Toronto Gezilecek Yerler

Toronto Kanada'nın en büyük merkezidir. Yaklaşık 6 milyon nüfusun yaşadığı Toronto'nun tarihi-turistik gezilip görülmesi gereken yerler:
Toronto Gezilecek Yerler

Toronto Gezilecek Yerler

  • Toronto’daki müzeler
  • Toronto’daki turistik noktalar
  • Toronto’da nerede kalınır?
  • Toronto otel önerileri
  • Toronto şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Toronto’da ne yenir?
  • Toronto restoran önerileri
  • Toronto gece hayatı
  • Toronto gece kulübü önerileri

Toronto Hakkında Bilgi

  • En çok kültürü bir arada barındıran şehirlerden biridir.
  • Nüfusunun yarısı Kanada’nın dışında doğmuştur. 
  • 5 milyon nüfusa sahiptir.
  • Kuzey Amerika’nın en temiz ve en güvenli şehirlerinden birisidir.
  • “Toronto”, “buluşma yeri” anlamına gelmektedir. 
  • Kanada’nın en büyük şehri olma özelliğine sahiptir.
  • Kozmopolit bir şehirdir.
  • Yonge Street, dünyanın en uzun sokağı olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na girmiştir.
  • 4 havalimanı ve bir tren garı ve otobüs terminali bulunmaktadır.

CN Kulesi

1973 yılında yapımına başlanan kule, 1976 yılında açılmıştır. Tam 553 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek ikinci kulesi durumundadır. Tam 147 kattan oluşan kulede onlarca restoran hizmet vermektedir. Toronto'yla özdeşleşen yapıların başında gelen modern mimari eseri CN Kulesi dünyaca meşhurdur. Her sene yaklaşık 2 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan kuleden etrafı seyretmenin zevkini mutlaka tatmalısınız. 

cn-kulesi-006.jpg

Adres: 301 Front St W, Toronto, ON M5V 2T6, Kanada

Kanada Gezilecek Yerler


Ontario Kraliyet Müzesi

Toronto'da bulunan ülkenin şüphesiz en değerli Dünya kültür, doğa tarihi ve sanat müzelerinden biridir. 1914 yılında hizmete açılan müze ünlü mimarlar John A. Pearson, Frank Darling gibi önemli mimarlar tarafından tasarlanmıştır. Onlarca galerisinde milyonlarca öğeyi barındıran müzede fosiller, dinazorlar, meteorlar, Doğu ve Afrika sanatlarına ait eserler, güzel sanatlar, tasarımlar ve giyimlerin sergilendiği binlerce numune içermektedir. Dünyaca ünlü müze her yıl 1 milyon civarında ziyaretçi ağırlamaktadır.

ontario-kraliyet-muzesi-001.jpg

Adres: 100 Queens Park, Toronto, ON M5S 2C6, Kanada


Ontario Sanat Galerisi

45 bin metrekarelik bir sahayı kapsayan dev bir sanat galerisidir. Yaklaşık 2000 yıllık eserlerin sergilendiği Ontario Sanat Galerisi'nde yaklaşık 70 bin eser sergilenmektedir. 1900 yılından beri hizmet veren sanat galerisi ünlü İngiliz heykeltıraş Henry Moore'nin heykellerinin büyük bir bölümüne ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl 800 bin civarında ziyaretçi çeken kurum muhakkak ziyaret edilmelidir.

ontario-sanat-galerisi-001.jpg

Adres: 317 Dundas St W, Toronto, ON M5T 1G4, Kanada


Toronto Adaları

Toronto bölgesindeki küçük adalar zincirinden oluşan doğal alandır. Ontario Gölü'nün batısında yer alan adacıklara şehir merkezinden feribotlar, su taksileri ve teknelerle ulaşım sağlanmaktadır. Şehir halkı ve Toronto'ya gelen yabancı turistler için önemli bir rekreasyon alanıdır. Toronto Adaları'nda eğlence alanları, parklar ve geniş piknik alanları bulunuyor. Muhteşem bir doğal manzaraya sahip olan ve görenleri kendisine hayran bırakan bölge kesinlikle keşfedilmelidir.

toronto-adalari-002.jpg

Adres: Toronto, Ontario, Kanada


High Park

Tam 161 hektarlık devasa bir alana kurulan şehir belediyesine bağlı bir kamusal parktır. High Park; yürüyüş ve bisiklet yolları, çeşitli ağaç ve çiçekli bahçeler, geniş oyun alanları ile donatılmış bir alandır. Ayrıca hayvanat bahçesi, dinlenme yerleriyle şehrin öncelikli nefes alma yerlerinden biridir. 1876 yılında hizmete açılan park kentin en büyük parkıdır. Yılın her döneminde burada yürüyen, jogging yapan insanlara rastlayabilirsiniz.

high-park.jpg

Adres: 1873 Bloor St W, Toronto, ON M6R 2Z3, Kanada


Kanada Ripley Akvaryumu

Toronto şehir merkezinde yer alan akvaryum kamuya açık bir işletmedir. Yaklaşık 450 türden 14 bine yakın deniz canlısının bulunduğu akvaryum büyük ilgi görmektedir. Cam tünelleri ve teknolojik imkanlarıyla her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi bünyesine çekmektedir. 

kanada-ripley-akvaryumu.jpg

Adres: 288 Bremner Blvd, Toronto, ON M5V 3L9, Kanada


Kensington Market

Toronto'nun en çok tanınan bölgelerinden biridir. 2006 yılından bu yana şehrin ulusal tarihi alanlarına dahil edilmiştir. Birçok farklı kültürü barındıran mahalle, nezih kafe ve restoranlarla doludur. Tarihi caddeleri, sokakları ve etkileyici yapılarıyla otantik bir görüntü oluşturan Kensington Market bölgesi farklı bir alan tanımak isteyenler için tercih edilebilir bir merkezdir.

kensington-market.jpg

Adres: Toronto, Ontario, Kanada


Nathan Phillips Square

Nathan Phillips Meydanı Kanada’nın en geniş meydanı olarak bilinmektedir. Meydanın bir kenarında yeni belediye binası ve arkasında da gökdelenler bulunması sebebiyle oldukça hoş bir görüntüsü vardır. Nathan Phillips Meydanı yılda yaklaşık 2 milyon ziyaretçi çekmektedir.

nathan-phillips-square.jpg

Adres: 100 Queen St W, Toronto, Ontario M5H 2N1, Canada


Queen Street West – East

Toronto’nun doğu-batı düzlemindeki ana caddelerden birisi de Queen Street west ve east’tır. Yonge Street’in dik kestiği caddenin solu Queen Street West, sağı ise Queen Street East olarak belirlenmiştir. 

queen-street-west-–-east.jpg

Adres: Toronto, ON, Kanada


Yonge-Dundas Square

Yonge ve yine ana caddelerden biri Dundas’ın kesiştiği noktadaki meydandır. New York ambiyansını hissedebileceğiniz, yüksek binaların ve dev ekranların olduğu, en çok turist çeken meydanlardan birisidir. Etrafta pek çok farklı mağaza, restoran, kafe mevcuttur.

yonge-dundas-square.jpeg

Adres: 1 Dundas St E, Toronto, ON M5B 2R8, Kanada


Little Italy Bölgesi

Toronto’da bulunan Little Portugal, Little India gibi mahallelerden biri de Little Italy’dir. College Street üzerinde olduğu için burası College Street West şeklinde de anılmaktadır. Cadde boyunca sıralanan 2-3 katlı binaların zemin katları dükkan, üstteki 2 katı ise ev şeklinde tasarlanmıştır. Buraya uğramadan Toronto’dan ayrılmamanızı öneririz.

little-italy-bolgesi.jpg

Adres: Toronto, Ontario, Kanada


Distillery District

Distillery District, Toronto’nun en tarihi bölgelerinden birisi olarak bilinmektedir. Bu bölgede 40 tarihi bina, 10 sokak ve Victoria devrinin Kuzey Amerika’daki en büyük mimari koleksiyonu sergilenmektedir. Mutlaka Toronto’da gezilecek yerler listesine eklenmelidir. 

distillery-district.jpg

Adres: Distillery District, Toronto, Ontario, Kanada


Yorkville

Yorkville Toronto’nun en zengin bölgesi olarak kabul  edilmektedir. Kuzey Amerika’da metrekaresi en pahalı olan 3. caddeymiş. Burberry, Prada, Gucci, MAC, Chanel, Louis Vuitton, Cartier gibi lüks mağazaların dışında, yine zengin tabakaya hitap eden butiklerin hepsi burada yer alır. 

yorkville.jpg

Adres: Toronto, Ontario, Kanada


Simcoe WaveDeck

Toronto’da Ontario Gölü’nün kenarında, gölün hareketlerini karaya yansıtan ve toplum için keyifli yürüme-oturma alanları oluşturan bir dizi Wavedeck bölgeleri tasarlanmıştır. Wavedeck için dalgalı yol tanımı yapılabilir ve hatta kaykay pistlerine benzetilebilir. Burası da mutlaka Toronto’da gezilecek yerler listenizde yer alması gereken mekanlardandır. 

simcoe-wavedeck.jpg

Adres: 243 X Queens Quay W, Toronto, ON M5J 2G8, Kanada


Edwards Gardens

Edwards Gardens merkezden biraz uzakta, şehrin kuzey doğusunda yer almaktadır. Toronto Botanik Bahçeleri de Edwards Gardens’ın içerisinde bulunur. Eğer botanik bahçelerinden hoşlanıyorsanız ve vaktiniz varsa görmeye değer yerlerden birisidir.

edwards-gardens.jpg

Adres: 755 Lawrence Ave E, North York, ON M3C 1P2, Kanada


Trinity Bellwoods

Queen Street West ve Dundas Street gibi iki ana caddenin ortasında yer almaktadır. Merkezi bir konumda yer almasından ötürü ulaşılması zor olmayan bu parkı mutlaka görmeniz gerekiyor. 

trinity-bellwoods.jpg

Adres: Toronto, Ontario, Kanada


Toronto Zoo

Toronto Hayvanat Bahçesi 2015 sonunda doğan ikiz panda kardeşler sayesinde geniş bir hayran kitlesine sahip olmuştur. Her cins hayvanın kendi doğal ortamını yaratmaya ve mümkün olduğunca geniş ve ayrık bölümler oluşturulmuştur. Burada African Savanna, Canadian Domain, Tundra Trek gibi farklı bölümler yer almaktadır. 

toronto-zoo.jpg

Adres: 2000 Meadowvale Rd, Toronto, ON M1B 5K7, Kanada


Royal Ontario Museum

Kuzey Amerika’daki en büyük müzelerden birisi olarak bilinmektedir. Montreal Museum of Fine Arts’tan sonra ikinci en büyük sanat müzesidir. 1968’den beri Toronto Üniversitesi’nin yönetimi ve kontrolü altında yer almaktadır. 

royal-ontario-museum.jpeg

Adres: 100 Queens Park, Toronto, ON M5S 2C6, Kanada


Casa Loma Şatosu

Spadina Avenue’den kuzeye doğru 5-6 kilometre ilerlediğinizde karşınıza çıkan Casa Loma, tepe evi veya tepedeki ev anlamına gelmektedir. Sabahtan öğleye kadar müze, öğleden sonra ise evlilik törenleri için kullanıldığı bilinmektedir. 

casa-loma-satosu.jpg

Adres: 1 Austin Terrace Toronto, Ontario M5R 1X8 Canada


Toronto’da Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Ginger Beef

Yapımında sığır eti kullanılan bu Kanada’ya özgü yemek çeşitli biberlerle süslenmiştir. Üzerine sirke eklenerek de servis edilmesiyle bilinmektedir. Aslen Çin mutfağına ait olduğu da bazı kaynaklarda savunulmaktadır. 

ginger-beef.jpg


Quebec Poutine

Fransız mutfağından gelmiş, Toronto’da da oldukça yapılıp tüketilen bu yemek kızartılmış patatesin üzerine peynir ve çeşitli sosların eklenerek servis edilmesinden oluşmaktadır. Mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden birisidir.


Halifax Donair

Dürüm şeklinde servis edilmek üzere hazırlanan, içinde et, soğan, peynir ve sebze gibi malzemeler bulunan bir yemektir.

halifax-donair.jpeg


Pate Chinois

Haşlanmış Patates ve mısırların katmanlar şeklinde yerleştirilmesinden oluşan bir yemektir. Görünümü keke benzer Kanada’daki Fransızların yöresel yemekleridir.

pate-chinois.jpg


Canadian Bacon Strata

Canadian Bacon Strata, ince ince dilimlenmiş jambonların süslenerek servis edilmesinden oluşan bir yemektir. Öğlenleri sık sık tercih edilen bir yemek olarak bilinmektedir.

canadian-bacon-strata.jpg


Toronto’da Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

One King West Hotel and Residence

Toronto'nun merkezinde 1914 yılında inşa edilmiş olan bu otel, tarihi cazibesiyle kaliteli hizmet sunmaktadır. Bu tesis plaja 13 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Tamamı süitlerden oluşan otel, St. Lawrence Pazarı ve Hockey Hall of Fame’e yürüme mesafesindedir.

one-king-west-hotel-and-residence.jpg

Adres: 1 King Street West, M5H 1A1 Toronto, Kanada


Grand Hotel & Suites

Grand Hotel & Suites, ahşap zeminli ve mermer banyolu modern ve zarif odalar sunmaktadır. Grand Hotel'deki Citrus restoranda taze, yerel malzemelerle hazırlanan eşsiz bir Avrupa menüsü servis edilmektedir.

grand-hotel--suites.jpg

Adres: 225 Jarvis Street, M5B 2C1 Toronto, Kanada


Hilton Toronto

Toronto'nun merkezinde, Osgoode İstasyonu'na 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Toronto Hilton, Four Seasons Sahne Sanatları Merkezi'nin karşısındadır. Belediye Binası ve Nathan Phillips Meydanı'na yürüyerek 10 dakikadan kısa sürede ulaşabilirsiniz. 

hilton-toronto.jpg

Adres: 145 Richmond Street West, M5H 2L2 Toronto, Kanada


Holiday Inn Express

Holiday Inn Express Toronto Downtown'un geniş ve modern odalarına sahip en çok tercih edilen otellerinden birisidir. Bu tesis plaja 13 dakikalık yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Toronto şehir merkezindeki bu otel, CN Tower'a ve Rogers Centre'a arabayla 6 dakikalık mesafededir.

holiday-inn-express.jpg

Adres: 111 Lombard Street, M5C 2T9 Toronto, Kanada


Bond Place Hotel

Toronto'nun merkezinde yer alan bu tesisin bünyesinde bir restoran bulunmaktadır. Bond Place Hotel'in tüm konuk odaları düz ekran kablo TV ile donatılmıştır. Oturma alanı ve kahve makinesi de mevcuttur. Konforunuz için ücretsiz banyo malzemeleri temin edilmektedir.Bond, Toronto Üniversitesi'ne 2,2 kilometre uzaklıktadır. Eğlence Bölgesi 1,8 kilometre uzaklıktadır. Dundas Metro İstasyonu 200 metre uzaklıktadır. 

bond-place-hotel.jpg

Adres: 65 Dundas Street East, M5B 2G8 Toronto, Kanada


Toronto Şehir İçi Ulaşım Alternatifleri

Toronto Kanada’nın en büyük ve en kalabalık şehridir. Bu şehir büyük bir şehir olmasına rağmen her yer ulaşım çok kolaydır çünkü ulaşım ağı çok gelişmiştir. Metro, otobüs, tramvay gibi. Toplu taşıma alternatifleri ile taksi ve araba kiralama gibi seçenekleri de şehir içinde kullanabilirsiniz. Turistik olarak çok fazla ziyaretçinin uğrak alanı olan Toronto şehrinde günlük, haftalık ve aylık ulaşım biletleri bulunmaktadır. Tüm toplu taşıma için kullanabileceğiniz tek yön bilet ücreti 3 Kanada dolarıdır. Limitsiz günlük bileti ise 10.74 Kanada dolarına satın alarak ulaşımda kolaylık sağlayabilirsiniz. 

toronto-sehir-ici-ulasim-.jpg


Toronto Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

F-Stop

3 bin 300 metrekarelik alana sahip F-Stop, yeraltında bulunan bir gece kulübüdür. 90’ların müziğiyle nostalji yapmak isteyenler için kesinlikle eğlenilmesi gereken bir mekandır. 

f-stop.jpeg


Cube

Dans aralarında  yılan gibi kıvrılan L şekilli eski moda sarı koltukta biraz dinlenip eğlenmeye devam edebilirsiniz. Karanlık bir mekan olması sebebiyle göz korkutucu gelse de sonrasında buranın müdavimi olacaksınız. 

cube.jpeg


Fly 2.0

Fly gece kulübünde gece, saat 00.00 veya 01.00’den sonra eğlence vites artırıyor. Üç koridoru ve 10 bin metrekare alanıyla bu geniş kulüp, genellikle heart pumping müzikleri çalmasıyla bilinmektedir. Fly, eşcinsel veya heteroseksüel tüm eğilimleri bir araya getiriyor.

fly-2..jpeg


Drake Underground

Drake Underground, bir yeraltı labirentidir. Bu özelliği bu mekanın oldukça dikkat ve misafir çekmektedir. Bağımsız müzik grupları Daft Punk coe grubunun yanı sıra Beck ve MIA gibi büyük isimlerle canlı şovlar sergilenmektedir.

drake-underground.jpg


El Convento Rico

El Convento Rico, Toronto’nun en uzun soluklu Latino drag barıdır. Little Italy bölgesinde bir bodrum katında yer almaktadır. Her etnik köken ve inançtan insana açıktır. Burada mutlaka bulunmalısınız!

el-convento-rico.jpeg

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.