Savaş Dizileri | Yerli ve Yabancı 22 Tarihi Savaş Dizisi

Tarihe geçen kanlı mücadelelerin anlatıldığı en iyi savaş dizileri bu listede. işte IMDb puanı yüksek izlenmesi gereken savaş konulu diziler...
Savaş Dizileri | Yerli ve Yabancı 22 Tarihi Savaş Dizisi

Yerli ve Yabancı En İyi Savaş Dizileri (Güncel Liste)

Dizi dünyasına damga vuran en iyi savaş dizilerini listeledik. İçeriğimizde yer alan IMDb puanı yüksek bu diziler aksiyon dolu savaş sahneleri, ihtiras dolu ilişkiler ve ihanetlerle dolu anlaşmaları ile izleyicilerini ekrana bağlıyor. İşte televizyonda ve Netflix gibi dijital platformlarda yayınlanan en iyi savaş dizileri;

1. SAS Rogue Heroes

Savaş Dizileri
İkinci Dünya Savaşı’nın insanların üzerinde var olan tüm etkileri sizlerle. Dizimiz ile İkinci Dünya Savaşı’nın zorlu koşulları içerisinde özel olarak kurulan, dünyanın en iyi Özel Kuvvet birimi olarak bilinen SAS’ın nasıl oluştuğunu en iyi şekilde göreceksiniz. Aynı zamanda da bu savaşın insanlık için nasıl bir zorluk çıkarttığını da göreceksiniz.

TürGerilimSavaş
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSteven
Knight
OyuncularConnor
Swindells
Jack
O’Connell
Alfie
Allen

2. Spriggan

Savaş Dizileri
Türkiye’nin Ağrı Dağları’nın derinliklerinde ARCAM isminde bilinen gizli bir örgüt Nuh’un Gemisi olduğuna inanılan bir şey bulmuştur. Ancak ABD Makine Kolordusu, bu gemiyi küresel bir araç olarak ele geçirmek ister. Japon Spriggan Yu Ominae, ABD Makine Kolordusu üyeleriyle savaşmak için elinden gelen her şeyi yapmaya başlar.

TürAnimasyonAksiyonSavaş
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularD.C.
Douglas
Kyle
McCarley
Ryan
Colt Levy

3. In From the Cold

Savaş Dizileri
New Jersey banliyösünde bekar bir annenin hayatı beklenmedik bir anda alt üst olur. FBI onu tutuklayıp bir seçim yapmak için zorlandığında, uzun süredir kaçtığı geçmişi ile yüzleşmesi ve Rusya’nın yeraltı uyuşturucusuna karşı büyük bir savaşı kazanması gerekmektedir. Bekar anne bu savaşın içerisinde ailesini riske attığı kadar kendi yaşamını da riske atmaktadır.

TürAksiyonSuçSavaş
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAdam
Glass
OyuncularMargarita
Levieva
Ivanna
Sakhno
Lydia
Fleming

4. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Savaş Dizileri
Göreceli barış zamanında başlayan efsanevi dizimiz için her şey değişmeye başlar. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerinden de bildiğiniz karanlık kötülük yeniden ortaya çıktığında tüm Orta Dünya bu kötülük ile savaşması gerekmektedir. Dumanlı Dağların derinliklerinde ve Elf başkentlerinde dönen anlaşmalar, orkların karanlığa itaati ve savaşın sınır tanımaz öldürmeleri ile her şey sizlerle.

TürAksiyonMaceraSavaş
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJohn
D. Payne
Patrick
McKay
OyuncularMorfydd
Clark
Markella
Kavenagh
Robert
Aramayo

5. Dönüm Noktası: 11 Eylül ve Terörle Mücadele

Savaş Dizileri
ABD’ye yönelik 11 Eylül 2001 saldırılarının tarihi, o günün felaket olaylarının ulusun gidişatını nasıl etkilediğine dair aydınlatıcı bakış açıları ve yaşanmış kişisel hikayeler sizlerle. Bu saldırıyı haklı bulanlardan haksız bulanlara kadar hikayenin tüm zerrelerindeki yaşanmışlıklar sizlerle.

TürBelgeselTarihSavaş
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenBrian
Knappenberger
OyuncularJames
LaPorta

6. Destan

Savaş Dizileri
Orta Asya’nın bozkırlarında Gök Kağanı Korkut Han’ı destansı savaşçı dağ kızı Akkız’ı yetim bırakmıştı. Aynı zamanda yine Korkut Han’ın öksüz bıraktığı Gök Tegini Batuga ve Akkız’ın arasında gelen destansı aşk sizlerle. O çağda var olan uçsuz bucaksız savaşlar, anlaşmalar, dökülen kanlar ve bunların hepsinin altında yatan nedenler de sizlerle.

TürAksiyonTarihSavaş
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMehmet
Bozdağ
OyuncularEbru
Şahin
Selim
Bayraktar
Edip
Tepeli

7. Vikings: Valhalla

Savaş Dizileri

Viking tarihine ışık tutan Vikings dizisinden tam 100 yıl sonrasında yaşanılanları anlatan bu yeni dizide ünlü kaşif Leif Eriksson'un hayatına odaklanılıyor. Kaşif Leif, kız kardeşi Freydis ve İskandinav prensi Harald Sigurdsson üçlüsü maceradan maceraya atılıyorlar.

TürSavaşTarihAksiyon
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJeb
Stuart
OyuncularSam
Corlett
Frida
Gustavsson
Leo
Suter

8. Rise of Ottoman Empire

Savaş Dizileri

Netflix orijinal yapımı bu savaş belgeselinde Osmanlı İmparatorluğunun yükselme dönemi ele alınmıştır. İstanbul’un Fatihi Sultan İkinci Mehmed’in destansı hikayesini anlatan dizi de devrin siyasi sorunları, savaş taktikleri, inançlı Osmanlı askerleri ve döneme dair birçok bilgi aktarılıyor.

TürSavaşTarihiBelgesel
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJeb
Stuart
OyuncularCem Yiğit
Üzümoglu
Birkan
Sokullu
Selim
Bayraktar

9. La Revolution

Savaş Dizileri

Fransız devrimi ile ilgili muhteşem bir hikayeyi anlatan bu dizide ana kahramanımız sıradan insanların öldürülmesine ve yönetimin ezici üstünlüğüne karşı gelmeye çalışır. Aksiyon ve savaş dolu dizi hem fiziksel hem de zihinsel bir savaşın nasıl yapılması gerektiğini de gözler önüne seriyor.

TürSavaşMaceraAksiyon
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen-
OyuncularMarilou
Aussillo
Coline
Beal
Amir El
Kacem

10. Barbarians (Barbarlar)

Savaş Dizileri

Germenler, Romalılar ve Kuzeyliler arasında geçen inanılmaz savaş öykülerinin anlatıldığı bu dizide inanılmaz savaş sahneleri yer alıyor. Milattan hemen sonra kuzeye doğru ilerleyen ve topraklarını büyütmeye çalışan Romalılar bu hayallerini gerçekleştirmeye yaklaştıkları sırada büyük bir bozguna uğrayacaklardır.

TürSavaşMaceraAksiyon
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen-
OyuncularLaurence
Rupp
Jeanne
Goursaud
David
Schütter

11. Kingdom (Krallık)

Savaş Dizileri

Kore dizileri listesinde bulunan bu savaş dizisinde Krallığını bir salgının pençesinden kurtarmak isteyen genç bir prensin maceraları anlatılıyor. Açlık ve sefalete düşen krallığını kurtarmak için harekete geçen Prens bir de salgın hastalık sebebiyle saldırganlaşan insanların saldırılarına karşı gelmeye çalışıyor.

TürSavaşKorkuGerilim
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKim
Seong-hun
OyuncularJi-hoon
Ju
Seung
-Ryong
Doona
Bae

12. The Spy (Casus)

Savaş Dizileri

Son yılların en çok izlenen yabancı dizileri arasında yer alan The Spy dizisi Eli Cohen isimli İsrail adına çalışan bir casusun hikayeleri anlatılıyor. Suriye ile mücadele içerisinde olan İsrail karşı devletin içerisine bir casus sokmak ister. Sıradan ancak akıllı bir adam olan Eli Cohen bu görev için seçilir. İki devlet arasındaki büyük savaşın ibresi Eli Cohen sayesinde İsrail tarafına döner.

TürSavaşCasuslukDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGideon
Raff
OyuncularSacha
Baron
Cohen
Noah
Emmerich
Waleed
Zuaiter

13. Troy: A Fall of a City

Savaş Dizileri

Dizide tarihin en önemli savaşlarından biri olan Truva savaşı ve o dönemde yaşanan unutulmaz hikayeler konu edilmiştir. Devletler arası mücadeleler, iç karışıklıklar, entrikalar, ihanetler ve daha fazlası muhteşem bir kurgu içerisinde anlatılıyor.

TürSavaşTarihiAksiyon
IMDb3.8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid
Farr
OyuncularLouis
Hunter
Jonas
Armstrong
David
Avery

14. Seal Team

Savaş Dizileri

Aksiyon severler için iyi bir dizi önerisi olan Seal Team’de dünyanın en seçkin birliklerinden biri olan Navy Seal’ın maceraları anlatılmaktadır. Tehlikeli görevlerin üstesinden gelmeye çalışan ekip düşmanlara karşı amansızca bir mücadele verirken aynı zamanda hayatta kalmaya da çalışıyorlar.

TürSavaşDramAksiyon
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBenjamin
Cavell
OyuncularDavid
Boreanaz
Max
Thieriot
Jessica
Paré

15. The Last Kingdom (Son Krallık)

Savaş Dizileri

En iyi Netflix dizileri arasında yer alan The Last Kingdom’da henüz küçük yaşlarda paganların eline köle olarak düşen bir prensin hikayesi anlatılıyor. İngiliz Kralı’nın oğlu olan Uthred Kont Ragnar’ın eline geçer. Yıllarca Ragnar’ın yanında büyüyen Uthred babası yerine koyduğu Ragnar’ın ölümünden mesul tutulunca paganlardan kaçarak kendi hikayesini yazmaya karar verir.

TürSavaşTarihiDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenStephen
Butchard
OyuncularAlexander
Dreymon
Emily
Cox
Millie
Brady

16. The Man in the High Castle (Yüksek Şatodaki Adam)

Savaş Dizileri

Aynı isimli romandan uyarlanan bu dizide İkinci Dünya Savaşı sonrasıyla ilgili distopik bir hikaye anlatılıyor. Diziye göre savaşın kazananı Almanlar ve Japonlar olmuştur. Devrimcilerin oluşturduğu bir grup ise özgürlük için canlarını feda etmeye hazırdırlar. The Man in the High Castle benzeri diziler için distopik diziler listemizi ziyaret edebilsiniz.

TürSavaşBilim KurguDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenEric
Overmyer
OyuncularAlexa
Davalos
Joel de la
Fuente
Rupert
Evans

17. Diriliş Ertuğrul

Savaş Dizileri

Osmanlı devletinin tohumlarını atan Ertuğrul Gazi’yi ve o döneme ait yaşanmış hikayeleri başarılı bir kurgu ile anlatan bu dizi tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştır. Dizide küçük bir beylik olmasına rağmen tüm Anadolu’da ismini duyurmayı başaran Kayıların ve küffara karşı yalın kılıç savaşan Ertuğrul beyin hikayesi anlatılıyor.

TürSavaşTarihiAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMehmet
Bozdağ
OyuncularEngin
Altan Düzyatan
Esra
Bilgiç
Kaan
Taşaner

18. Vikings (Vikingler)

Savaş Dizileri

Vikings tarihinin en önemli savaşçılarından biri olan Ragnar Lothbrok’un mücadelesini ve çiftçilikten krallığa yükseliş hikayesini bu dizide izliyoruz. Hırslı bir adam olan Ragnar denize açılarak yeni topraklar keşfetmek ister ancak gücü pek te yeterli değildir. İlk olarak başındaki konta baş kaldıran Ragnar kısa sürede tüm Vikinglerin reisi olacaktır.

TürSavaşTarihiMacera
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMichael
Hirst
OyuncularTravis
Fimmel
Katheryn
Winnick
Gustaf
Skarsgård

19. Peaky Blinders

Savaş Dizileri

Netflix’in en sevilen dizilerinden biri olan Peaky Blinders’da ikinci dünya savaşı sonrası İngiltere’nin en büyük mafyası olmaya çalışan Peaky Blinders’ların maceraları anlatılıyor. Savaş dizisinden daha çok bir mafya dizisi olan bu filmde çeteler arası münakaşalar ve çatışmalar dizinin savaş dizileri arasında yer almasını sağlıyor.

TürSavaşTarihiPolisiye
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSteven
Knight
OyuncularCillian
Murphy
Helen
McCrory
Paul
Anderson

20. Game of Thrones (Taht Oyunları)

Savaş Dizileri

Fantastik bir hikayenin anlatıldığı bu taht savaşları macerasında ülkenin sahibi olmak isteyenler ile gerçek sahipleri arasında yaşanan amansız mücadele anlatılıyor. Dizide ülkenin hükümdarının soyundan gelen genç bir kadın mirasını almaya çalışırken bir kontun gayrimeşru çocuğu ise halkını kurtarmak için savaşıyor.

TürSavaşDramFantastik
IMDb9.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenD.B.
Weiss
OyuncularKit
Harington
Emilia
Clarke
Peter
Dinklage

21. The Pacific (Pasifik)

Savaş Dizileri

2. dünya savaşının en kanlı çatışmalarının yaşandığı Pasifik cephesine dair muhteşem bir dizi olan The Pacific savaş sahneleriyle dikkat çekiyor. Amerikan Deniz Piyade Kolordusu ve Japon Deniz Kuvvetleri arasında geçen Pasifik savaşı tüm detaylarıyla bu dizide anlatılıyor.

TürSavaşTarihi
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2010
Yönetmen-
OyuncularJames
Badge Dale
Joseph
Mazzello
Jon
Seda

22. Band of Brothers (Kardeşler Takımı)

Savaş Dizileri

En iyi mini diziler arasında yer alan Band of Brothers’da Amerikan 101. Hava Tümeni’ninden Easy Company isimli birliğin savaş maceraları anlatılıyor. Dizide tarihe geçen Overlord Operasyonu ve Vj gününe kadar tüm yaşanmış hikayeler dizide canlandırılıyor.

TürSavaşDram
IMDb9.4
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularNicholas
Aaron
Damian
Lewis
Donnie
Wahlberg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.