bulunmaktadır. Sağlık alanında sık kullanılan ve birçok faydası bulunan keten tohumu, saçlara sunduğu faydaları ile kendinden en çok söz ettiren bitki türlerinden biridir. Keten tohumunun saçlara faydaları nelerdir? Keten tohumu saçlarda nasıl kullanılmalıdır? Keten tohumuyla saç maskesi nasıl yapılır? Tüm bu sorularınızın cevabını yazımızın devamında görebilirsiniz.

1. Saçların Doğal Nem ve Su Dengesini Korur

keten tohumu yağı saça faydaları

Keten tohumu yağının saça faydaları arasından en büyüğü şüphesiz saçların doğal dengesini korumasına yardımcı olmasıdır. Saçlarımız, vücudumuzun diğer bölümleri gibi doğal bir nem dengesine ve suya ihtiyaç duyar. Ancak kullanılan saç bakım ürünlerinin yanlış tercih edilmesi, sık fön çekmek, saç maşası, saç şekillendiriciler, jöle ve sprey gibi saçlara zaman içerisinde zarar veren ürünleri kullanmak, öncelikle saçların doğal nem dengesinin kaybolmasına, akabinde saçlarda kırılmalara ve dökülmelere yol açmaktadır. Keten tohumu yağının saçlara sunduğu doğal nem dengesi sayesinde, bu tip sorunların önüne geçmede oldukça etkili bir saç bakım yağıdır.

2. Onarıcı ve Nemlendirici Özelliğe Sahiptir

keten tohumu yağı saça faydaları

Saçların çok fazla işlem görmesi sonucunda meydana gelen sorunlardan biri de saçlarda kuruluğun oluşması yani saçların yıpranmasıdır. Saçların yıpranması, birçok saç probleminin oluşmasına aynı zamanda davetiye çıkartan konulardan biridir. Bunun için düzenli beslenme ve saç bakımında doğru ürünler kullanmak kadar önemli olan bir diğer konu da doğal saç bakım yağlarını kullanmaktır. Onarıcı ve nemlendirici özelliği bulunan keten tohumu yağı ile doğru ve düzenli bakım yapılması durumunda saçların yıpranma sorunu ortadan kalkar.

İlginizi Çekebilir
Onarıcı Saç Bakım Yağları

3. Saç Tellerinin Beslenmesine Yardımcı Olur

keten tohumu yağı saça faydaları

Keten tohumu yağının saça faydalarından birisi de saç tellerini beslemesidir. Özellikle ince telli saçlar daha erken kırılmaya başlar ve dökülmeler bu saç tiplerinde daha sık görülür. Saçlarınıza düzenli bir bakım uyguladığınızda yaşadığınız bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Ancak doğru saç bakım yağları ile terapi yapmak bu konuda oldukça önemlidir. Saç tellerinin beslenmesine yardımcı olan keten tohumu, saç bakım uzmanlarının önerdikleri şekilde kullanılması durumunda kısa sürede etkisini göstererek ince telli saçların güçlenmesine yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir
İnce Telli Saçlar Nasıl Hacim Kazanır?

4. Saçlara Parlaklık Verir

keten tohumu yağı saça faydaları

Keten tohumu yağının saça faydaları bir hayli fazladır. Bunların arasında yer alan bir diğer fayda ise mat saçlara parlaklık vermesidir. Saçlarınızın mat ve sönük olmasından şikâyet ediyorsanız, düzenli bir şekilde keten tohumu yağı kullanarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Haftada 1 defa banyo yapmadan önce saç diplerinden saç uçlarına masaj yaparak kullanabileceğiniz keten tohumu yağı ile saçlarınızın daha parlak ve güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saçlarınızı Daha Parlak ve Canlı Yapacak Yöntemler

5. Saçların Daha Hızlı Uzamasına Yardımcı Olur

keten tohumu yağı saça faydaları

Keten tohumu yağının saça olan bir diğer faydası ise saçların uzama hızını arttırmasıdır. Saç bakımında doğru ürünlerin tercih edilmesi demek, saçların daha güzel ve düz görünmesini başarmanın yanında daha kısa sürede uzamasını sağlamak anlamına da gelir. Birçok yönüyle saçlara doğal bir güzellik katan keten tohumu yağı, düzenli kullanım sonucunda saçların daha hızlı uzamasına da yardımcı olmaktadır. Keten tohumu yağının bu yönünden faydalanarak saçlarınızın daha güzel olmasını sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
En Kısa Sürede Saç Uzatan Bitki Önerileri

6. Saçları Yumuşatır

Keten Tohumu Yağı Faydaları

Saç derisine derinlemesine işleyen ve bakım yapan keten tohumu yağı düzenli olarak kullanıldığı zaman saçları yumuşacık yapmaktadır. Eğer saçlarınızın yumuşacık olmasını istiyorsanız keten tohumu yağını tercih edebilirsiniz. Kabarık saçlardan şikayetçi olan ve sürekli olarak maşalarla vakit kaybeden kişiler keten tohumu yağı sayesinde büyük bir rahatlığa kavuşacak.

İlginizi Çekebilir
Saçları Yumuşatan ve Parlatan Şampuanlar

7. Kepeklenmenin Önüne Geçer

Keten Tohumu Yağı Faydaları

Saç derisinde başlayan ve saçlarda kötü bir görüntüye yol açan, ara ara kaşıntı yaparak bizleri rahatsız eden kepeklenme sorunu keten tohumu yağı ile çözülebilir. Keten tohumu yağını saçınıza masaj yaparak kullandığınızda deriye temas eder, deriyi ferahlatır ve rahat bir nefes almasını sağlar. Bu sayede saçınızda oluşan kepekler yavaş yavaş yok olur, bir süre sonra hiç olmamaya başlar.

İlginizi Çekebilir
Kepeklenme Sorununa Çözümler

8. Beyazlama Sorununu Ortadan Kaldırır

Keten Tohumu Yağı Faydaları

Beyazlama sorununu ortadan kaldıran keten tohumu yağı, saçı yoğunlaştıran bir etkiye sahiptir. Belirli etkenlerden dolayı saçlarımız yavaş yavaş beyazlamaya başlar. Bu etkenler yaşlılık, stres, psikolojik sıkıntılar, depresyon olabilir. Can sıkıcı bir durum olan saç beyazlaması keten tohumu yağı ile bir sorun olmaktan çıkar. Saçlarınız kısa bir süre içerisinde eski rengine kavuşur, daha dolgun ve parlak gözükür.

İlginizi Çekebilir
Uzmanlara Göre Beyazlamanın Nedenleri

9. Dökülmelere Karşı Etkilidir

Keten Tohumu Yağı Faydaları

Fön makinesi, güneş ışınları, bakımsızlık ve saç maşaları saç dökülmesine neden olan bazı faktörlerdir. Saçlarımız zaman içerisinde yıpranır ve dökülmeye başlar. Keten tohumu yağını düzenli olarak kullanırsanız saç dökülmelerinden kısa bir sürede kurtulabilirsiniz. İçerisindeki besleyici vitaminler ve mineraller sayesinde saçları anında güçlendiren yağ, saç dökülmesini durdurabilir.

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesine İyi Gelen Bitkisel Çözümler

10. Saç Derisini Besler

Keten Tohumu Yağı Faydaları

Saç derisinde oluşmuş hastalıkları veya deri problemlerini güçlü içeriği sayesinde hızlı bir şekilde çözebilen keten tohumu yağı, deriyi ferahlatır. Saç derinizdeki sorunlar yağı sürdükten sonra gözle görülebilir bir şekilde azalır. Keten tohumu yağı, saç derisini besleyen en iyi bitki özlerinden birisidir.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisine İyi Gelen Bitkisel Yağlar

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım YağıSaç Maskesi

En İyi Keten Tohumu Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünFormEtkineoldu Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumBesleyici, Onarıcı10/10
2Mecitefendi Keten Tohumu YağıYağFerahlatıcı, Besleyici10/9.9
3Botalife Saf Keten Tohumu YağıYağBesleyici, Onarıcı10/9.7
4Arifoğlu Keten Tohumu YağıYağDengeleyici, Besleyici10/9.8
5Bayvital Keten Tohumu YağıYağOnarıcı, Dolgunlaştırıcı10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Keten
Tohumu Yağları
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda keten tohumu yağı hakkında tüm bilgileri ve yapabileceğiniz maskeyi anlattık. Bu kısımda ise içerisinde keten tohumu yağı bulunun ürünlerden bahsedeceğiz. O zaman vakit kaybetmeden keten tohumu yağı içeren en iyi ürünleri sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

keten tohumu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde 11 farklı bitki özünün yanı sıra yoğun miktarda keten tohumu yağı da içeren bu serum, ilk kullanımdan itibaren saçınızın nem dengesini koruyarak daha canlı ve parlak olmasını sağlıyor. Formülündeki keratin proteini sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu bakımı yaparak kırılmaları ve hasar görmüş bölgeleri onaran ürün aynı zamanda kepeğe karşı etkin mücadele ediyor. Son olarak içeriğindeki Ozon mineraliyle saç dersine nüfuz eden serum, bu sayede hem saçın uzama hızını arttırıyor hem de yeni kök oluşumunu destekliyor.

2. Mecitefendi Keten Tohumu Yağı

keten tohumu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Keten Tohumu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

%100 keten tohumu yağından elde edilmiş olan bu ürün, saçın ihtiyacı olan besini karşılayarak saç uçlarındaki kırılmaları önlüyor. İçeriğindeki yoğun miktardaki protein sayesinde saçın bakım ihtiyacını karşılayan yağ aynı zamanda saç derisini ferahlatıyor. Bu sayede egzema, mantar ve kepek gibi oluşumlar önleniyor. Bu keten tohumu yağını doğrudan uygulamak yerine yukarıda belirttiğimiz gibi maske şeklinde kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

3. Botalife Saf Keten Tohumu Yağı

keten tohumu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Botalife
Keten Tohumu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Herhangi bir katkı maddesi içermeyen bu ürün, %100 saf keten tohumundan üretilmiştir. Besin değeri bakımından zengin içeriği sayesinde saçtaki hasarlı bölgeleri besleyip onaran ürün, bu sayede ilk kullanımdan itibaren daha dolgun ve canlı saçlara sahip olmanızı sağlıyor. İçeriğindeki yoğun miktardaki minerallerle saç köklerini besleyen ürün aynı zamanda saçınızın daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor. Son olarak bu keten tohumu yağının maske içerisinde kullanılması gerektiğini belirtelim.

4. Arifoğlu Keten Tohumu Yağı

keten tohumu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Keten Tohumu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Soğuk pres yöntemiyle herhangi bir katkı maddesi ya da koruyucu içermeyen bu ürün, tamamen saf ve organik içeriğiyle saçının nem dengesini korumak isteyenlerin bir numaralı yardımcısı oluyor. Saf içeriği sayesinde ilk kullanımda bile saçın nem dengesini sağlayarak daha yumuşak ve parlak olmasını sağlayan ürün aynı zamanda saçın beslenmesini sağlayarak hacim kazanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca bu ürünün seyreltilerek ya da maske şeklinde uygulanması gerektiğini ekleyelim.

5. Bayvital Keten Tohumu Yağı

keten tohumu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bayvital
Keten Tohumu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Omega 3 ve E vitamini açısından zengin içeriği sayesinde saç köklerini besleyerek daha hızlı uzamalarını sağlayan ürün aynı zamanda saçlardaki hasarlı bölgeleri onarıyor. Bu sayede hasar görmüş saçlarınız yerini daha canlı ve dolgun saçlara bırakıyor. Besin değeri yüksek içeriği sayesinde saçın nem ve su tutmasını sağlayan ürün, bu sayede saçınızın kuru ve dökülmeye meyilli olmasını engelliyor. Ek olarak bu ürünü bir maske içerisinde kullanmanız gerektiğini belirtelim.

Keten tohumu yağı içeren en iyi ürünler hangisi?

Cildimize, sağlığımıza ve özellikle saçımıza büyük faydalara sahip olan keten tohumu yağını düzenli olarak kullandığımızda oluşan farka inanamayacaksınız. Saçlarınızın daha parlak, canlı, yumuşak ve dolgun olmasını sağlayan keten tohumu yağını içeren en iyi ürünler ise DIAMOND HAIR Saç Serumu, Mecitefendi Keten Tohumu Yağı, Botalife Saf Keten Tohumu Yağı, Arifoğlu Keten Tohumu Yağı, Bayvital Keten Tohumu Yağıdır. Bu ürünleri kullanarak keten tohumu yağının saçlara olan faydalarından yararlanabilirsiniz.

Keten tohumu yağı ne işe yarar?

Keten tohumu yağı, düşük doymuş yağ asidi, yüksek oranda potasyum, çinko, sodyum, magnezyum, kalsiyum, E vitamini ve folik asit içermektedir. Bu içeriği sayesinde yüksek tansiyon, kalp ve şeker hastalıklarının tedavisine yardımcı olan keten tohumu yağının saça faydaları ise bir hayli fazladır. Keten tohumu yağı saçlarınıza canlılık, parlaklık, yumuşaklık, dolgunluk ve hacim katacak. Bu sayede daha önce hiç görmediğiniz kadar güzel saçlarınız olacak.

Keten tohumu yağı nerelerde kullanılır?

Keten tohumu yağını saçlarınızı canlandırmak ve yumuşatmak için kullanabileceğiniz gibi cildinize de sürebilirsiniz. Ayrıca bu yağın salata, yoğurt, soğuk mezeler ve yemeklerde tat katmak amacıyla kullanılabildiğini belirtelim. Ancak bu yağı kesinlik pişirme ya da kızartma amaçlı olarak kullanmamalısınız.

Keten tohumu yağı saça nasıl uygulanır?

Keten tohumu yağını tek başına kullanabileceğiniz gibi farklı bitkisel yağlarla karıştırarak maske şeklinde de kullanabilirsiniz. Keten tohumu yağı maskesi ile saçlarınızın daha güzel görünmesini sağlamak için aşağıda vereceğimiz tarifi deneyebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler:

2 yemek kaşığı badem yağı
Yarım çay bardağı keten tohumu yağı
1 avokadonun dörtte biri

Hazırlanışı ve kullanılışı:

Elinizdeki malzemeleri uygun bir kabın içerisinde karıştırarak maskeyi elde ettikten sonra saç diplerinden uçlarına kadar eşit bir şekilde uygulayın. 25-30 dakika kadar saçlarınızda beklettikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayabilirsiniz.

Keten tohumu yağı saç çıkarır mı?

Keten tohumu yağının bilindik en etkili özelliklerinden birisi de saç çıkarmasıdır. Saçların hızlı uzamasına yardımcı olan keten tohumu yağı içerdiği vitaminler sayesinde saç derisini besler ve saçların daha hızlı uzamasını sağlar. Saç köklerini güçlendiren keten tohumu yağı, koparak dökülmeleri de azaltmaktadır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum