Halifax'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı Halifax Kanada'nın tarihi ve turistik merkezlerinden biridir. Halifax seyahatlerinize rehber olabilmesi için kentin gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Halifax'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Citadel Hill (Kale Tepe)

Şehrin en yüksek noktalarından birine konuşlandırılan tarihi bir kaledir. Surların ortasına kenti çevredeki tehlikelerden korumak amacıyla inşa edilmiştir. 1856 yılında oluşturulan kale, askeri açıdan çok stratejik bir konuma sahiptir. Halifax'ın sembolü haline gelen kale, surların içerisinde mükemmel bir görüntü çizmektedir. Her yıl yüz binlerce ziyaretçi çeken Citadel Hill, Halifax seyahatinizin ilk adreslerinden biri olmalıdır.

citadel-hill.jpg


Atlantik Denizcilik Müzesi

atlantik-denizcilik-muzesi.JPG

Yeni İskoçya olarak adlandırılan bölgenin Holifax şehrinde yer alan önemli bir denizcilik müzesidir. 1948 yılında kurulan müze, şehrin en fazla rağbet gören kurumlarından biri olarak sükse yapmıştır. Atlantik Denizcilik Müzesi'nde 70 adet küçük tekne ve 1 adet vapur başta olmak üzere 30 bin civarında denizcilik ürünü koleksiyonları sergilenmektedir. Bu kurum Halifax gezisinde deniz ve deniz araçlarına ilgi duyanlar için harika bir seçim olacaktır.


Halifax Halk Bahçeleri

halifax-halk-bahceleri.jpg

19. yüzyılın ortalarında kurulan bir kentsel parktır. Şehrin en merkezi noktalarından birinde yer alan park 1984 yılından bu yana Kanada 'Ulusal Tarih Alanları' arasında yer almaktadır. Büyük bir alanı kapsayan park içerisindeki peyzajlı bahçeler, heykeller ve yürüyüş yollarıyla önemli bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Yaklaşık 15 yıldır şehir belediyesi tarafından yönetilmektedir. Halifax halkının ve şehre gelen misafirlerin önemli istirahat alanlarından birine çevrilen park Halifax gezisinde unutulmaması gereken mekanlardan biridir.


Halifax Fairview Mezarlığı

halifax-fairview-mezarligi.jpg

Halifax Parklar Müdürlüğü tarafından yönetilmektedir. Bu mezarlıkta batmaz diye umulan dünyaca ünlü 'Titanic' gemisinin yolcu ve mürettebatına ait yaklaşık 100 kişinin mezarı bulunuyor. Başlarındaki küçük granit taşlarda kimlik bilgileri kazınan Titanic kazazedeleri her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bu mezarlığı ziyaret eden herkes, 15 Nisan 1912'de yaşanan hazin hadisenin boyutlarına şahit olmaktadır. Ayrıca bu mezarlıkta I. ve II. Dünya Savaşları'nda hayatını kaybedenlere ait mezarlar da yer alıyor. 


Halifax Kent Saati

halifax-kent-saati.jpg

Halifax tarihi kenti içerisindeki en tanınmış yapılardan biridir. Bazı kesimlerce Citadel Saat Kulesi olarak da adlandırılan yapı şehrin simgeleri arasında yer almaktadır. 1803 yılında faaliyete başlayan saat bölgedeki askeri güçlerin zamanlama sorununa çare olması için inşa edilmiştir. Roma rakamlı saat dört taraflıdır. Halifax'ın tarihi ve turistik yerlerinden biri olarak kabul gören yapı kente yapılacak seyahatlerde mutlaka keşfedilmelidir.

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Saskatoon Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Kelowna Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....

''Lethbridge Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Charlottetown Gezilecek Kültür Yerleri'' için tıklayınız...

''Yellowknife Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Regina Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Winnipeg Tur Rehberi'' için tıklayınız....

''Edmonton Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Ottawa Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.