Saskatoon'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 230 bin kişinin yaşadığı Saskatoon, Saskatchewan eyaletinin en büyük merkezidir. Kanada'nın tarihi ve turistik merkezlerinden biri olan Saskatoon'un gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Saskatoon'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Aziz John Evangelist Katedrali

1912 ve 1917 yılları arasında inşa edilen katedral 800 kişi kapasitelidir. Uzunluğu 40, genişliği 14, yüksekliği ise 44 metredir. Gotik mimari tarzında oluşturulan Anglikan kilisesi taş ve tuğladan yapılmıştır. Kentin başpiskoposluk merkezi olarak kullanılan nadide yapı kentin sembolü haline gelmiştir. Saskatoon seyahatinizde manevi mekanlarla tanışmak istiyorsanız Aziz John Evangelist Katedrali'ni ziyaret edebilirsiniz. 

aziz-john-evangelist-katedrali.JPG


Peter Mackinnon Binası

peter-mackinnon-binasi.jpg

1913 yılında açılmıştır. Neo-Gotik mimari sitiliyle oluşturulmuştur. Saskatchewan Üniversitesi'nin parçalarından biri olarak görev yapan mükemmel bina Elizabeth'ten gelen 'E' harfi tipinde oluşturulmuştur. Kanada'nın en büyük eğitim kurumlarından biri olarak şöhret kazanan Peter Mackinnon Binası, Güney Saskatchewan Nehri yakınında şehrin karşısında yer almaktadır. Kanada Ulusal Tarih Mirasları içerisinde yer alan yapı, şehrin en turistik alanlarından biridir.


Wanuskewin Miras Parkı

wanuskewin-miras-parki.jpg

Bu park kar amacı gütmeyen bir tarih ve kültürel merkezdir. Kuzey Plains halklarının yaklaşık 6 bin yıllık tarihine ait arkeolojik kaynaklarının bulunduğu bölge, ulusal bir sit alanıdır. Güney Saskatchewan Nehri'nin batı kıyısında yaklaşık 240 hektarlık bir sahayı kapsayan tarihi bölge, Saskatoon'un ve Kanada'nın en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biridir. Bölgenin binlerce yıllık mazisine ışık tutan Wanuskewin Miras Parkı'nı kesinlikle keşfedin.


Delta Bessborough Otel

delta-bessborough-otel.jpg

Saskatoon şehrinde bulunan tarihi yapı şu anda 10 katlı bir otel olarak hizmet vermektedir. 1935 yılında Kanada Ulusal Demiryolu tarafından inşa edilmiştir. Şehrin en merkezi yerinde bulunan Delta Bessborough Otel 225 odaya sahiptir. 20 bin metrekarelik dev bir alanı kapsayan 10 katlı yapı şehrin hemen hemen her yerinden görülebilmektedir. Saskatoon'a gelen misafirler konaklamak için bu tarihi mekanı tercih ediyor.


Broadway Köprüsü

broadway-koprusu.jpg

Güney Saskatchewan Nehri üzerinde bulunan harika bir kemer köprüsüdür. 1931 ve 1932 yılları arasında inşa edilen yapı tam 355 metre uzunluğa sahiptir. Genişliği ise yaklaşık 14 metredir ve araç trafiğine açıktır. Dünyaca ünlü köprü Saskatoon şehrinin de en önemli simgesi konumundadır. Filmlere, şarkılara konu ve mekan olan mükemmel kemer köprüsü Saskatoon gezi rehberinizde mutlaka yer almalıdır.

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Kelowna Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....

''Lethbridge Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Halifax Tur Rehberi'' için tıklayınız...

''Charlottetown Gezilecek Kültür Yerleri'' için tıklayınız...

''Yellowknife Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Regina Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Winnipeg Tur Rehberi'' için tıklayınız....

''Edmonton Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Ottawa Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.