Kepek Neden Olur? Kepekten Kolayca Kurtulma Yöntemleri

Zaman zaman yaşanan kepeklenme sorununuz doğal yöntemlerle azaltabilirsiniz. Bu içeriğimizde kepekten kurtulmanın doğal yollarını araştırdık.
Kepek Neden Olur? Kepekten Kolayca Kurtulma Yöntemleri

Günlük hayatta sıkça rastladığımız saç problemlerinden biri olan kepeklenme yetersiz beslenme ve yetersiz temizlik sebebiyle olabiliyor. Bu içeriğimizde kepek problemine neden olan faktörleri ve doğal tedavi yollarını sizlere sunacağız. Ayrıca kepek problemi hakkında merak edilen soruların cevaplarını da içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Kepekten Kurtulma Yolları Listesi

SıraModellerKullanım SüresiÜrün Önerisi
1Şampuanı Hemen Durulamayın5 DakikaKepek Önleyici Şampuan
2Bitkilerin Gücüne İnanın10 DakikaAdaçayı, Nane
3Doğal Yağlar İle Bakım Yapın60 DakikaSedir Ağacı Yağı
4Zeytinyağı Masajı Yapın1 GeceZeytinyağı
5Yoğurt Maskesi15 DakikaYoğurt
6Aspirin Tedavisi2-3 DakikaAspirin
7Karbonattan Yardım Alın10 DakikaKarbonat
8Bebek Yağı Kullanın1 GeceBebek Yağı
9Hindistan Cevizi Yağı Kullanın15 DakikaHindistan Cevizi Yağı
10Saçınızı Temiz Tutun15 DakikaŞampuan

Kepekten Kurtulmanın Doğal Yolları

İşte kepek sorunu hakkında bilgiler ve çözüm önerileri...

1. Şampuanı Hemen Durulamayın

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler

Kepek önleyici şampuanınızı saça uyguladığınızda bu şampuanı durulamadan en az 5 dakika saçınızda tutun, böylece kepek önleyici şampuan etkisini gösterip kısa sürede kepekten kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

2. Bitkilerin Gücüne İnanın

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler

2 yemek kaşığı kekik, nane, veya adaçayı demleyip, ılık halde saça uygulamak ve sonunda sirke ile saçı durulamakta size çözüm olacaktır. Bunun için kuru veya taze otlardan yahut poşet çaylardan yararlanabilirsiniz.

3. Doğal Yağlar İle Bakım Yapın

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler

Sedir ağacı yağından 7 damla, selvi ve ardıç yağından 10’ar damla olmak üzere tüm bu yağları karıştırın. Saç derinize uygulayıp, 1 saat saçınızda tutun. Daha sonra saçınızı şampuanlayıp durulayın, kepekten eser kalmayacaktır.

4. Zeytinyağı Masajı Yapın

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler

Saçlarınızı yıkamadan önce saçlarınızı ve saç diplerinizi zeytinyağı ile yağlayın. 5-10 dakika saçınızda tutup, saçınızı durulayın. Gece yatmadan bir kez daha saçınıza zeytinyağı uygulayın. Ve streç filmle sarın. Bu yağ başınızda 1 gece kalsın, iyice baş deriniz yağı çeksin. Bu saçtaki kepekten kurtulmakta etkili bir yöntemdir.

5. Yoğurt Maskesi

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler

Kepekten kurtulmak için doğal yöntem arıyorsanız yoğurttan yararlanabilirsiniz. Saçınızı yıkayın ve durulayın, saç derinize masaj yaparak yoğurt yedirin. 10-15 dakika başınızda bekletin. Ve saçınızı durulayın.

6. Aspirin Tedavisi

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler

2 asprini ince bir peçete veya bezin içinde ezin. Sert bir şeyle hafif vurarak ezebilirsiniz. Bu ezilmiş asprini kullandığınız şampuana ekleyebilirsiniz. Şampuanı hemen başınızdan durulamayın. 2-3 dakika başınızda tutun.

7. Karbonattan Yardım Alın

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler

Şampuanınıza 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin, karbonat kepeği yok etmekte etkili bir maddedir. Şampuansız da kepekten kurulabilirsiniz, 1,5 tatlı kaşığı karbonatı ıslak saç derinize uygulayın ve bir dakika sonra saçınızı iyice durulayın.

8. Bebek Yağı Kullanın

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler

Kafa derinize bebek yağını uygulayın ve bu yağla başınıza masaj yapın. Saçınızı streçli filmle sarın, bırakın bu yağ başınızda gece boyunca kalsın. Uyuduğunuz sürede bu yağ saçınıza etki edecek, kepekten kurtulmanızı sağlayacaktır. Sabah kalktığınızda da kepek önleyici şampuanla saçınızı yıkayıp, durulayın.

9. Hindistan Cevizi Yağı Kullanın

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler

Saçınızı yıkayın ve kurutun. Hindistan cevizi yağını saçınıza ve saç derinize uygulayın. Ardından saçınızı şampuanlayıp durulayın. Bu uygulamayı haftada 1, kepekten kurtulana kadar yapın.

10. Saçınızı Temiz Tutun

Kepeğe Karşı Doğal Çözümler

Saçınız sürekli temiz olsun, fakat saçınızı sık yıkamayı da takıntı haline getirmeyin. Kepek başta ölü hücrelerin toplanmasından olur. Aşırı şampuan kullanımı, içeriklerindeki sülfat gibi ağır kimyasallardan dolayı, baş derisinde tahriş ve kurumaya bu da kepek oluşumuna neden olabiliyor. Saçın kendinden kaynaklı değildir.

En İyi Kepek Karşıtı Ürünler Listesi

SıraModellerEtkisineoldu Puanı
1Sebamed Kepek Önleyici ŞampuanParlaklık10/9.7
2Dercos Anti-Dandruff Kepeğe Karşı Etkili ŞampuanHacim10/9.8
3Davines Purifying Kepek Önleyici ŞampuanKepek Önler10/9.8
4DUCRAY Kelual DS ŞampuanKırıkları Giderir10/9.7
5Dermadolin Selyum Kepeğe Karşı ŞampuanDökülme Karşıtı10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Kepek
Karşıtı Şampuanlar
Aradığın
Fiyatları Gör

Kepeğe Karşı En İyi Ürünler

Saçınızdaki kepeği sonsuza dek yok edecek birbirinden kaliteli ürünler için aşağıya göz atabilirsiniz.

1. Sebamed Kepek Önleyici Şampuan

Kepek Şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Sebamed
Kepek Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim400 ml

En çok satan kepek önleyici şampuanlar arasında yer alan Sebamed, 400 ml olarak satışa sunuluyor. Düzenli kullanımlarda kepeği ortadan kaldıran ürün, kullanıcılarının %98'inden tam not almayı başarıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Sebamed Kepek Önleyici Şampuan mükemmel bir ürün. S** N**

? Eşim şimdiye kadar pek çok ürün kullandı ama en iyisi devam et çıktı. Gülay E**

2. Dercos Anti-Dandruff Kepeğe Karşı Etkili Şampuan

Kepek Şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Vichy Dercos
Kepek Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim390 ml

Normal ve yağlı saçlara uygun olarak kullanılabilen kepek şampuanı Dercos Anti-Dandruff, kokusuyla dikkat çekiyor. Kullanıcılarından olumlu geri dönüşler alan ürün, gösterdiği yüksek etki sayesinde en çok satanlar arasında yer alıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Paketleme çok güzeldi, ürün zaten yıllardır kullandığım ürün. Uğur Y**

? Azalttı baya saç derisindeki pullanmaları. B** Ş**

3. Davines Purifying Kepek Önleyici Şampuan

Kepek Şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Davines
Kepek Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim1000 ml

Yüksek fiyatıyla en etkili kepek şampuanları arasında bulunan Davines Purifying, 1000 ml'lik tasarımıyla satışa sunuluyor. Pahalı olması sebebiyle eleştiri alan şampuan kısa süre içerisinde kepek sorununu ortadan kaldırması sebebiyle eleştirileri telafi ediyor.

Kullanıcı Yorumu

? Harika, işe yarıyor. H** N**

? Fiyatı yüksek fakat hak ediyor. B** D**

4. DUCRAY Kelual DS Şampuan

Kepek Şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Ducray
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim100 ml

Tüm saç tiplerinde kullanılabilen Ducray Kelual DS, düzenli kullanımlarda kepeğin önüne geçmeyi başarıyor. Kepek önleyici etkisine ek olarak besleyici yapıya sahip olan ürün, böylece saç tellerini besleyerek daha sağlam çıkmasını sağlıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Seboreik dermatitime çok iyi geldi. B** B**

? Çok çok iyi. Kokusundan korkuyordum şahane. K** A**

5. Dermadolin Selyum Kepeğe Karşı Şampuan

Kepek Şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Dermadolin
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim300 ml

En iyi kepek şampuanları arasında yer alan Dermadolin Selyum, yağlı ve kuru saçlarda kullanılabiliyor. Düzenli kullanımlarda kaşıntı ve kabuklanmayı önleyen ürün, kullanan kişiler tarafından sıkça tavsiye ediliyor. Bizce en iyilerden olan şampuan, 300 ml olarak satışa sunuluyor.

Kullanıcı Yorumu

? Kepek sıkıldım vardı bu kullandıktan sonra bitti çok şükür. A** A**

? Ürünü uzun zamandır kullanıyorum. Kepek problemimi geçirmek için kullanmadığım ünlü kozmetik firmalarının ürünlerinden kalmamıştı. E** A**

Kepek Problemi İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Kepek problemine iyi gelen bitkisel ürünler nelerdir?

  • Çay Ağacı Yağı
  • Kabartma Tozu
  • Elma Sirkesi
  • Hindistan Cevizi Yağı
  • Aloe Vera
  • Sarımsak
  • Zeytinyağı

Kepeğe karşı daha fazla bitkisel çözüm istiyorsanız Kepek Problemine Bitkisel Çözümler içeriğimize göz atabilirsiniz.

Kepek problemi nedir? neden olur?

Kepek, kadın ve erkek herkesin yaşadığı bir sorun. Kepek saç derisinin, yapısal ya da dış faktörlerden sebep oluşan deri sorunudur. Pul pul olan ölü deri, saçlardan dökülür. Aşırı kaşınma yapmaktadır. Kaşınma sonucunda saç derisinde kızarıklık ve tahriş olma sıkıntısı da yaratabilir. Bazen de dökülmez saç derisinde kötü bir görünüme sebep olur. Kepek problemi ciddi bir sorun değildir. Fakat sık sık ortaya çıkan kepeklenmeler dikkate alınmalıdır. Bunun için bir dermatoloğa başvurulmalıdır. Aşırı miktarda yaşanan kepeklenmeler, bazen farklı deri hastalıkları çıkabilir. Bu hastalık saç derisinde egzama ve çeşitleri olabilir. Başvurduğunuz uzman kanıyı koyup tedavi sürecini başlatacaktır. Eğer kepeklenme problemi normal kepeklenme ise şampuan, ilaç ya da doğal ürünlerle tedavi edilebilir. Şampuanlar belli aralıklarla değiştirilmeli farklı markalar kullanılmalıdır. Stres, üzüntü ve dış faktörler kepek oluşumun da etkilidir. Temizlik ve bakımda saç derisinin kepeklenmesinde önemlidir. Saç derinizde ki kepeklenme sorununu doğal yöntemlerle de çözebilirsiniz. Doğal ve bitkisel yöntemler saç derinizde ki kepeklenmeyi azaltabilir hatta engelleyebilir.

Kepek problemine neden olan faktörler nelerdir?

Kepek problemi yetersiz beslenme, temizlik faktörleri, hava kirliliği ve daha birçok dış etken sebebiyle olabilmektedir. İşte kepek problemine neden olan faktörler...

  • Sedef ve Egzama Hastalıkları
  • Cilt Problemleri
  • Çinko ve B Vitamini Eksikliği
  • Soğuk Hava
  • Stres
  • Saç Derisinde Mantar Oluşumu
  • Saçların Az veya Çok Sık Yıkanması
  • Bağışıklık Sistemindeki Zayıflıklar

Saçta kepek nasıl oluşur?

Kepek doğal yollarla saç derisinin kendisini yenilemesinin bazı problemler nedeniyle sorun haline dönüşmesidir. Saç derisi kendisini yaklaşık 2 hafta da bir yeniler. Eğer herhangi bir sağlık problemi veya dış etken yoksa bu yenileme sürecinde kepek oluşumu gözlenmez ancak bazı etkenler sebebiyle saç derisi 2 haftadan daha kısa sürede pullanmaya ve dökülmeye başlar. İşte bu soruna kepek adı verilir.

Kepek saç dökülmesi yapar mı?

Kepek doğrudan saç dökülmesine etki etmese de tedavi edilmediği takdirde saç köklerinin zayıflamasına sebebiyet vermektedir. Bu sayede saçlarda dökülmeler gözlenir.

Kepeklenmeye hangi yağ iyi gelir?

Lavanta yağı, badem yağı, çay ağacı yağı ve hindistan cevizi yağı gibi hem besleyici hem de dezenfektan görevi gören yağlar kepeklenmeyi önlemektedir.

Kepeğe ne iyi gelir?

Kepek sorununun birden çok doğal ve bitkisel çözümü vardır. Bu çözümlerin arasında en etkili olanı ise çay ağacı yağı kullanımıdır. Çay ağacı yağı sayesinde en kısa sürede kepek probleminden kurtulabilirsiniz.

Saçta kepek ve kaşıntı nasıl geçer?

Saç ta oluşan kepek problemi bir süre sonra kaşıntı oluşumuna sebep olmaktadır. Kaşıntıya sebep olan etkenler ise saç derisinin ph oranındaki düşüklüktür. Kaşıntıya iyi gelecek doğal tedavi ise karbonat kürüdür. Karbonat içerisindeki alkali sayesinde saç diplerinde oluşan kaşıntı giderilir. Cilt ph oranı düzenlenmiş olur.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum