Susam Yağının Saça 10 Faydası ve Maske Önerileri

Susam yağı vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi saçlarda da büyük etkilere sahiptir. İçeriğimizde bu yağın saça olan faydalarını bir araya getirdik.
Susam Yağının Saça 10 Faydası ve Maske Önerileri

Susam Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Doğanın mucizevi armağanlarından biri olan susam, cilt üzerinde derin bir etkiye sahip. Susam yağının cilde ve saça faydaları yıllardan beri bilinmekle birlikte her geçen gün yeni faydalarının çıkması, insanların susam yağına daha fazla eğilim göstermelerini etkilemektedir. Bu içeriğimizde susam yağının saça olan faydalarını, yapılabilecek maskelerini ve içerdiği ürünleri bir araya getirdik.

Peki, saç bakımında kullanılan susam yağının tam olarak saça faydaları nelerdir?

1. Kırılmaları Azaltır

susam yağının saça faydaları

Saç bakım uzmanlarının aktardıklarına göre susam yağının düzenli kullanılması durumunda saç düzleştiriciler, fön makinesi ve diğer elektrikli cihazların saça verdiği tahribat ortadan kalkıyor. Özellikle kırılmalar ve diğer sorunlarla karşılaşanların düzenli kullanmaları durumunda yaşadıkları sıkıntılarından kurtuldukları tespit edilen faydaları arasında yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir
Kırılan Saçlar İçin Bakım Önerileri

2. Saç Dökülmelerini Durdurur

susam yağının saça faydaları

Düzenli kullanımlarda susam yağının saça faydalarından birisi de saç dökülmelerini ciddi oranda azaltmasıdır. Laboratuvar testleri sonucunda da bu özelliği bulunduğu tespit edilen susam yağı, haftada 2-3 defa kullanılması halinde saçlarda değişik nedenlerden dolayı meydana gelen dökülmeleri seyreltmeye başlıyor.

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesine Sebep Olan Nedenler

3. Saçları Daha Canlı ve Gür Yapar

susam yağının saça faydaları

Faydaları tespit edilmeye devam eden susam yağı, saçlara olan etkisi ile özellikle saçlarında matlık ve cansızlık olanların tercih ettikleri bir bitki özüdür. Susam yağının saçlara faydaları arasında yer alan bu özellik, düzenli kullanıma da bağlıdır. Saç bakım uzmanından gerekli saç analizini yaptıktan sonra hangi aralıklarda kullanmanız gerektiği konusunda destek alarak susam yağı ile saçlarınızı besleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Gür Saçlar İçin Yapılması Gerekenler

4. Yıpranmış Saçları Onarır

susam yağının saça faydaları

Susam yağının saçlara faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Günümüzde saçların daha güzel ve alımlı görünmesi için kullanılan birçok araç gereç vardır. Aslında bunlar ilk zamanlarda söylendiği gibi olsa da zaman içinde saçların yıpranmasına neden olmaktadır. Saçlarınızın yıpranmasını önlemek ve eski doğal güzelliğine yeniden kavuşmasını sağlamak için susam yağı kullanabilirsiniz. Yapılacak maske ve kürler sayesinde saçlarınızda istediğiniz güzelliği yeniden görmeye başlayacaksınız.

İlginizi Çekebilir
Yıpranan Saçlar için Saç Maskeleri

5. Kepeğe Karşı Savaşır

susam yağının saça faydaları

Saç bakım kompleksleri veya ürünleri, saçların kepeğe karşı dirençli olması sebebiyle de üretilmektedir. Ancak ambalaj içinde saklanan ürünlerin çoğunda koruyucu madde vardır ve bu madde zamanla saçlara zarar verir. Kepek probleminin oluşmasının en büyük nedeni, saç derisinin zamanla ölmesi ve bunun dağılmasıdır. Susam yağının saçlara faydaları arasında bu da yer alıyor. Düzenli kullanım ile birlikte saç derisinin beslenmesini sağlayan yağ, kepek oluşumunu ciddi anlamda önlemektedir.

İlginizi Çekebilir
Kepek Probleminizi Çözen Doğal Yöntemler

6. Güneş Işınlarının Verdiği Zararı Onarır

susam yağının saça faydaları

Saçlar, hassas ve kırılgan yapıya sahiptir. Bu özelliğe sahip olması özellikle yaz aylarında saçların daha fazla hasar görmesine neden olmaktadır. Güneş ışınları elbette saçlara faydalı olan ışınlardır ancak aşırısı saçların yıpranmasına neden olmaktadır. Saç bakım uzmanlarına göre düzenli susam yağı kullananlar, saçlarını güneşin zararlı ışınlarından koruyabiliyorlar.

7. Saçların Hızlı Uzamasını Sağlar

susam yağının saça faydaları

Birçok yönden saçlara faydalı olan susam yağı, en çok da kısa sürede saçlarının uzamasını isteyenler için ideal bir bitki özüdür. Yapılan terapi sayesinde saçların kökten uca besleyen susam yağı, bu özelliği ile saçların hızlı uzamasına yardımcı olmaktadır. Haftada 2-3 defa kullanılması durumunda saçların uzama hızını arttırmakla birlikte sağlam ve güçlü bir yapıya ulaşmasını da sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilir
En Hızlı Saç Uzatan Bitkiler

8. Yeni Saç Oluşumunu Destekler

susam yağının saça faydaları

Saç dökülmesi, günümüzün en büyük problemlerinden biri olmasına rağmen insanların üzerinde çok fazla durmadıkları bir problemdir. Genelde erkekler için çok fazla sorun olmasa da kadınlarda saç dökülmesi, ciddi psikolojik sorunlara neden olmaktadır. Uzmanların aktardıklarına göre susam yağının içinde bulunan yağ asitleri, dökülen saçların yeniden çıkmasına olanak tanımaktadır. Düzenli ve doğru kullanılması durumunda çok daha fazla etkisinin görüldüğü tespit edilmiştir.

İlginizi Çekebilir
Saç Çıkaran En İyi Yağlar

10. Beyazlama Sorununu Ortadan Kaldırır

Susam Yağının Saça Faydaları

Saçlarda oluşmuş olan beyazlar her insanın canını sıkmaktadır. Düzenli bir şekilde susam yağı ile yapılan maskeler uygulanırsa saçlarda oluşan beyazlar yavaş yavaş yok olmaya başlar. Saçlarınız eskisinden daha hacimli, parlak ve dolgun gözükür. Beyazlar azalır, saçınızın rengi daha da koyu gözükür. Yaşlılık, psikolojik sorunlar ve stres nedeniyle ortaya çıkan beyazların çözümü susam yağıdır.

İlginizi Çekebilir
Beyaz Saçları Siyah Yapacak Bitkisel Yöntemler

Susam Yağı ile Saç Maskesi Önerileri

İçeriğin bu kısmında sizler için saça faydası yadsınamayacak fazla olan susam yağının maskelerini bir araya getirdik. Bu maskeleri saçınıza uygulayarak daha sağlıklı ve parlak saçlara ulaşabilirsiniz.

1. Susam Yağı ve Badem Yağı Maskesi

Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, fosfolipidler ve E vitamini bakımından zengin olan badem yağı ile saçlara canlılık ve güç veren susam yağı birleştirildiğinde saçlarda mükemmel bir etkiye sahip oluyor. Bu karışım sayesinde saçlarınızın canlı ve güçlü kalmasını sağlayabilirsiniz.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı susam yağı
2 çorba kaşığı badem yağı
Sıcak Havlu

Uygulama

Uygun bir kapta elinizde hazır bulundurduğunuz susam yağı ile badem yağını karıştırın. Daha sonra saçlarınıza parmaklarınız yardımı ile yedirin. Tüm saç ve saç diplerine yedirdiğinize emin olduktan sonra saçlarınızı sıcak bir havlu yardımı ile sarın. Yaklaşık 30-40 dakika beklettikten sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayıp durulayın. Haftada 3 defa uygulamanız, saçlarınızda istediğiniz güzelliğe ve canlılığa ulaşmanızı sağlayacaktır.

2. Susam Yağı ve Aloe Vera Maskesi

Özellikle yaz aylarında güneşin UV ışınlarına daha fazla maruz kalan saçları korumak için yapılan susam yağı ve aloe vera maskesi, saçların yaz dönemlerinde hem canlı hem de sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır. Susam yağı saça nasıl uygulanmalı? İşte evde uygulayabileceğiniz bu maske için elinizde bulundurmanız gereken malzemeler ve hazırlanışı.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı aloe vera jeli
2 çorba kaşığı susam yağı

Uygulama

İki malzemeyi bir kapta karıştırın. İyice birbirilerine karışması için hafif ısıtmanız yeterli olacaktır. Daha sonra hazırladığınız saç maskesini saçlarınıza ve saç derisine iyice yedirin. Yaklaşık 30-40 dakika bekledikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayarak durulayın. Haftada 3 defa kullanabileceğiniz susam yağı ve aloe vera maskesi, yaz aylarında saçlarınızı güneşin UV ışınlarına karşı koruma altına alacaktır.

3. Susam Yağı ve Avokado Maskesi

Saçların kırılması, dökülmesi ve yıpranmasına karşın etkili çözümlerden birisi olan avokado, içerisinde bulunan zengin E vitamini ve antioksidan sayesinde saçların yıpranmasını engellemektedir. Susam yağının da gücüyle birleştiğinde, saçlarda oluşan kepek ve ölü deriyi ortadan kaldırmaktadır. Susam yağı saça nasıl uygulanır? İşte bu maskeyi uygulamak için gereken malzemeler ve hazırlanışı.

Malzemeler:

1 olgun avokado
2 çorba kaşığı susam yağı

Uygulama

Olgun bir avokadonun etli bölümünü çıkartın. Sonra blender yardımı ile pürüzsüz bir krem haline gelinceye kadar ezin. Ardından 2 çorba kaşığı susam yağı ile iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi saç ve saç derisine uygulayın. 30 dakika kadar beklettikten sonra hafif şampuan yardımı ile saçlarınızı yıkayıp durulayın. Susam yağı ve avokado maskesini haftada iki defa kullanmanız durumunda saçlarınızda istediğiniz güzelliği yakalayabilirsiniz.

4. Susam Yağı ve Hindistan Cevizi Yağı Maskesi

Hindistan cevizi yağı ile susam yağının karışımı ile elde edeceğiniz maske, saçlarınızın doğru beslenmesine yardımcı olur. Bu sayede dökülme, kırılma, kepeklenme gibi sorunlar ortadan kalkar. Zengin içeriği sayesinde saç eksenini koruma altına alan Hindistan cevizi yağı, susamın etkili gücü ile birleştiğinde saçlara mükemmel bir görünüm kazandırır.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı susam yağı
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Uygulama

Elinizdeki malzemeleri bir kapta iyice karıştırdıktan sonra saç diplerinden uçlarına kadar parmaklarınızla yedirin. Saçlarınızı tamamen kapladığından emin olduktan sonra sıcak bir havlu ile saçlarınızı kapatın. Yaklaşık 30-40 dakika saçlarınızda beklettikten sonra saçlarınızı hafif bir şampuan ile yıkayın. Susam yağı ve Hindistan cevizi yağı maskesini haftada 3 defa kullanabilirsiniz.

5. Zencefil ve Susam Yağı Maskesi

Saç derisinin sağlığını koruması ve saçlardaki kuruluk hissini ortadan kaldırmasıyla bilinen zencefil ile susam yağı maskesi sayesinde saçlarınızın istediğiniz güzelliğe ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Malzemeler;

1 çay kaşığı zencefil suyu
2 çorba kaşığı susam Yağı

Uygulama

Elinizde hazır bulundurduğunuz zencefil suyu ile susam yağını bir kapta karıştırdıktan sonra parmaklarınızla saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızı ve saç derinizi tamamen kapladığına emin olduktan sonra 30 dakika kadar maskeyi saçlarınızda bekletin ve hafif şampuan ile saçlarınızı yıkayın. Zencefil ve susam yağı maskesini haftada 3 defa kullanabilirsiniz.

6. Susam Yağı ve Yumurta Maskesi

Saçlarınızı daha güçlü hale getirmek ve dış etkenlere karşı korumak için protein bakımından zengin olan yumurta ile susam yağı maskesini kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı susam Yağı
1 yumurta sarısı (yağlı ve kuru saçlar için 2 yumurta sarısı)

Uygulama

Malzemeleri uygun bir kapta karıştırdıktan sonra saçlarınıza parmaklarınız yardımı ile uygulayın. Kökünden ucuna uyguladığınızdan emin olmak için tarak kullanabilirsiniz. Saçlarınıza maskeyi uyguladıktan sonra yaklaşık 30 dakika saçlarınızda bekletin. Ardından hafif şampuan yardımı ile saçlarınızı yıkayın. Susam yağı ve yumurta maskesini haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz.

7. Susam Yağı ve Bal Maskesi

Bal, nemlendirici özelliği ile kuru saçlar üzerinde büyük etkiye sahip bir özdür. Saçlara faydaları saymakla bitmeyen susam yağı ile karıştırarak maske yapmanız saçlarınızda kuruluğu ortadan kaldırmaktadır. Ancak bal ve susam yağı maskesini kullananların dikkatli olmaları gerekmektedir. Çünkü saçlarının koyu renkte kalmasını isteyenlerin daha az miktarda kullanmaları büyük önem taşıyor. Aksi halde balın saç rengini açıcı özelliği yüzünden saç renginizi kaybedebilirsiniz.

Malzemeler:

3 çorba kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı bal

Uygulama

İki malzemeyi karıştırdıktan sonra parmaklarınız yardımı ile saçlarınızın dibinden ucuna kadar uygulayın. Saçlarınızı tamamen kapladığından emin olduktan sonra sıcak bir havlu ile saçlarınızı sarın. Yaklaşık 30-40 dakika saçlarınızda maskeyi beklettikten sonra hafif bir şampuan ile saçlarınızı yıkayın. Susam yağı ile bal maskesini haftada 1 kere kullanmanız yeterlidir.

Susam Yağı İçeren Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkalarEtkisineoldu Puanı
1Arifoğlu Susam YağıCanlandırıcı10/9.9
2Efsoon Organics Susam YağıOnarıcı, Besleyici10/9.7
3BAYVİTAL Soğuk Sıkım Susam YağıDökülme Karşıtı10/9.8
4Mecitefendi Susam YağıBesleyici10/9.8
5Diamond Hair Saç SerumuGüçlendirici10/10
Amazon
Fiyatlarını Gör
Susam
Yağı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Susam Yağı İçeren 5 Ürün

Yukarıdaki kısımda susam yağının saça faydalarından ve yapabileceğiniz maskelerden bahsettik. Bu kısımda ise içerisinde susam yağı bulunan ürünleri anlatacağız. O zaman vakit kaybetmeden susam yağı içeren en iyi 5 ürünü sıralayalım.

1. Arifoğlu Susam Yağı

susam yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Susam Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi susam yağı ürünleri listemize Arifoğlu markası ile başlıyoruz. İçerisinde A, E ve B gibi kompleks vitaminleri barındıran Arifoğlu Susam Yağı, olgun tohumlardan soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmiştir. Yukarıda bahsettiğimiz maskelerin içerisinde kullanabileceğiniz bu ürün neredeyse kokusuzdur. Bu sayede kullanım sırasında kötü bir kokuyla karşılaşmazsınız.

2. Efsoon Organics Susam Yağı

susam yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Efsoon
Susam Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Saf ve organik susamdan üretilmiş olan bu yağ, ilk kullanımdan itibaren saçı daha gür ve güçlü yapıyor. Düzenli kullanımlarda saça yoğun bakım uygulayan susam yağı, bu sayede dökülmeleri azaltıyor. Aynı zamanda saçlardaki kırılmaları ve yıpranmaları önleyen bu ürünü maske yapıp kullanmanızı öneriyoruz.

3. BAYVİTAL Soğuk Sıkım Susam Yağı

susam yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bayvital
Susam Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen bu susam yağında hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Tamamen organik olan bu ürün, saçlarınızı besleyerek koparak dökülmeleri engelliyor. Maske yapıp kullanmanızı önerdiğimiz susam yağı, ilk kullanımdan itibaren saçın dayanıklılığını arttırıyor. Düzenli kullanımlarda ise saçınızın daha parlak ve canlı olmasını sağlıyor.

4. Mecitefendi Susam Yağı

susam yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Susam Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamen doğal susamdan üretilen bu ürün, içinde bulunan mineraller sayesinde saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor. Saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak kepek ve ölü deri gibi oluşumları engelleyen bakım yağı, paraben ve GDO bileşenlerini içermiyor. Son olarak bu bakım yağının saçları besleyerek dökülmeleri önlediğini belirtelim.

5. DIAMOND HAIR Saç Serumu

susam yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Hair Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Yukarıdaki kısımda susam yağının saça olan mucizevi faydalarını anlattık. Size önerdiğimiz bu Diamond Hair saç serumu, susam yağı gibi saçlara büyük faydaları olan 11 farklı bitkinin özünü barındırıyor. Bu serum ile saçınıza bakım yaparak hemen hemen tüm sorunlarınızı çözebilirsiniz. Saç uzamasını arttırmasının yanı sıra yeni saç oluşumunu da destekleyen serum, onarıcı formülü sayesinde yıpranmaları ve kırılmaları önlüyor. Bu sayede daha parlak, ipeksi, yumuşak ve canlı saçlara sahip olursunuz.

Susam yağı içeren saç bakım ürünleri hangisi?

Susam yağı, saçın istediği vitamin ve mineral takviyesini verir. Güçlendirir ve hızlı uzamasını sağlar. Bu ürünlerin arasında Arifoğlu, Diamond Hair, Efsoon, Mecitefendi ve Bayvital gibi kullanıcılardan tam not alan markalar bulunuyor.

Susam Yağının Saça Faydası Nedir?

Susam yağının saça faydasını öğrenmek istiyorsanız;

Susam yağı, doğru şekilde kullanıldığında özellikle saçların daha erken sürede uzamasına yardımcı olup güçlenmesinde etki göstermektedir. A, B ve E vitaminleri bakımından zengin olan bitki, içinde bulunan antioksidanlar sayesinde saçların daha sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır.

Saç için susam yağı nasıl kullanılır?

Susam yağını bir gecelik saç maskesi olarak kullanmak daha iyi bir çözüm yolu olacaktır. Tek seferlik saça sürülüp daha sonra şampuan ile çıkarılması da önerilir. Susam yağını gecelik kullanmak için limon suyu ile karıştırıp daha sonra saçınızın derisine masaj yapmanız gerekmektedir. Bone yardımı ile saçınızı kapatıp gece boyu hiç çıkarmazsanız nemlendirilmiş ve beslenmiş saçlara kavuşabilirsiniz. Hızlı saç çıkarma formülü için de susam yağını saçlarınıza sürdükten sonra 1 saat kadar beklemeniz daha sonra ise şampuanla yıkamanız gerekir.

Susam yağı saç rengini koyulaştırır mı?

Susam yağı saçınızı büyük oranda koyulaştırır. Eğer saç renginizin koyulaşmasını istiyorsanız susam yağını tercih edebilirsiniz. Saçların koyulaşması için ise düzenli olarak susam yağı maskelerini yapmanız gerekiyor. Yağın içerisinde bulunan bileşenler pigmentleri artırarak rengin koyulaşmasına neden olmaktadır.

Susam yağı saçı gürleştirir mi?

Yeni saçların çıkmasını ve saçların hızlı büyümesini teşvik eden susam yağı içeriğindeki b vitamini ve e vitamini sayesinde saçların yüzeyini pürüzsüz bir hale getirir. Saçlarınız hiç olmadığı kadar yumuşar, parlak gözükür. Dökülmeye neden olan farklı etkenlerle de savaşabilen susam yağı muazzam bir bakım ürünüdür.

 
<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum