Ottawa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kanada'nın başkenti Ottawa yaklaşık 900 bin nüfusa sahiptir. Tarihi ve turistik açıdan önemli bir merkez olan Ottawa'nın gezilecek görülecek noktalarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.
Ottawa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Rideau Kanalı

Kaynağını Ottawa Nehri'nden alan 202 metre uzunluğundaki kanaldır. Rideau Kanalı, ülke üzerinde geçtiği merkezleri birbirine bağlamaktadır. 1832 yılında tamamlanan kanal beraberinde birçok göl, şelale ve barajlarla inşa edilmiştir. Kanalda düzenli bir şekilde kayık, gemi gibi ulaşım araçları kullanılmaktadır. Özellikle turistlerin görmek için can attığı kanal başkentin en önemli noktalarından biri haline gelmeyi başarmıştır. 1925 yılında Kanada'nın ulusal mirasları arasına giren Rideau Kanalı, 2007'den itibaren de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesi'nde kendisine yer bulmuştur. 

rideau-kanali.jpg


Kanada Savaş Müzesi

kanada-savas-muzesi-.jpg

2005 yılında hizmete başlayan müze, çağdaş mimari tarzıyla oluşturulan harika bir binada hizmet vermektedir. Kanada'nın ulusal askeri tarihine ait bir müzedir. Kurum kalıcı sergilerinin yanı sıra geçici veya özel sergiler ve birçok kamu etkinliğine ev sahipliği yapmaktadır. Burada üniforma, madalyon, silahlar, askeri araçlar, jetler dahil olmak üzere yaklaşık 500 bin öge sergilenmektedir. Kanada topraklarında kullanılmış olan silahlarla, soğuk savaş dönemlerinde ait ülkenin yürüttüğü barış destekli operasyonlar da anlatılmaktadır. Hem ulusal hem de uluslarası bazda Kanada'nın yakın askeri tarihini yansıtan müzeyi ziyaret etmeyi unutmayın. Kanada Savaş Müzesi özellikle eski silah ve savaş teknolojisi meraklıları için biçilmiş kaftan.


Kanada Ulusal Galerisi

kanada-ulusal-galerisi.jpg

Kanada'nın önde gelen sanat galerilerinden biridir. 1880 yılında oluşturulan müze birkaç kez yer değişikliği yaptıktan sonra Sussex Drive Caddesi üzerinde Postmodernist bir binada 1988 yılında yeniden hizmete başlamıştır. Müze binası Kanada'nın en ünlü mimarlarından Moshe Safdie tarafından dizayn edilmiştir. Galeri resim, heykel, fotoğraf gibi birçok sanat türünde çeşitli koleksiyonlar içermektedir. Kanadalı sanatçıların eserlerinin yanı sıra Amerikalı ve Avrupalı sanatçıların eserleri de burada sergileniyor. Hatta Andy Warhol'un en ünlü eserlerinden birkaçı burada gösterilmekte ve en çok ilgi gören koleksiyonlar arasında yer almaktadır.


Barış Kulesi

baris-kulesi.jpg

Başkentin en merkezi yerlerinden birine kurulan saat ve çan kulesidir. Jean Omer Marchand ve John A. Pearson gibi ünlü mimarlar tarafından tasarlanan yapı taş, kumtaşı, bakır ve betondan inşa edilmiştir. 1922 yılında inşa edilen kule 'Zafer Kulesi' adıyla da anılmaktadır. Gotik mimari tarzını aksettiren kule 192 yılından bu yana hizmete açıktır. Başkent Ottawa'nın en önemli simgeleri arasında gösterilen 'Barış Kulesi' dünyaca ünlü bir yapı olarak ülkenin turizmine ivme kazandırmıştır.


Major Hill Park

major-hill-park.jpg

Ottawa'da bulunan bir şehir parkıdır. Ottawa Nehri ile Rideau Kanalı'nın birleştiği noktada yer almaktadır. Yüksek rütbeli bir askere ithaf edilen park önceleri 'Colonel Tepesi' olarak anılmaktaydı. Başkentin koynunda standart boylardaki ağaçları, peyaj çalışmaları ustalıkla yapılan çiçek türleri, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla Ottawalıları mest etmeyi başarmıştır. Yılın her döneminde başkent halkının doldurduğu park cıvıl cıvıl görüntüsüyle göz doldurmaktadır.


Parlamento Binası

parlamento-binasi-.jpg

Halkın tepe olarak adlandırdığı bölgeye kurulan meclis binası başkentin merkezinde Ottawa Nehri'nin güney kıyısında bir tepeye konuşlandırılmıştır. 1859 yılında yapımına başlanan ve 1916 yılında çıkan yangında ağır hasar gören bina 2002 yılından beri restore edilmektedir. Restore çalışmalarının 2020 yılında sona ermesi beklenmektedir. Gotik bina bir süreliğine Kanada Parlamentosu'na ev sahipliği yaptığı için ulusal bir sembol değeri taşıyor. Her yıl ortalama 3 milyon ziyaretçiyi bünyesine çekiyor.

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Saskatoon Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Kelowna Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....

''Lethbridge Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Halifax Tur Rehberi'' için tıklayınız...

''Charlottetown Gezilecek Kültür Yerleri'' için tıklayınız...

''Yellowknife Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Regina Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Winnipeg Tur Rehberi'' için tıklayınız....

''Edmonton Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.