Regina'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Regina Kanada'nın yaklaşık 200 bin nüfuslu tarihi ve turistik şehridir. Regina seyahatlerinize rehber olabilmek için kentin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Regina'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Saskatchewan Kraliyet Müzesi

Saskatchewan Kraliyet Müzesi, 1906 yılında kent müzesi olarak faaliyete başlamıştır. Müzenin amacı doğal tarih ögelerini korumak, tarihi ve etnolojik eserleri güvenli bir yerde insanlara sunmaktır. Bu müze aynı zamanda Saskatchewan Eyaleti'nin ilk müzesi olması bakımından da önemlidir. Değerli koleksiyonları bulunan ve her yıl yüz binlerce ziyaretçi çeken müze, Regina seyahatinizin öncelikleri arasında olmalı.

saskatchewan-kraliyet-muzesi.jpg


Saskatchewan Yasama Meclisi Binası

saskatchewan-yasama-meclisi-binasi.jpg

Regina'da bulunan Saskatchevan Yasama Meclisi Binası, William Sutherland Maxwell tarafından dizayn edilmiştir. 1908 ve 1912 yılları arasında inşa edilen harika bina Saskatchewan'ın ve Regina'nın en önemli sembolü olarak kabul edilmektedir. Tipik Avrupa saraylarını andıran şahane meclis binası mimarisi, kubbesi, mükemmel bahçesi ve heykelleriyle büyük ilgi görmektedir. 


MacKenzie Sanat Galerisi

mackenzie-sanat-galerisi.jpg

Regina'da sanat eserlerinin sergilendiği popüler kurumlardan biridir. 8 bölümden oluşan sanat galerisi 2200 metrekarelik bir alana kurulan galeri ismini kurucusu MacKenzie adlı avukat ve öncü sanatçıdan almıştır. 1953 yılından beri hizmet veren kurumda ünlü sanatçılar Douglas Morton, Lee Henderson, Bob Boyer, Douglas Gordon ve Laura Hargrave ait eserler sergilenmektedir.


Regina Hükümet Konağı

regina-hukumet-konagi.jpg

1891 yılında inşa edilen yapı 1905'te bölge valisi için konut olarak tahsis edilmiştir. 1908 yılında Regina Hükümet Konağı olarak kullanılmaya başlanan bina, 1944'te ise Saskatchewan yardımcı kraliyet evine çevrilmiştir. Şahene yapının mimarı Thomas Fuller olmuştur. Şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gene bina, Regina gezisi esnasında mutlaka görülmesi gereken alanlardan biridir.


Holy Rosary Katedrali

holy-rosary-katedrali.JPG

İnşasına 1912'de başlanan asırlık manevi yapı, 1913 yılında kutsanmış ve 1917 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Halen ibadete açık olan Roma Katolik kilisesinin mimarı Joseph Fortin'dir. Uzunluğu 61 yüksekliği ise 27 metre olan kutsal yapı iki mükemmel kuleye sahiptir. Romanesk mimari tarzının ülkedeki değerli örneklerinden biri olarak bilinen kilise, dini mekan meraklılarının dikkatini çekmektedir.

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Saskatoon Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Kelowna Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....

''Lethbridge Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Halifax Tur Rehberi'' için tıklayınız...

''Charlottetown Gezilecek Kültür Yerleri'' için tıklayınız...

''Yellowknife Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Winnipeg Tur Rehberi'' için tıklayınız....

''Edmonton Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Ottawa Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.