Montreal Gezilecek Yerler

Montreal yaklaşık 1 milyon 700 binlik nüfusuyla Kanada'nın en büyük ikinci merkezidir. Tarihi ve turistik açıdan önemli bir kent olan Montreal'in gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Montreal Gezilecek Yerler

Montreal Gezilecek Yerler

  • Montreal’daki müzeler
  • Montreal’daki turistik noktalar
  • Montreal şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Montreal’da nerede kalınır?
  • Montreal otel önerileri
  • Montreal’da ne yenir?
  • Montreal restoran önerileri
  • Montreal gece hayatı
  • Montreal gece kulübü önerileri

Montreal Hakkında Bilgi

  • Toronto’dan sonra Kanada’nın en büyük ikinci şehridir.
  • Quebec eyaletinin nüfusunun yarısından fazlasını barındırmaktadır. 
  • Kuzey Amerika’nın en Avrupalı şehri olarak bilinmektedir.
  • Şehirde Fransız mimarisi hakimdir.
  • Nüfusu 4 milyona yakındır diyebiliriz.
  • UNESCO City of Design ödülüne sahip 11 şehirden birisidir.
  • İstanbul’un 8 katı bir alana sahiptir.
  • 4 üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır.

Eski Montreal

Ville-Marie ilçesi topraklarında bulunan bir bölgedir. Bölgenin tüm özgünlüğüyle korunan alanları içerisinde yer almaktadır. Montreal'in 17. yüzyıldan kalma kiliseleri, bazilikaları burada bulunuyor. 17. yüzyılda Fransız 18. yüzyılda ise İngiliz kolonisi haline gelen Montreal'in tarihine ait önemli birçok şeye ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turisti bünyesine çeken bölge mutlaka keşfedilmelidir.

eski-montreal.jpg

Kanada Gezilecek Yerler


Kraliyet Dağı (Mount Royal)

Montreal şehrinin Quebec bölgesinde bulunan küçük bir tepedir. Aynı zamanda Montreal adını buradan almaktadır. Tepe Laurentians ve Appalachians arasında kalan Monteregian Tepesi'nin bir bölümüdür. Bu tepe 233, 211 ve 201 metreden oluşan üç bölümden meydana gelmektedir. Bu bölgenin en büyük özelliği sönmüş bir yanardağ olmasıdır. Yaklaşık 125 yıl öncesine dayanan birçok volkanik dağın derin uzantılarından biridir. Magmatik ve tortul kayaçlar, volkanik oluşumlu hendekler bölgede turizmin gelişmesine olanak sağlamıştır. Yıl içerisinde yüz binlerce yabancıyı ağırlayan bölge kesinlikle görülmelidir.

kraliyet-dagi.jpg

Toronto Gezilecek Yerler


Notre-Dame Bazilikası

Montreal'in Quebec bölgesinde bulunuyor. 1830 yılında hizmete açılan kilise 60 metre yüksekliğindedir. Uzunluğu 79, genişliği ise 46 metredir. Neo-Gotik mimari tarzını yansıtan kutsal yapı James O'Donnell ve François Baillairge tarafından tasarlanmıştır. İç tavanı derin mavi ve altın yıldızlarla süslenmiş olan yapı Roma Katolik kilisesi olarak kurulmuş ve halen hizmet vermektedir. Kırmızı, mor, gümüş ve altın renkli alanları, ahşap oymaları ve onlarca dini heykelle doludur. Montreal'in manevi sembollerinden biri haline gelen yapıyı görmeden bölgeden ayrılmamalısınız.

notre-dame-bazilikasi.gif

Vancouver Gezilecek Yerler


Lachine Kanalı

Bu kanalın yapılışı 17. yüzyılın son dönemlerine dayanmaktadır. 18 ve 19. yüzyıllarda yük ve yolcu taşıma amaçlı kullanılan kanal günümüze gelmeyi başarmış tarihi bir yapıdır. Derinliği ortalama 1,5 metre uzunluğu ise yaklaşık 14 kilometredir. Lachine Kanalı her iki yanında uzanan bisiklet ve yürüyüş yolları sayesinde kendisini ziyaret edenlere eğlenceli bir gezi imkanı sunuyor. Kanal boyunca yemyeşil alanlarla karşılaşacaksınız.

lachine-kanali.jpg


Montreal Güzel Sanatlar Müzesi

Montreal'in Quebec bölgesinde bulunan bir sanat müzesidir. Kanada'nın en önemli müzelerinden biri olan Montreal Güzel Sanatlar Müzesi şehrin en büyük müzesidir. Yaklaşık 45 bin metrekarelik yüzey sahası ve 14 bin metrekarelik sergi alanıyla dev bir bölgeyi kapsamaktadır. 4 bölümden ibaret olan müzeye 1 bölüm daha ilave ediliyor. Daimi sergilerinde toplamda 41 bin eseri bulunan müze, yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi almaktadır. 1860 yılından bu yana insanları güzel sanatlara yönlendirmek amacıyla kurulan müze sulu ve yağlı boya resimleri, tasarımlar ve birçok farklı sanat eserine ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda bağışlanan sanat eserleri bakımından ülkenin en fazla bağış yapılan müzesi konumundadır.

montreal-guzel-sanatlar-muzesi.jpg


Habitat 67

1967 Quebec bölgesinde inşa edilmiştir. Kanadalı mimar Moshe Safdie tarafından tasarlanan bu yapı örnek toplum ve konut kompleksini oluşturmaktadır. İlk önce McGill Üniversitesi'nde bir yüksek lisans tezi olarak hazırlanan ve daha sonra Expo 67 için bir köşk olarak yapılmıştır. Sadece 'Habibat' olarak da bilinen yapı ülkenin mimari anlayıında bir dönüm noktası olarak kabul edilmektedir. Dünyaca ün yakalayan Habibat 67 Montreal seyahatlerinin vazgeçilmez adreslerindewn biri olmaya devam ediyor. 

habitat-67.jpeg


Parc du Mont-Royal

New York Central Park’tan ilham alınarak oluşturulmuş bir parktır. Geniş ormanlık alanı, bisiklet yolları, kayak pistleri bulunduran bu park keyifli bir gün için idealdir.Kışları ise bu güzel parkta üzerinde buz pateni yapabileceğiniz bir gölet bulunmaktadır.

parc-du-mont-royal.jpg


L’Oratarie St-Joseph

Klasik mimarinin bir temsilcisi olan Korinth tapınaklarından esintileri barındıran L’Oratarie St-Joseph’in yapımına 1904 yılında başlanmıştır. Ancak30 yılda tamamlanan bu yapı neo klasik bir üslupla tasarlanmıştır. St. Peter’s’tan sonra en büyük kubbeye sahip kilise olarak bilinmektedir.

l’oratarie-st-joseph.jpg


Jardin Botanique

1976 Olimpiyatları için hazırlanan Parc Olympique kapsamında oluşturulan Jardin Botanique, 1932’den bu yana çeşitli orkideler, tropikal bitkiler, yağmur ormanları saçakları gibi pek çok egzotik bitkiyi bünyesinde barındıran bir botanik parkıdır. 

jardin-botanique.jpg


Chinatown

Çinli işçilerin yerleştiği ve o günden bu yana çoğalan nüfuslarıyla bir mahalle haline gelen Chinatown, Montreal şehrinin görülmeye değer turistik noktalarından biri haline gelmiştir.

chinatown-001.jpg


Quartier Latin

Quartier Latin bölgesi, Downtown ile Gay Village arasında uzanmaktadır. Tiyatrolarıyla, ressamlarıyla, kafe ve butikleri ile ünlü bir bölgedir. İsmini Paris’teki Quartier Latin’den almıştır. 

quartier-latin.jpg


Gay Village

Downtown’da bulunan Gay Village, restoranları, kafe ve butikleri ile Montreal’in en çok ilgi toplayan bölgesi. Yalnızca gay turizmi ile değil, pek çok turist tarafından da ziyaretçi akınına uğrayan bölgede, gökkuşağı sütunları ile kaplı ön cephesi ile dikkatinizi çekecek olan Beaudry Metro İstasyonunu ve günün 24 saati hareketlidir. 

Fotoğraf; www.tecmark.co.uk

gay-village.jpg


Montreal Şehir İçi Ulaşım Alternatifleri

Kanada’nın Toronto’dan sonraki ikinci büyük şehri olan Montreal’de oldukça gelişmiş bir ulaşım ağı mevcuttur. Ulaşımda en sık tercih edilen araç bisiklettir. Şehrin hemen hemen her yerinde çok düzenli bisiklet yolları bulunmaktadır. Arabası olan insanlar bile çoğu zaman arabalarını parkedip gidecekleri yere bisikletle devam ederler.

montreal-sehir-ici.jpg

Ayrıca bu şehirde toplu taşıma ile ulaşım da çok kolaydır. Neredeyse her yerde en fazla 5 dakika uzaklıkta bir metro istasyonu bulmanız mümkündür. 25 yaşına kadar ayrı bir ücret sonrası için ayrı bir ücret şeklinde belirlenmiş toplu taşıma ücretlendirmesi söz konusudur. Aynı zamanda çok önemli detaylardan birisi de bu şehirde metro ve metrobüslerin 24 saat boyunca hizmet vermesidir. Bu ulaşımı yerliler ve turistler için kesinlikle kolaylaştıran bir uygulamadır. 

montreal-metro.jpg


Montreal’de Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

Camping Le Moulinage

Şehrin en sık tercih edilen otellerinden birisi olan Camping Le Moulinage, ucuzluğu ve şık dizaynıyla dikkat çekmektedir. Genellikle çiftlerin tercih ettiği bu otel ulaşım açısından da oldukça merkezi bir konumda yer almaktadır. 

camping-le-moulinage.jpg

Adres: Route des défilés de Ruoms, 07110 Montréal


Hotel de Paris Montreal

Montreal'in Latin Mahallesi'nde yer alan Hotel de Paris, iki ayrı asırlık görkemli malikanede hizmet vermektedir. Hotel Paris, Parc Lafontaine'e ve St. Denis Street'e yürüme mesafesindedir. Konuklar ayrıca Eski Montreal ve Çin Mahallesi'ne yürüyerek ulaşabilirler. Bu otelin en tuhaf yanı içeride asansör bulunmamasıdır. 

hotel-de-paris-montreal.jpg

Adres: 901 Sherbrooke East, Plateau Mont Royal, H2L 1L3 Montréal, Kanada


Hôtel Gouverneur Montréal

Gouverneur Hotel, Université du Québec à Montreal'e 5 dakikalık sürüş mesafesinde yer almaktadır. Berri UQAM Metro İstasyonu'nun yanında yer alan bu otel, Montreal şehir merkezine arabayla 5 dakikalık mesafede bulunmasıyla da sıklıkla tercih edilmektedir.

hôtel-gouverneur-montréal.jpg

Adres: 1415 Rue Saint-Hubert, H2L 3Y9 Montréal, Kanada


Hôtel Le Cantlie Suites

Cantlie, bir spor ve eğlence merkezi olan Bell Centre'a 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. Otel, Montreal'in cazibe merkezlerine ulaşım imkanı sunan Peel Street Metro İstasyonu'na bir blok uzaklıkta yer almaktadır. 

hôtel-le-cantlie-suites.jpg

Adres: 1110, Sherbrooke Street West, H3A 1G9 Montréal, Kanada


Hotel Elegant 

Montreal'in merkezinde yer alan Hotel Elegant, Berri UQAM Metro İstasyonu'na 20 metre, Eski Montreal'e ise 1 kilometre mesafededir. Lafontaine Park, otele 750 metre mesafededir. Gay Village 800 metre mesafededir. 

hotel-elegant .jpg

Adres: 1683 Rue St. Hubert, H2l 3Z1 Montréal, Kanada


Montreal’de Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Canada Strata

Pastırmanın süt ve peynirle birleştiği bu muhteşem yemek hem lezzetiyle hem de pratik yapımıyla Montreal’de de sıklıkla tercih edilen yemeklerden birisidir.

canada-strata.jpg


Beaver Tails

Ülkenin en sevilen tatlı atıştırmalıklarından birisi olan Beaver Tails’in ana maddesi kızartılmış hamurdur. Hamurun üstünü çikolata sos, karamel sos ve daha birçok tatlı ürünle süsleyebilir, kendi zevkinize göre hareket ve lezzet kazandırabilirsiniz.

beaver-tails.jpg


Poutine

Kanadaya özgü olan bu yemek, patates kızartmalarının üzerine lor peyniri ve gravy sos dökülmesiyle oluşuyor. Oldukça lezzetli olan bu yemeği Kanada sokaklarında sıklıkla görebilirsiniz.

poutine-001.jpg


Bannock

Pudra şekeri, meyveler veya tuzlu olarak tüketilen Bannock, kızartılmış hamur olarak tanımlanabilir. Bizdeki simitle oldukça benzerlik göstermektedir. Yanında çay veya kahve ile tüketilebilir.

bannock.jpg


Pate Chinois

Kıymanın, kremalı mısır ve patatesle buluşmasıyla oluşan yemek, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofraları süslüyor. Şık sunumunun yanı sıra tadıyla oldukça beğenilen Pate Chinois’u denemelisiniz.

pate-chinois-001.jpg


Montreal Gece Hayatı -  Mekan Önerileri

Stereo Nightclub

1998 yılında Montreal şehir merkezinin kalbi denilecek bir lokasyonda açılan, Stereo Nightclub sıklıkla tercih edilen eğlence merkezlerinden birisidir. Canlı müzik performanslarının başlamasıyla ortamın enerjisi en az 5 katına çıkmaktadır. 

stereo-nightclub.jpg

Adres: 858  St Catherine St E Avenue, Montreal, Kanada


Apollon

Apollon’un iç mekan tasarımını, Atina’daki Partenon Tapınağından ilham alınarak yapılmış dekorlar oluşturmaktadır. Apollon, Montreal’in yeni açılan kulüplerinden olmasına rağmen bölgenin en popüler mekanıdır diyebiliriz.

apollon-003.jpg

Adres: 1450 St. Catherine Street East, Montreal, Kanada


Metropolis

Montreal şehir merkezinde bulunan Metropolis, 2300 seyirci kapasitesine sahip ve Montreal’in en önemli konslerine ev sahipliği yapmaktadır. Montreal’in en çok sevilen ve hayran duyulan mekanlarından birisi demek hiç de yanlış olmaz.

metropolis.jpg

Adres: 59  Sainte-Catherine Street Eas, Montreal,Kanada


Muzique Nightclub

2009 yılı sonbaharında müzikseverlere kapılarını açan kulüp, Montreal gece hayatının konuşulan bir parçası olmayı başarmıştır. Kuzey Amerika’nın dev partiler verilen bir destinasyonu haline gelen Muzique Nightclub, çok fazla ünlü ismin de gece hayatında sıklıkla tercih ettiği yerlerden birisidir.

muzique-nightclub.jpg

Adres: 3781  Boulevard Saint Laurent, Montreal, Kanada

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.