Kanada Gezilecek Yerler

Kanada 35 milyonu aşan nüfusa sahip olan Kuzey Amerika'nın tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik açıdan en önemli ülkelerinden biridir. Kanada'nın gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Kanada Gezilecek Yerler

Kanada Gezilecek Yerler 

  • Kanada’daki müzeler
  • Kanada’daki turistik noktalar
  • Kanada’da nerede kalınır?
  • Kanada otel önerileri
  • Kanada şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Kanada’da ne yenir?
  • Kanada restoran önerileri
  • Kanada gece hayatı
  • Kanada gece kulübü önerileri

Kanada Hakkında Bilgi

  • Dünyadaki kara sınırları bakımından en büyük ülkelerden biridir.
  • Kuzey Amerika bölgesinde yer almaktadır. 
  • Başkenti Ottowa’dır.
  • Para birimi Kanada dolarıdır. 
  • Nüfusu toprak büyüklüğüne göre oldukça azdır. Kanada - Amerika sınırı dünyadaki en uzun iki ülke sınırıdır. 
  • Rocky dağları bu ülke sınırlarında bulunmaktadır. 
  • Resmi dili Ingilizce ve fransızcadır. 
  • Göl yönünden oldukça zengindir.
  • 10 eyaletten ve 3 bölgeden oluşmaktadır. 
  • Kanada’nın yönetim şekli Anayasal Monarşidir.

Niagara Şelaleleri

Niagara Şelaleleri, 3 farklı şelaleden meydana gelmektedir. Bunlar; Horseshoe, Amercan Şelaleleri ve Bridal Veils Şelalesi'dir. Horseshoe diğer iki şelalaye nazaran daha büyüktür. Adını üzerinde bulunduğu Niagara Nehri'nden alan şelaleler ABD ve Kanada ülkelerinin sınır noktasında yer alıyor. Dünyanın en meşhur şelalesi olarak bilinen Niagara Şelaleleri, Kuzey Amerika'nın en büyük şelalesi olma unvanını elinde bulunduruyor. Yaklaşık 100 asır evvel Kuzey Kutup Bölgesi'nde nehre inen buzların neden olduğu çökmeler neticesinde oluşmuştur. Yeryüzünde ters akan tek şelale olmasıyla da ünlü olan Niagara Şelaleleri hem Kanada hem de ABD için çok değerli bir doğal alandır. Bot, rafting gibi birçok su sporu meraklısını bölgeye çeken şelaleler büyüleyici manzarasıyla da her yıl yerli ve yabancı milyonlarca ziyaretçi almaktadır. Kanada gezisine çıkan hemen hemen herkesin görmeyi arzuladığı en değerli doğal alanların başında gelmektedir. 

niagara-selaleleri.jpg

 Dünyanın en görkemli şelaleleri için tıklayınız...


Stanley Park

Kanada'nın büyük merkezlerinden Vancouver'de bulunan park Vancouver Limanı ve İngiliz Bay sularıyla çevrelenmektedir. 4 kilometrekareden daha geniş bir alanı kapsayan bölge ülkenin en değerli kamusal parklarından biridir. Adını 1886'lı yıllarda kente valilik yapan Lord Stanley'den alan park, 1888 yılında hizmete açılmıştır. Bu park diğer kentsel parkların aksine meşakatli peyzaj çalışmaları neticesinde değil, uzun yıllar boyunca orman olarak kalan bir alanın evrim geçirmesiyle oluşturulmuştur. Parkın içerisi zengin bitki çeşidi, Kızıldereli totemleri, canlı türleri ve yürüyüş yollarıyla önemli bir cazibe merkezidir. Kanada'nın en turistik yerlerinden biri olarak ünlenen Stanley Parkı'nı gezmeyi unutmamalısınız.

stanley-park-001.jpg

 Vancouver Gezilecek Yerler


Old Quebec

Quebec Eyaleti'nin aynı isimli şehrinde bulunan tarihi bir mahalledir. Bu bölge zaman zaman 'Latin Mahallesi' olarak da adlandırılmaktadır. 1608 yılında Samuel de Champlain tarafından Upper Town'da Aziz Luis Kalesi sitesi de burada kurulmuştur. Sitenin kuruluşuyla bölge kentin askeri ve idari merkezi haline gelmiştir. 19. yüzyıldan sonra koruma altına alınan bölge şu anda Kanada'nın en turistik yerlerinden biridir. Tarihi yapılarla çevrili olan Old Quebec, surları, tarihi evleri, kaleleri ve eşsiz manzarasıyla mükemmel bir mirasa sahiptir. Old Quebec Kanada gezi rehberinizde yer alması gereken ülkenin tarihi ve turistik yerlerindendir.

old-quebec.jpg

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...


Notre Dame Bazilikası

Kentin Old Montreal olarak adlandırılan bölümünde yer alan Notre Dame Bazilikası Aziz Sulpice Caddesi'nde yer almaktadır. 1830 açılan bazilika Roma Katolik kilisesi olarak faaliyet göstermektedir. Ünlü mimarlar James O'Donnell ve François Baillairge'nin ortak dizaynı olan manevi yapı Gotik Revival mimari tarzıyla inşa edilmiştir. Uzunluğu 79, genişliği ise 46 metredir. İç tavanı derin mavi renkli ve altın yıldızlarla süslenmiştir. Ayrıca kırmızı, mor gibi renklerin de yoğun şekilde kullanıldığı bazilika ahşap oymalar ve dini heykellerle donatılmıştır. Ülkenin en ünlü dini yapılarından biri olan Notre Dame Bazilikası Kanada'nın gezilecek yerlerinden biridir.

notre-dame-bazilikasi.jpg

Montreal Gezilecek Yerler


Kanada Savaş Müzesi

Kanada'nın başkenti Ottawa'da bulunan müze 2005 yılında açılmıştır. Müze binası modern mimari usulüyle oluşturulmuştur. Kanada ulusal askeri tarihinin geçmişine dair önemli koleksiyonları barındıran kurum yıllık yaklaşık 500 bin ile ülkenin en fazla turist çeken müzelerinden biridir. Burada askeri üniforma, silah, madalya gibi 500 bin civarında askeri araç gerecin sergilenmektedir. Bu büyük koleksiyonun yanı sıra özel ve geçici sergilere de ev sahipliği yapan müze kamu programları ve çeşitli kültürel etkinliklere de önem vermektedir. Kanada seyahatinizde ülkenin yakın askeri tarihine ışık tutan savaş müzesini mutlaka ziyaret edin.

kanada-savas-muzesi--001.jpg

''Ottawa Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...


Royal BC Müzesi

1886 yılında kurulan müzenin tam adı Royal British Columbia Müzesi'dir. Müze, doğal ve beşeri tarihi eserlerin yanı sıra il arşivlerini de barındırmaktadır. Kurum üç daimi galeri içermektedir. Bunlar; Doğal Tarih, Modern Tarih ve Yerel Tarih galerileridir.  Arşiv kayıtları da dahi olmakla birlikte toplamda 7 milyona yakın öge içeren müzede Entomoloji, Botanik, Paleontoloji, İhtiyoloji, Herpetoloji ve Memelilere ait kalıntılar da bulunmaktadır. Belleville Caddesi üzerinde hizmet veren Royal BC Müzesi Kanada'nın gezilecek noktalarından biridir.

royal-bc-muzesi.jpg

''Kelowna'da Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....


Parliament Hill (Parlamento Tepesi)

Ottawa Nehri'nin güneyinde bulunan bölge başkentin en değerli yapılarından biriyle taçlandırılmıştır. Halk arasında 'tepe' olarak bilinen alanda 1859 yılından bu yana Parlamento Binası hizmet vermektedir. Gotik Revival mimari tarzıyla oluşturulan yapı Calvert Vaux, Marshall Wood ve Thomas Scott gibi ünlü mimarların ortak eseridir. Meclis olarak kullanılmadan önce 18 ve 19. yüzyıllarda askeri üs hizmeti vermiştir. Her yıl 3 milyon civarında ziyaretçi çeken Parliament Hill, Kanada'nın en tarihi yerlerindendir. Şu anda restore çalışmalarının gerçekleştirildiği Parliament Hill'in 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.

parliament-hill-.jpeg


Rideau Kanalı

Bu kanal Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada arasında yaşanan savaş durumunda önlem amaçlı kurulmuş bir yapıdır. Kanada Parkları tarafından yönetilen kanal, 1832 yılında inşa edilmiştir ve tam 202 km uzunluğa sahiptir. Ottawa Nehri üzerinde bulunan kanal, 2007 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer almaktadır. Kanalın üzerinde onlarca köprü vardır. Ayrıca etrafı yürüyüş için çok uygun dizayn edilmiştir. Kanalda botla gezi imkanı da bulabilirsiniz. Kanada'nın en turistik yerlerinden biri olarak kabul edilen Rideau Kanalı, mükemmel manzaralar sunmaktadır. 

parliament-hill.jpg


Hopewell Rocks

Moncton yakınlarındaki Fundy Körfezi'nin üst kıyısında bulunmaktadır. Bu alanda gel-git ve erozyon nedeniyle ortaya çıkan coğrafi oluşumlar bölgenin turistik açıdan zenginleşmesine zemin hazırlamıştır. Gel-git ve erozyonun oluşturduğu 12 ila 21 metre yüksekliğindeki şapkalı kayaçlardan oluşan bölge büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Bazı kayaların üst kısmında bitkiler de bulunuyor. Kano ve doğa severlerin bölgeye giderek gel-giti izlediği alan, her yıl yüz binlerce turisti ağırlamaktadır.

hopewell-rocks.jpg


Ontario Sanat Galerisi

Toronto şehri Dundas Caddesi'nde bulunan Grange Park'ın içerisindeki sanat müzesidir. 1. asırdan modern yüzyıla kadar erişen yaklaşık 70 bin eseri barındırmaktadır. 1900 yılında hizmete başlayan müze, Britanyalı ünlü heykeltıraş Henry Moore'un çalışmalarının geneline ev sahipliği yapmaktadır. 1966 yılından bu yana Ontario Sana Galerisi adıyla faaliyet gösteren kurumda; Alfred Agache (L'Épée), Emily Carr (Gitwangak) ve Paul Peel (The Little Shepherdess) gibi önemli sanatçıların değerli çalışmaları sunulmaktadır. Ontario Sanat Galerisi sanata ilgi duyanların Kanada gezisinde mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir.

ontario-sanat-galerisi-002.jpg

 Toronto Gezilecek Yerler


CN Kulesi

1973 ve 1976 seneleri arasında oluşturulan CN Kulesi, 553 metre ile Dünya'nın en yüksek 2. kulesi unvanını elinde bulundurmaktadır. 147 kattan oluşan yapının içerisinde onlarca lüks restoran hizmet vermektedir. 550 milyon Dolar gibi astronomik bir rakama mal olan yapı, Toronto'nun en değerli simgelerinden biri olarak bilinmektedir. Kentin her yerinden kolaylıkla görüntülenebilen CN Kulesi, yılda 2 milyon civarında turist çekmektedir. Kanada seyahatinizde bu muazzam kuleyi görme fırsatını kaçırmayın. Hatta kulenin fotoğrafını çekebilir, içerisinde bulunan restoranlarda bir şeyler yiyip içme ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

cn-kulesi-007.jpg


Capilano Asma Köprüsü

Capilano Nehri üzerinde 1889 yılında kurulan asma köprü, 140 metre uzunluğuna sahiptir. Sudan yüksekliği ise tam 70 metredir. Özel firma tarafından yönetilen büyük bir tesisin parçalarından biri olan köprü, her yıl 800 bin civarında ziyaretçi ağırlıyor. George Grant Mackay'ın girişimleriyle Vancouver'de İskoç bir inşaat mühendisine yaptırılan köprü sedir plaka ve kendir halattan oluşturulsa da 1903 yılında tel kablolarla değiştirilmiştir. Kanada seyahatine çıkan yüz binlerce turistin uğrak mekanlarından biri haline gelen Capilano Asma Köprüsü'nü görmeden Vancouver'den ayrılmayın. 

capilano-asma-koprusu-001.jpg


Lynn Kanyon Parkı

Vancouver'de bulunan bu doğal alan British Columbia Eyaleti'nin en turistik yerlerinden biridir. Kurulduğu 1912 yılında yaklaşık 5 hektarlık alanı kapsayan park, şu anda tam 250 hektarlık dev bir bölgeyi içine almaktadır. Bölgede darlı-genişli, inişli-çıkışlı yollar bulunmaktadır. Zengin bitki örtüsüne sahip olan bölgede çeşitli akarsular, kayalık alanlar ve asma köprüler de vardır. Rüya gibi bir doğal bölge olan Lynn Kanyon Parkı, çeşitli dizi ve filmlere de sahne olmaktadır. Kanada'nın en turistik yerlerinden biri olarak benimsenen park kesinlikle keşfedilmesi gerekenler arasındadır.

lynn-kanyon-parki.jpg


Ripley's Kanada Akvaryumu

Toronto'da bulunan 2013 yılında kurulmuş kamuya açık bir akvaryumdur. Ripley Entertainment tarafından yürütülen 3 akvaryumdan biri olan Ripley's Kanada Akvaryumu kentin en merkezi yerlerinden birinde hizmet vermektedir. Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 500 canlı türünden 16 bin deniz hayvanına ev sahipliği yapan akvaryum, kısa sürede önemli bir ziyaretçi kitlesi kazanmayı başarmıştır. Sizler de Kanada gezi rehberinize bu geniş akvaryumu eklemeyi unutmayın.

ripleys-kanada-akvaryumu.jpg


Habitat 67

Kanadalı ünlü mimar Moshe Safdie'nin tasarladığı yapı, 1967 yılında inşa edilmiştir. Montreal Kanada'da bir örnek toplum ve örnek konut kompleksi olarak yapılmıştır. Bölgede genel olarak 'Habitat' adıyla bilinir. Öncelikle McGill Üniversitesi'nde yüksek lisans tezi olarak hazırlanan proje daha sonra Expo 67 için bir köşk olarak inşa edilmiştir. Pierre-Dupuy Caddesi'nde bulunan Habitat 67 adlı yapı, Kanada mimarisinin dönüm noktalarından biri sayılır. Kanada'nın tarihi yerlerinden olup aynı zamanda ülkenin dünyaca meşhur tasarımlarından biri olmayı başarmıştır. 

habitat-67.jpg


Kanada’da Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Nanaimo Bar

Kanada’ya özgü lezzetlerden biri olan Nanaimo bar, pişirilmeye gerek olmadan yapılan bir tatlıdır. Bisküvi kırıntıları, hindistan cevizi, vanilya, krema ve çikolatadan elde edilmektedir. 

nanaimo-bar.jpg


Butter Tart

Kanada denilince akıllara gelen tatlıdır. Tereyağı, şeker, şurup ve yumurtayla elde edilen bir hamurdan yapılan tartın içi zevke göre üzümlü, fındıklı, cevizli harçlarla doludur. 

butter-tart.jpg


Maple Şurubu

Akçaağaçtan elde edilen özsuyun dönüştüğü bu lezzet, Kanada’nın en özel simgesidir. Ağacın güzel yaprağı Kanada bayrağında da ulusal bir övünç kaynağı olarak yerini almıştır. 

maple-surubu.jpg


Quebec Poutine

Kızartılmış patateslerin üstüne peynir ve çeşitli sosların eklenmesiyle servis edilen aslen Fransız kökenli bir yemektir.

quebec-poutine-001.jpg


Ginger Beef

Sığır etinden yapılan ve çeşitli biberlerle süslenen Kanada’ya özgü bu lezzet mutlaka denenmelidir.

ginger-beef-001.jpg


Kanada’da Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

Les Suites Hotel

Ottawa'nın merkezinde yer alan Los Suites Hotel, Rideau Centre alışveriş merkezinin yanında, yemek ve eğlence mekanları ile çevrilidir. Les Suites Hotel, tam donanımlı mutfağıyla da anılmaktadır.

les-suites-hotel.jpg

Adres: 130 Besserer Street, K1N 9M9 Ottawa, Kanada


Lake Louise Inn

Lake Louise otelinin bünyesinde 2 restoran ve bir salon hizmet vermektedir. Kayak sezonunda 3,5 kilometre uzaklıktaki Louise Gölü Kayak Merkezi'ne ücretsiz ulaşım servisi sağlanmaktadır. 

lake-louise-inn.jpg

Adres: 210 Village Road PO Box 209, T0L 1E0 Lake Louise, Kanada


Hyatt Regency Vancouver

Hyatt Vancouver, Pacific Centre Alışveriş Merkezi'ne 4 dakikalık yürüme mesafesindedir. Stanley Park ve Vancouver Akvaryumu'na yürüyerek 20 dakikada ulaşılabilir. BC Place Stadyumu'na 2 kilometre mesafede yer alan bu Vancouver oteli, ısıtmalı açık havuz ve spa küveti sunmaktadır.

hyatt-regency-vancouver.jpg

Adres: 655 Burrard Street, V6C 2R7 Vancouver, Kanada


Four Seasons Resort Whistler

Nicklaus North Golf Sahası'na arabayla 7 dakikada ulaşılmaktadır. Four Seasons Resort Whistler, Blackcomb Dağı telesiyejine 350 metre uzaklıkta yer almaktadır. Buranın doğasını içine çekmek isteyenler için mükemmel bir tercih olacaktır.

four-seasons-resort-whistler.jpg

Adres: 4591 Blackcomb Way, V0N 1B4 Whistler, Kanada


The Fairmont Waterfront

Plaja 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bu otel merkezi konumundan dolayı sıklıkla tercih edilen oteller arasındadır. Vancouver Kongre Merkezi'ne ve Canada Place Yolcu Gemisi Terminali'ne bağlıdır. Vancouver'daki Gastown sadece 5 dakikalık yürüme mesafesindedir.

the-fairmont-waterfront.jpg

Adres: 900 Canada Place Way, V6C 3L5 Vancouver, Kanada


Kanada’da Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

F-Stop

Eğlenceli ve samimi ortamıyla birleşen kaliteli hizmet burayı konuklar için çekici kılan özelliklerindendir. Keyifli atmosferi sizi içine alacaktır. Mutlaka gece mekandan mekana geçerken buraya da uğramayı unutmayın.

f-stop.jpg


C Lounge

Lüksün ve şıklığın birleştiği bu mekandaki kaliteli içki sunumu şehirdekilerce sıklıkla konuşulmaktadır. Yolunuz Kanada’ya düşerse ve eğlenecek bir yer arıyorsanız mutlaka bulunmanız gereken mekanlardan birisidir. 

c-lounge.jpg


El Convento Rico

Sıcak atmosferi ve işini iyi bilen çalışanlarıyla bu mekan şehrin en gözde eğlence kulüplerinden birisidir. Canlı müzik ile eğlencenin keyfini dibine kadar çıkarabilirsiniz.

el-convento-rico.jpg


Piston

Kanada’da gece hayatı denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan birisi olan Piston, deli gibi dans etmek isteyenler ve alkolün dibine vurmak isteyenler için kesinlikle mantıklı bir seçim olacaktır. 

piston.jpeg


Handlebar

Dilediğince eğlenip kaliteli müzik dinlemek isteyenler için kesinlikle mantıklı bir seçim olacaktır. Ucuz alkolün ve kaliteli hizmetin bir arada olması turistleri buraya çekmeyi başarıyor.

handlebar.jpeg

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum