Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Bu yazımızda içerisinde birçok vitamin ve mineral barındıran jojoba yağı hakkında bazı bilgileri vereceğiz. İşte mucizevi jojoba yağının saça faydaları.
Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Jojoba yağı, diğer bitkisel yağlardan daha farklı bir yapıya sahiptir. Vücudun doğal olarak ürettiği sebuma benzer özellikler taşımasından dolayı doğal bir cilt bakım ürünü olarak kullanılabilmektedir. Daha önceki dönemlerde kozmetik ve cilt bakımı ürünlerinde kullanılan hayvansal yağların yerini alan jojoba yağı, birçok kozmetik preparatın kullanımında popülerlik kazanmış bitkisel bir yağdır. Peki, jojoba yağının saça faydaları nelerdir?

1. Saç Dökülmesini Engeller

jojoba yağının saça faydaları

Saç dökülmesi, aslında saç kıllarında tıkanmaların meydana gelmesinden sonra oluşuyor. Bu durum birçok sebepten dolayı meydana gelebilir. Jojoba yağı içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde saç dökülmesine karşı oldukça etkilidir.

Jojoba yağı saç dökülmelerini önlemede bir hayli etkilidir. Fakat bir şampuanla beraber kullanıldığında etkisinin daha da arttığını belirtmeliyiz.

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesine Karşı Şampuan Önerileri

2. Saç Çıkartmada Etkilidir

jojoba yağının saça faydaları

Genellikle saçların ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminlerin eksikliği, saç dökülmesinde en çok etkili olan durumların başında gelmektedir. Bunun da ana nedeni olarak düzenli beslenmeme ya da yanlış besinlerle beslenmeden kaynaklı olduğunu söylemek mümkün. Jojoba yağı hem saç dökülmesini engellerken hem de saçta yeni kılların çıkmasına destek olmaktadır.

İlginizi Çekebilir
Saç Çıkaran Yağlar Nelerdir?

3. Saçların Vitamin ve Mineral Dengesini Korur

jojoba yağının saça faydaları

Jojoba yağının saça faydalarından birisi de saçların vitamin ve mineral dengesini korumasıdır. Saçların ışıltıyla parlayabilmesi için vitamin, mineral ve nem dengesini korumak gerekir. Jojoba yağı, yukarıda da belirttiğimiz gibi diğer bitkisel saç bakım yağlarından farklı olarak insan vücudunun kendiliğinden ürettiği sebuma benzer birçok yönü bulunmaktadır. Bu da kullanımında etkili sonuçların kolaylıkla alınmasına katkıda bulunuyor.

İlginizi Çekebilir
Saç için Gerekli Olan Tüm Vitaminler

4. Saç Derisindeki Tıkanmaları Engeller

jojoba yağının saça faydaları

Jojoba yağı, saç foliküllerini onarıcı özelliğine sahip olmasının yanında içerisinde meydana gelen tıkanmaları da açmaya yardımcı olur. Bu sayede yeni saç oluşumuna destek sunar. Yani saç dökülmesine karşı etkili bir çözüm arayışı içinde olanların kullanabilecekleri harika bir bitkisel yağ türüdür demek yerinde bir tespit olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

5. Saç Derisini Temizler

jojoba yağının saça faydaları

Jojoba yağının saça faydaları arasında saç derisini arındırmak da yer alıyor. İnsan olarak saç derisinde gözle göremediğimiz bazı kirler vardır. Sebum ve diğer döküntülerin neden oldukları saç artıkları, zaman içerisinde saç kıllarında yani bir diğer deyişle saç hücrelerinde tıkanmalara neden olur. Bu da günlük 50-100 arasında normal olarak görülen saç dökülmelerinin artmasına neden olmakla birlikte saç derisinde ciddi tahribatlara neden olmaktadır. Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi jojoba yağı, sebuma benzer özelliklere sahip olduğu için saç derisinin onarılmasına ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Bu sayede dökülen saçların yeniden çıkması daha kolay olur.

6. Kepek Problemini Önler

jojoba yağının saça faydaları

Her insanın mutlaka yaşadığı saç problemlerinden biri de kepek sorunudur. Kepek aslında bir sağlık sorunu değildir. Saç derisi dönemsel olarak deri döker ve bazen bu durum çok fazla olur. Bu da kepek adı verilen beyaz tozların oluşmasına neden olur. Bu sorunun önüne geçmek için en temelinde kullanılan suyun ve kullanılan şampuanın saçlara uygun olup olmadığını öğrenmek gerekiyor. Buna ek olarak jojoba yağının etkilerinden yararlanarak kepek probleminin çözülmesi mümkün.

İlginizi Çekebilir
Kepek Problemini Çözen Doğal Yöntemler

7. Saç Köklerini Besler

jojoba yağının saça faydaları

Jojoba yağının saça olan bir diğer faydası ise saç köklerini güçlendirmesidir. Güçlü saçlara sahip olmak isteyenlerin kesinlikle saç köklerini besleyici bir bitkisel saç bakım yağı kullanması gerekir. Bu konuda en etkili çözümleri sunan jojoba yağı, içerisindeki vitaminleri sayesinde saç köklerinin beslenmesine yardımcı olur. Bu sayede saçların daha güçlü ve gür görünmesi sağlanır.

8. Saçlara Parlaklık Verir

jojoba yağının saça faydaları

Saçlar ne kadar çok işlem görürse sağlığını o kadar yitirir ve doğal parlaklığı da bunun etkisi ile yok olmaya başlar. Saçlara parlaklık vererek daha çekici bir hale getiren jojoba yağı, saça sunduğu doğal besin değerleri ile saçların sağlığını korumasına ve parlaklık kazanmasına yardımcı olur. Düzenli bir şekilde kullanmaya başladığınızda kısa sürede saçlarınızdaki mükemmel etkiyi görmeye başlayacaksınız.

İlginizi Çekebilir
Saçlarınızı Parlatacak Yöntemler

9. Saçların Güçlenmesine Yardımcı Olur

jojoba yağının saça faydaları

Zayıf telli saçlar daha erken sürede dökülür veya kırılır. Bu durumun önüne geçebilmenin en kolay yolu, kullanılan saç bakım yağlarına veya ürünlere dikkat etmektir. Gün içerisinde saçlarınıza sık işlem uygulayanlardan iseniz mutlaka jojoba yağı gibi saça fayda sağlayan bitkisel yağlardan yararlanmanız gerekir. İçeriğindeki vitaminler ve mineraller sayesinde saçları besleyen jojoba yağı, saçların daha güçlü bir hal almasına yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir
Saçlarınızı Güçlendirecek Bakım Önerileri

10. Hasarlı Saç Tellerini Onarır

Jojoba yağı saça faydaları

Hasar almış saç tellerinizi derinlemesine nüfuz ederek onaran jojoba yağı kabarmayı da kontrol altına alabilmektedir. Saç şaftınızdaki hasarlı noktaları dolduran yağ, kısa süre içerisinde hacimli görünüme kavuşmanızı sağlamaktadır. Hasarlı saç millerini jojoba yağı sayesinde beslenir ve onarılır. Saç tellerinizi koruyan en kaliteli keratinli saç maskeleri için;

İlginizi Çekebilir
Saç Telini Koruyan Saç Maskesi Tavsiyeleri

11. Saçlarınız Kolay Şekil Alır

Jojoba yağı saça faydaları

Saçlarınızın zor şekil almasından şikayetçi iseniz jojoba yağını kullanarak bu sorundan tamamen kurtulabilirsiniz. Saçlarınızı yumuşatarak şekil almayı kolaylaştıran jojoba yağı saç tellerinin etrafında koruyucu bir tabaka oluşturarak nemi tutar. Saçınızın en dış tabakasını oluşturan kütiküller hasar görürse saçınız nem kaybına karşı savunmasız kalır. Bu yağ, kütikülü yumuşatır.

İlginizi Çekebilir
Saça Şekil Verme Yöntemleri

12. Saçlara Hacim Katar

Jojoba yağı saça faydaları

Soluk gözüken ve kırılganlaşmış saçlar jojoba yağı ile artık hacimli ve parlak gözükür. Jojoba yağı saçın büyümesine yardımcı olur, saç köklerini uyarır. Saçlarınıza hacim ekleyerek yavaş yavaş büyümesini sağlar. Tüm bunları yaparken aynı zamanda da saçınızı besler parlak bir görünüme kavuşturur. Jojoba yağı ile parlak ve dolgun saçları kısa sürede elde edebilmeniz mümkündür.

İlginizi Çekebilir
Saçlar Nasıl Hacimli Olur?

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Çörek Otu Yağı Saça FaydalarıArgan Yağı Saça Faydaları

En İyi Jojoba Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünFormEtkisiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumOnarıcı, Besleyici10/10
2Likya Vadisi Saf Jojoba YağıYağBesleyici, Onarıcı10/9.8
3DR BİO Jojoba YağıYağKepek Karşıtı, Dengeleyici10/9.9
4NUKA Organik Jojoba YağıYağCanlandırıcı, Ferahlatıcı10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Jojoba Yağlı
Ürün Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Jojoba yağı hakkında tüm bilgileri yukarıdaki kısımda belirttik. Bu kısımda ise jojoba yağı içeren en iyi ürünlerden bahsedeceğiz. Öyleyse vakit kaybetmeden jojoba yağı içeren en iyi ürünleri sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

jojoba yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde 11 farklı bitki özünün yanı sıra yoğun miktarda jojoba yağını da içeren bu serum, saçları kökten uca kadar besleyerek daha canlı ve parlak olmalarını sağlıyor. İçeriğindeki keratin proteini sayesinde kırılma ve yıpranmaları onaran ürün aynı zamanda dökülmeleri durduruyor. Ayrıca formülündeki Ozon minerali sayesinde saç derisine şok etkisi yaratarak ferahlamasını sağlayan serumun düzenli kullanımlarda yeni saç oluşumunu desteklediğini belirtelim.

2. Likya Vadisi Saf Jojoba Yağı

jojoba yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Likya Vadisi
Jojoba Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi jojoba yağı içeren ürünlerden bahsederken bu ürünü atlasak olmazdı. Hassas ve iltihaplı ciltlere sahip kişilere önerdiğimiz bu ürün, cildi yatıştırırken hasar görmüş bölgeleri onarıyor. İçeriğindeki yoğun bitki özü sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan ürün aynı zamanda yaşlanma belirtilerinin azaltılmasında büyük rol oynuyor. Son olarak kepek ve kuru saçların tedavisinde kullanılması önerilen bu ürünü doğrudan uygulamak yerine maske şeklinde kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

3. DR BİO Jojoba Yağı

jojoba yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dr Bio
Jojoba Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Jojoba meyvelerinden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmiş olan bu saf yağ, cilde olan faydalarının yanı sıra saça olan faydalarıyla da biliniyor. Saç derisindeki kepek, egzama, mantar ve ölü deri gibi oluşumları ortadan kaldıran bu bakım yağı, ilk kullanımdan itibaren etkisini gösteriyor. Düzenli kullanımlarda kepek gibi oluşumları büyük oranda azaltan ürün aynı zamanda saçın nem dengesini koruyor. Böylece saçınız yumuşak ve canlı olur. Son olarak saça esneklik kazandıran bu ürünü seyrelterek kullanmanızı öneriyoruz.

4. NUKA Organik Jojoba Yağı

jojoba yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Nuka
Jojoba Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi NUKA Organik Jojoba Yağı ürünüyle bitiriyoruz. Saf jojoba meyvelerinden elde edilen bu yağ, antioksidan özelliğiyle saçı ve derisini ferahlatıyor. Bu sayede egzema ve mantar gibi oluşumlar ortadan kalkarken saç kökleri canlanıyor. Ayrıca saç köklerinin daha hızlı uzamasına destek olan bakım yağını bir maske içerisinde kullanırsanız daha etkili olacağını belirtelim.


Jojoba yağı saç çıkarır mı?

Jojoba yağı içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde saç dökülmesini engellemesinin yanı sıra saç çıkartmada da etkilidir. Düzenli bir şekilde saç bakımlarınızda jojoba yağını kullanırsanız saçınızın daha hızlı uzadığını fark edeceksiniz.

Jojoba yağı kaç günde bir kullanılır?

Saç köklerini güçlendirmesiyle bilinen jojoba yağı bu sayede dökülmeleri azaltıp saçın uzama hızını arttırıyor. Bu ürün yağlı bir etki bırakmadığı için günlük olarak kullanılmasında sakınca yoktur. Dilerseniz bu yağı tıraş öncesi ya da sonrasında da kullanabilirsiniz. En iyi jojoba yağı içeren ürünler arasında yer alan DIAMOND HAIR Saç Serumu, Likya Vadisi Saf Jojoba Yağı, DR BİO Jojoba Yağı ve NUKA Organik Jojoba Yağı'nı kullanarak bu faydalardan yararlanabilirsiniz.

Jojoba yağı maskesi nasıl yapılır?

Jojoba yağını tek başına kullanabileceğiniz gibi daha etkili sonuçlar yakalamak için maske şeklinde de kullanabilirsiniz. Jojoba yağı maskesi hazırlama ve kullanımı şu şekildedir.

Gerekli Malzemeler:

1 yemek kaşığı jojoba yağı
2 yemek kaşığı bal
Çeyrek fincan Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı ve Kullanılışı:

Elinizdeki malzemeleri uygun bir kabın içerisinde karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Daha sonra nemli saçlarınıza uygulayın. Saç derisinden başlayarak saç uçlarına kadar uyguladıktan sonra 30 dakika kadar saçlarınızda bekletin ve hafif şampuan ile saçlarınızı durulayın.

Jojoba yağı nasıl kullanılır?

Doğanın insana sunduğu harika mucizelerinden biri olan jojoba yağını saçlara uygulamak son derece kolay bir işlemdir. Sadece dikkat edilmesi gereken detay, saçlara uygulanmadan önce saçların kuru olduğundan emin olmaktır. Saçlarınızın yoğunluğuna bağlı olarak bir miktar jojoba yağını avucunuza dökün ve ardından masaj yaparak saç derisinden saç kıllarına kadar her yerin iyice emdiğinden emin olun. İsterseniz jojoba yağını saçlarınıza doğru şekilde uygulamak için doğal tarak da kullanabilirsiniz. Saçlarınıza yeteri kadar jojoba yağı sürdükten sonra yarım saat kadar bekleyin ve ardından saçlarınızı ılık su ile yıkayın. Birkaç kullanımdan sonra saçlarınızda mükemmel bir etkinin kendisini gösterdiğine tanık olacaksınız.

Jojoba yağı saç rengini açar mı?

Jojoba yağı hakkında en çok merak edilen sorulardan birisi de saçın rengini açıp açmadığı. Jojoba yağı ile ilgili yapılan araştırmalara göre saçın rengini açmaya yönelik etkisine rastlanmamıştır. Yağın böyle bir etkisinin olup olmadığı bilinmemektedir. Uzun süre istikrarlı bir şekilde kullanıldığı zaman saç rengindeki değişime bakılabilir.

Jojoba yağı saçı düzleştirir mi?

Jojoba yağı saçı düzleştirir. Jojoba yağı ile saçınıza masaj yaparak yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Yağın içerisinde bulunan bileşenler ile saç yumuşar, daha kolay şekil aldırılabilir. Daha sonra isteğe bağlı olarak saç düzleştirici ile üzerinden geçerek gün boyu düz saçlarla gezebilirsiniz.

Jojoba yağı saça direkt sürülür mü?

Jojojba yağını saç diplerine direkt olarak uygulamak gözenekleri tıkayabilir. Deriye doğrudan sürmek yerine parmaklarınız ile yağı saça yedirmek daha iyi olacaktır. Saçınıza jojoba yağını sürdükten sonra bone geçirmek veya streç film sarmak yağın saça daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.