İzlenmesi Gereken En İyi Türk Dizileri Öneri Listesi

Türk dizi tarihine damgasını vuran gelmiş geçmiş en iyi Türk dizilerini listeledik. İşte en çok izlenen yerli dizi tavsiyeleri...
İzlenmesi Gereken En İyi Türk Dizileri Öneri Listesi

En İyi Türk Dizileri

Senaryosu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Türk dizi tarihinin en başarılı yapımlarını bu içeriğimizde bir araya getirdik. Listemizde muhteşem oyunculuk performansları ve unutulmaz replikleriyle akıllara kazınan eski Türk dizileri de yer almıştır. Ayrıca Netflix Türk dizileri, Puhu tv Türk dizileri ve Blu tv Türk dizileri de aşağıda yer alıyor. NeOldu.com okurları için hazırladığımız bu içeriğimizde yeni ve eski en iyi 36 Türk dizisi öneri listesini sunuyoruz.

İşte IMDb puanı yüksek, izlenmesi gereken en popüler Türk dizileri...

1. Fatma

Türk Dizileri

Son yılların en can alıcı Türk dizilerinden biri olan Fatma Netflix'de yayınlanan dram ve gerilim dolu bir yapımdır. Temizlik işçisi olarak çalışan Fatma kocası arafından terk edilmiş ve hasta evladı ile bir başına kalan genç bir kadındır. Günün birinde yaşanan trafik kazası ile oğlunu kaybeden Fatma bu ölümden kocasını ve suçluları sorumlu tutar. Bir anda kendini suç dünyasının içerisinde bulan genç kadın adeta bir seri katile dönüşecektir.

TürGerilimPolisiyeDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenÖzgür
Önürme
OyuncularBurcu
Biricik
Mehmet
Yılmaz Ak
Hazal
Türesan

2. 50 M2

Türk Dizileri

Aksiyon ve gerilim severlerin hoşuna gideceğini düşündüğümüz 50 M2 dizisinde gizemli bir tetikçi olan Gölge'nin ilginç hayatını izliyoruz. Geçmişi hakkında şüpheli bilgiler öğrenen Gölge onu var eden adama karşı bir takım araştırmaların içerisine girer. Bu sırada açığa çıkan Gölge bir yanlış anlaşılma sonucu huzurlu bir mahalledeki Terzi dükkanına sığınır. Yeni bir kimlik ve hayat kazanan Gölge yaşadıkları ile gerçekte kim olduğunun farkına varır.

TürKomediDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSelçuk
Aydemir
OyuncularFrank
Gerrish
Engin
Öztürk
Aybüke
Pusat

3. Doğu

Türk Dizileri

Son yıllarda ünü bir hayli artan başarılı komedyen Doğu Demirkol'un hem yazıp hem de oynadığı bu dizide hayali komedyen olmak olan bir gencin maceralarını izliyoruz. Hayatı oldukça sıkıcı ve sakin geçen Doğu etrafına pek de gülücük saçmasa da amacı her zaman insanları güldürmektir. Hayalinden vazgeçmeyen Doğu günlerini komedyen olmak uğruna harcamaktadır. Blu TV dizileri arasında yer alan Doğu isimli yapımı mutlaka izlemelisiniz.

TürKomedi
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDoğu
Demirkol
OyuncularDoğu
Demirkol
Evliya
Aykan
Banu
Fotocan

4. Aşk 101

Türk Dizileri

Netflix'in orijinal yerli projelerinden biri olan Aşk 101 90'lı yıllarda lisede okuyan bir grup haşarı öğrencinin maceralarını anlatıyor. Okulun en akıllı kızını da yanlarına çeken yaramaz öğrenciler kendilerini okuldan atmak üzere olan müdürlerine karşı akıl almaz planlar yaparlar. Bu sırada grup içersinde oluşan yakınlaşmalar hikayeyi başka bir dünyaya taşıyacaktır.

TürKomediRomantik
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMeriç
Acemi
OyuncularKubilay
Aka
Mert
Yazıcıoğlu
Alina Boz

5. Sıfır Bir

Türk Dizileri

Gerçek hayata en yakın senaryoya sahip inanılmaz bir yapım olan Sıfır Bir dizisinde Adana'nın Hürriyet mahallesinde büyüyen Savaş, Özgür ve Cio'nun maceralarını izliyoruz. Mahallenin gençlerine abilik yapan bu 3 genç uyuşturucuya karşı savaş açarlar ve bölgedeki diğer liderlere karşı ayaklanırlar. Bu ayaklanma silahlı çatışamaları ve ölümleri peşi sıra getirecektir.

TürDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenKadri
Beran
Taşkın
OyuncularSavaş
Satış
Cihangir
Ceyhan
Özgür
Meriç

6. Bir Başkadır

Türk Dizileri

Netflix yapımı dizilerden olan Bir Başkadır dizisi 2020 yılına damga vurdu. Öykü Karayel’in başrolü canlandırdığı dizide farklı kültür gruplarından olan bir grup insanın yaşadıkları anlatılmaktadır. Farklı kültür gruplarındakiler birbirlerini tanımasalar da yaşadıkları olaylar bir şekilde birbiriyle bağlantılıdır. Dizi son yılların en çok izlenen Türk dizileri arasında yer alıyor.

TürDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBerkun
Oya
OyuncularÖykü
Karayel
Fatih
Artman
Funda
Eryiğit

7. Çukur

Türk Dizileri

Bitmiş Türk dizileri arasında yer alan bu yapım "Çukur" adında bir mahallede geçmektedir. Mahalle kontrolü ise Koçovalı soyadındaki ailededir ve aile mafyadır. Ailenin en küçük çocuğu Yamaç evi terk eder ancak aradan geçen zamanların ardından ağabeyi öldürünce ailesine geri dönmek zorunda kalır. Geri dönen Yamaç’ın başından geçenler ve yaşadıkları anlatılmaktadır.

TürSuçAksiyonDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenÖzgür
Sevimli
OyuncularAras
Bulut
İynemli
Rıza
Kocaoğlu
Kubilay
Aka

8. Atiye

Türk Dizileri

Atiye genç ve güzel bir ressamdır. Sevgili ve ailesi ile birlikte güzel bir hayat yaşamaktadır. Bazı geceler Atiye çeşitli semboller içeren rüyalar görmekte ancak çok fazla anlam yüklememektedir. Atiye bir gün dünyanın en eski tapınağı olarak bilinen Göbeklitepe’ye gider ve mistik bir bağlantı oluştuğunu hisseder. Tüm bu hislere Göbeklitepe’nin arkeoloğu Erhan da şahit olur. Netflix orijinal yapımı olan Atiye hikayesi ve oyunculuk performansları ile en kaliteli Türk dizileri arasına girmiştir.

TürGizemFantastikDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenOzan
Açıktan
OyuncularBeren
Saat
Mehmet
Günsür
Melisa
Şenolsun

9. Şahsiyet

Türk Dizileri

Emekliliğini sakin ve huzurlu bir şekilde geçiren Agah bey kendisine konulan Alzheimer teşhisiyle yıkılır. Önceleri her şeyi unutacak olmaktan korkan Agah sonrasında bunun bir fırsat olduğunu ve ertelediği birkaç cinayeti işlemesi halinde vicdan azabı çekmeyeceğini düşünür. Agah Bey kısa sürede harekete geçer ancak bu sırada cinayet büro amiri Nevra’da işini hakkıyla yapmaktadır. Haluk Bilginer’in inanılmaz bir oyunculuk performansı sunduğu dizi sayesinde başarılı aktör Uluslararası Emmy ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanmıştır. Netflix dizileri arasında da yer alan Şahsiyet dizisi 2018 yılında ilk olarak Puhu Tv'de yayınlanmaya başlamıştır.

TürGerilimDram
IMDb9.2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenOnur
Saylak
OyuncularHaluk
Bilginer
Cansu
Dere
Metin
Akdülger

10. Medcezir

Türk Dizileri

The O.C. çıktığı dönemin en popüler dizilerinden bir tanesi olmuştur. Medcezir de The O.C.’nin yerli versiyonudur. Dizide Yaman isimli gencin yaşantısı zorludur. Ağabeyi ile araba hırsızlığı yaptığı zaman yakalanır ve avukat bulması gerekir. Gelen avukat Yaman’daki ışığı görür ve onu evlat edinmek ister. Dizi Yaman ve yaşadıklarını anlatmaktadır.

TürRomantikKomediDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenEce
Yörenç
OyuncularÇağatay
Ulusoy
Serenay
Sarıkaya
Metin
Akdülger

11. Aşk-ı Memnu

Türk Dizileri

Dizi, Halit Ziya Uşaklıgil’in Aşk-ı Memnu eserinin televizyona aktarılmış halidir. Eşini kaybeden ve hayatını çocuklarına adayan bir baba olan Adnan, yıllar sonra Bihter’e aşık olur ve evlenir. Bir süre sonra Adnan’ın evlat edindiği Behlül de Bihter’e aşık olur ve yasak aşk yaşamaya başlar. Dizi büyük bir yasak aşkı anlatmaktadır ve kısa sürede en çok izlenen TV dizilerinden biri olmuştur.

TürRomantikDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenHilal
Saral
OyuncularBeren
Saat
Kıvanç
Tatlıtuğ
Nebahat
Çehre

12. Yaprak Dökümü

Türk Dizileri

Türk dizi tarihinin en çok izlenen yapımlarından olan “Yaprak Dökümü” edebiyatımızın önemli isimlerimden Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı eserinden televizyon dünyasına uyarlanmıştır. 2006 yılı ile başlayan dizi serüveni ana karakter Ali Rıza Bey’in gözettiği değerler kapsamınca ailesini bir arada tutma çabalarını ve ailenin önemini izleyicisine sunmaktadır. Dizinin başrollerinde Halil Ergün ve Güven Hokna yer almıştır.

TürAileDram
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMesude
Erarslan
OyuncularHalil
Ergün
Güven
Hokna
Bennu
Yıldırımlar

13. Lise Defteri

Türk Dizileri

Sadece 28 bölüm sürmesine rağmen izleyenlerin aklına kazınan ve gönüllerinde taht kuran “Lise Defteri” dizisi hem senaryosu hem de oyuncu kadrosuyla ön plana çıkmıştır. Lise çağındaki öğrencilerin ergenlik, aşk, gelecek, mutluluk ve hüzün arasında gidip gelen hayatlarını anlatan filmin oyuncu kadrosunda Emre Altuğ, Ece Erken, Arda Kural, Sinem Kobal ve Sarp Leventoğlu yer almıştır.

TürKomediGençlikDram
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenMustafa
Altıoklar
OyuncularMehmetcan
Mincinözlü
Emre
Altuğ
Akasya
Asıltürkmen

14. Asmalı Konak

Türk Dizileri

Mahinur Ergun ve Meral Okay’ın yönetmenliğini yaptığı “Asmalı Konak” dizisi Seymen ve Bahar adındaki karakterler arasında geçen büyük bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Amerika’da başlayan bu aşk hikayesi Seymen’in Kapadokya’ya dönmesiyle bitecek gibidir ancak Bahar sevdiği adamın peşini bırakmaz. Başrollerinde Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçam’ın yer aldığı dizi yayınlandığı yıllar boyunca izlenme rekorları kırmış ve Türk kült dizileri arasına adını yazdırmıştır.

TürRomantikDram
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenÇağan
Irmak
OyuncularÖzcan
Deniz
Nurgül
Yeşilçay
Selda
Alkor

15. Muhteşem Yüzyıl

Türk Dizileri

En iyi Türk dizileri listesinde yerini alan tarihi dizi, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatının uyarlaması olarak karşımıza çıkmıştır. Osmanlı’nın en güçlü döneminde saray erkanı ve devlet içinde yaşanan mücadelelerin yanı sıra harem savaşları da dizide detaylıca anlatılmıştır. Dizinin başrollerinde Halit Ergenç ve Meryem Uzerli uzunca bir süre rol almışlardır. Ayrıca dizi 4 sezondan oluşup 139 bölüm sürmüştür.

TürTarihDram
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenTimur
Savcı
OyuncularHalit
Ergenç
Nur
Fettahoğlu
Selim
Bayraktar

16. Kurtlar Vadisi

Türk Dizileri

Türk dizi tarihine damgasını vuran gelmiş geçmiş en iyi dizlerden biri olan “Kurtlar Vadisi” muhteşem senaryosu ve oyuncu kadrosuyla yayınlandığı yıllarda hayranlıkla izlenmiştir. Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener gibi yönetmenlerin çalıştığı dizinin oyuncu kadrosunda Necati Şaşmaz, Özgü Namal, Gürkan Uygun, Oktay Kaynarca ve daha birçok ünlü isim rol almıştır. Dizide mafya ve derin devlet arasındaki olaylar tüm gerçekliğiyle ortaya koyulmuştur.

TürAksiyonSuçDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenSadullah
Şentürk
Serdar
Akar
OyuncularOktay
Kaynarca
Necati
Şaşmaz
Gürkan
Uygun

17. Kuzey Güney

Türk Dizileri

2011 yılında yayımlanmaya başlayan Kuzey Güney dizisi başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy ve Öykü Karayel yer almıştır. Kuzey karakterine hayat veren Kıvanç Tatlıtuğ uzun yıllar boyunca unutulmayacak bir oyunculuk performansı göstermiş, replikleriyle akıllara kazınmıştır. Dizi genel olarak Kuzey ve Güney kardeşler arasında oluşan anlaşmazlık sebebiyle gelişen olayları anlatmaktadır. Melek Gençoğlu ve Ece Yörenç’in yönetmenliğini yaptığı dizi 2 sezon, 61 bölüm sürmüştür.

TürAksiyonDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenMehmet
Ada
Öztekin
OyuncularKıvanç
Tatlıtuğ
Buğra
Gülsoy
Öykü
Karayel

18. Diriliş Ertuğrul

Türk Dizileri

2014 yılında başlayan dizi 600 küsur yıllık koca çınar Osmanlı Devleti’nin ilk temellerini atan Ertuğrul Gazi’yi ve mücadelesini anlatmıştır. Başrolünde Engin Altan Düzyatan’ın yer aldığı dizide Kaan Taşaner, Esra Bilgiç, Hülya Darcan ve Serdar Gökhan gibi isimlerde rol almıştır. 400 çadırlık obasıyla yurt yurt gezinen Ertuğrul, Moğol’a da Bizans Tekfurlarına da karşı amansızca mücadele vererek kutlu devletin ilk tohumlarını atmıştır. Tarihi kaynaklara dayanarak kurgulanmış dizi 5 sezon boyunca her bölümüyle reyting rekorları kırmıştır.

TürTarihiAksiyonSavaş
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMehmet
Bozdağ
OyuncularEngin
Altan
Düzyatan
Hülya
Darcan
Cengiz
Coşkun

19. Deli Yürek

Türk Dizileri

Kenan İmirzalıoğlu’nun Türk dizi ve film sektöründe gerçek anlamda tanınmasını sağlayan başarılı yapım 1998 – 2002 yılları arasında yayınlanmıştır. Mahallesinin sevilen yüzlerinden olan Yusuf’un askerden döndükten hemen sonra tesadüfen mafya içerisine girmesini ve mertliğiyle en tepeye kadar yükselmesini konu alan dizi en iyi Türk yapımı dizlerden biri olmayı başarmıştır.

TürAksiyonDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenOsman
Sınav
Mustafa
Şevki
Doğan
OyuncularKenan
İmirzalıoğlu
Kürşat
Alnıaçık
Mehtap
Bayri

20. Fİ

Türk Dizileri

İnternet dizisi olarak tabir edilen yapımlar arsında en çok izlenen “Fİ” dizisi başarılı yazar Azra Kohen’in Fİ, Çİ, Pİ üçlemesinden yola çıkılarak senaryoya dökülmüştür. Başrollerinde Serenay Sarıkaya, Ozan Güven ve Berrak Tüzünataç’ın rol aldığı dizi aşk, tutku ve dram duygularını ön planda izleyicilerine sunmuştur.

TürDuygusalDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMert
Baykal
OyuncularOzan
Güven
Serenay
Sarıkaya
Mehmet
Günsür

21. Ekmek Teknesi

Türk Dizileri

Mükemmel bir mahalle kültürünü gözler önüne seren dizi Fırıncı Nusret baba, Heredot Cevdet, Ruhi, Berber, Kirli gibi karakterleriyle dizi tarihine damgasını vurmuştur. Mütevazi ve huzurlu bir hayat yaşayan mahalle sakinlerinin hikayelerini anlatan filmde Heredot Cevdet’in tüm milleti kahveye toplayarak anlattığı eşsiz hikayeler dikkat çekmiştir. Dizinin yönetmenliğini Hasan Kaçan, Bahadır Özdener ve Raci Şaşmaz yapmıştır.

TürKomediAile
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenSadullah
Şentürk
OyuncularZafer
Ergin
Gökhan
Çelebi
Selin
Dilmen

22. Poyraz Karayel

Türk Dizileri

Hikayesinde şimdiye kadar görmediğiniz dramatik olayları barındıran ancak bir o kadar da komik replikleri olan efsanevi dizi Poyraz Karayel oğluna ve sevdasına sahip çıkabilmek için adeta paramparça olan Poyraz’ın hikayelerini anlatmaktadır. 2015 – 2017 yılları arasında yayımlanan dizinin oyuncu kadrosunda İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu ve Musa Uzunlar rol almıştır.

TürAksiyonDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenÇağrı
Lostuvalı
Oyuncularİlker
Kaleli
Burçin
Terzioğlu
Musa
Uzunlar

23. Bizimkiler

Türk Dizileri

90’lı yıllara damgasını vuran Bizimkiler dizisi mahalle ve komşuluk kültürünün canlı olarak yaşandığı dönemlerde bir apartmanda yaşayan 7 ailenin günlük hayatını ve aralarındaki ilişkiyi anlatmıştır. Türk dizi tarihinin en uzun soluklu yapımlarından biri olan Bizimkiler’in oyuncu kadrosunda Ercan Yazgan, Cezmi Baskın ve Erdal Özyağcılar başta olmak üzere daha birçok ünlü isim rol almıştır. Bizimkiler dizisi 15 sezondan boyunca sürmüş olup 458 bölümdür.

TürDramKomediAile
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
1989
YönetmenYalçın
Yelence
OyuncularErcan
Yazgan
Halit
Akçatepe
Cezmi
Baskın

24. Börü

Türk Dizileri

Savaş dizileri listesinde de yer alan 6 bölümlük dizi Orta doğunun ateş çemberi içerisinde kahramanlıklarıyla efsaneleşen Polis Özel Harekatın seçkin timi Börü’nün destanını anlatmıştır. 2014 yılından itibaren başlayan operasyonları izleyicilerine sunan yapım gerçek hikayelerin senaryolaştırılması ile ortaya çıkmıştır. Başrollerinde Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu ve Murat Arkın’ın rol aldığı “Börü” başarılı yönetmen ve senarist Alper Çağlar’ın unutulmaz yapımlarındandır.

TürAksiyonPolisiyeDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlper
Çağlar
OyuncularAhu
Türkpençe
Serkan
Çayoğlu
Emir
Benderlioğlu

25. Suskunlar

Türk Dizileri

Senaryosuyla yürekleri dağlayan ve diziseverleri ekran başına toplayan “Suskunlar dizisi hem oyunculuk performansları hem de hikayesiyle izleyenleri etkilemeyi başarmıştır. 4 ufak çocuğun daha küçük yaşlarda ıslah evine düşüp orada kötü muameleye maruz kalmalarıyla başlayan dizi intikam duygusuyla yanıp tutuşan arkadaşların bir araya gelmesiyle devam etmiştir. 2 sezon boyunca ekranlarda yerini alan “Suskunlar “dizisinin oyuncu kadrosunda Murat Yıldırım, Sarp Akkaya ve Aslı Enver yer almıştır.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenÇağrı
Lostuvalı
OyuncularMurat
Yıldırım
Aslı EnverSarp
Akkaya

26. Tatlı Hayat

Türk Dizileri

Türk dizi tarihinin en iyi komedi yapımlarından biri olan “Tatlı Hayat” İhsan ve Sevinç isimli çiftin finansal olarak seviye atlayıp gece konu mahallesinden Etiler’e taşınmalarıyla başlayan bir hikayeyi anlatmaktadır. Sosyetik hayata alışma süreci ise çiftimiz için son derece komedi dolu olaylarla gerçekleşecektir. Başrollerinde Haluk Bilginer ve Türkan Şoray’ın rol aldığı dizinin yönetmenliğini Bora Tekay yapmıştır.

TürKomedi
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenBora
Tekay
OyuncularSevinç
Aktansel
Aslı
Altaylar
Ceyda
Ateş

27. Avrupa Yakası

Türk Dizileri

6 Sezon boyunca ekranlarda izleyicilerine Komedi dolu dakikalar yaşatan dizi oyuncu kadrosunda Ata Demirer, Hasibe Eren, Engin Günaydın, Gülse Birsel ve Gazanfer Özcan başta olmak üzere daha bir çok ünlü ismi barındırmıştır. Filmin konusu Volkan ve Aslı kardeşlerinin ufak tefek atışmalarının yanı sıra Aslı’nın çalıştığı Avrupa Yakası isimli dergide çalışanların günlük hayatta başlarına gelen komedi dolu olayları anlatmaktadır. Dizide en çok dikkat çeken oyuncu ise mükemmel oyunculuk performansıyla Engin Günaydın olmuştur.

TürKomedi
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJale
Atabey
Özberk
OyuncularGülse
Birsel
Ata
Demirer
Levent
Üzümcü

28. Bir Demet Tiyatro

Türk Dizileri

Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’ın önderliğinde 8 sezon boyunca yayınlanan dizi her bölümünde izleyenlerini ekran başına kilitlemeyi başarmış komedi dolu bir yapımdır. Dizi Çıtır Ailesinin her bölümde başına başka bir iş gelmesiyle devam eden bir hikayeyi konu ederken Ata Demirer ve Altan Erkekli’nin de bu yapımda rol aldığını belirtelim.

TürKomedi
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenSevgi
Birsel
OyuncularYılmaz
Erdoğan
Demet
Akbağ
Olgun
Şimşek

29. Kardeş Payı

Türk Dizileri

Türk sinema ve dizi sektörünün başarılı ikililerinden Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in başrollerinde yer aldığı komedi dizisi “Kardeş Payı” mahallenin sevilen yüzleri Metin, Ali ve Feyza’nın başta olmak üzere tüm mahallelinin dahil olduğu olayları anlatmaktadır. Dünyaya Barış ve mutluluk getirmek üzere bir motor tasarlayan Metin İle Ali mahalleyi birbirine katmadan da duramazlar. Dizide, Şinasi Yurtsever, Ali İhsan Varol ve İpek Yaylacıoğlu’da rol almıştır.

TürKomedi
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenSelçuk
Aydemir
OyuncularAhmet
Kural
Murat
Cemcir
Seda
Bakan

30. Masum

Türk Dizileri

Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Ali Atay, Okan Yalabık ve Serkan Keskin gibi ünlü isimlerin yer aldığı internet dizisi “Masum” emekli polis komiseri Cevdet ve ailesi etrafında dönen olayları anlatmaktadır. Başarılı yönetmen Berkun Oya imzalı dizi sadece 8 bölümlük bir yapımdır. Bu eşsiz diziyi Netflix ve Blu tv üzerinden izleyebilirsiniz.

TürGerilimDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSeren
Yüce
OyuncularHaluk
Bilginer
Nur
Sürer
Ali Atay

31. Ezel

Türk Dizileri

Hikayesiyle ve oyuncu kadrosuyla uzun yıllar boyunca Türk dizi tarihindeki özel yerinin koruyacak olan “Ezel” dizisi yakın arkadaşları ve canından çok sevdiği "Eyşan" tarafından ihanete uğrayan Ömer’in acıklı hikayesiyle başlamıştır. Hapishanede tanıştığı Dayı lakaplı Ramiz Karaeski sayesinde tekrar hayata dönen Ömer eski dostlarının karşısına Ezel olarak dikilir. Her bölümünde hikayeyi dolu dolu yaşayacağınız bu dizinin oyuncu kadrosunda, Kenan İmirzalıoğlu, Tuncel Kurtiz, Haluk Bilginer, Cansu Dere, Barış Falay, İsmail Filiz, Burçin Terzioğlu, Kıvanç Tatlıtuğ ve Ufuk Bayraktar gibi sektöründe önde gelen daha birçok ismi yer almıştır.

TürAksiyonDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenUluç
Bayraktar
OyuncularTuncel
Kurtiz
Kenan
İmirzalıoğlu
Cansu
Dere

32. 7 Numara

Türk Dizileri

2000’li yıllara damgasını vuran ve akıllarda yer edinen efsane komedi dizisi 7 Numara üniversite okumak için İstanbul’a gelen 4 kız ile taşradan yeni gelmiş gençler arasında geçen hikayeyi anlatmaktadır. 4 kız arkadaş yurtta kalmak yerine bir ev tutmak isterler ancak uzun süre bir ev bulamazlar. Eninde sonun Vahit ve Zeliha adındaki inşalara ait 2 katlı 7 numaralı evin üst katına taşınırlar. Bu sırada Vahit Bey’in köylü akrabaları da evin alt katına yerleşince komedi dolu olaylar başlar.

TürKomediAile
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenSadullah
Celen
OyuncularNuray
Uslu
Volkan
Adıyaman
Engin
Hepileri

33. Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi

Türk Dizileri

TV izleyicilerinin ilk başlarda sadece bir kısmının izlediği dizi verdiği mesajlar ve efsane repliklerle adeta Türk dizi tarihinin kült yapımlarından biri olmuştur. Emrah Serbes ve Mehmet Erdem’in yönetmenliğini yaptığı dizinin oyuncu kadrosunda Erdal Beşikçioğlu, Sezin Akbaşoğulları ve Berkan Şal rol almıştır. Polisiye türü bir dizi olan Behzat Ç. Cinayet masasında baş komiser olan Behzat ve ekibinin hikayelerini anlatmıştır.

TürAksiyonPolisiye
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSerdar Akar
OyuncularErdal
Beşikçioğlu
İnanç
Konukçu
Ege
Aydan

34. Süper Baba

Türk Dizileri

Başarılı yönetmen ve Senarist Yavuz Turgul’un önderliğinde yayın hayatına başlaya dizi oyuncu kadrosunda Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç ve Jülide Kural yer almıştır. Zamanında sevdiği kadın İpek ile değil de zengin bir kadın evlenen Fikret’in hikayesi bu filmin konusudur. İpek’i hala çok seven Fikret karısından boşanıp 3 çocuğuyla birlikte yaşamaya başlar. Ancak çocuklara bakabilmek için gece gündüz çalışmak zorunda kalır. “Süper Baba” hem mahallelinin hem de ailenin sorunları, muhabbetleri, üzüntüleri ve sevinçlerini birebir izleyicisine yansıtan başarılı bir yapımdır.

TürAileDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenOsman
Sınav
OyuncularŞevket
Altuğ
Sümer
Tilmaç
Payende
Çizmeci

35. Leyla ile Mecnun

Türk Dizileri

Ünlü yönetmen Onur Ünlü imzalı en iyi Türk dizilerinden biri olan Leyla ile Mecnun’un efsaneleşen hikayeye benzer senaryosunun yanı sıra absürd komedi türünde yazılmış olması da dikkat çekmiştir. Her bölümde yapılan umarsızca göndermeler diziyi final yapamadan sona erdirse de 100’ün üzerinde yayınlanan bölümüyle akıllara kazınmayı başarmıştır. İsmail Abi tiplemesinin izleyicilerce çok beğenildiği dizinin oyuncu kadrosunda Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan ve Serkan Keskin gibi ünlü isimler yer almıştır.

TürMaceraKomedi
IMDb9.1
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularAli
Atay
Ahmet
Mümtaz
Taylan
Serkan
Keskin

36. Kumpas

Türk Dizileri

15 Temmuz 2016 tarihinde hain terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini konu alan Kumpas dizisi, yaşanan süreci gerçek iftiracıların üzerinden tartışma ortamı yaratmayacak şekilde izleyiciye sunuyor. Yapılan kalleşçe saldırı öncesinde düzenlenen planlar diziyle beraber ekranlara geliyor. Olayları birebir olarak yaşamış kişilerden bilgi alarak hazırlanan bu mini dizinin oyuncu kadrosunda Yüzbaşı Burak Akın, Ali Bal ve Serdar Tekin bulunuyor.

TürBelgesel
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAhmet
Toklu
Muhammet
Erkam
Bülbül
Oyuncular

Yüzbaşı
Burak
Akın

Ali
Bal
Serdar
Tekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
61 Yorum