Yellowknife'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kanada'nın mütevazı merkezlerinden Yellowknife yaklaşık 20 bin nüfuslu tarihi ve turistik bir merkezdir. Yellowknife'nin gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Yellowknife'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Büyük Esir Gölü

Ülkenin kuzeybatı kısmında yer alan bir tuzlu göldür. 28,750 kilometrekarelik bir alana yayılan gölün derinliği yer yer 600 metrenin üzerine çıkmaktadır. Birkaç balık türüne ev sahipliği yapan gölün suları Mackenzie Nehri'ne akmaktadır. Gölün içerisinde birçok adacık vardır ve bu bölgeler Yellowknife'nin ve Kanada'nın en turistik yerlerinden biri olarak meşhurlaşmıştır. Yellowknife seyahatinde tam bir doğa harikası Büyük Esir Gölü ve çevresini keşfetmeyi unutmayın.

buyuk-esir-golu.jpg


Kuzey Galler Prensliği Mirası Merkezi

kuzey-galler-prensligi-mirasi-merkezi.jpg

Ülkenin kuzeybatı topraklarına ait kalıntıların sergilendiği bir arşiv ve müzedir. Burada kuzeybatı topraklarındaki kültür, tarih hakkında genel bilgiler verilmektedir. 1950'lerin başında düşünülen müze projesi, 1963 yılında gerçekleştirilmiştir. Bölgenin geçmişine ait hemen hemen her şeye ışık tutan, yüksek teknolojiyle donatılmış merkezde farklı tecrübeler kazanmanın mutluluğunu yaşayacaksınız.


Wildcat Kafe

wildcat-kafe.jpg

Yellowknife'de bulunan mekan ülkenin en eski kafesi konumundadır. 1937 yılında hizmete açılan kafe madencilik kampı tarzında tasarlanmıştır. Birkaç kez el değiştiren kafe, kentin en merkezi yerinde önündeki tabelasıyla kolayca bulunabilmektedir. 1979 yılında restoran olarak tekrar açılan mekan bölgenin turistik yerlerinden birine dönüşmüştür. Yellowknife gezisinde Wildcat Kafe'ye mutlaka zaman ayırın.


Yellowknife Nehri

yellowknife-nehri.JPG

Tam 250 kilometre uzunluğundaki nehir kentin en değerli doğal alanlarından biri ve adeta süsüdür. Şehrin içme suyu ihtiyacını da karşılayan Yellowknife Nehri kuzeyden güneye akmaktadır. Birçok balık türünü barındırmakta ve aynı zamanda aktığı güzergah boyunca mükemmel bir bitki örtüsüyle kucaklaşmaktadır. Mütevazı kentin simgesi haline gelen tabii servet doğa dostlarını bünyesine çekmektedir.


Kuzey Kültür ve Sanat Merkezi

kuzey-sanat-ve-kultur-merkezi.jpg

Kentte sahne sanatlarının uygulandığı bir binadır. Hükümet, vakıflar, işadamları ve bireysel yardımlarla oluşturulan 313 kişi kapasiteli merkez, 1984 yılından bu yana hizmet vermektedir. İlk günden beri kuruluş amacına uygun olarak yerel kültürel geleneklere ait sahne sanatlarının gelişmesini sağlamak adına teşvik amacı gütmüştür. NACC isimli gönüllü yönetim birimi tarafından kontrol edilen merkez, yerli ve yabancı sanatçıların ülkedeki önemli platformlarından biri haline gelmiştir. Tiyatro gösterilerine, konserlere ve festivallere ev sahipliği yapan çokamaçlı merkezi muhakkak görmelisiniz.

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Saskatoon Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Kelowna Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....

''Lethbridge Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Halifax Tur Rehberi'' için tıklayınız...

''Charlottetown Gezilecek Kültür Yerleri'' için tıklayınız...

''Regina Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Winnipeg Tur Rehberi'' için tıklayınız....

''Edmonton Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Ottawa Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.